- 8 Kasım 2018
- 5.956
- 14.742
- 248
Ben de sasirdim. Kalp grafisi yok mu diye sordum hemsireye. Yoooo, gebelere olmaz dedi.Benim 4./5. Ay arasında kalp ultrasonu da kalp grafiside cekilde hatta ritim holter vs de takıldı 24saat
Ki profesore gitmiştim
Cok enteresan gercekten
Otobuste, bi suru insanla birlikte mi??? Asla gitmezdim.Aynen oyle ustelik aracimiz yok otobusle gidecez yani gidilrse. Esimin ailesi bebegin 40i cikar dugune gelirsiniz modunda illa bebekle gideriz diye bakip dugunu bebekten onde tutuyorlar ben de esime sen tek gidersin dedim otobuslerde bebek ne hale gelecek bir de zaten zayif dogacak insanlar cidden garip...Plm123 Fil Bo Riva @Seymaaao
Benimki de oyle sayilir..kan testi ve klasik sorular.Benim hastanede hiç bişey yapılmadı anestezi içinbenden 2-3 tahlil istediler burda yaptırıp götürdüm hepsi o. Bir de ameliyathaneye girmeden ve ameliyat hanede 3-5 soru sordular klasik içtiğim ilaçlar, boy kilo, kronik rahatsızlık var mı vs o kadar.
ne düğün müş yaa sakın ha sakın ben olsam asla gitmem süre uzun üstelik otobüs bi ağlamaya başlasa sikilsa ki bebekler otobüsten nefret ederAynen oyle ustelik aracimiz yok otobusle gidecez yani gidilrse. Esimin ailesi bebegin 40i cikar dugune gelirsiniz modunda illa bebekle gideriz diye bakip dugunu bebekten onde tutuyorlar ben de esime sen tek gidersin dedim otobuslerde bebek ne hale gelecek bir de zaten zayif dogacak insanlar cidden garip...Plm123 Fil Bo Riva @Seymaaao
Otobüsle hele asla gidilmez bir de ağlayacak insanlardan ötürü gerileceksiniz hiç gerek yok.Aynen oyle ustelik aracimiz yok otobusle gidecez yani gidilrse. Esimin ailesi bebegin 40i cikar dugune gelirsiniz modunda illa bebekle gideriz diye bakip dugunu bebekten onde tutuyorlar ben de esime sen tek gidersin dedim otobuslerde bebek ne hale gelecek bir de zaten zayif dogacak insanlar cidden garip...Plm123 Fil Bo Riva @Seymaaao
kalp grafisi neden olsun kiBen de sasirdim. Kalp grafisi yok mu diye sordum hemsireye. Yoooo, gebelere olmaz dedi.
Mama olarak ne onerdiler ne aldim canimPrensesim iyi ama hafif sarılık belirtileri başladı. Erken doğanlarda sarılık daha çok görülürmüş. Sürekli uyumak istiyor. İki saatte bir zorla uyandırıp biraz emzirme savaşları yapıyoruzardından mama veriyoruz. Sarılığın kolay geçmesi için aç kalmaması çok önemliymiş.
Ne kadar düşüncesiz insanlar.Allah akıl fikir versinBen de esine kiziyorum. Kiz ile birlikte annesine gittiler. Dedim ki kizi annenin yanina yaklastirma. Benim adan ne yapmis anasina sariltmis ustune opebilirsin demis. Neymis anasi temizlenmis mis. Temizlenmek dedikleri islak mendil ile vucudunu silmekten bahsediyor. Saci ne olacak dedim. Oldu artik karantinaya sokayim dedi. Bana kizdi. Salak bu?adam ya. Cidden suzme salak. Kaynanayi arayip agzima geleni?saydirasim var. Daha dun hastaneden cikti bu insan. Ya kiza bulastirsa mikroplarini ondan da bebege gecse. Hic dusunen yok.
Yok canım şaka yapıyormuş aklıncaNasil ya yurtdisina mi cikacakmis?seni baska bir doktorla tanistirsaydi bari ben olmayacagim benim yerime bu doktor olacak ona haber verebilirsin vs diye
Benim de nst sırasında düzenli 50ye vuran 3 sancım çıktı muayene etti parmak ucu kadar açıklık varmış inşallah birkaç hafta daha dayanır ama kasılmalarım devam ediyor malesefNst de düzenli aralıklarla 3 kere sancım 69 çıktı dr sancın yok demesin mi
Bi de rahatken 69 çıktı, evdeki ağrım gibi sancım olsaydı dr ne derdi çok merak ettim ya
Bu nasıl aymazlıktır nutkum tutuldu. Allah bildiği gibi yapsın. Kendini hasta ederken öldüre de bilirdi. Kaşık kaşık toz şeker yemek nedir nerden tutsan elimde kalıyor. Bunlar senin beklediğin hareketlerdi, tahmininde yanılmadın maalesef. Ne diyeyim bilemedim bu üzüntüler hep zarar bebeğine ve sanaBu kez allah var esim destek oldu hep. Tamamen kaynanadan. Insan su icmeyip bobrek yetmezligi yapar mi kendini. Yemek yemeyip halsiz birakir mi. Sekeri bile cikti. Meger evde hep toz seker yiyormus kasik kasik.
Bebegimiz yogun bakimdayken kaynanam da yogunbakima yatti. Koaha bagli kalp yetmezligi, bobrek yetmezligi ve yuksek sekerden. Ertesi gun doktor bol bol su icirmis. Ve durumu tahminimizden iyi cikti demis. Koah ic8n olan ilaclarini istemisler hastaneden. Yani evde kullandigi ilaclari kullandi hastanede de. Ne hikmetse evde iyilesmeyen hasta hastanede ayni ilaclarla iyilesti. Insan kazadir dusebilir. Ama yemek yememek ne demek. Ya da hic su icmemek. Bile bile kendini hasta edip hastanelik oldu ve esim bebegi di yogunbakimdayken annesinin pesinde kosmaktan. Ben hastanede tek basima kaldim. Bebek yogunbakimdayken. Esim en azindan koridorda da olsa yanimda olabilirdi. Yazik adam hangimize bakacagini sasirdi. Dedim bebek icin yapabolecegimiz birsey yok. .
Cok?agir hasta olan kaynanam 3 gun yogunbakimda kaldi ve serise ciardilar. Gogus hastaliklari servisinde 1 gece yattiktan sonra taburcu oldu. Kisaca esimin babalik izni, anasi icin analik iznine donustu. Gorumcem geldi annesi ile ilgilendi ama hergun 1 ila 2 defa esim hep hastaneye tasindi. Yanimda olamadi. Allahtan ablam geldi yanimda o bana bakti gimi yapti eve cikinca. Evde surekli?agladim cok canlarim uzuldu.
Boyle anlatinca vicdansiz gibi gorunuyorum ama insan susuz kalip kendini bile bile bilerek ilgi icin?hasta etmemeli bence. Yuksek sekerin sebebinin toz seker olmasina iyice dellendim. Kolunun sargisini da yerinden oynatmis kasinacagim diye. Simdi de kolu kangren olup kesilebilirmis ama o da inandirici gelmiyor bana. Cunku gorumcem konusmus doktorla. Esim degil. Gorumcem de kynanam gibi mantikta
Benim de kisa sureli anestezilerde istemediler ama ciddi bir ameliyat oncesi hepsini istemislerdi. 4,5 saat anestezi almistim o zaman.kalp grafisi neden olsun ki
benim ilk sezaryende de olmadı
daha sonra da kısa süreli anesteziler aldim rahim filmi kolonoskopi/endoskopi
hiç ekg falan istemediler
H honey bunch
Sıkma canını, başta öyle geliyor ama sonra muhabbet fln geçer zaman. Sen uzan rahatına bak. Bi kadın gelicekmiş (umarım çocuk yoktur yanında). Bana ordu gibi gelmişlerdi bayramdan sonra.Bende son 2gün kala benimkine delirdim..arkdslariyla toplancaklarmis biri yurtdisima gidicek veda gibi..sen git diyorum yok seni birakamam e kal diyorum cani gitmek istiyo..arkdslarima ben esimi yalniz birakamam deyince arkdsida dilek kalabilir yaninda oturrurlar demis..dogru dugzun oturamiyorum bilee gelsin ne diyeyim dedim artik.. bir seyler aldi hazir.. cayi bile kendisi koyduda yinede sinir oldum doguma 2gun kala misafirim var yani
Var kiz cocugu cokta severim ona bakip kizim olsun demisligim var ama insan su zamanda kendini zor tasiyorSıkma canını, başta öyle geliyor ama sonra muhabbet fln geçer zaman. Sen uzan rahatına bak. Bi kadın gelicekmiş (umarım çocuk yoktur yanında). Bana ordu gibi gelmişlerdi bayramdan sonra.
Bu nasıl aymazlıktır nutkum tutuldu. Allah bildiği gibi yapsın. Kendini hasta ederken öldüre de bilirdi. Kaşık kaşık toz şeker yemek nedir nerden tutsan elimde kalıyor. Bunlar senin beklediğin hareketlerdi, tahmininde yanılmadın maalesef. Ne diyeyim bilemedim bu üzüntüler hep zarar bebeğine ve sanaBugün temizlik yaptık dibimizde oturan eşimin ailesi hiç sormadı yardıma ihtiyacınız var mı diye, çok zoruma gitti ağladım sabah, eşim niye ağlıyorsun deyince de bebek hareket etmiyor dedim, o da vardı da asıl zoruma giden kendimi yalnız hissetmemdi. 2. dönem yarım gün çocuğuma bakacak güya kv ama hiç istemiyorum artık, hala sigara içiyor, kredi kartı borçlarımı kapatabilen ikinci dönem de çalışmayım diyorum ama bebek de masraflı, eşimin maaşı da yetmiyor bakalım nasıl yapıcaz.
[/QUOTE
Canım şimdi hiç bunları dert etme herşey olacağına varır bebeğin düşün , hareketsizliginj kendimce ters olmaktan kaynakli diye dusunuyorum benimki de bazen saatlerce hareketsiz kalabiliyor , ama yarim saattir bisey oldu ayladır etmediği kadar hareketli içim çıkıcak sanki o derece baskı yapıyor migdeme gogsumu cok sikistirdi hareket iyi ama şaşırdım açıkçası panikledim sola yattım kendimi dinliyorum aklıma sana sormak geldi hareketlerini nerde hisseduyosun acaba donmeyemi meyil etti sikistimi bilemedim :)
Canım aptamil önerdi doktor ama aldığımız saatte eczaneler kapalıydı migrosa gitti eşim aptamil yokmuş, tüm mama markalarını yazmış doktora doktor o zaman bebelac alın demiş onu aldık.Mama olarak ne onerdiler ne aldim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?