Sağlıkla büyütün inş bebişiSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Benim 4.dikis ve 21. Gunum hala sizliyor bir tarafim sezeryan ameliyat bildigin sonrasi zor biraz muhtac kaliyor insan bakima uyudukca sutun gelir emdikce artar merak etme canim dut kurusu semizotu dereotu sut yapiyor evladin hayirli olsun gun gectikce duzeliceksin merak etme herseyi kendin yapicaksin diyecparalama kend8ni yaninda kim varsa baksin bence bir omur sen bakicaksin zatenSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Lohusalik kolay degil birisinin destegi sart bu donemde 9 ayin patlamasi yorgunlugu stresi cikiyor bir de yeni duzene alismasi ay ben 4.de uykudan uyanmakta cok zorlaniyorum neler soyluyomusum annem anlatiyo guluyorum yasimda 34 olunca bu lohusalik yordu beni baska sorunlarimda var tabi resmen 40 im ciksin diye gun sayiyorum 21.gundeyim kanamam devam ediyor benim az amaKizlar ilac verdi doktor sabah aksam 3 veya 4 gun kullan diye. Aksam ilk hapı yuttum ve kanamam basladi. Takar takmaz gece pedi hemen doldu. Yenisini taktim. Adet agrisi gibi agri yapti ama icim temizleniyor diye seviniyorum. Rahimde toplanan kan enfeksiyon yapabilir dedi doktor. Simdi tam lohusa oldum. Hastanede 2 gece kaldiktan sonra 3. Ve 4. Gecemi de bebek yogunbakimdayken tek basima gecirmek beni fazla yipratti sanirim. Hastane yataginin bas kismi kalkiyordu da kendi basima yatip kalktim. Ama cok yorucuydu benim icin.
Dogum yapan arkadaslar kendinizi cok iyi koruyup kollayin. Cok sukur iyiyim simdi ama hormonlarsan midir nedir olmadik seylere sinirlenebiliyorum. Hep kaynanadan oldu bunlar ama daha anlatmaya hazir degilim. Dusundukce sinirleniyorum.
Kayinvaliden efsaneymis ya uzme canini evladin saglikli olsun sen saglikli ol su lohusaligi atlat sonrasi kolay degmez kendini uzmene bak benim esim de hasta diye ypktu doguma girerken bile ameliyatim uzun surdu rahmim cok incelmis mesanemde kacak olabilir diye cok ugrasmislar esim hastaneye gelmis ben cikmadim ameliyattan diye gorumcem biz gidelim beklemeyelim demis esime de Allah tan esim hasta haliyle beklemis beni yuzunu gormek yetti 5 dk durdu gitti esim annem cocuklarima bakti teyzemle kuzenim bakti bana kimse de umursamadi esimin tarafi oyle ben de hic uzmedim kendimi degmez cunku herkes sana ne kadar deger veriyorsa o kadar vericeksin kayinvalidem laylaylom geldi 5dk durdu gitti dogumdan sonra bir tek ogullari degerli oluyor gelinler el oluyor degmiyor uzulmeye Allah bize saglik versinBu kez allah var esim destek oldu hep. Tamamen kaynanadan. Insan su icmeyip bobrek yetmezligi yapar mi kendini. Yemek yemeyip halsiz birakir mi. Sekeri bile cikti. Meger evde hep toz seker yiyormus kasik kasik.
Bebegimiz yogun bakimdayken kaynanam da yogunbakima yatti. Koaha bagli kalp yetmezligi, bobrek yetmezligi ve yuksek sekerden. Ertesi gun doktor bol bol su icirmis. Ve durumu tahminimizden iyi cikti demis. Koah ic8n olan ilaclarini istemisler hastaneden. Yani evde kullandigi ilaclari kullandi hastanede de. Ne hikmetse evde iyilesmeyen hasta hastanede ayni ilaclarla iyilesti. Insan kazadir dusebilir. Ama yemek yememek ne demek. Ya da hic su icmemek. Bile bile kendini hasta edip hastanelik oldu ve esim bebegi di yogunbakimdayken annesinin pesinde kosmaktan. Ben hastanede tek basima kaldim. Bebek yogunbakimdayken. Esim en azindan koridorda da olsa yanimda olabilirdi. Yazik adam hangimize bakacagini sasirdi. Dedim bebek icin yapabolecegimiz birsey yok. .
Cok?agir hasta olan kaynanam 3 gun yogunbakimda kaldi ve serise ciardilar. Gogus hastaliklari servisinde 1 gece yattiktan sonra taburcu oldu. Kisaca esimin babalik izni, anasi icin analik iznine donustu. Gorumcem geldi annesi ile ilgilendi ama hergun 1 ila 2 defa esim hep hastaneye tasindi. Yanimda olamadi. Allahtan ablam geldi yanimda o bana bakti gimi yapti eve cikinca. Evde surekli?agladim cok canlarim uzuldu.
Boyle anlatinca vicdansiz gibi gorunuyorum ama insan susuz kalip kendini bile bile bilerek ilgi icin?hasta etmemeli bence. Yuksek sekerin sebebinin toz seker olmasina iyice dellendim. Kolunun sargisini da yerinden oynatmis kasinacagim diye. Simdi de kolu kangren olup kesilebilirmis ama o da inandirici gelmiyor bana. Cunku gorumcem konusmus doktorla. Esim degil. Gorumcem de kynanam gibi mantikta
Kanala girmeden doğum nasıl başlıyor? Suni sancı mı aldınız?Oğlum kanala girmemişti doğum anında girdi ve gayet kolay oldu doğumum. Bunda da kanalda değil ilkinde kolaylık yaşamama rağmen yine de çok korkuyorum.
Ve oğlumda kordon 3 kez dolanmış kordonu yetmediği için kanala inemedi doktor daha içerideyken çözmüştü :)
Kontrolde 4-5 cm açıklık çıktı. Suni sancı aldım biraz. Ve sancıları doktor ayakta karşılamamı istedi. En son masaya aldı beni.Kanala girmeden doğum nasıl başlıyor? Suni sancı mı aldınız?
Canim Allah esune de biran once saglik versin. Senin durumun daha zor. Ama en azindan ortada gercek bir hastalik durumu var. Beni kizdiran yemeyip icmeyip kendini hasta etmesi. Bukadar mi ilgi kiskanilir ya. Resmen gelin doguracak diye yaptıklarına bak. Bizim sinavimiz da buyumus. Esim annesine kiziyor, ben de kizma diyorum hala. Ama esim cok bunaldi. Ac ac dolasti hastane doktor pesinde. Esimin kardesi de annesini hastaneden cikarir cikarmaz kendi evine gitmeye kalkisti. Gitme de yaninda kal bari bu gece dedik. Kaldi. Yani kendi kizini bile biktirdi kadin.Kayinvaliden efsaneymis ya uzme canini evladin saglikli olsun sen saglikli ol su lohusaligi atlat sonrasi kolay degmez kendini uzmene bak benim esim de hasta diye ypktu doguma girerken bile ameliyatim uzun surdu rahmim cok incelmis mesanemde kacak olabilir diye cok ugrasmislar esim hastaneye gelmis ben cikmadim ameliyattan diye gorumcem biz gidelim beklemeyelim demis esime de Allah tan esim hasta haliyle beklemis beni yuzunu gormek yetti 5 dk durdu gitti esim annem cocuklarima bakti teyzemle kuzenim bakti bana kimse de umursamadi esimin tarafi oyle ben de hic uzmedim kendimi degmez cunku herkes sana ne kadar deger veriyorsa o kadar vericeksin kayinvalidem laylaylom geldi 5dk durdu gitti dogumdan sonra bir tek ogullari degerli oluyor gelinler el oluyor degmiyor uzulmeye Allah bize saglik versin
Benim doktorum 40+0 a kadar bekleriz diyo, gelmezse sezeryan ya da suni sancı diyo, sizin de o zaman döndü ama kanala girmedi öyle mi? Benimkide girmedi henüz.suni sancı fikri de beni korkutuyor. Bi teklif ederim o zamana kadar gelmezse biraz daha bekleyelim diye
Benim doktorumla henüz dogum hakkında hic detaylı konusmadıkH honey bunch bir de sanırım kanala girmemiş bebeklerin doğumu biraz zor olurmuş
Canım sağlıkla gelsin inşallah. Biz de birkaç gün öne çekmek istiyoruz risk almak istemiyorum suyum az olduğu için. Bu oğlanlar niye dönmedi dersin? Ben su azlığına bağladım ama bilemiyorum. Suyum azalmadan önce bir kaç kez döndü çünkü. Neyse o çok da önemli değil. Pazartesi yine kontrolüm var. Çarşamba ya da Perşembe'ye çekebiliriz. Çarşamba 37+6 oluyor.Herkese selamdaha okumadim yazilanlari doguran varsa Allah saglik sihhat versin. Biz de bugun kontrole gittik. Yjne donmemis bizim oglan ve gunumuz belli oldu. Pazartesi gunu geliyo bebisimiz eylul annesi olacam dedim dedim oldum walla.
haberi aldigimdan beri bi degisigim. Korku sardi bi. Bebegim icimde son gunlerim. Diyorum bi 3- 5 ay daha kalsaydi benimle.. su an tum inisiyatif bende 3 gun sonra butun her seyimizi oglumuza gore yapacagiz. Hem heyecan hem mutluluk hem korku var icimde. Allah herkese nasip etsin insallah cocugunu saglikla kucagina almayi.
Bebek ters durduğu içindir, ben yanlış yazmışım perşembe 38+0 oluyoruz ultrason ölçümlerine göre. Sat'a göre hesaplamıyor benimki, ilaçla getirtmişti adetimi çünkü. Ben de beklenmeyen bi şey olursa ne yapıcaz haftasonu dedim, beni aricaksınız dedi dr.Walla bilemiyorum ki normal dogumu destekleyen bir doktor aslinda benimki. Ama neden hemen almak istedi bilmiyorum. Rahmin bebeğinin ters olduğundan habersiz. Bu yuzden dogum belirtilerin olursa sabah aksam ara mutlaka beni fln da dedi. Bir risk mi var anlamadim ama gayet mutlu bir sekilde yapti muayememi de.. doktorlarimiza guvenmekten baska caremiz yok malesef. Umuyorum hakkimizda en hayirlisi olsun
Canım benim maşallah güzel kızınaSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Yapabilirsen neden olmasın canım. Ben kalçası gevşek bırakılacak deniyor ya, onu yapamazsam diye. Bir de hazır kundakta Koza gibi oluyor. Kucağa alması kolay, birinin kucağına kolayca verip geri alıyorum falan. Bu nedenle çok sevdim kullanımını.Kızlar direkt müslinle kundak yapılmaz mı zaten? İlle böyle bi ürün almaya gerek var mı?
Ayyy yine yaptı yapacağını desene kvCanim Allah esune de biran once saglik versin. Senin durumun daha zor. Ama en azindan ortada gercek bir hastalik durumu var. Beni kizdiran yemeyip icmeyip kendini hasta etmesi. Bukadar mi ilgi kiskanilir ya. Resmen gelin doguracak diye yaptıklarına bak. Bizim sinavimiz da buyumus. Esim annesine kiziyor, ben de kizma diyorum hala. Ama esim cok bunaldi. Ac ac dolasti hastane doktor pesinde. Esimin kardesi de annesini hastaneden cikarir cikarmaz kendi evine gitmeye kalkisti. Gitme de yaninda kal bari bu gece dedik. Kaldi. Yani kendi kizini bile biktirdi kadin.
3 aydan sonra bence zaten "bağlasan durmaz" bu sıpalarYapabilirsen neden olmasın canım. Ben kalçası gevşek bırakılacak deniyor ya, onu yapamazsam diye. Bir de hazır kundakta Koza gibi oluyor. Kucağa alması kolay, birinin kucağına kolayca verip geri alıyorum falan. Bu nedenle çok sevdim kullanımını.
Dezavantajı: Hazır kundak ne kadar süre dayanır bilemiyorum çünkü boyu uzayacak sığmayacak içine. 3ay idare etse ne alâ
Cok tesekkur ederim. Amin insallahOyy çok az kalmış ne güzel. Kolay bir doğum olur ins
Cok panik yapma canim benim vucut oyle bir sey ki ufacik psikolojik dengesizlikte vucut ds tepkj veriyor. Dedigim gibi doktorun bir risk gorseydi zaten soylerdi. Sen yine kontrollerde endiseni soyle tabi ,) walla ben benimkini koca kafaliligina bagliyorum. Doktorum da oyle soyledi. Yukarıda oldugu icin bingildaklari daha gevsek oluyor zaman ilerledikce donmesi bu yuzden zorlasmis olabilir dedi.Canım sağlıkla gelsin inşallah. Biz de birkaç gün öne çekmek istiyoruz risk almak istemiyorum suyum az olduğu için. Bu oğlanlar niye dönmedi dersin? Ben su azlığına bağladım ama bilemiyorum. Suyum azalmadan önce bir kaç kez döndü çünkü. Neyse o çok da önemli değil. Pazartesi yine kontrolüm var. Çarşamba ya da Perşembe'ye çekebiliriz. Çarşamba 37+6 oluyor.
Tabi ilk doktoruna haber ver ama.insallah beklenmeyen bir durum olmazBebek ters durduğu içindir, ben yanlış yazmışım perşembe 38+0 oluyoruz ultrason ölçümlerine göre. Sat'a göre hesaplamıyor benimki, ilaçla getirtmişti adetimi çünkü. Ben de beklenmeyen bi şey olursa ne yapıcaz haftasonu dedim, beni aricaksınız dedi dr.
Aynen canım. Dışardan su içiyorum, çok içmeye çalışıyorum. Bebiş iyice çok ağlama moduna geçene kadar memede tutmaya çalışıyorum. Süt sapma makinesi aldık onunla 2 saatte bir sapık yapıyor süt çıkmasa da uyarma olsun diye. Kendim masaj yapıyorum. Elle sağımla 1-2 damla çıkıyor onu da kaşığa alıp hemen bebişe veriyorum. Dün gece biraz sol tarafı emdi sanırım az da olsa süt birikmişti çok şükürCanim cok su ic. Ama dolaptan icme. Yano soguk su icme disardan ic. Ben 3 bazen 4 litre su ictim. Cok wc ye gitmwk sorun ama yapacak birsey yok. Bebegin emmese bile meme ile temas etsin. Memislerini sicak su ile yika. Alabiliyorsan dus al. Sutu salgilatiyor dus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?