Günaydin herkese :))) cok gereksiz sorular takildi kafama dependi ameliyata girerken takiyo muyuz ? Sonradan zor giyilir sanirim.. Kanama hemen basliyor mu ? Bir de makyajli girebiliyor muyuz
Ben ilk kıızmda gayet saçı fönlü makyajlı girmiştim ama çıkınca birbirine girmişti tavsiyem çıktıktan sonra yap makyajını falan depemt değilde bne dğneczsneden başka Bi hasta bezi aldım doğumdan çıkıp odaya geçince takıyorlar galiba

Kıyamam ya nasıl bir kader ama en azından eşin daha durumun farkında ve ılıman davranmış bu sefer. O kaynana bile bile yapıyorsa zaten çok büyük bir ceza yakında onu bulur merak etme, ilahi adalet diye bişey var. Sen kızına odaklanmaya çalış. Yenidoğan bakımı gerçekten zormuş heleki sezeryan dikişler ile. O yüzden olan tüm enerjini kızına sakla, onu bunu düşünüp tüketme. Bir yavrun daha var üstelik. Ne halt yerlerde yesinler. Dışardan gelebilecek en ufak yardıma açık ol, komşun bile olsa canım.

Yok canım sezeryan işlemi gerçekten çok basitti. Hatta ilk spinal, epidural vs yapılırken nabzım korkunç hızlıydı heyecan ve korkudan. Sakinleştirici istedim bebek çıkınca yaparız dediler. Beni yatırdılar. Bana birileri bişeyler soruyordu ben onları cevaplarken ince duman gibi bişey çıkıyordu başladınız mı yoksa dedim ohooo çoktan dediler. Hiç bişey hissetmedim. Hissetmedikçe rahatladım. Doktorlarla, hemşirelere muhabbet ettim. Tüm sülaleme, arkadaşlarıma ismen dua ettim nabzım filan normale döndü çok rahattım. Sakinleştirici verdiler sandım meğer hiç bişey vermemişler. O bebeğin ilk çıktığı an harikaydı, o ağlama başladı ben de ağlama başladım bu kadar kolay olduğunu bilsem hiç korkmadım dedim. Hiç yan etkisi olmadı ne bulantı ne kusma, ne baş ağrısı. Sezeryan sonrası o korkunç sancı bile epidural iğnesi yapılınca hemen geçti (epidural de ağrı başladıktan 40 dk sonra filan ben ağrıya dayanamıyorum diye yapıldı). Ama tabiki dikiş yerleri çok acıyor ama o bile gün içinde bi tık daha iyi oldu. Sezeryanın tek zorluğu dikişler oldu. Annem diyorki normal doğum yapsan dikişler in olsa o da seni zorlardı zaten, olacak o kadar. Yanında çok iyi bir refakatçi varsa eşinle birlikte çok iyi oluyor

Pazartesiye kadar annem var, annemle eşim çok iyi idare ediyor beni ama pazartesi annem gidicek sonra ne yaparız bilmiyorum inşallah pazartesiye kadar iyice toparlarım.

Günaydin herkese :))) cok gereksiz sorular takildi kafama dependi ameliyata girerken takiyo muyuz ? Sonradan zor giyilir sanirim.. Kanama hemen basliyor mu ? Bir de makyajli girebiliyor muyuz
Yok canım sezeryanda üstünde takı dahil hiç bişey olmuyor. Sadece ameliyat önlüğü ile çıplak giriyorsun ki onu da ameliyatta açıyorlar. İşlem bitince kalkmadan altına sargı bezli ped koyuyorlar ve kilot bile giyme diyorlar bi kaç saat öyle odan da yatıyorsun. 3 kere filan gelip o sargı bezli pedi değiştirdiler. Ondan sonra külot bezin varsa ver giydirelim dediler. Geceliğimi ve dependi giydirdiler. Ne atlet, ne sütyen, ne kilot hiç birini giymedim ilk gün. Oda da klima açtılar 25 derecede. O yüzden fazla terlemedim ama geceliğin çok yerine damla damla kan bulaştı. Yedek gecelik yok diye de sabah kadar onla durdum. Zaten bebeği emzirecem diye uğraşmaktan, gelenden gidenden, ağrıdan kendine bakamıyorsun pek

Ben doğumda kesin ağlarım diye makyaj yapmadım. İyiki yapmamışım gerçekten bebek çıkınca salya sümük ağladım makyaj olsa kesin akardı. Yine de fotolarda yüzüm güzel çıkmış. Ağladığım için yanaklar filan kırmızı kırmızı

Ben dependin büyük bedenini almıştım iyi ki onu almışım tam oldu.

Hadi hayirli olsun :) insallah guzel kizin da en kisa zamanda cok cok emer de rahat edersin sen de

Ayyy okudukca rahatladim..stres oldum cok pazartesi nasil olck bilmiyorum insallah sorunsuz atlatiriz..

Ben nasil aglarim dusumemiyorum zaten kendimi kotu hissediyorum ne babam ne annem yanimda..esim ve kv birde kuzen gelecek..cok dokunuyo..cikinca dandik bi gecelik giymek lazim..ilk gun birileri mi geldi gelen 2.gun gelsin bir deeee bebis bizdemi onlarda mo kaliyor ? Bende hastanr para yontmak icin kuvezde yatirir diye korkuyorum..bizimde cekim var..fondoten surerim bari

Humana bende aldım ama %97siydi sanırım şekerden olusuyor sadece %3lük kısmı işe yarar seyler
Gebe egitiminde ve instagramda mühendiisnoglu önermiyordu bende kullanacagımı sanmıyorum

O yaziyi bende okudum ama doktorlar bunu bilmiyor mu ? Bile bile o kotulugu yaparlar mi ne bileyim madem ciger ve beyin tam gelismiyor diyorlar doktor bunu gormuyor mu bilmiyor mu..ornegin benim sancilarim baslamis belki daha kotu seylerin onune gecmek acisindan aliyor ki benim doktor en ufak seyde riske atmayan bi tip..bence bir sorun yok alinabilir sezeryanli olsan daha once hic bekletmezdim flnda dedi..gelisimiyle alakali bence..herkesin sancisi baslayip sezeryan olmuyor ki

38 haftalıkken gelişimi tamamlanmamış demek değil aslında o doktorun söylemek istediği. 37’den itibaren doğmaya hazırlar ama anne karnında geçirdikleri her gün ayrı gelisimleri oluyor. sadece kilo alıp boyları uzamıyor yani. söyleyen doktorun sitemi sanırım sancı hiçbişey başlamadan 38+0’da bebeği almak isteyen meslektaşlarına. yani bana da hep mantıksız gelir. sezeryan olacağı kesin olan bi anneye neden önceden gün veriliyor? bebek yola çıksın kendi, sonra sezeryan yapılır. ve ben sütün daha hızlı gelmesine etki edeceğini de düşünüyorum. çatı muayenesine ayrı irrite oluyorum zaten tamam bir kere yap madem zorunlu, ama 3-4 defa ne gerek var çocuğu kurcalıyosun içerde. bırak durabildigi kadar dursun kafasındayım

Yanii benimde sanci basladi diye alalim dedi dun ama bugun sancim yok simdi bende mi erken acaba kafasina girdim bizim kiz resmen trolluyor

Yanii benimde sanci basladi diye alalim dedi dun ama bugun sancim yok simdi bende mi erken acaba kafasina girdim bizim kiz resmen trolluyor
aynen beni de 1 haftadır trollüyo 2 gündür sancım falan yok. bende seviniyorum az daha durabilir senin doktorun iri bebek olduğu için de almak istiyor tabi. pazartesi günü bu şikayetlerin devam etmezse kendini iyi hissedersen biraz daha ileri alabilirsiniz tarihi. çünkü gününü dolduran bebek cidden farkediyor. emme refleksi, sarılık olma riski vs vs. uyuduğu saatler bile. he kendi gelmek ister amenna zaten sezeryan olacagı icin söylüyorum

Doğum anında bile karnı inip doğuran var benimkide kanala girmemiş ama umutluyum giricek inşallah senin içinde hayırlısı olsun

Doğum anında bile karnı inip doğuran var benimkide kanala girmemiş ama umutluyum giricek inşallah senin içinde hayırlısı olsun
Aminn hepimiz icin en hayırlısı neyse o olsun
Vicdanlı doktorlarımız olsun da yanlıs yöneltip bizi bilmeden muhtac etmesinler
Ne derlerse dogru kabul edip boyun egebilecek poziyondayız cunku

Günaydın kızlar Hamileliğin son haftalarında adet gününün yaklaşması gibi ruhsal olarak stres, sıkıntı hissi yaşayan var mı Bir de yine adet olacakmış gibi ara ara kasık ağrısı? Kasık ağrısı dün gece vardı geçti de huzursuzluk, belirsiz içsel sıkıntı devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…