Benim de sali gunu kontrolum sabahtan. Ayni satilirim sizinle hadi bakalim haberleselim

Dogum yapan arkadaşlara soruyorum bebeğinizin burnu tıkanıyor mu? Zor nefes alıyor gibi oluyor bazen de hırıltılı acaba hastalandı mi endişeleniyorum da
Sadece burnu tıkalı olabilir. Onu da aspiratör veya serum suyu ile açıyorlar sanırım. Sen tabi yine de doktoruna danış bi

Hanimlar merak ettigim bir sey var daha 2 aylik bile olmayan bebeginizle 12-13 saatlik yol cekip dugune gidip gelir misiniz????

Aynen yaa ben birde 2 sezeryan üstüne normal den3yecegim.Daha bi stres var üzerimde sanirim
Sen nerde deneyeceksin 2ssvd yi. Benim de ilk sezaryen bunu ssvd istiyordum. Devlete gidiyorum ve doktor 22. Hafta gibi deneyebiliriz istersen demisti ondan sonra da hic konusmadik. Sali gunu kontrolum var bakalim yine deneriz derse bekleyecegiz olmaz vs derse sezaryenden baska sansim yok

Aramızda bir hafta var resmen sen doguramayan görmek icin bana bak
Valla öyle zaten sıra sen de ben sıramı biliyorum
Bilinçaltımız üstümüz doğum oldu normaldir bu rüyalar bende her gün bir atraksiyonlu rüya görüyorum.
Aynen yaa ben birde 2 sezeryan üstüne normal den3yecegim.Daha bi stres var üzerimde sanirim
Maşallah cesaretinize hayran kaldım, bundan öncekinde denemek istediniz mi?
Hanimlar merak ettigim bir sey var daha 2 aylik bile olmayan bebeginizle 12-13 saatlik yol cekip dugune gidip gelir misiniz????
Ben hiç teşebbüs etmezdim açıkçası. Hamileyken 5 saatlik yolda mahvoldum. Çocukla çok zor. Uçakla gidebilirsiniz ama

3 aylıkken uçakla İzmir Ankara yapıp dönüşte kendi arabamla dönmüştüm aynı düğün için. Çocuk hasta oldu yolda cam klima aç kapa yapmaktan. Uçak sıkıntı olmuyor ama diğer türlüsü risk.

Ac8k net gitmem. Isterse babamin oglu olsun 12 saatlik yola gidilmez minik bebekle. Hele de bu sicak havada. Klima acsan carpar. Acmasan piser isilik olur. Yol yorar bebegi bir kere. Kucakta mi gidecek, ana kucag8nda mi gidecek. Zaten o anakucagi olan araba koltuklarinds 2 saattwn fazla durmamasi lazim.

Canım herkesin bünyesi farklı tabiki. Aynı gün çok rahat hareket edebildim diyen de var. Benim de bugün 3.gün bugün daha iyiyim mesela. Kendim zor da olsa oturup kalkmaya yürümeye başladım. Kızımın gazını çıkarma, ağlayınca kucağıma alıp susturma, emzirmeye çalışma maceraları vs bunları yapabiliyorum artık. Sütüm gelsin diye ben uyumaya çalışıyorum ben uyurken annemle eşim nöbetleşe bakıyorlar bebeğe. Annem yemek temizlik işlerini hallediyor.

Doğum sonrası yapacak kimse yoksa, planlı sezeryan olacak olanlar bi gün önceden 1 haftalık yemek yapıp atsın dolaba veya buzluğa. Çorba yapın 2-3 çeşit. Buzluğa köfte, dolma, börek vs yapılıp atılabilir. İncir, erik, kayısı, şeftali tarzı meyveler alın. 2 çeşit komposta yapın. Mesela biri şeftali biri kayısı olabilir. Normalde kabızlık olur diye kayısı hoşafı yapılıyor ama ben de tersine ishal oldum o yüzden şeftali hoşafı iyi geldi.

İlk 2-3 gün için çocuk bakımından az da olsa anlayan birileri varsa muhakkak yardıma çağır. Annen olması şart değil, kuzen komşu arkadaş vs. 3 gün sonra zaten az daha iyi olunuyor sanırım. Olaki kimse olmadı, eşinle mecbur idare edersiniz zor da olsa korkma.

Aklıma geldikçe yazarım yine

Ben de öyleyim ya her gün bi şey geliyor aklıma acaba şöyle mi yapsam daha iyi acaba böyle mi diye
geçirilmiş karın ameliyatım var ama yine de sonradan pişman olmayım diye bi normali deneyim diyorum en azından içimde kalmasın
Zaten bizim minişler bilir artık nasıl geleceklerini
@Elwing6 anestezi islemlerimi tamamladim. Dedigim gibi kan testi yaptilar ve anestezi uzmani bi takim sorular sordu ama kalp grafisi cekmediler. Gebelere cekilmiyormus. Yatis evraki verdiler. Sabah gidecegiz bakalim :)
Bana da geçen gün nolur nolmaz diye anestezi hazırlığı yapıldı ama ekg çekilmişti gebeyken sıkıntı olmuyor aslında niye çekmemişler ki
Ben de memlekete annemlerin yanına geldim antalyadayım şimdi evim ise malatyada iyileşince döneyim diye planlıyorum ama aynı senin gibi nasıl dönerim diye de kara kara düşünmüyo değilim
Arabayla geldim onu mecbur geri götürcem yoksa uçakla rahat olurdu eğer çok çok yakının değilse bence bi düğün için yollara düşme

Prensesim iyi ama hafif sarılık belirtileri başladı. Erken doğanlarda sarılık daha çok görülürmüş. Sürekli uyumak istiyor. İki saatte bir zorla uyandırıp biraz emzirme savaşları yapıyoruz ardından mama veriyoruz. Sarılığın kolay geçmesi için aç kalmaması çok önemliymiş.

Aynen oyle ustelik aracimiz yok otobusle gidecez yani gidilrse. Esimin ailesi bebegin 40i cikar dugune gelirsiniz modunda illa bebekle gideriz diye bakip dugunu bebekten onde tutuyorlar ben de esime sen tek gidersin dedim otobuslerde bebek ne hale gelecek bir de zaten zayif dogacak insanlar cidden garip... Plm123 Fil Bo Riva Kutsalsekerpare

@Elwing6 anestezi islemlerimi tamamladim. Dedigim gibi kan testi yaptilar ve anestezi uzmani bi takim sorular sordu ama kalp grafisi cekmediler. Gebelere cekilmiyormus. Yatis evraki verdiler. Sabah gidecegiz bakalim :)
Benim hastanede hiç bişey yapılmadı anestezi için benden 2-3 tahlil istediler burda yaptırıp götürdüm hepsi o. Bir de ameliyathaneye girmeden ve ameliyat hanede 3-5 soru sordular klasik içtiğim ilaçlar, boy kilo, kronik rahatsızlık var mı vs o kadar.

Asla gitmem, hani uçakla gitme şansı olup 2 saatlik bi yolculuk olsa belki. Ama ben zora da gelemeyen biriyim uğraşmak istemem. O tarz maceralara atılanlar da var.

Kesinlikle gitmem.Kizim 19 gunlukken bronşit oldu.Bacaginda eti bile yoktu derisini sundurup sundurup iğne yapıldı.Yolda ayrı sıkıntı çekeceksiniz.Kalabalikta mikrop kapma ihtimali artacak

Eşinin tek gidip gelmesi mantıklı.Kimseyi umursama önceliğin bebeğin.

Canim otobus ile hic gitme. Kac kişilik otobuste bebek enfeksiyon kapar. Esin tek gitsin.

Ben de esine kiziyorum. Kiz ile birlikte annesine gittiler. Dedim ki kizi annenin yanina yaklastirma. Benim adan ne yapmis anasina sariltmis ustune opebilirsin demis. Neymis anasi temizlenmis mis. Temizlenmek dedikleri islak mendil ile vucudunu silmekten bahsediyor. Saci ne olacak dedim. Oldu artik karantinaya sokayim dedi. Bana kizdi. Salak bu?adam ya. Cidden suzme salak. Kaynanayi arayip agzima geleni?saydirasim var. Daha dun hastaneden cikti bu insan. Ya kiza bulastirsa mikroplarini ondan da bebege gecse. Hic dusunen yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…