Çok teşekkür ederimBebeginizle daha nice sağlıklı neşeli günleriniz olsun ins
Branş olarak beyin cerrahına danışmak gerekir bu durumu
Canım bi kere lokal ya da genel anestezi aldıktan sonra gayet kolay geçiyor rahat ol. 10-15 dk sonra bebeğini yanağına koyuveriyorlar öpüp kokluyorsun, dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusuSezaryen olan arkadaslar onereceginiz seyler var mi bunu yapin sunu yapmayin vs gibi? Ilk dogum olunca hicbir sey bilmiyorum.
Yaa ne güzel gözünüz aydın.benim bebiş kanala inmedi, eğer inmezse suni sancı dedi doktor ben de çok korkuyorum. Epidural de istiyorum yaptırmak. 4-5 cm açılmaya kadar suni sancıyla dayanabilir miyim diye çok düşünüyorum. Sizin süreç çok zor oldu mu?
Canim benim de ayn8 senin g8biydi. Sut gelmedigindem memem kabum yapti sagmaya calismaktan. Dus al. Ve emzirmeden once veya sagmadan once memelerini sicak su ile yika. Sut salgisini arttiriyor. Sutu arttiran onemli bir sey var o da uyku. Madem mama veriyorsunuz sen uyurken esin verssin mamasini. Ben uyuyup uyanjnca sut uretimim artiyor. 1 haftada yar8m kilo hurma yedim. Sut yapiyor. Ama asik sutu su icmek uyumak ve rahat olmak yapiyor. Sen sutum gelmedi deme hic kimseye aklindan bile gecirme. Ben hep sutum cok var diye dusundum. Hemsire sorunca da evet sutum geldi dedim. Sen de olumlu dusunAhhh kuzuuuummm nerde bende cc lik sütler. Zorlama ile damla damla çıkıyorama şimdi bi sürü yeni taktik deniyoruz inşallah faydası olur. Mama verdiğimiz halde kızıma az gelmiş hem 300 gram kaybetmiş hem de sarılık başlamış şimdi bi de silikon göğüs ucuna mama damlatarak emzirmeyi deniyorum en azından bu şekilde mememi emiyor şuan inşallah süt üretimini de tetikler bu şekilde. Lansinoh elektrikli pompa aldım 2 saatte bir sağıyorum bazen hiç süt çıkmıyor bazen 4-5 damla. Onu da hazine bulmuş gibi hemen kaşığa toplayıp kıza veriyorum. Bestlak damla verdi doktor, süt yapar denilen ne varsa yiyorum. Uyumaya malesef pek fırsat olmuyor günde maksimum 4-5 saat. Annem ben eşim resmen bebeğin başında sırayla nöbetteyiz. Bi kaç kere uykusunda kusar gibi oldu nerdeyse boğulacak gibi oldu çok korktuk o yüzden artık sürekli birimiz uyurken kontrol ediyor kızı.
Benim özellikle sol ayağım davul gibiydi. Hamileyken bile o kadar şişmemişti. Bir haftaya düzeldi.Ayyy hiç geçmeyecek gibi inşallah bir an evvel geçer. Ayaklarım, bacaklarım doğumun ertesi gününden beri acaip şiş. Ne sürekli oturur, yatar haldeyim ne de sürekli ayaktayım. Tuzsuz yiyip, bol su içiyorum ama şişlik gitmiyor
Bebegim beslensin de neyle beslenirse beslensin zaten. Sutum gelirse harika olur tabi. Hala sadece kolostrum geliyor cok az. Sari, yag gibi bir sey. Gece 2 sagimda ancak bir siringa doldurabildim. Onu gonderdik bebegime. Bir damla bile olsa getirin dediler yogun bakimdan. Sabah doktor bebegimle ilgili bilgi verecek. Yogun bakimda bir kez gordum. Onu oyle gormeye dayanamadim. Herkes bu durumun normal oldugunu, gececegini soyluyor. Butun doktor arkadaslarimiza sorduk. Ama yine de insan bu kadar minik bir bedeni oyle gormeye dayanamiyor. Insallah en yakin zamanda toparlanir yavrum.Geçmiş olsun canım. Ciğerlerindeki sıvıdan rahat nefes alamıyorsa belki ondan emememiştir. Veya göğüs ucunu beğenmemiş olabilir (yeni nesil bebeler çok seçici)... Sütün de hemen gelmeyebilir. Hiç birini kafana takma hepsi düzene girecek. Yeterki yavrun hemen toparlayıp taburcu olsun sağlıkla evinize gidin. Bak biz 2.günden beri mama veriyoruz mecbur, süt yok ne yapayım aç mı kalsın çocuk.
Aynısını yasıyorum umarım benim günüme geldiginde inmiş olursanırım girmedi işin kötüsü aşağıya ineceğini hissedecekken ne yazıkki ben sanki tepeme çıkmış gibi hissediyorum aşağıya inince karın rahatlar diyorlar bende o rahatlık yok daha
Hayırlı olsun :)Selam kızlar,bende 2018 Eylül annesiyim.öncelikle hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
4 gün önce tekrar hamile olduğumu öğrendim.planlı bi gebelik değildi.ve ben son adet tarihimi hatırlamıyorum.ultrasonda kese 5+0görünüyor.nasıl olacak şimdi son adet tarihini bilmeden geri mi gidiyo ilerde mi nasıl anlıycam ya
Biz böyle mutluyuz bebegimin kocaman haliyle yasamaya alıstım resmenSırf sana bakmaya girdim şimdiseninkinin de hala içerde olduğunu bilmek iyi geliyo
Yok hic bişey yapmıyorum arada merdiven in cık yapıyorum o kadarHayır hayır böğürtlen olmuyor. Ahududu yaprağı olacak. N11 gibi bir sitedeki aktardan almıştım. Google a yazınca birkaç yer çıkıyor zaten.
Canım bol bol çömelme yapıyor musun? Derin squat? Pilates topunda sıçrama, daire falan??
Sakin ol öncelikleKızlar pazartesi doğum yapıyorum. Saat 7’de orada olacağım ilk operasyon benimkisi. Ama kapı süsü, hediyelik vs siparişlerim hala gelmedi. Bugün PTT kargoyla bir dünya kavga ettim. Açamayız depoyu dedi adam. İnstagramdan almıştım o kadar ısrarıma rağmen kadın ısrarla PTT Kargo ile gönderdi.
Sabahtan beri organizasyon firmalarını arıyorum ama ya uygun değiller ya da kuru temizlemesi yetişmez diyorlar. Öylece ortada kaldım. Ağlamamak içim zor tutuyorum kendimi.
Eşine teslim ediyorlar20 gün oldu sipariş vereli hala gelmedi kargo. Hastane eve 2 saat uzaklıkta eşim paZartesi sen Doğumdan çıkınca gelip alırım diyor ama kime sorduysam PTT Kargo eşine de teslim etmez diyor. Valla ne yapacağımı şaşırdım. Yarın oturup başka organizasyon firması bulmaya çalışacağım en azından kapı süsü bulurum belki.
Canımcım Allah kızınada sanada saglık sıhhat versin ne güzel yazmıssın dilerim birgün bende yaşayabilirim o duyguyu ama simdilik normal hamile hayatıma devam ediyorum :)H honey bunch canım sayfalarda kayboldum Salı’dan beri bakamıyorum
Sen ne durumdasın bir gelişme var mı kontrolüne daha vardı en son
Sızıntı seklinde de gelenler oluyormus ama düzenli gelmesi lazım sanırımYa suyum gelse anlar mıyım ? Akıntıyla birlikle epey sıvı halde birşey de geldi ama bilmiyorum nedir. Miktarı az olduğu için bilemiyorum.
Dogumdan sonra göbek 6 aylık oluyor diyorlar dogru mu peki :)Birde daha önce Doğum yapanlar , Doğumdan sonra o löp göbek nedir ya , yani organlar havada gibi özellikle bağırsak hepsi yerli yerine geçecek tamam da yürürken zaptetmem gereken göbek beni şaşırttı tutarak yürüyorum yoksa zıplıyor56 kiloyla gittim Doğuma 3 kilo vermişim ödem hiç yoktu o yüzden ekstra gitmedi kof göbekle başbaşa kaldım dün hafiften bir şalla sabitleyeyim dedim birkaç saat terledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?