Türk kahvesi makinemi götüreyim o zaman, yanıma da hem nescafe hem Türk kahvesi alayım. Karton bardakları valizime koymuştum zaten.Gotur bence de. Biz 1 bardak sicak suya 2 tl verdik 2 gun boyunca. Sonradsn termos ile sicak su goturduk.
Evet biraz kötü olmuş ama bu durumda annen ve eşin sadece seni düşünmeli ve sessiz kalmalıydılar, şimdi çok mu iyi oldu? Belki annen geri döner, dayanamaz diye düşünüyorum. Eşin de sonuçta büyüğü biraz alttan alabilirdi. Ama neyse sen merak etme anneaiz doğum yapacak tek kişi sen değilsin. Üstesinden gelirsin merak etme. Yeter ki bebiş sağlıklı olsun. Zaten hemşireler de yardımcı oluyor. Sen moralini yüksek tut. Bebeğini düşünBugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Bugun dogmadiysa bu cocuk daha da dogmaz kendiliginden.
Ne yapicam hic bilmiyorum. Ikisi de yorgunluk ve gerginlikten yanlis anladi resmen her seyi. Ikisj de hakli ikisi de haksiz. Hayatta en korktugum şeydi esimle annemin karsi karsiya gelmesi,oldu. Ne hatam oldu neyin cezasini cekiyorum bilmiyorum.
Pazartesi dogum var. Nasil olcak hic bilmiyorum. Bi tarafta sevdigim adam bi tarafta canim dedigim annem var. Ama ikisi de beni dusunmedi bugun.
Aglamaktan gozlerim sisti basim agriyor. Nolur bana dua edin. Ikisine de Allah merhamet versin, ikisi de birbirini anlasin. Annem ve esim kus kalsin istemiyorum..
Heralde açıklığa bakarken çatına da bakmıştır demek ki uygunHiç çatı falan demedi, sadece açıklık kontrolü yapıyor benimki
Pazartesi gideceğim yine bakalım ne diyecek
Maşallaj sana güçlü anne, senin pozitifliğin bebeğine de geçer. Sağlığınız daim olsun.Merhaba kızlar,
Biz dün akşam hastaneden çıkış yapabildik , ilk günler ve geceler alışma süreci biraz zorluyor , buralardan çok uzak kaldım , kim ne yaptı hiç haberim Yok
Emzirme süreci bebeğim yanıma ilk getirildiğinde meme sert sadece sıkıp masaj yaparak kolostrum gelmesin sağladım günden güne sıcak duş , masaj , su , dinlenme , süt yapan gıdalara uygun beslenme olaylarına odaklandım.
Emzirirken çipil çipil bakan , sesimi duyunca sakinleşen, emerken durup durup dinlenen kuzum için herşeye değeröyle güzel bir duygu ki Allah isteyen herkese nasip etsin , gerçekten yeniden doğdum içim pır pır bu arada kimler doğurdu ne yaptı hiç birşey takip edemiyorum ama çok merak ediyorum dualarım sizlerle güzel anneler
Kötü olmuş ama bugün atlatilinca salim kafayla doğruyu anlarlar.Sen üzülme.Bugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Ne yapicam hic bilmiyorum. Ikisi de yorgunluk ve gerginlikten yanlis anladi resmen her seyi. Ikisj de hakli ikisi de haksiz. Hayatta en korktugum şeydi esimle annemin karsi karsiya gelmesi,oldu. Ne hatam oldu neyin cezasini cekiyorum bilmiyorum.
Pazartesi dogum var. Nasil olcak hic bilmiyorum. Bi tarafta sevdigim adam bi tarafta canim dedigim annem var. Ama ikisi de beni dusunmedi bugun.
Aglamaktan gozlerim sisti basim agriyor. Nolur bana dua edin. Ikisine de Allah merhamet versin, ikisi de birbirini anlasin. Annem ve esim kus kalsin istemiyorum..
Bebişin bir an önce toparlanır inşallah.Uzulme ki bebis için sütün hemen gelsin.Benim de ilk çocuğum 4 gün kuvozde kalmıştı.Emememisti ilk beni.Hastanr süt isteyince hep onu emzirdigimi hayal etmiştim.Hayal ederken bilr gogsum sızlıyordu.o şekilde 20-30cc süt gönderebiliyordum bebegimeKizlar, bebegim hala yogun bakimda. Herkes normal bir durum oldugunu soyluyor ama onun simdi yanimda olmamasi beni uzuyor. Gerci bi ara oda o kadar kalabalikti ki iyi ki bebegim yok dedim. Hep es dost ama insan gercekten kalabaliga gelemiyor ve bebek icin bu kadar kalabalik iyi degil. Bi ara ben hemsirelerden iceridekileri uyarmasini rica ettim artik.
Sezaryenle ilgili deneyimlerime gelecek olursak;
Cok rahatti. Spinal oldum. Bi sey hissetmedim. Basimdaki hemsire surekli midemin bulanip bulanmadigini sordu. Hic bulanti, basagrisi yasamadim. Basagrim olursa kahve ya da kola icmemi soyledi. Ameliyattan cikinca kisa sureli bir titreme geldi ama usumekten degil. Uzerime sicak bir ortu koydular. Yarim saat icinde gecti. En basta ustume sadece gomlek pijamanin ustunu giydirdiler. Altima kanama icin bebeklerin kullan at alt acma ortusu gibi bir sey serdiler. Onu bir kac kez degistirdiler. Sonda da vardi zaten. 5-6 saat sonra sondayi cikardilar. Temizlenip kendi normal kulodumu giydim. Kotexin en buyuk gece pedini taktim. Hic depend, mesane pedi vs ihtiyacim olmadi. Kotex bile fazla geldi bana. Zaten lohusa kulodu vs de almamistim. Bana hic gerek olmadi. Corap da getirmistim ama usume gelmedigi icin onu da giymedim. Kesik yerim en basta cok agriyordu. Oksursem, azicik dogrulsam agri yapiyordu ama azaldi. Artik neredeyse kendi basima kalkabiliyorum. Arada agri kesici yapiyorlar tabi. Yani aslinda sezaryen sureci benim icin oldukca rahat gecti ama keske ben daha cok zorlansaydim da bebegim yanimda olsaydi. 2 saatte bir hastanenin sut sagma makinesiyle deneme yapiyoruz. 4-5 deneme sonunda azicik yag gibi bir sey geldi, sanirim kolostrum dedikleri. Onu bebegime gonderdik. Simdi tekrar deneyecegim, belki simdi sut de gelir. Cunku saatlerdir su icmem yasakti. Birkac saattir sivi aliyorum. Onun da sayesinde umarim sutum gelmeye baslar. Her sagmadan sonra da lansinoh kullaniyorum. Mutlaka yaniniza alin. En buyuk korkum memelerimin yara olmasi. Yasayanlar kabus gibi anlatiyor cunku. Cok sukur simdilik yasamadim.
Değil mii herşeye değerler.Bir söz var çok hoşuma gidiyor.Evlat o kadar büyük bir nimet ki bolca şükür gerektiriyor.Merhaba kızlar,
Biz dün akşam hastaneden çıkış yapabildik , ilk günler ve geceler alışma süreci biraz zorluyor , buralardan çok uzak kaldım , kim ne yaptı hiç haberim Yok
Emzirme süreci bebeğim yanıma ilk getirildiğinde meme sert sadece sıkıp masaj yaparak kolostrum gelmesin sağladım günden güne sıcak duş , masaj , su , dinlenme , süt yapan gıdalara uygun beslenme olaylarına odaklandım.
Emzirirken çipil çipil bakan , sesimi duyunca sakinleşen, emerken durup durup dinlenen kuzum için herşeye değeröyle güzel bir duygu ki Allah isteyen herkese nasip etsin , gerçekten yeniden doğdum içim pır pır bu arada kimler doğurdu ne yaptı hiç birşey takip edemiyorum ama çok merak ediyorum dualarım sizlerle güzel anneler
Ya bu kadar şeyin üzerine bir de ertesi gün odada süslenip fotoğraf mı çektircez.Canim ilk dogumumdan sonra bastirmislardi gobek deligimden. Hemsire elimi tutma 1 defa bastiratim bitsin demisti. 1 dakika surmuyor zaten. Evet cok acimisti ama yapmalari gerekiyor. Herkese yapilmiyor. Rahim toparlaniyormus dogumdan sonra. Ama bazi durumlarda da toparlanamayabiliyormus. Benimki toparlanmamis yani tam kuculmemis diye bastirilmisti 1 defa ve dayanilmaz degildi.
2. Sezeryanimda bastirma olmadi. Karnima kesilen yere kum torbasi koyuldu. O da acitmiyor. Zaten agrikesici 8gne yapiliyor. Torba torba serum takiliyor.
Hic kendini korkutma. Rahat ol.
Canım bebeğini güle güle büyüt gözün aydın. Moralini yüksek tutmaya çalış, inşallah en kısa zamanda evinize götürürsünüz.Kizlar, bebegim hala yogun bakimda. Herkes normal bir durum oldugunu soyluyor ama onun simdi yanimda olmamasi beni uzuyor. Gerci bi ara oda o kadar kalabalikti ki iyi ki bebegim yok dedim. Hep es dost ama insan gercekten kalabaliga gelemiyor ve bebek icin bu kadar kalabalik iyi degil. Bi ara ben hemsirelerden iceridekileri uyarmasini rica ettim artik.
Sezaryenle ilgili deneyimlerime gelecek olursak;
Cok rahatti. Spinal oldum. Bi sey hissetmedim. Basimdaki hemsire surekli midemin bulanip bulanmadigini sordu. Hic bulanti, basagrisi yasamadim. Basagrim olursa kahve ya da kola icmemi soyledi. Ameliyattan cikinca kisa sureli bir titreme geldi ama usumekten degil. Uzerime sicak bir ortu koydular. Yarim saat icinde gecti. En basta ustume sadece gomlek pijamanin ustunu giydirdiler. Altima kanama icin bebeklerin kullan at alt acma ortusu gibi bir sey serdiler. Onu bir kac kez degistirdiler. Sonda da vardi zaten. 5-6 saat sonra sondayi cikardilar. Temizlenip kendi normal kulodumu giydim. Kotexin en buyuk gece pedini taktim. Hic depend, mesane pedi vs ihtiyacim olmadi. Kotex bile fazla geldi bana. Zaten lohusa kulodu vs de almamistim. Bana hic gerek olmadi. Corap da getirmistim ama usume gelmedigi icin onu da giymedim. Kesik yerim en basta cok agriyordu. Oksursem, azicik dogrulsam agri yapiyordu ama azaldi. Artik neredeyse kendi basima kalkabiliyorum. Arada agri kesici yapiyorlar tabi. Yani aslinda sezaryen sureci benim icin oldukca rahat gecti ama keske ben daha cok zorlansaydim da bebegim yanimda olsaydi. 2 saatte bir hastanenin sut sagma makinesiyle deneme yapiyoruz. 4-5 deneme sonunda azicik yag gibi bir sey geldi, sanirim kolostrum dedikleri. Onu bebegime gonderdik. Simdi tekrar deneyecegim, belki simdi sut de gelir. Cunku saatlerdir su icmem yasakti. Birkac saattir sivi aliyorum. Onun da sayesinde umarim sutum gelmeye baslar. Her sagmadan sonra da lansinoh kullaniyorum. Mutlaka yaniniza alin. En buyuk korkum memelerimin yara olmasi. Yasayanlar kabus gibi anlatiyor cunku. Cok sukur simdilik yasamadim.
Insallah canim.Canım bebeğini güle güle büyüt gözün aydın. Moralini yüksek tutmaya çalış, inşallah en kısa zamanda evinize götürürsünüz.
Tamam canim bakayım bendeHayır hayır böğürtlen olmuyor. Ahududu yaprağı olacak. N11 gibi bir sitedeki aktardan almıştım. Google a yazınca birkaç yer çıkıyor zaten.
Canım bol bol çömelme yapıyor musun? Derin squat? Pilates topunda sıçrama, daire falan??
Ayy evet benimkide oyle işte alt taraf felaketGelecekler az kaldıbenimki çıkmaya çalışıyo gibi akşamdan beri ittiriyo kendini alttan acı veriyo ittirdikçe
Canım üzüldüm kötü olmuş senin içinBugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Evet ya bana da hep öyle diyorlar doğunca işin var diye :) ama araştırdım baya bi karinda ki hareketle çocuğun dogduktan sonra hareketli olmasının alakası yokmuş bana çoğu kişi hiperaktif olur diyo bakalım yaşayıp göreceğiz dedim bende :))Benimki de çok hareketli aşağıda olmasına rağmensenden 3 gün gerideyim belki de son hafta azalıyordur hareketler ya da bizim çocuklar biraz kuduruk olacak öyle diyorlar ya anne karnında nasılsa doğunca da öyle olur diye
Inş en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız dualarım sizinleMesajlariniz icin tesekkur ederim. Bebegim su anda yogun bakimda. Cigerlerinde sivi varmis, hizli nefes aliyor. Memeyi de hic almadi, emme refleksi yok gibi. Canim sıkıldı biraz.
Beyin cerrahina danışın derim kesinlikleKızlar bana bir konuda yardımcı olur musunuz. Bel fitigim var buyuk. Normal doğumda sıkıntı olur mu sizce. İki ebeye sordum sorun olmaz dediler. 2 doktora sordum ilgili bölüme görün dediler. Aklım karıştı
Seni çok iyi alıyorum sanki zamanı geldi geçti de dogurmuyoruz gibi.. karmakarisigim kendimi yapayalnız hissediyorumBen de öyleyim dün yürüyüş yapalım dedim annem koluma girmese kasıklarım izin vermiyo yürümeme bi de belim felaket ağrıyopsikolojik olarak ben de hiç iyi değilim sürekli değişiyo duygularım doğum anını düşünüyorum düşündükçe korkuyorum hurma yedim çok sancı yaptı şimdi hurma yemeye de korkuyorum bilmiyorum bu durum ne kadar sürecek bi yandan heyecanlıyım bi yandan ya olmazsa diye korku ayrıca bişeye daha üzülüyorum karnımda alıştım elimi koyduğumda orası boş olacak diye düşünüp duruyorum heralde ilk olduğu için böyle kucağımıza alınca herşey geçecek inşallah yanımızdayken daha çok sevecez şu zamanda en önemli şey moral ama kendimi yalnız gibi hissediyorum herşey çok karmaşık günüm dolmadı ama çevreden de baskı var sürekli mesaj arama daha doğurmadın mı ne kadar tutacan içerde falan
İlle ordan çıkacaklar demek kiAyy evet benimkide oyle işte alt taraf felaket
Hanımlar kansızlıktan hemoroid oluşmaz. Hemoroid kaynaklı dışkıda gizli kan yada aşikar kan olursa o kansızlığa yol açabilir.Kansizliktan mi oluyor hemoroit. Ben de oldum sanirim bakmadim ama elime cikinti geliyor ve zonklama var hemoroit mi oluyor bu
İnşallah bugünler de geçecek elbet yavrularımıza kavuşacağız sağlıkla gelsinler herşey hallolurSeni çok iyi alıyorum sanki zamanı geldi geçti de dogurmuyoruz gibi.. karmakarisigim kendimi yapayalnız hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?