Sezaryen olan arkadaslar onereceginiz seyler var mi bunu yapin sunu yapmayin vs gibi? Ilk dogum olunca hicbir sey bilmiyorum.
Canım bi kere lokal ya da genel anestezi aldıktan sonra gayet kolay geçiyor rahat ol. 10-15 dk sonra bebeğini yanağına koyuveriyorlar öpüp kokluyorsun, dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusu ilk saatler ağrın vs olabilir saatler geçtikçe, ilaçlar yapıldıkça rahatlayacaksın. Dikişlerden dolayı ilk emzirmelerde dik oturamıyorsun bebeğin altına emzirme yastığı vs tarzı bir destek koyman iyi oluyor ona göre hazırlıklı git. Kendini doğumdan sonra aç bırakma sakın. Yanına atıştırmalık, süt yapıcı tarz şeyler al. Hastane yemekleri yetersiz kalıyor bence aç, uykusuz kalırsan sonra ertesi gün benim gibi bayılıp kalırsın. Mümkünse ziyaretçi sayını minimum tut ve sadece bebeğine kendine odaklan. Epidural takılırsa ağrın olunca ilaç iste, çok rahatlatıyor. Sezeryan olacağım kanamam az olur diye düşünme herkesin bünyesi farklı benim ilk bir buçuk gün çok kanamam oldu ona göre tedbirli git. Aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğin bişey olursa yazarsın.

Bize yazan dua eden herkese çok selamlar
Güzel dualarınıza bizden de güzel dualar gönderiyorum
Hepimize evlatlarımızla sağlık sıhhatle nice güzel günler diliyorum inşallah

Dayanılıyor canım, zor ama sonrası daha da şiddetleneceği sırada epidural alıyorsun uygunsan, çok da güzel oluyor

Canim benim de ayn8 senin g8biydi. Sut gelmedigindem memem kabum yapti sagmaya calismaktan. Dus al. Ve emzirmeden once veya sagmadan once memelerini sicak su ile yika. Sut salgisini arttiriyor. Sutu arttiran onemli bir sey var o da uyku. Madem mama veriyorsunuz sen uyurken esin verssin mamasini. Ben uyuyup uyanjnca sut uretimim artiyor. 1 haftada yar8m kilo hurma yedim. Sut yapiyor. Ama asik sutu su icmek uyumak ve rahat olmak yapiyor. Sen sutum gelmedi deme hic kimseye aklindan bile gecirme. Ben hep sutum cok var diye dusundum. Hemsire sorunca da evet sutum geldi dedim. Sen de olumlu dusun

Ya suyum gelse anlar mıyım ? Akıntıyla birlikle epey sıvı halde birşey de geldi ama bilmiyorum nedir. Miktarı az olduğu için bilemiyorum.

Son düzenleme:
Benim özellikle sol ayağım davul gibiydi. Hamileyken bile o kadar şişmemişti. Bir haftaya düzeldi.

Bebegim beslensin de neyle beslenirse beslensin zaten. Sutum gelirse harika olur tabi. Hala sadece kolostrum geliyor cok az. Sari, yag gibi bir sey. Gece 2 sagimda ancak bir siringa doldurabildim. Onu gonderdik bebegime. Bir damla bile olsa getirin dediler yogun bakimdan. Sabah doktor bebegimle ilgili bilgi verecek. Yogun bakimda bir kez gordum. Onu oyle gormeye dayanamadim. Herkes bu durumun normal oldugunu, gececegini soyluyor. Butun doktor arkadaslarimiza sorduk. Ama yine de insan bu kadar minik bir bedeni oyle gormeye dayanamiyor. Insallah en yakin zamanda toparlanir yavrum.

sanırım girmedi işin kötüsü aşağıya ineceğini hissedecekken ne yazıkki ben sanki tepeme çıkmış gibi hissediyorum aşağıya inince karın rahatlar diyorlar bende o rahatlık yok daha
Aynısını yasıyorum umarım benim günüme geldiginde inmiş olur

Hayırlı olsun :)
Doktor iyi kötü bi tarih hesaplar zaten bildigimiz tarihte pek tutmuyor bak bana 40ı bitiriyorum daha tık yok :)

Sırf sana bakmaya girdim şimdi seninkinin de hala içerde olduğunu bilmek iyi geliyo
Biz böyle mutluyuz bebegimin kocaman haliyle yasamaya alıstım resmen
Valla ne agrı ne sızı ne karın düşüklüğü ne nişan sancı su bir tane birşey bile yok agır agır hareket etmem dısında :)
Sonsuza kadar hamile kalıcam sanırım

Yok hic bişey yapmıyorum arada merdiven in cık yapıyorum o kadar
Havuzda bolca yüzüyorum bi haftaya yakındır
Ama ı ıh gelmiyor inatla :)

Sakin ol öncelikle
Benimde kapı süsüm gelmedi baya bi süre ve doktor hemsire cantanı hazırla demişlerdi teree bir ay önce cok korkmustum
Eşimle keçe kumas alıp kendimiz kapı süsü hazırlamaya calısmıstık
Aynısını hediyeler icinde yapabilirsin
Biraz el işi istiyor ama biriniz keser biriniz dikerse neden olmasın
Mesela böyle basit bi model
Hediye olarakta yine aynı keçeden alttaki süslerden kes dik yapabilirsiniz
En azından salı falan gelene kadar idare eder sizi
Veya parti evleri bugun acıktır parti evlerinden harfler alıp bişey yapabilirsiniz

Eklentiler

• 5E8B5B73-BAFF-4810-861A-9E0B5203F863.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 44
SurpriseLove canım sezeryanla ilgili bişeyler sormuşsun , bende yazmayı düşünüyordum. Herkesin yaşadığı farklı olabilir , ben kendi tecrübeme göre bilmek gerekeni paylaşacağım Sezeryan sonrası bol su , süt yapan yiyecekler , hastanede bol yürüyüş. Yattıkça dikişlerin ağrıyor , açılman için yürümen lazım eve geçince de sürekli yatar pozisyonda olmak iyileşmeyi geciktiriyor kendi işlerini en azından kendin yap. Ama aynı zamanda bol dinlenme gerekiyor. O sistemi iyi kurmak lazım hastene süreciyle birlikte.
Benim en zorlandığım , sağ omzundan giren ağrı klima çarptı beta emzirirken sürekli aşağıya bakmaktan diye düşündüm ablam vücuttaki gazdan dedi inanmadım , kalkıp yürüyecektim ki omzumdaki ağrı bütün üst vücuda sırt göğüs yayılıp 2 sn de beni delirtti , en yüksek suni sancıda böyle çığlıklar atmadım inanki gözyaşlarım akıyor bir taraftan felç olmuş gibi hissettim bağırmalarıma hemşireler koşup geldi hemen kas gevşetici iğne ve ağrı kesici uyguladılar. Gaz çıkarmanın önemini biliyordum fakat böyle bir durumun yaşanacağını düşünmüyordum . Gaz çıkarmak 1.öncelik olmalı , herkese hayırlı doğumlar diliyorum

Eşine teslim ediyorlar
Hatta eşime gelen ürünü ben kendim gidip kimliğimle merkezlerinden almıslıgım bile var
Alma ihtimali varsa bana gelen bicok seyi eşim almıstır ptt den

H honey bunch canım sayfalarda kayboldum Salı’dan beri bakamıyorum
Sen ne durumdasın bir gelişme var mı kontrolüne daha vardı en son
Canımcım Allah kızınada sanada saglık sıhhat versin ne güzel yazmıssın dilerim birgün bende yaşayabilirim o duyguyu ama simdilik normal hamile hayatıma devam ediyorum :)
Ben doguramıyorum benide Allah böyle yaratmıs demekki
Bir tane belirti bile yok hic doguracak gibi değilim sanki 7 aylık hamileyim de rahat rahat takılıyor bizim kız
Artık ilkokula baslarken falan cıkarırım herhalde

Ya suyum gelse anlar mıyım ? Akıntıyla birlikle epey sıvı halde birşey de geldi ama bilmiyorum nedir. Miktarı az olduğu için bilemiyorum.
Sızıntı seklinde de gelenler oluyormus ama düzenli gelmesi lazım sanırım
Baya fazla bişeymiş o su dediklerine göre foş diye akacak ayagını kaydıracak kadar

Birde daha önce Doğum yapanlar , Doğumdan sonra o löp göbek nedir ya , yani organlar havada gibi özellikle bağırsak hepsi yerli yerine geçecek tamam da yürürken zaptetmem gereken göbek beni şaşırttı tutarak yürüyorum yoksa zıplıyor 56 kiloyla gittim Doğuma 3 kilo vermişim ödem hiç yoktu o yüzden ekstra gitmedi kof göbekle başbaşa kaldım dün hafiften bir şalla sabitleyeyim dedim birkaç saat terledim

Dogumdan sonra göbek 6 aylık oluyor diyorlar dogru mu peki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…