Sağlıkla büyütün inş bebişi

Benim 4.dikis ve 21. Gunum hala sizliyor bir tarafim sezeryan ameliyat bildigin sonrasi zor biraz muhtac kaliyor insan bakima uyudukca sutun gelir emdikce artar merak etme canim dut kurusu semizotu dereotu sut yapiyor evladin hayirli olsun gun gectikce duzeliceksin merak etme herseyi kendin yapicaksin diyecparalama kend8ni yaninda kim varsa baksin bence bir omur sen bakicaksin zaten

Lohusalik kolay degil birisinin destegi sart bu donemde 9 ayin patlamasi yorgunlugu stresi cikiyor bir de yeni duzene alismasi ay ben 4.de uykudan uyanmakta cok zorlaniyorum neler soyluyomusum annem anlatiyo guluyorum yasimda 34 olunca bu lohusalik yordu beni baska sorunlarimda var tabi resmen 40 im ciksin diye gun sayiyorum 21.gundeyim kanamam devam ediyor benim az ama

Kayinvaliden efsaneymis ya uzme canini evladin saglikli olsun sen saglikli ol su lohusaligi atlat sonrasi kolay degmez kendini uzmene bak benim esim de hasta diye ypktu doguma girerken bile ameliyatim uzun surdu rahmim cok incelmis mesanemde kacak olabilir diye cok ugrasmislar esim hastaneye gelmis ben cikmadim ameliyattan diye gorumcem biz gidelim beklemeyelim demis esime de Allah tan esim hasta haliyle beklemis beni yuzunu gormek yetti 5 dk durdu gitti esim annem cocuklarima bakti teyzemle kuzenim bakti bana kimse de umursamadi esimin tarafi oyle ben de hic uzmedim kendimi degmez cunku herkes sana ne kadar deger veriyorsa o kadar vericeksin kayinvalidem laylaylom geldi 5dk durdu gitti dogumdan sonra bir tek ogullari degerli oluyor gelinler el oluyor degmiyor uzulmeye Allah bize saglik versin

Kanala girmeden doğum nasıl başlıyor? Suni sancı mı aldınız?

Canim Allah esune de biran once saglik versin. Senin durumun daha zor. Ama en azindan ortada gercek bir hastalik durumu var. Beni kizdiran yemeyip icmeyip kendini hasta etmesi. Bukadar mi ilgi kiskanilir ya. Resmen gelin doguracak diye yaptıklarına bak. Bizim sinavimiz da buyumus. Esim annesine kiziyor, ben de kizma diyorum hala. Ama esim cok bunaldi. Ac ac dolasti hastane doktor pesinde. Esimin kardesi de annesini hastaneden cikarir cikarmaz kendi evine gitmeye kalkisti. Gitme de yaninda kal bari bu gece dedik. Kaldi. Yani kendi kizini bile biktirdi kadin.

H honey bunch bir de sanırım kanala girmemiş bebeklerin doğumu biraz zor olurmuş
Benim doktorumla henüz dogum hakkında hic detaylı konusmadık
Sadece bi kere normal istedigimi söyledim ki son bi aydır her hafta görüştük
Kanala girmemişi ne zaman gireri bile ben sordum düşün adam rahat illaki dogum yapıcam biliyor
Son bi aydır kafası asagıda ama işte girmemiş kanala karnımda hala yukarıda asagı inmedi
Ama cok değişiyor diyorlar ya bi günde de girip doguran var bi ay öncesinde girmeye baslayıp normal doguramayanda var

Canım sağlıkla gelsin inşallah. Biz de birkaç gün öne çekmek istiyoruz risk almak istemiyorum suyum az olduğu için. Bu oğlanlar niye dönmedi dersin? Ben su azlığına bağladım ama bilemiyorum. Suyum azalmadan önce bir kaç kez döndü çünkü. Neyse o çok da önemli değil. Pazartesi yine kontrolüm var. Çarşamba ya da Perşembe'ye çekebiliriz. Çarşamba 37+6 oluyor.

Bebek ters durduğu içindir, ben yanlış yazmışım perşembe 38+0 oluyoruz ultrason ölçümlerine göre. Sat'a göre hesaplamıyor benimki, ilaçla getirtmişti adetimi çünkü. Ben de beklenmeyen bi şey olursa ne yapıcaz haftasonu dedim, beni aricaksınız dedi dr.

Canım benim maşallah güzel kızına ve annesine Güle güle büyüt bebeğini. Sezeryan sıkıntıları da geçer elbet.

Kızlar direkt müslinle kundak yapılmaz mı zaten? İlle böyle bi ürün almaya gerek var mı?
Yapabilirsen neden olmasın canım. Ben kalçası gevşek bırakılacak deniyor ya, onu yapamazsam diye. Bir de hazır kundakta Koza gibi oluyor. Kucağa alması kolay, birinin kucağına kolayca verip geri alıyorum falan. Bu nedenle çok sevdim kullanımını.
Dezavantajı: Hazır kundak ne kadar süre dayanır bilemiyorum çünkü boyu uzayacak sığmayacak içine. 3ay idare etse ne alâ

Ayyy yine yaptı yapacağını desene kv Bırak ne hali varsa görsün, siz üzmeyin kendinizi.

3 aydan sonra bence zaten "bağlasan durmaz" bu sıpalar

Cok panik yapma canim benim vucut oyle bir sey ki ufacik psikolojik dengesizlikte vucut ds tepkj veriyor. Dedigim gibi doktorun bir risk gorseydi zaten soylerdi. Sen yine kontrollerde endiseni soyle tabi ,) walla ben benimkini koca kafaliligina bagliyorum. Doktorum da oyle soyledi. Yukarıda oldugu icin bingildaklari daha gevsek oluyor zaman ilerledikce donmesi bu yuzden zorlasmis olabilir dedi.
Saglikli olsunlar da..
Kizlar dun bir yazi okudum kafam cok karisti.. 38 haftada sezaryeni onermeyen bir yazi. Bebegin gelisimi icin 40 haftayi doldurmasi lazim diyor. 3 kg 38 haftalik dogan bir bebekle 3 kg 40 haftalik dogan bebek arasinda cok fark var gelisim acisindan diyor.Mutlaka dogum sancisi cekmelisiniz sutun salgilanmasi acisindan diyor.
Cok korkuyorum erken mi aliyoruz diye

Bu arada bir ablam bana tavsiyede bulundu da sizde kullanan var mi? Humana mi ney adi, sut arttirici bir icecekmis. Doguma giderken onu da al yanina ic bol bol dedi. 15 20 dakikada bir emzir cocugunu sutun gelir dedi.
Biz de esimle diyoruz kj acaba hastane tipi pompa kiralayip onu mu gotursek yanimizda vakumu daha fazlaymis ilk gunler isime yarayabilir..

Tabi ilk doktoruna haber ver ama.insallah beklenmeyen bir durum olmaz

Aynen canım. Dışardan su içiyorum, çok içmeye çalışıyorum. Bebiş iyice çok ağlama moduna geçene kadar memede tutmaya çalışıyorum. Süt sapma makinesi aldık onunla 2 saatte bir sapık yapıyor süt çıkmasa da uyarma olsun diye. Kendim masaj yapıyorum. Elle sağımla 1-2 damla çıkıyor onu da kaşığa alıp hemen bebişe veriyorum. Dün gece biraz sol tarafı emdi sanırım az da olsa süt birikmişti çok şükür inşallah devamı gelir.

Dikiş yerleri çok acıyor hala iki büklüm yürüyorum, koltukyan filan çok zor kalkıyorum ama sanırım doktorun üstüne yapıştırdığı su geçirmez bant da çok kasıyor o da canımı yakıyor, belki o olmasa dikişler daha az acıtır. O da çarşamba çıkacak bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…