- 13 Eylül 2017
- 419
- 643
- 53
- 36
Ayyy maşallah ne kadar guzel olmuş gözün aydin canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah darısı başımızaCan yoldaşlar ben geldim
Arayan soran, gelen giden derken yazamadım, detaylıca anlatmak istediğim için de bekledim ve doğum hikayem için hazırım
Bu arada tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın, uzun ömür versin inşallah .
Ve başlıyorumbildiğiniz üzere doğuramıyor ve doğuracağıma dair inancımı yitiriyordum. 2 hafta önce ebe baktığında 4 cm açılma var sabah akşam doğurursun demişti fakat tık yoktu. Son 3 haftadır da bebeğim kilo almıyordu ve suyum azalmıştı . Pazartesi doktora gittim, alttan muayene edeceğini söyledi. Önce baktı, 2cm açılma var dedi ben şok zaten
Daha sonra yeni bir eldiven taktı ve elini yeniden vajinadan soktu. Çığlık atmama sebep olan birşey oldu orada. Ben doktorun endişe etmemem için birşey söylemediğini fakat suyumun azalması sebebiyle doğumu hızlandırdığını düşündüm açıkçası çünkü çıkarken sancın olursa hemen gel , olmazsa da yarın sabah bir daha bakalım dedi.
Neyse 10.30 gibi doktorun yanından çıktık, annemle avm ye gittim dolaştık vs. Ufak bir bel ve kasık ağrısı başladı . 14.00 gibi evde kanamam başladı . Aradım doktoru , endişe edip etmemem gerektiğini sordum. 16.00 da hastaneye geç, ebe baksın duruma göre haberleşiriz dedi. O saatte hastanedeydim. Ebe baktı, 5 cm açılman var doğum başlamış dedi ama benim ağrım çok azdı . 16.30 da doktor geldi, açılman iyi suyunu ben patlatacağım, açılma ve sancı hızlanır dedi. Suyumu patlattı ve süreç başladı. Beni kıvrandıran sancıları hissetmeye başladım, 5 dk gibi aralıklarla giriyordu. Hastanedeki ebe ne şekilde sancıyı çekmem gerektiğini gösterdi . Koridorda yürüyordum sancı geldikçe tuvaletimi yapar gibi eğilip ıkınıyordum. Nst de sancı 60 larda geziyordu.
Daha 1 saat geçmeden benim sancılar dakikaya düşmeye başladı ben soruyordum artık nasıl bu kadar sık olabilir diye. Ebe açılmana bakayım dedi ve 8.5 cm açılma olmuştu. Saat 18.00 da sancılar dakikada 2 ye düşmüştü artık ve beni masaya aldılar . 18.15 'te de oğlumu kucağıma aldım. Son ultrason ölçümü 3150 gram idi. Oğlum 2970 doğdu. Ertesi gün taburcu olduk ve şimdi evimizdeyiz.
Süreç hızlı ilerlediği için şükrediyorum defalarca. 4 tane dikişim var ve hala depend kullanıyorum . Ped ile sızıntı riski olabilir. Ve ilk gün yoğun kanamam oldu, resmen 3 saatte bir depend degistirdim. Bunda kan sulandırıcı kullanmanın da etkisi oldu sanırım .
Oğlumla iyiyiz çok şükür, hafif sarılık var gibi, yarın 5. Gün kontrolümüz var umarım ciddi seviyede değildir. Biraz uykuya düşkün bir oğlum var , zorla uyandırıp emziriyorum resmen
Benden şimdilik bu kadar, Allah hepimizin yardımcısı olsun
Sadece citcitli zibin ile bacaklari ve kollari usudu. Bez kundak dedigin muslin olanlar mi.Canım penye battaniye sıcak tutar.
Bez kundaklar varya onlardan al bi tane
Bi çıtçıtlı zıbın, ayağına çorap, şapkasını tak. O şekilde kundak yap
Bizim premature degil ama 37 hafta dogdu. Citcitl8 bady ayakli pantolon giydiriyorum hastanede de atesi oyle cikti oda cok sicakti. Evde de ayni giydiriyorum sicakliyor. Soyup tek kat zibin giydiriyorum usuyor.Benimki bundan canım. Ebebekten almıştım. Kumaşı ince bayaa. Ben çıtçıtlı atlet üstüne alt üst takım giydirip üstüne de kundak giydiriyorum. Benim ev serin, bebeğim de prematüre vücut ısısı hızlı düştüğü için ideal oluyor böyle. Soymaya başlarken bile çenesi titremeye başlıyor. Ayaklar sıcacıkken anında buz kesiyor. Hergün de mutlaka ateşini ölçüyorum. Sen uzun kol çıtçıtlı bady ve ayaklı pantolon giydirip üstüne kuncak yapsan yeter sanırım evin sıcaksa
GGözünaydin canım kavusmaniza çok sevindim. Benim en korktuğum şeyi yani saatlerce sancı çekip sonra sezeryana girmeyi öyle güzel yorumlamış sin ki valla helal olsun.ne guzel analık geldi resmen haKızlar ben ne yaşadım öyle anlatmakla bitmez9buçuk saat suni sancı çektim 3 cm den 4 cm e çıktı doktorum dediki Seçil bu sancıya bir de mide bulantısı eklendi 8-9 cm lt doğumhaneye gitmemiz gerekiyordu seni sezeryana almak zorundayım dedi , çok yorgunsun ve kendi sancın devreye girdiği için istenende epidural yapamam dedi genel anesteziyle alıcam hemen dedi. O sancıların yanında sezeryan tırt geldi saat 19.41 de 48 cm 2970 gr doğdu gece yarısı yürüyüş yaptım sondayı çıkardılar bugün duşta alabileceğim gayet iyiyim toparlandım. Kızlar yine olsa yine denerdim o sancılar bütün hormonlarımı devreye soktu , analık geldi resmen sütüm de geldi ilk andan itibaren çok şükür
Canim emzirirken benimki de ilk gun emdi ama aksaminda hastanede emmedi. Yenidogan hemsiresi mama versi siringa ile ama onu ben beceremedim kasikla verdim. Yatarak emzirmeye cal8stim olmadi.Sevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Yok müslin kumaş gibi değil. Bady’ler gibi ince pamuklu kumaş. Mycey marka. Bağlantı yerlerinde de cırtları var. İki bedeni vardı sanırım.Sadece citcitli zibin ile bacaklari ve kollari usudu. Bez kundak dedigin muslin olanlar mi.
E bebekte gormustum alayim bari. Bizimki minik oldugundan butun kiyafetleri ustunden dokuluyor. 2 takimi var yikayop yikayip donusumlu giydiriyorum. Ilginctir hastane cikisinin tulumu da 56 olmasina ragmen kucuk geldi. Hastane cikisinin Alt ust takimindan ayakli pantolonun beli sıktı. Markadan sasmamak lazimmis.Benimkide bundan
İyiyim cok sükür belirtisiz agrısız sızısız hamileliğim tam gaz devam sende durumlar nasıl :)naber cano iyi misin ☺
geçen gittim central a tüm odalar dolu hay Allahim dedim 'ya
Tamam canim bakacagim ona da.Yok müslin kumaş gibi değil. Bady’ler gibi ince pamuklu kumaş. Mycey marka. Bağlantı yerlerinde de cırtları var. İki bedeni vardı sanırım.
Ay yerim ya büyüyecek annesi en güzel anları en minnak anları benceE bebekte gormustum alayim bari. Bizimki minik oldugundan butun kiyafetleri ustunden dokuluyor. 2 takimi var yikayop yikayip donusumlu giydiriyorum. Ilginctir hastane cikisinin tulumu da 56 olmasina ragmen kucuk geldi. Hastane cikisinin Alt ust takimindan ayakli pantolonun beli sıktı. Markadan sasmamak lazimmis.
Benimki bundan canım. Ebebekten almıştım. Kumaşı ince bayaa. Ben çıtçıtlı atlet üstüne alt üst takım giydirip üstüne de kundak giydiriyorum. Benim ev serin, bebeğim de prematüre vücut ısısı hızlı düştüğü için ideal oluyor böyle. Soymaya başlarken bile çenesi titremeye başlıyor. Ayaklar sıcacıkken anında buz kesiyor. Hergün de mutlaka ateşini ölçüyorum. Sen uzun kol çıtçıtlı bady ve ayaklı pantolon giydirip üstüne kuncak yapsan yeter sanırım evin sıcaksa
Hayırlı olsun gözün aydınSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Nasip olur tabi. Seni ben ilk hamilel8gime benzetiyorum. Agri sizi hicbirsey yoktu. 39.3 de sezeryan oldum. Makyaj yapip valizimi alip tatile gider gibi hastaneye gitmistim. Hep diyordum tekrar hamile kalsam dogum sancisi ne bilmem diye. Hakikaten bu gebelikte dogum sancisi baslamis ben anlamamistim.Ay yerim ya büyüyecek annesi en güzel anları en minnak anları bence
Valla işe yarıyormus bikaç kişi daha önermişti benimki modern kundak kollarını kapa veya cıkar kullanıslı bişeye benziyor bakalım nasip olacakmı bizimkinede kullandırmak :)
Yok cnm hormonlardan değil direk kaynanan ve eşinden dolayıdırKizlar ilac verdi doktor sabah aksam 3 veya 4 gun kullan diye. Aksam ilk hapı yuttum ve kanamam basladi. Takar takmaz gece pedi hemen doldu. Yenisini taktim. Adet agrisi gibi agri yapti ama icim temizleniyor diye seviniyorum. Rahimde toplanan kan enfeksiyon yapabilir dedi doktor. Simdi tam lohusa oldum. Hastanede 2 gece kaldiktan sonra 3. Ve 4. Gecemi de bebek yogunbakimdayken tek basima gecirmek beni fazla yipratti sanirim. Hastane yataginin bas kismi kalkiyordu da kendi basima yatip kalktim. Ama cok yorucuydu benim icin.
Dogum yapan arkadaslar kendinizi cok iyi koruyup kollayin. Cok sukur iyiyim simdi ama hormonlarsan midir nedir olmadik seylere sinirlenebiliyorum. Hep kaynanadan oldu bunlar ama daha anlatmaya hazir degilim. Dusundukce sinirleniyorum.
Tamda bugun 39+3üm :)Nasip olur tabi. Seni ben ilk hamilel8gime benzetiyorum. Agri sizi hicbirsey yoktu. 39.3 de sezeryan oldum. Makyaj yapip valizimi alip tatile gider gibi hastaneye gitmistim. Hep diyordum tekrar hamile kalsam dogum sancisi ne bilmem diye. Hakikaten bu gebelikte dogum sancisi baslamis ben anlamamistim.
Ben dogum?yaptigimda hastanede 1 tane hamile yazik aglayarak geziyordu sancisi geldikce. Ona demisler sen aksama ancak dogurursun. Masallah saat 9 gibi hastanedeydi oglen dogurdu. Biraz fazla bagirdi dogum aninda ama hic de aksami bbulmadi.ertesi sabah ben iki buklum karnimi tuta tuta gezmeye calisirken o gulucukler atarak geziyordu. Bebegi 41. Haftada dogmus. Ona cok ozenmistim. Hastaneden de hemen cikti. Ben hastanede kaldim.İyiyim cok sükür belirtisiz agrısız sızısız hamileliğim tam gaz devam sende durumlar nasıl :)
Demiştim üc katta doluydu değil mi
Deli gibi doguruyor millet
Yok canım o müslinler terletiyorSadece citcitli zibin ile bacaklari ve kollari usudu. Bez kundak dedigin muslin olanlar mi.
Olsun napalım elinden gelen bişey değildi gecmişi düşünme kucagındakine bak cok sükür sagsalim kucagında Rabbim yavrularımızın ayagına taş değdirmesin biz analar olarak cekerizBen dogum?yaptigimda hastanede 1 tane hamile yazik aglayarak geziyordu sancisi geldikce. Ona demisler sen aksama ancak dogurursun. Masallah saat 9 gibi hastanedeydi oglen dogurdu. Biraz fazla bagirdi dogum aninda ama hic de aksami bbulmadi.ertesi sabah ben iki buklum karnimi tuta tuta gezmeye calisirken o gulucukler atarak geziyordu. Bebegi 41. Haftada dogmus. Ona cok ozenmistim. Hastaneden de hemen cikti. Ben hastanede kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?