Branş olarak beyin cerrahına danışmak gerekir bu durumuMerhaba bende de boyun fıtığı var ben de epidural ya da normal Doğumda sıkıntı olur mu diye merak ettim. Bugün genel cerrahi bölümüne göründüm. Önceki raporlarıma bakarak söyledi bir şeyler. Tavsiyem genel cerrahi bölümüne görünmeniz O size bu konuda bilgi verecektir. Buradaki yorumlardan çok uzman görüşü önemli
İnşallah çabucak kavuşursunuz sağlıklaKizlar, bebegim hala yogun bakimda. Herkes normal bir durum oldugunu soyluyor ama onun simdi yanimda olmamasi beni uzuyor. Gerci bi ara oda o kadar kalabalikti ki iyi ki bebegim yok dedim. Hep es dost ama insan gercekten kalabaliga gelemiyor ve bebek icin bu kadar kalabalik iyi degil. Bi ara ben hemsirelerden iceridekileri uyarmasini rica ettim artik.
Sezaryenle ilgili deneyimlerime gelecek olursak;
Cok rahatti. Spinal oldum. Bi sey hissetmedim. Basimdaki hemsire surekli midemin bulanip bulanmadigini sordu. Hic bulanti, basagrisi yasamadim. Basagrim olursa kahve ya da kola icmemi soyledi. Ameliyattan cikinca kisa sureli bir titreme geldi ama usumekten degil. Uzerime sicak bir ortu koydular. Yarim saat icinde gecti. En basta ustume sadece gomlek pijamanin ustunu giydirdiler. Altima kanama icin bebeklerin kullan at alt acma ortusu gibi bir sey serdiler. Onu bir kac kez degistirdiler. Sonda da vardi zaten. 5-6 saat sonra sondayi cikardilar. Temizlenip kendi normal kulodumu giydim. Kotexin en buyuk gece pedini taktim. Hic depend, mesane pedi vs ihtiyacim olmadi. Kotex bile fazla geldi bana. Zaten lohusa kulodu vs de almamistim. Bana hic gerek olmadi. Corap da getirmistim ama usume gelmedigi icin onu da giymedim. Kesik yerim en basta cok agriyordu. Oksursem, azicik dogrulsam agri yapiyordu ama azaldi. Artik neredeyse kendi basima kalkabiliyorum. Arada agri kesici yapiyorlar tabi. Yani aslinda sezaryen sureci benim icin oldukca rahat gecti ama keske ben daha cok zorlansaydim da bebegim yanimda olsaydi. 2 saatte bir hastanenin sut sagma makinesiyle deneme yapiyoruz. 4-5 deneme sonunda azicik yag gibi bir sey geldi, sanirim kolostrum dedikleri. Onu bebegime gonderdik. Simdi tekrar deneyecegim, belki simdi sut de gelir. Cunku saatlerdir su icmem yasakti. Birkac saattir sivi aliyorum. Onun da sayesinde umarim sutum gelmeye baslar. Her sagmadan sonra da lansinoh kullaniyorum. Mutlaka yaniniza alin. En buyuk korkum memelerimin yara olmasi. Yasayanlar kabus gibi anlatiyor cunku. Cok sukur simdilik yasamadim.
Ahhh kuzuuuummm nerde bende cc lik sütler. Zorlama ile damla damla çıkıyorCanim emzirdikten sonra kalan sutunu sagmani tavsiye ederim. Ben manuel gogus pompasi aldim. E bebekten. 60 tlye. Baby plus. Memende sut olmasa bile emdikten sonra mutlaka sag. 10 cc bile ciksa bir sonraki öğününde mama yerine veirsin.
Mama vermeye cok karsi degilim zorunlukuk halinde mecbur verecegiz ac mi birakalim bebeleri. Ben her emzirmeden sonra sagiyorum. Cikan sutu de anne sutu saklama posetlerine saat yazip buzdolabina kaldiriyorum. Disarda 3 saat, buzdolabinda 3 gun, dondurucuda 3 ay ozelligi bozulmadan anne sutu duruyormus. Sagdiktan sonra ustune saat de yaziyorum. Sabah saatlerinde sagdigimi 1 sonraki gun?sabah, aksan sagdigimi aksam veriyorum. Hastaneden oyle soylediler. Sabah salgilanan anne sutu bebege enerji veriyormus. Aksam salgilanan ise sakinlestiriyormus.
Üşüme titremenin tam nedenini ben de bilmiyorum malesef. Ilaclardan yada o anki metabolizma hızından olabilir belkiBaş ağrısı spinalin yan etkisi.Benim iki dogumumda da olmamıştı ama mesela ablam yaşadı şiddetli baş ağrısını.Titreme de dr arkadaşımızhuriye048 aydınlatır bizi ama narkozun etkisinden oluyor diye biliyorum.Ben de asiri titremiş usudugumu düşünmüş üzerimi örtün diye yalvarmistim
Ben de mecbur sürekli otur kalk yürü modundayım. Hiç ameliyatlı gibi sürekli yatma durumum olmadı. Ama oturup kalkarken filan o kadar canım yanıyorki bazen sanki orası yeniden kesiliyor gibiVakit geçirmeden ihtiyacı karşılamak lazım yoksa iki büklüm oluyor insan.ben bolca yürüdüm koridorda.o bant bende de öyle sıkı sıkıydı ondan degildir heralde.normal agri sızıdır bugün yarın hafifler inşallah.
Çok üzüldüm, inşallah herşey yoluna girer, yaşanması gerekiyormuş demek, inşallah telafisi olurBugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Bugun dogmadiysa bu cocuk daha da dogmaz kendiliginden.
Ne yapicam hic bilmiyorum. Ikisi de yorgunluk ve gerginlikten yanlis anladi resmen her seyi. Ikisj de hakli ikisi de haksiz. Hayatta en korktugum şeydi esimle annemin karsi karsiya gelmesi,oldu. Ne hatam oldu neyin cezasini cekiyorum bilmiyorum.
Pazartesi dogum var. Nasil olcak hic bilmiyorum. Bi tarafta sevdigim adam bi tarafta canim dedigim annem var. Ama ikisi de beni dusunmedi bugun.
Aglamaktan gozlerim sisti basim agriyor. Nolur bana dua edin. Ikisine de Allah merhamet versin, ikisi de birbirini anlasin. Annem ve esim kus kalsin istemiyorum..
Ikisi de vakit gecip sakinlesince anlarlar belki birbirlerini. Şu an en önemli olan şey sen ve bebegin. Umarım herşey yoluna girerBugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Ne yapicam hic bilmiyorum. Ikisi de yorgunluk ve gerginlikten yanlis anladi resmen her seyi. Ikisj de hakli ikisi de haksiz. Hayatta en korktugum şeydi esimle annemin karsi karsiya gelmesi,oldu. Ne hatam oldu neyin cezasini cekiyorum bilmiyorum.
Pazartesi dogum var. Nasil olcak hic bilmiyorum. Bi tarafta sevdigim adam bi tarafta canim dedigim annem var. Ama ikisi de beni dusunmedi bugun.
Aglamaktan gozlerim sisti basim agriyor. Nolur bana dua edin. Ikisine de Allah merhamet versin, ikisi de birbirini anlasin. Annem ve esim kus kalsin istemiyorum..
Çok geçmiş olsun ya. Sezeryan olan başka bir arkadaşım da normal bunlar dedi, 40 günde anca tamamen toparlıyor ama hergün az daha iyi olacak dedi. Şimdi bi umut bantıj çıkmasını bekliyorum belki o zaman dikişler rahatlarHayırlı olsun rabbim size bagislasin. Benimde çarşamba akşam oldu doğum. Spinal anestezi karnımın üstündeki şu geçirmez bant banada çok sıkı geliyor canımı acıtıyor, idrarın aynı senin anlattığın şekilde sıkısık olunca çok zorlaniyorum sanki coķ sıkıstigimida anlamiyo gibiyim. Omzum çok ağrıdı benim ara ara baş ağrısı oldu günde 4 fincan kahve içiyorum. Bugün daha iyi kalktım sukur ama dik yürüyemiyorum hala. Ilk sezaryanda çok iyiydim, bazı karın ici operasyonlardan dolayı çok fazla yapisikligim olmus doktor çok uğraştı. Rabbim herkese hayirli sağlıklı doğumlar nasip etsin insallah
Canım anlıyorum seni ama Allah başka dert vermesin20 gün oldu sipariş vereli hala gelmedi kargo. Hastane eve 2 saat uzaklıkta eşim paZartesi sen Doğumdan çıkınca gelip alırım diyor ama kime sorduysam PTT Kargo eşine de teslim etmez diyor. Valla ne yapacağımı şaşırdım. Yarın oturup başka organizasyon firması bulmaya çalışacağım en azından kapı süsü bulurum belki.
Ayyy hiç geçmeyecek gibi inşallah bir an evvel geçer. Ayaklarım, bacaklarım doğumun ertesi gününden beri acaip şiş. Ne sürekli oturur, yatar haldeyim ne de sürekli ayaktayım. Tuzsuz yiyip, bol su içiyorum ama şişlik gitmiyor3 gün daha çok yeniymiş. Benim şu an 10 gün oldu. Hamdolsun günden güne daha iyi oldum. İlk günlerde dik bile yürüyemiyordum. Kalkmak yatmak çok zorluyordu. Hapşırmak, öksürmek, gülmek tam bir işkence. Ama şu an rahatım elhamdülillah. Bol bol ayaklarını uzat dinlen. Ayakların şişmesin. Arada evin içinde gezin.
Bebeginizle daha nice sağlıklı neşeli günleriniz olsun insMerhaba kızlar,
Biz dün akşam hastaneden çıkış yapabildik , ilk günler ve geceler alışma süreci biraz zorluyor , buralardan çok uzak kaldım , kim ne yaptı hiç haberim Yok
Emzirme süreci bebeğim yanıma ilk getirildiğinde meme sert sadece sıkıp masaj yaparak kolostrum gelmesin sağladım günden güne sıcak duş , masaj , su , dinlenme , süt yapan gıdalara uygun beslenme olaylarına odaklandım.
Emzirirken çipil çipil bakan , sesimi duyunca sakinleşen, emerken durup durup dinlenen kuzum için herşeye değeröyle güzel bir duygu ki Allah isteyen herkese nasip etsin , gerçekten yeniden doğdum içim pır pır bu arada kimler doğurdu ne yaptı hiç birşey takip edemiyorum ama çok merak ediyorum dualarım sizlerle güzel anneler
Spinal + epidural süperBende gorustum kizlar anestezi doktoruyla ne dusunuyosunuz diye sordubaya sasirdim.. spinal+epidural yapiyorum demisti diger anestezi doktorumuz dedim evet dedi sigortada fark cikiyorda ondan soruyorum dedi..belki bilmiyorum sen en iyisi hamgisi bi anlat bakalim..neyse pazartesi 12de kizima kavusucam Allahin izniyle
Bebişi yan yatirin canim aklında olsunAhhh kuzuuuummm nerde bende cc lik sütler. Zorlama ile damla damla çıkıyorama şimdi bi sürü yeni taktik deniyoruz inşallah faydası olur. Mama verdiğimiz halde kızıma az gelmiş hem 300 gram kaybetmiş hem de sarılık başlamış şimdi bi de silikon göğüs ucuna mama damlatarak emzirmeyi deniyorum en azından bu şekilde mememi emiyor şuan inşallah süt üretimini de tetikler bu şekilde. Lansinoh elektrikli pompa aldım 2 saatte bir sağıyorum bazen hiç süt çıkmıyor bazen 4-5 damla. Onu da hazine bulmuş gibi hemen kaşığa toplayıp kıza veriyorum. Bestlak damla verdi doktor, süt yapar denilen ne varsa yiyorum. Uyumaya malesef pek fırsat olmuyor günde maksimum 4-5 saat. Annem ben eşim resmen bebeğin başında sırayla nöbetteyiz. Bi kaç kere uykusunda kusar gibi oldu nerdeyse boğulacak gibi oldu çok korktuk o yüzden artık sürekli birimiz uyurken kontrol ediyor kızı.
Geçmiş olsun canım. Ciğerlerindeki sıvıdan rahat nefes alamıyorsa belki ondan emememiştir. Veya göğüs ucunu beğenmemiş olabilir (yeni nesil bebeler çok seçiciMesajlariniz icin tesekkur ederim. Bebegim su anda yogun bakimda. Cigerlerinde sivi varmis, hizli nefes aliyor. Memeyi de hic almadi, emme refleksi yok gibi. Canim sıkıldı biraz.
Yan yatırıyoruz ona rağmen öyle bi olay olunca az evham yaptık. 1-2 haftalık olsa da biraz rahatsalakBebişi yan yatirin canim aklında olsun
Bandaj cikinca dikiş yerlerinin ağrısı kısmen azalıyorÇok geçmiş olsun ya. Sezeryan olan başka bir arkadaşım da normal bunlar dedi, 40 günde anca tamamen toparlıyor ama hergün az daha iyi olacak dedi. Şimdi bi umut bantıj çıkmasını bekliyorum belki o zaman dikişler rahatlar
Kolay değil canım operasyon geçirdik.Kimisi daha kolay atlatıyor tıpkı doğum hikayeleri gibi doğum sonrası himayeleri de farklı farklı.Ben de ilk gün ne oksurebildim ne gülebildim sonra hafifledi hepsi.Allahın izniyle bu günler de geçiyor neleri atlatmadik:)sağ salim kavuştuk çok şükürBen de mecbur sürekli otur kalk yürü modundayım. Hiç ameliyatlı gibi sürekli yatma durumum olmadı. Ama oturup kalkarken filan o kadar canım yanıyorki bazen sanki orası yeniden kesiliyor gibiayakta dik durduğum zaman kasıp çok canımı yakıyor, iki büklüm yürüyorum. Hastanede bugün benle aynı gün sezeryan olan bir bayan vardı çocuğu kucağında heryere koşturuyordu, sadece yatarken zorlanıyormuş. Benim niye bu kadar zor oldu anlamadım bi geçse artık dikişlerin acısı da kızıma tam konsantre olabilsem.
Tabiki çok dikkat etmek lazımYan yatırıyoruz ona rağmen öyle bi olay olunca az evham yaptık. 1-2 haftalık olsa da biraz rahatsalak
Canım bence eşini ikna et ve anneni arayıp özür dilesin, sonuçta küçük olan o ve olay sizin evinizde yaşanmış, sen de anneni ara duygularını ve pişmanlığını ifade et, seni Yanımda görmek istiyorum sen benim için çok değerlisin de, zaman her şeyin ilacıdır. Sen de kendini suçlama lütfen, hormonlar da değişiyor, isteklerimiz de oluyor bazen düzgün şekilde ifade etmeyi beceremiyoruz, Allah kolaylık versin, mutlu hayırlı doğumlarBugunum keske hic yasanmasaydi.. annem geldi memleketten gelir gelmez temizlik toparlamaya koyuldu. Ben de cok gicigim bu konuda cok mudahaleciyim. Her seye laf soyledim onu oraya koyma bunh buraya koyma oyle yapma boyle temizle fln dedim surekli. Ben cok titiz degilim ama is yapılacaksa bastan savma is sevmiyorum. Annem de biraz daha rahat. Mesela cam siliyor ben arkasindan pervazini tekrar siliyorum fln..Sabahtan beri gergindik yani. Hatta bi ara ben sizi rahatsiz ettim ben geri donucem dedi. Neyse bi sekilde hallettik ama tum gun deli gibi gergindik. Esim de isteydi. Hem isleri yetismiyor diye hem cocuk gelecek diye hem ben onu da cok gerdigim icin o da gergin çok. Neyse.. esim isten döndü. Hepimiz is yapmaktan yemek yememisiz aciz baya. Ne oldugunj anlamadm bi anda esimle annem gerildiler sonra esim bse dedi annem yanlis anladi annem bse dedi esim yanlis anlafi derken bagrismaya başladılar. Sonra annem topladi esyalarini gitti..
Teşekkür ederim canımEvet biraz kötü olmuş ama bu durumda annen ve eşin sadece seni düşünmeli ve sessiz kalmalıydılar, şimdi çok mu iyi oldu? Belki annen geri döner, dayanamaz diye düşünüyorum. Eşin de sonuçta büyüğü biraz alttan alabilirdi. Ama neyse sen merak etme anneaiz doğum yapacak tek kişi sen değilsin. Üstesinden gelirsin merak etme. Yeter ki bebiş sağlıklı olsun. Zaten hemşireler de yardımcı oluyor. Sen moralini yüksek tut. Bebeğini düşün
Heralde açıklığa bakarken çatına da bakmıştır demek ki uygunben de pazartesi gideceğim bakalım ne durumda, boyunu ve kilosunu da merak ediyorum.
Maşallaj sana güçlü anne, senin pozitifliğin bebeğine de geçer. Sağlığınız daim olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?