Ben ilk kıızmda gayet saçı fönlü makyajlı girmiştim ama çıkınca birbirine girmişti tavsiyem çıktıktan sonra yap makyajını falan depemt değilde bne dğneczsneden başka Bi hasta bezi aldım doğumdan çıkıp odaya geçince takıyorlar galibaGünaydin herkese :))) cok gereksiz sorular takildi kafama dependi ameliyata girerken takiyo muyuz ? Sonradan zor giyilir sanirim.. Kanama hemen basliyor mu ? Bir de makyajli girebiliyor muyuz
Kıyamam ya nasıl bir kaderYazik olan?esime oldu.?atsan atilmiyor satsan satilmiyor ne yapayim ded8 en son. Cok yoruldu 3 haftadir hastane pesinde kosuyor. Yok ortatedi doktoru. Yok gogus hastaliklari derken hastaneden cikamadi. Hele bir ara sabahtan babasini doktora kontrole goturdu, oglen annesini taburcu oldugu hastaneden eve getirdi. Ogleden sonra beni doktora kontrole goturdu. Yazik kahvalti bile edemeden hastanelere kosturdu. Bizimle ilgilwnemexiginden uzuldu. Ilk dogumdaki hatalarini anladi ama is isten gecti ve
Biz yine hastanede aile fotografi cekilemedik. Ilk bebekte de 3umuzin fotografi yok. 2. Bebektw de 4unmuzu hastane fotografi yok. Neden? yorgunluk ve stresten kimsenin aklina gelmedi.
Yok canım sezeryan işlemi gerçekten çok basitti. Hatta ilk spinal, epidural vs yapılırken nabzım korkunç hızlıydı heyecan ve korkudan. Sakinleştirici istedim bebek çıkınca yaparız dediler. Beni yatırdılar. Bana birileri bişeyler soruyordu ben onları cevaplarken ince duman gibi bişey çıkıyordu başladınız mı yoksa dedim ohooo çoktan dediler. Hiç bişey hissetmedim. Hissetmedikçe rahatladım. Doktorlarla, hemşirelere muhabbet ettim. Tüm sülaleme, arkadaşlarıma ismen dua ettimBen de kesinlikle kundak yapacağım. Zaten artık doktorlarda öneriyor. İlk zamanlar işe yarıyor.
Çok şükür sağlığınız daim olsun, ağrıların son bulsun inşallah. Ama henüz doğum şeklim belli olmadığı için sezeryandan korktum sen böyle anlatınca kendimi normal doğum için daha fazla motive etsem iyi olacak sanki. Gerçi ikisndende korkuyorum ve maalesef başka yol da yok. Ama şükür sen atlattın daha daha iyi olursun inşallah
Buna bakmıştım çok hoşuma gitmişti ama biraz tuzlu gelmiştiama bir tane alabilirim yıkar yıkar giyeriz
Allah şu kötü insanları ıslah etsin yaa, merhamet versin kalplerine ne diyeyim. Kafana takmamaya çalış canım
Muayeneden de olabilir nişan da olabilir, doktorun özel değilse sancılarını takip et, sıklaştığında gidersin. Sağ salim kucağına alırsın inşallah.
Tavsiyemiz beklemek tabiki. Onlar ne zaman isterse o zaman geliyorlar. Ben 38+3 üm ben bile gecikti diyorum ama sizi görünce demek ki daha vakti varmış diyorum. İlk doğumunuz da kolay olmuş heralde darısı başıma olsun inşallah
Öncelikle hamilesin tabiki, inşallah bu kez kimyasal değildir. Tekrar kan verdip değerine bakarsan için rahat eder
Pazartesiye kadar annem var, annemle eşim çok iyi idare ediyor beni ama pazartesi annem gidicek sonra ne yaparız bilmiyorumBenim 4.dikis ve 21. Gunum hala sizliyor bir tarafim sezeryan ameliyat bildigin sonrasi zor biraz muhtac kaliyor insan bakima uyudukca sutun gelir emdikce artar merak etme canim dut kurusu semizotu dereotu sut yapiyor evladin hayirli olsun gun gectikce duzeliceksin merak etme herseyi kendin yapicaksin diyecparalama kend8ni yaninda kim varsa baksin bence bir omur sen bakicaksin zaten
Yok canım sezeryanda üstünde takı dahil hiç bişey olmuyor. Sadece ameliyat önlüğü ile çıplak giriyorsun ki onu da ameliyatta açıyorlar. İşlem bitince kalkmadan altına sargı bezli ped koyuyorlar ve kilot bile giyme diyorlar bi kaç saat öyle odan da yatıyorsun. 3 kere filan gelip o sargı bezli pedi değiştirdiler. Ondan sonra külot bezin varsa ver giydirelim dediler. Geceliğimi ve dependi giydirdiler. Ne atlet, ne sütyen, ne kilot hiç birini giymedim ilk gün. Oda da klima açtılar 25 derecede. O yüzden fazla terlemedim ama geceliğin çok yerine damla damla kan bulaştı. Yedek gecelik yok diye de sabah kadar onla durdum. Zaten bebeği emzirecem diye uğraşmaktan, gelenden gidenden, ağrıdan kendine bakamıyorsun pekGünaydin herkese :))) cok gereksiz sorular takildi kafama dependi ameliyata girerken takiyo muyuz ? Sonradan zor giyilir sanirim.. Kanama hemen basliyor mu ? Bir de makyajli girebiliyor muyuz
Çok sağol canım darısı başına. Bu arada kolestaz, tansiyon hepsi bebek çıkınca bittiCanım benim maşallah güzel kızınave annesine Güle güle büyüt bebeğini. Sezeryan sıkıntıları da geçer elbet.
Hadi hayirli olsun :) insallah guzel kizin da en kisa zamanda cok cok emer de rahat edersin sen deSevgili annişler, ben çok şükür dün kızımı kucağıma aldım. Çoook kolay bir sezeryan operasyonu oldu. fırsat bulunca mesajlarınıza cevap yazıcam detaylı. Spinal +epidural di. Hiç bir yan etki olmadı. Tek acım belden epidural iğnesi yapılırken oldu o da kaçlaya yapılan iğne gibi bişeydi. İşlem sırasında hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken karnıma baskı uygulandı onu hissettim o da 2 dk bişey. Bebeğin ilk ağlayışını duyma muhteşemdi. O ağladı ben ağladım. Yanağıma getirdiler hemen sustu, aldılar yanımdan yine ağlamaya başladı. 37+1 olarak 3250 gram 51 cm doğdu çok şükür. Buraya kadar herşey güzel ama sonrası facia.
Lokal anestezinin etkisi geçince korkunç bir ağrım oldu resmen doğum sancısı gibi. Meğer rahim kasılmasıymış. Ağrı kesici iğne bile kesmeyince epiduralden ilaç verildi. Hiç bileyim kalmadı harika oldu. Ama sonra bi dah epidural verilmedi. Ayağa kalkmak, yürümek vs tabiki biraz zor oldu dayanılmaz değil ama o acıdan bebekle rahat ilgilenmiyorsunuz o çok koydu bana
Sevgili kızım uykuya çok meraklı çıktı. Bu sebeple emme de çok sıkıntı yaşadık. Tam sabah hastanede çözdük 3 kere harika emdi sevindik derken eve geldik çocuk memeye canavar muamelesi yapıyor6 saat uğraştık emmedi. Süt sapma makinesi getirdik sütüm çıkmadı. 2 gecedir uykusuzum (öğlen yorgunluk ve halaizlikten bayılmışım) , bebeği emziricem derken kendime hiç bakamadım sanırım ondan süt gitmiş. Mecbur mama alıp kaşıkla verdik. Ben de artık kendimi bakıma aldım. Yedim içtim duşumu aldım artık bi süre uyuyacağım. Mecbur mama vericez az kaşıkla. Ben uyanınca mememe enjesiyonla mama damla tıp öyle tekrar emzirmeye çalışacağım bakalım.
Sezeryan doğum çok kolay geçti benim için ama dikiş olayı berbat. Destek olmadan çoğu şeyi yapamıyorum. (klozete oturup kalkmak bile).çocuğumla rahatça ilgilenemiyorum. Sezeryan olacak arkadaşlar muhakkak en az 1 hafta size refakatçi olacak birisi olsun.
Ayyy okudukca rahatladim..stres oldum cokYok canım sezeryan işlemi gerçekten çok basitti. Hatta ilk spinal, epidural vs yapılırken nabzım korkunç hızlıydı heyecan ve korkudan. Sakinleştirici istedim bebek çıkınca yaparız dediler. Beni yatırdılar. Bana birileri bişeyler soruyordu ben onları cevaplarken ince duman gibi bişey çıkıyordu başladınız mı yoksa dedim ohooo çoktan dediler. Hiç bişey hissetmedim. Hissetmedikçe rahatladım. Doktorlarla, hemşirelere muhabbet ettim. Tüm sülaleme, arkadaşlarıma ismen dua ettimnabzım filan normale döndü çok rahattım. Sakinleştirici verdiler sandım meğer hiç bişey vermemişler. O bebeğin ilk çıktığı an harikaydı, o ağlama başladı ben de ağlama başladım bu kadar kolay olduğunu bilsem hiç korkmadım dedim. Hiç yan etkisi olmadı ne bulantı ne kusma, ne baş ağrısı. Sezeryan sonrası o korkunç sancı bile epidural iğnesi yapılınca hemen geçti (epidural de ağrı başladıktan 40 dk sonra filan ben ağrıya dayanamıyorum diye yapıldı). Ama tabiki dikiş yerleri çok acıyor ama o bile gün içinde bi tık daha iyi oldu. Sezeryanın tek zorluğu dikişler oldu. Annem diyorki normal doğum yapsan dikişler in olsa o da seni zorlardı zaten, olacak o kadar. Yanında çok iyi bir refakatçi varsa eşinle birlikte çok iyi oluyor
Ben nasil aglarim dusumemiyorum zaten kendimi kotu hissediyorum ne babam ne annem yanimda..esim ve kv birde kuzen gelecek..cok dokunuyo..cikinca dandik bi gecelik giymek lazim..ilk gun birileri mi geldiYok canım sezeryanda üstünde takı dahil hiç bişey olmuyor. Sadece ameliyat önlüğü ile çıplak giriyorsun ki onu da ameliyatta açıyorlar. İşlem bitince kalkmadan altına sargı bezli ped koyuyorlar ve kilot bile giyme diyorlar bi kaç saat öyle odan da yatıyorsun. 3 kere filan gelip o sargı bezli pedi değiştirdiler. Ondan sonra külot bezin varsa ver giydirelim dediler. Geceliğimi ve dependi giydirdiler. Ne atlet, ne sütyen, ne kilot hiç birini giymedim ilk gün. Oda da klima açtılar 25 derecede. O yüzden fazla terlemedim ama geceliğin çok yerine damla damla kan bulaştı. Yedek gecelik yok diye de sabah kadar onla durdum. Zaten bebeği emzirecem diye uğraşmaktan, gelenden gidenden, ağrıdan kendine bakamıyorsun pek
Ben doğumda kesin ağlarım diye makyaj yapmadım. İyiki yapmamışım gerçekten bebek çıkınca salya sümük ağladımmakyaj olsa kesin akardı. Yine de fotolarda yüzüm güzel çıkmış. Ağladığım için yanaklar filan kırmızı kırmızı
Ben dependin büyük bedenini almıştım iyi ki onu almışım tam oldu.
Humana bende aldım ama %97siydi sanırım şekerden olusuyor sadece %3lük kısmı işe yarar seylerCok panik yapma canim benim vucut oyle bir sey ki ufacik psikolojik dengesizlikte vucut ds tepkj veriyor. Dedigim gibi doktorun bir risk gorseydi zaten soylerdi. Sen yine kontrollerde endiseni soyle tabi ,) walla ben benimkini koca kafaliligina bagliyorum. Doktorum da oyle soyledi. Yukarıda oldugu icin bingildaklari daha gevsek oluyor zaman ilerledikce donmesi bu yuzden zorlasmis olabilir dedi.
Saglikli olsunlar da..
Kizlar dun bir yazi okudum kafam cok karisti.. 38 haftada sezaryeni onermeyen bir yazi. Bebegin gelisimi icin 40 haftayi doldurmasi lazim diyor. 3 kg 38 haftalik dogan bir bebekle 3 kg 40 haftalik dogan bebek arasinda cok fark var gelisim acisindan diyor.Mutlaka dogum sancisi cekmelisiniz sutun salgilanmasi acisindan diyor.
Cok korkuyorum erken mi aliyoruz diye
Bu arada bir ablam bana tavsiyede bulundu da sizde kullanan var mi? Humana mi ney adi, sut arttirici bir icecekmis. Doguma giderken onu da al yanina ic bol bol dedi. 15 20 dakikada bir emzir cocugunu sutun gelir dedi.
Biz de esimle diyoruz kj acaba hastane tipi pompa kiralayip onu mu gotursek yanimizda vakumu daha fazlaymis ilk gunler isime yarayabilir..
O yaziyi bende okudum ama doktorlar bunu bilmiyor mu ? Bile bile o kotulugu yaparlar mi ne bileyimCok panik yapma canim benim vucut oyle bir sey ki ufacik psikolojik dengesizlikte vucut ds tepkj veriyor. Dedigim gibi doktorun bir risk gorseydi zaten soylerdi. Sen yine kontrollerde endiseni soyle tabi ,) walla ben benimkini koca kafaliligina bagliyorum. Doktorum da oyle soyledi. Yukarıda oldugu icin bingildaklari daha gevsek oluyor zaman ilerledikce donmesi bu yuzden zorlasmis olabilir dedi.
Saglikli olsunlar da..
Kizlar dun bir yazi okudum kafam cok karisti.. 38 haftada sezaryeni onermeyen bir yazi. Bebegin gelisimi icin 40 haftayi doldurmasi lazim diyor. 3 kg 38 haftalik dogan bir bebekle 3 kg 40 haftalik dogan bebek arasinda cok fark var gelisim acisindan diyor.Mutlaka dogum sancisi cekmelisiniz sutun salgilanmasi acisindan diyor.
Cok korkuyorum erken mi aliyoruz diye
Bu arada bir ablam bana tavsiyede bulundu da sizde kullanan var mi? Humana mi ney adi, sut arttirici bir icecekmis. Doguma giderken onu da al yanina ic bol bol dedi. 15 20 dakikada bir emzir cocugunu sutun gelir dedi.
Biz de esimle diyoruz kj acaba hastane tipi pompa kiralayip onu mu gotursek yanimizda vakumu daha fazlaymis ilk gunler isime yarayabilir..
38 haftalıkken gelişimi tamamlanmamış demek değil aslında o doktorun söylemek istediği. 37’den itibaren doğmaya hazırlar ama anne karnında geçirdikleri her gün ayrı gelisimleri oluyor. sadece kilo alıp boyları uzamıyor yani. söyleyen doktorun sitemi sanırım sancı hiçbişey başlamadan 38+0’da bebeği almak isteyen meslektaşlarına. yani bana da hep mantıksız gelir. sezeryan olacağı kesin olan bi anneye neden önceden gün veriliyor? bebek yola çıksın kendi, sonra sezeryan yapılır. ve ben sütün daha hızlı gelmesine etki edeceğini de düşünüyorum. çatı muayenesine ayrı irrite oluyorum zatenO yaziyi bende okudum ama doktorlar bunu bilmiyor mu ? Bile bile o kotulugu yaparlar mi ne bileyimmadem ciger ve beyin tam gelismiyor diyorlar doktor bunu gormuyor mu bilmiyor mu..ornegin benim sancilarim baslamis belki daha kotu seylerin onune gecmek acisindan aliyor ki benim doktor en ufak seyde riske atmayan bi tip..bence bir sorun yok alinabilir sezeryanli olsan daha once hic bekletmezdim flnda dedi..gelisimiyle alakali bence..herkesin sancisi baslayip sezeryan olmuyor ki
Yanii benimde sanci basladi diye alalim dedi dun ama bugun sancim yok simdi bende mi erken acaba kafasina girdim bizim kiz resmen trolluyor38 haftalıkken gelişimi tamamlanmamış demek değil aslında o doktorun söylemek istediği. 37’den itibaren doğmaya hazırlar ama anne karnında geçirdikleri her gün ayrı gelisimleri oluyor. sadece kilo alıp boyları uzamıyor yani. söyleyen doktorun sitemi sanırım sancı hiçbişey başlamadan 38+0’da bebeği almak isteyen meslektaşlarına. yani bana da hep mantıksız gelir. sezeryan olacağı kesin olan bi anneye neden önceden gün veriliyor? bebek yola çıksın kendi, sonra sezeryan yapılır. ve ben sütün daha hızlı gelmesine etki edeceğini de düşünüyorum. çatı muayenesine ayrı irrite oluyorum zatentamam bir kere yap madem zorunlu, ama 3-4 defa ne gerek var çocuğu kurcalıyosun içerde. bırak durabildigi kadar dursun kafasındayım
aynen beni de 1 haftadır trollüyoYanii benimde sanci basladi diye alalim dedi dun ama bugun sancim yok simdi bende mi erken acaba kafasina girdim bizim kiz resmen trolluyor
Doğum anında bile karnı inip doğuran var benimkide kanala girmemiş ama umutluyum giricek inşallah senin içinde hayırlısı olsunBenim doktorumla henüz dogum hakkında hic detaylı konusmadık
Sadece bi kere normal istedigimi söyledim ki son bi aydır her hafta görüştük
Kanala girmemişi ne zaman gireri bile ben sordum düşün adam rahat illaki dogum yapıcam biliyor
Son bi aydır kafası asagıda ama işte girmemiş kanala karnımda hala yukarıda asagı inmedi
Ama cok değişiyor diyorlar ya bi günde de girip doguran var bi ay öncesinde girmeye baslayıp normal doguramayanda var
Aminn hepimiz icin en hayırlısı neyse o olsunDoğum anında bile karnı inip doğuran var benimkide kanala girmemiş ama umutluyum giricek inşallah senin içinde hayırlısı olsun
Ben bugün bi tık daha iyiyim canım çok şükür. Kendim zorlanarak da olsa oturup kalkmaya yürümeye başladım çok şükürAyyy okudukca rahatladim..stres oldum cokpazartesi nasil olck bilmiyorum insallah sorunsuz atlatiriz..
Aynen öyle dr lar ne derse oyle bizim için amin inşallahAminn hepimiz icin en hayırlısı neyse o olsun
Vicdanlı doktorlarımız olsun da yanlıs yöneltip bizi bilmeden muhtac etmesinler
Ne derlerse dogru kabul edip boyun egebilecek poziyondayız cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?