Merhaba kızlar,
Biz dün akşam hastaneden çıkış yapabildik , ilk günler ve geceler alışma süreci biraz zorluyor , buralardan çok uzak kaldım , kim ne yaptı hiç haberim Yok
Emzirme süreci bebeğim yanıma ilk getirildiğinde meme sert sadece sıkıp masaj yaparak kolostrum gelmesin sağladım günden güne sıcak duş , masaj , su , dinlenme , süt yapan gıdalara uygun beslenme olaylarına odaklandım.
Emzirirken çipil çipil bakan , sesimi duyunca sakinleşen, emerken durup durup dinlenen kuzum için herşeye değer öyle güzel bir duygu ki Allah isteyen herkese nasip etsin , gerçekten yeniden doğdum içim pır pır bu arada kimler doğurdu ne yaptı hiç birşey takip edemiyorum ama çok merak ediyorum dualarım sizlerle güzel anneler

Kizlar, bebegim hala yogun bakimda. Herkes normal bir durum oldugunu soyluyor ama onun simdi yanimda olmamasi beni uzuyor. Gerci bi ara oda o kadar kalabalikti ki iyi ki bebegim yok dedim. Hep es dost ama insan gercekten kalabaliga gelemiyor ve bebek icin bu kadar kalabalik iyi degil. Bi ara ben hemsirelerden iceridekileri uyarmasini rica ettim artik.

Sezaryenle ilgili deneyimlerime gelecek olursak;

Cok rahatti. Spinal oldum. Bi sey hissetmedim. Basimdaki hemsire surekli midemin bulanip bulanmadigini sordu. Hic bulanti, basagrisi yasamadim. Basagrim olursa kahve ya da kola icmemi soyledi. Ameliyattan cikinca kisa sureli bir titreme geldi ama usumekten degil. Uzerime sicak bir ortu koydular. Yarim saat icinde gecti. En basta ustume sadece gomlek pijamanin ustunu giydirdiler. Altima kanama icin bebeklerin kullan at alt acma ortusu gibi bir sey serdiler. Onu bir kac kez degistirdiler. Sonda da vardi zaten. 5-6 saat sonra sondayi cikardilar. Temizlenip kendi normal kulodumu giydim. Kotexin en buyuk gece pedini taktim. Hic depend, mesane pedi vs ihtiyacim olmadi. Kotex bile fazla geldi bana. Zaten lohusa kulodu vs de almamistim. Bana hic gerek olmadi. Corap da getirmistim ama usume gelmedigi icin onu da giymedim. Kesik yerim en basta cok agriyordu. Oksursem, azicik dogrulsam agri yapiyordu ama azaldi. Artik neredeyse kendi basima kalkabiliyorum. Arada agri kesici yapiyorlar tabi. Yani aslinda sezaryen sureci benim icin oldukca rahat gecti ama keske ben daha cok zorlansaydim da bebegim yanimda olsaydi. 2 saatte bir hastanenin sut sagma makinesiyle deneme yapiyoruz. 4-5 deneme sonunda azicik yag gibi bir sey geldi, sanirim kolostrum dedikleri. Onu bebegime gonderdik. Simdi tekrar deneyecegim, belki simdi sut de gelir. Cunku saatlerdir su icmem yasakti. Birkac saattir sivi aliyorum. Onun da sayesinde umarim sutum gelmeye baslar. Her sagmadan sonra da lansinoh kullaniyorum. Mutlaka yaniniza alin. En buyuk korkum memelerimin yara olmasi. Yasayanlar kabus gibi anlatiyor cunku. Cok sukur simdilik yasamadim.

Evet biraz kötü olmuş ama bu durumda annen ve eşin sadece seni düşünmeli ve sessiz kalmalıydılar, şimdi çok mu iyi oldu? Belki annen geri döner, dayanamaz diye düşünüyorum. Eşin de sonuçta büyüğü biraz alttan alabilirdi. Ama neyse sen merak etme anneaiz doğum yapacak tek kişi sen değilsin. Üstesinden gelirsin merak etme. Yeter ki bebiş sağlıklı olsun. Zaten hemşireler de yardımcı oluyor. Sen moralini yüksek tut. Bebeğini düşün
Hiç çatı falan demedi, sadece açıklık kontrolü yapıyor benimki
Pazartesi gideceğim yine bakalım ne diyecek
Heralde açıklığa bakarken çatına da bakmıştır demek ki uygunben de pazartesi gideceğim bakalım ne durumda, boyunu ve kilosunu da merak ediyorum.
Maşallaj sana güçlü anne, senin pozitifliğin bebeğine de geçer. Sağlığınız daim olsun.

Kötü olmuş ama bugün atlatilinca salim kafayla doğruyu anlarlar.Sen üzülme.

Bebişin bir an önce toparlanır inşallah.Uzulme ki bebis için sütün hemen gelsin.Benim de ilk çocuğum 4 gün kuvozde kalmıştı.Emememisti ilk beni.Hastanr süt isteyince hep onu emzirdigimi hayal etmiştim.Hayal ederken bilr gogsum sızlıyordu.o şekilde 20-30cc süt gönderebiliyordum bebegime

Değil mii herşeye değerler.Bir söz var çok hoşuma gidiyor.Evlat o kadar büyük bir nimet ki bolca şükür gerektiriyor.

Ya bu kadar şeyin üzerine bir de ertesi gün odada süslenip fotoğraf mı çektircez. Ben iyice korkmaya başladım.

Canım bebeğini güle güle büyüt gözün aydın. Moralini yüksek tutmaya çalış, inşallah en kısa zamanda evinize götürürsünüz.

Canım üzüldüm kötü olmuş senin için Keşke biraz daha sabırlı ve anlayışlı olabilselerdi. Benim de annem gelecek şimdiden kendime telkinlerde bulunuyorum kalbini kırma vs gibi, ben de çok müdahaleceyim ve annem de yaşı ilerleyince ev temizliğine çok önem vermemeye başladı. Eşimle temizliği yaptık, annem yanımda dursun yeter diyorum ama kırıcı olabiliyorum bazen kendini bırakıyor mesela nişan günümde uyuşuk uyuşuk oturdu hiç bi şeyle işgilenmedi, ki bütün temizliği ben yaptım, ikramlıkları pastaneye sipariş verdim, yemekleri yapmaya akrabalarımız geldi ama annemin o uyuşuk tavrı beni çok germişti, bir şey deyip kalbini kırmamak için çok uğraşıyorum, bazen de laf ağızdan çıkıyor işte. Keşke sana bunu yaşatmasalardı doğuma bir kala. Ama olan olmuş bebeğine odaklanman gerekiyor senin, daha fazla üzme kendini, mutlu gitmeye çalış doğuma, devamında da mutluluk gelsin

Evet ya bana da hep öyle diyorlar doğunca işin var diye :) ama araştırdım baya bi karinda ki hareketle çocuğun dogduktan sonra hareketli olmasının alakası yokmuş bana çoğu kişi hiperaktif olur diyo bakalım yaşayıp göreceğiz dedim bende :))

Mesajlariniz icin tesekkur ederim. Bebegim su anda yogun bakimda. Cigerlerinde sivi varmis, hizli nefes aliyor. Memeyi de hic almadi, emme refleksi yok gibi. Canim sıkıldı biraz.
Inş en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız dualarım sizinle

Beyin cerrahina danışın derim kesinlikle

Seni çok iyi alıyorum sanki zamanı geldi geçti de dogurmuyoruz gibi.. karmakarisigim kendimi yapayalnız hissediyorum

Kansizliktan mi oluyor hemoroit. Ben de oldum sanirim bakmadim ama elime cikinti geliyor ve zonklama var hemoroit mi oluyor bu
Hanımlar kansızlıktan hemoroid oluşmaz. Hemoroid kaynaklı dışkıda gizli kan yada aşikar kan olursa o kansızlığa yol açabilir.

Seni çok iyi alıyorum sanki zamanı geldi geçti de dogurmuyoruz gibi.. karmakarisigim kendimi yapayalnız hissediyorum
İnşallah bugünler de geçecek elbet yavrularımıza kavuşacağız sağlıkla gelsinler herşey hallolur bol dua etmek lazım şu son zamanlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…