Akıllı kız takılıyor içerde ah bir kavuşun hayat yeniden başlayacak
İpek ilk doğduğunda üstüme koymuşlar kokumu alsın diye sonra bizim odanın tam karşısında bebek bakım odasına gelmiş , tabi bizden herkes cama yapışıp izlemişler ölçüm fln yapılırken mezurayı yalamaya çalışıyormuş açlıktan kontrol edilirken ben karşıdaki odama getirilmişim ben kendimde değildim üstümü değiştirmişler büyük buluşmaya hazırlık , kontrolü bitince hemen eşimin kucağına vermişler 2 dk lık, sonra kızım gelmiş odaya bir sesler bir kalabalık ben çok ağladım , çok Yorgun’um nasıl emziricem gibi şeyler söylemişim ,ayılırken eşim kızımız çok güzel pespembe sana çok benziyor dedi o sırada başımı seviyor fln bu romantik dakikaları resimlemişler öyle öyle ayılıp kucağıma aldım civcivimi saldırdı mememe

Kızım sakin çok şükür eldivenli ellerin duruş halleri aynı ben kibarcık öyle diyorlar bir boncuk bakışı var sesimi duyunca dikkat kesilişi nasıl anlatsam nasıl dua etsem kaç şaşırıyorum. Allah hepinizin bebeğini sağlıkla hastaneden evinize getirmeyi nasip etsin
Altı pislenince yaygarayı koparıyor gazı olunca da , sütüm artmaya başladı fakat yetmediği için hemşirenin önerdiği aptamil 1 ‘e gece desteği olarak başladık , bende pompaya başladım ilk sağışta 2 göğüsten 30 ml geldi yani , bir doz mama kadar , sık sık sağıp bir sonraki öğünü garantiye almam lazım
Sağma Makinesi kanalları kuvvetli çalıştırıyor ama kızımın çenesi o kadar kuvvetli değil , o yüzden destek şart yoksa memeler perişan oluyor
Bu Arada göğüs ucum çok büyük emdikçe şişti ama kavrayabiliyor çok şükür yara oldu hafiften hwr seferinde kremleyip kalkan taktım , acımaya devam etti emdikçe eyvah dedim
Fakat eve geçtiğimiz gece mesaisinde kızım çok emmek istedi sürekli emzirdim süt iyileştirir dedikleri gibi oldu meme ucum emmekten şiş fakat yara geçti gibi birde uzun emdikçe mermnin bir ucunu daha çok uzatıyor göğüs ucunu çıkarmak deniyormuş bunun için cihaz bile satılıyormuş , bol emme olunca meme kendini toparlıyor ilk günler
Kayınvalidemin dediği gibi bebeğin bana benim ona ihtiyacım var iyileşmek için yorgunluk demeden kaygılanmak , duygusallaşmak hormon değişimi sebebiyle garip hallere girebilsekte ilacımız bebek kokusu, bakışı henüz görmese de sesinizi duyup o yöne bakışı masum suratı herşeyi kolaylaştırıyor , kendinizi iyi besleyin güç ve enerji kaybı yaşayıp bu öZel anları kaçırmayın , bol bol yaşayın bu anları

Seni çok iyi alıyorum sanki zamanı geldi geçti de dogurmuyoruz gibi.. karmakarisigim kendimi yapayalnız hissediyorum
S Serrarana18 ben bu yalnızlık hissinden ara sıra ağlıyorum. Birşeyi yapmak isteyip de yapamadığımda mesela. Eşimin evde olduğu günlerde sıkıntı yok ama diğer günler boğulacak gibi oluyorum.

Ilk gun neler yiyelim yanimizda goturelimmm süt icin ipek kiz naasilll sen toparlandn mi
Benim hastane emzikli diyeti diye güzel yemekler ara öğünler getirdi ,
Kahvaltıda gaz çıkmadığı için çiğ sebze Yok domates salatalık dahil , sadece yağlı peynir kaşar tereyağı bal , reçel veya tahin pekmez getirdiler değiştirerek , her öğünde sabah ve araöğünlerde rezene
Ara öğün elma geldi yemedim, sütlaç yedim muhallebi ne gelirse süpürdüm komposto geldi sık sık , ara öğün galete peynir rezene , akşam püreli baharatsız köfte , çorba , pilav vardı mesela işime yaramayan hiç bir yiyeceği yemedim misal pilav , ekmek sadece yarım kahvaltıda..
eve geçince bu sisteme benzer bir şey kurdum
Yağlı peynir kaşar bir çeri domates ceviz çiğ badem , rezene yumurta dereotu ,
Aralarda komposto , birde kayınvalidemin hergün yaptığı tarif süt artıyor enerji veriyor
Kuru dut inanılmaz süt yapıyormuş , 2 kilo almıştı , onu yıkayıp eriyen tereyağında kavuruyursun sadece dutun şekeri var , dut tatlısı gibi oluyor enerji de verdi her gün bir tabak yiyorum
Ben toparlanıyorum canım detayları bir önceki yazımda anlattım kızım benim ilacım öyle güzel ki o doysun diye gözünün içine bakıyorum rahat uyusun diye ilk günkü heyecanlarımın yıllarca geçmeyeceğine eminim annenin verdiği emek bebeği büyütüyor içten koşulsuzca yapılan herşey tüm bu çaba hayatının anlamı oluyor çok duygusalım

Maşallah canım size Benim en merak ettiğim en hevesle beklediğim anlardı bunlar. İnşallah benimkiler de böyle güzel geçer.
Mama ve saldığın sütü biberonla mı veriyorsun canım? Hemşire bana kaşıkla ver dedi de henüz biberon almadım.

Teşekkürler canımm benim Allah daha güzelini yaşamayı nasip etsin aklıma geldikçe yazıyorum araya sıkıştırayım eve geldiğimiz akşam ailelerde vardı yeni hayatıma evime bebeğimizle geldik nasıl olacak nasıl bitecek hamile çıktığım eve bebekle geldim, kelimelerimi toparlayamıyordum bu kısa süreli değişimden ve şaşkınlıktan kafam çok dolu sanki ama ne yapacağımı bilmiyor gibiydim , durgundumda o yorgunluğun üzerine gece İpek hn habire uyandı habire emzirme vs hayatımın gerçeğiyle yüzleştim keyif aldım şükrettim , lohusa depresyonu diye bir şey var çok yakın hamilelik ne kadar güzel geçerse geçsin hormonlar havada , ciddi anlamda değişen hayat kaygı yaratıyor biri bişey dese saldıracak gibi oluyorsun ben tüm bunları bebeğini evdeki ilk emzirme gecemde aştım , yani kıyısından döndüm , hiç birşeyi çok düşünüpte kendinizi yormayın tek gerçek var o da bebeğiniz ihtiyaçları onları karşılayabildikçe ve bunun için çabaladıkça annelik duygusu İnsana yeteri kadar güç veriyor zaten

Esas soruya cevap yaZmamışım
Hemşireler kaşık biberon önerdi en aZından 15 gün biberon ve emzik önermiyoruz dedi , eşim dün alışverişe çıktığında ilaç vs . O ürün kalmamış bende mecbur yenidoğan biberonla verdim sütü , ama meme reddinden korkmuyorum çünkü bebek meme için o koku için deliriyor ,sütü çoğaltmak için yoğun emzirme yaptığım için biberon arada bir detay gibi kalıyor en azından benim için öyle
Yani daha 4 günlük anneyim çok acemiyim yaşadıkça görüyorum ama bebeğine en uygun olanı o anki şartlarına göre yap , uygula bebek alacağını alıyor bir şekilde

yesilus saldığın sütü veya mamayı neyle veriyorsun canım, biberon almalı mıyım? Hastanede gerekti mi biberon?

yesilus saldığın sütü veya mamayı neyle veriyorsun canım, biberon almalı mıyım? Hastanede gerekti mi biberon?
Hastanede süt sağmadım , ama hemşireler 2 kere mama verdi
Biberon hastaneye aldım ama gerek kalmadı hemşireler verdi , benek hemşiresi 15 gün önermiyoruz dedi kaşık biberonla besledi yanımızda . Tedbir amaçlı al bence

Hayırlı olsun :)
Doktor iyi kötü bi tarih hesaplar zaten bildigimiz tarihte pek tutmuyor bak bana 40ı bitiriyorum daha tık yok :)
Çok teşekkür ederim kızlar eksik olmayın

Teşekkür ederim canım sen nasılsın ne durumdasın Salı gününden beri sayfaları okuyamadım okuyamıyorumda
Çok şükğt bekliyorum ben de, yarın kontrolüm var. Bakalım ne diyecek doktor. 39+0 olacağım.
Eğer sezeryannolmak zorunda kalmazsam bana ne varsa verin diycemmuhtemelen dayanamaıycam çünkü
Ya suyum gelse anlar mıyım ? Akıntıyla birlikle epey sıvı halde birşey de geldi ama bilmiyorum nedir. Miktarı az olduğu için bilemiyorum.
Akıntıyı anlamak zor da, suyun geldiğini kaçırmak mümkün değil diyorlar bizde anlarız yani
Aynısını yasıyorum umarım benim günüme geldiginde inmiş olur
Ayy doğurmadın demi daha. yazmayınca acaba mı dedimsen doğurmayınca sanki benim de çok varmış daha gibi hissedip rahatlıyorum
Ne güzel anlatmışsın, darısı başımıza inşallah

Ben hastanedeyken bir Kadın anneme demişki , kızım Doğum yaparken kalp krizi geçirdi yoğun bakımda bebeği annesini bekliyor demiş kızınız yeni Doğum yaptı söyleyinde benim kızıma dua etsin demiş çok üzüldüm çok dua ettim inşallah kavuşmuşlardır
Her yaşanılan kişiye özel , mutluluktan , yorgunluktan , acıdan , kaygıdan , herşeyden korkarak bu süreci atlatabiliriz ama yinede farklı bir gözle bakınca zorlukları bu kadar büyütmemeliyiz onları iyi yönetebilmekteyiz
Ben 9.5 saat suni sancıları karşılarken kaygı korku ve acımı yönetmeyi daha iyi öğrendim sancılarımın artmasını ve mutlu sona kavuşmayı istedim hikayem sezeryanla bitti o çabaya rağmen üzülmedim herşey kısmet yeterki sağlık olsun

Sanki yarin ben girmicem hala idraak edemedim ben de..dun gece sancilarim artti baya kasiklarimda vajina alt kismina oyle agrilar saplaniyor ki ciglik attiriyor
Sizin de doğum yarın Dimi? Inş kolay bir doğum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…