Canım bizim foto çekimi ertesi gün sabah olacaktı ben saat 7 gibi epidural iğnesi istedim başka türlü ayağa kalkamam dedim sağolsunlar yaptılar. 1 saat önce banyoda bayılmış olan ben 1 saat sonra basit bir makyaj yapıp giyindim, kızı da annem hazırladı. Fotoğrafçıların pozları belli zaten çok seri çekim yapıldı. Epidural sayesinde de o an ağrım yoktu rahat hareket edebildim.Ya bu kadar şeyin üzerine bir de ertesi gün odada süslenip fotoğraf mı çektircez.Ben iyice korkmaya başladım.
Benim kız da acaip hareketliydi doğunca tam tersi oldu. Yenidoğan olmasından kaynaklı muhtemelen ama sürekli uyuyorEvet ya bana da hep öyle diyorlar doğunca işin var diye :) ama araştırdım baya bi karinda ki hareketle çocuğun dogduktan sonra hareketli olmasının alakası yokmuş bana çoğu kişi hiperaktif olur diyo bakalım yaşayıp göreceğiz dedim bende :))
Ayni benim gibi olmussun ya rahmin sac teli gibi kalmis demisti dr mesaneme mavi bi ilac doldurdular kacak var mi diye 1 hafta sondayla gezdim epidural yaptim bi de herseyi duydum o boyun agrisini 3 dogumumda cekmedim 4.de gordum oyle bi agri bende gaz veriyolarmis iceri sisirmek icin ondan dedi hemsire
Yok hic bişey yapmıyorum arada merdiven in cık yapıyorum o kadar
Havuzda bolca yüzüyorum bi haftaya yakındır
Ama ı ıh gelmiyor inatla :)
Ahhh kuzuuuummm nerde bende cc lik sütler. Zorlama ile damla damla çıkıyorama şimdi bi sürü yeni taktik deniyoruz inşallah faydası olur. Mama verdiğimiz halde kızıma az gelmiş hem 300 gram kaybetmiş hem de sarılık başlamış şimdi bi de silikon göğüs ucuna mama damlatarak emzirmeyi deniyorum en azından bu şekilde mememi emiyor şuan inşallah süt üretimini de tetikler bu şekilde. Lansinoh elektrikli pompa aldım 2 saatte bir sağıyorum bazen hiç süt çıkmıyor bazen 4-5 damla. Onu da hazine bulmuş gibi hemen kaşığa toplayıp kıza veriyorum. Bestlak damla verdi doktor, süt yapar denilen ne varsa yiyorum. Uyumaya malesef pek fırsat olmuyor günde maksimum 4-5 saat. Annem ben eşim resmen bebeğin başında sırayla nöbetteyiz. Bi kaç kere uykusunda kusar gibi oldu nerdeyse boğulacak gibi oldu çok korktuk o yüzden artık sürekli birimiz uyurken kontrol ediyor kızı.
Ya suyum gelse anlar mıyım ? Akıntıyla birlikle epey sıvı halde birşey de geldi ama bilmiyorum nedir. Miktarı az olduğu için bilemiyorum.
Malesef küçük bir ilçede yaşıyoruz malzeme bulmak sorun. O yüzden sipariş vermiştim zaten. Bir de bizim hastane 1 gün sonra taburcu ediyor. Muhtemelen salı öğleye doğru hastaneden çıkış yaparız. Böyle şeyler de kısmet demek ki. Arayacağım son bir iki yer kaldı onlar da müsait değilse yapacak birşey kalmıyor:Sakin ol öncelikle
Benimde kapı süsüm gelmedi baya bi süre ve doktor hemsire cantanı hazırla demişlerdi teree bir ay önce cok korkmustum
Eşimle keçe kumas alıp kendimiz kapı süsü hazırlamaya calısmıstık
Aynısını hediyeler icinde yapabilirsin
Biraz el işi istiyor ama biriniz keser biriniz dikerse neden olmasın
Mesela böyle basit bi model
Hediye olarakta yine aynı keçeden alttaki süslerden kes dik yapabilirsiniz
En azından salı falan gelene kadar idare eder sizi
Veya parti evleri bugun acıktır parti evlerinden harfler alıp bişey yapabilirsiniz
Canim gecmis olsun o omzundaki agri spinal anestezi aldiysan ondandir. Benim de o sekilde baslamisti agrim. Ve cami actik ruzgar carpti tutuldum diye dusunmustum. Nescafe icince cafein iyi geldi.@SurpriseLove canım sezeryanla ilgili bişeyler sormuşsun , bende yazmayı düşünüyordum. Herkesin yaşadığı farklı olabilir , ben kendi tecrübeme göre bilmek gerekeni paylaşacağımSezeryan sonrası bol su , süt yapan yiyecekler , hastanede bol yürüyüş. Yattıkça dikişlerin ağrıyor , açılman için yürümen lazım eve geçince de sürekli yatar pozisyonda olmak iyileşmeyi geciktiriyor kendi işlerini en azından kendin yap. Ama aynı zamanda bol dinlenme gerekiyor. O sistemi iyi kurmak lazım hastene süreciyle birlikte.
Benim en zorlandığım , sağ omzundan giren ağrı klima çarptı beta emzirirken sürekli aşağıya bakmaktan diye düşündüm ablam vücuttaki gazdan dedi inanmadım , kalkıp yürüyecektim ki omzumdaki ağrı bütün üst vücuda sırt göğüs yayılıp 2 sn de beni delirtti , en yüksek suni sancıda böyle çığlıklar atmadım inanki gözyaşlarım akıyor bir taraftan felç olmuş gibi hissettim bağırmalarıma hemşireler koşup geldi hemen kas gevşetici iğne ve ağrı kesici uyguladılar. Gaz çıkarmanın önemini biliyordum fakat böyle bir durumun yaşanacağını düşünmüyordum . Gaz çıkarmak 1.öncelik olmalı , herkese hayırlı doğumlar diliyorum
Ay hadi inşallahBandaj cikinca dikiş yerlerinin ağrısı kısmen azalıyor
Nite pentiden olanın görselini atabilir misin.Bilgiler için tesekkurlerCanım tavsiyem en kısa sürede korse mutlaka al. Son kontrolümde ebelerle doğum odalarıno vs gezerken ebe söyledi az kilo alan zayıf hamile kalanlarda göbeğin sarkması riski daha fazlaymış çnkü göbeğimiz bir anda iniyormuş yani o sarkan büyük ihtimalle cildin olabilir ve ister istemez kilo verdikçe alttaki yağ dokusu gittikçe deri sarkık kalıcak bu yüzden dayanabildiğin kdr mümkünse sadece yatarken çıkartarak korse kullanmak şart dedi ebe. Ben daha önce paylaşmıştım bana pentiden yüksek bel bir kilot korse önerdiler ilk aşamada onu kullanıcakmışız sonrasında da e bebekte de satılan OWLI marka bir korse var hatta onu dün şarkıcı bengü de paylaşmış instagramda çok memnunum demiş onu alıcakmışız. Ebe korse hem rahmin ve iç organların hemde cildin toparlanmasını hızlandırıyor hemde rahim hızlı toplandığı için içerde yapışıklık olma ihtimalini azaltıyor dedi.
Ah hadi saglıkla gelsin tez vakitte yormadan gelsin insallahgece suyum geldi kızlar hastanedeyim. sancı çekiyorum geceden beri. dua edin
Evet canım çok şükür. Ben hala gülüp, öksüremiyorum ama 1 tık daha iyiyim çok şükür. Ayaktan yapılacak bi kaç ev işini bile yaptım bugün. Çok haklısın herkesin bünyesi farklı tabi.Kolay değil canım operasyon geçirdik.Kimisi daha kolay atlatıyor tıpkı doğum hikayeleri gibi doğum sonrası himayeleri de farklı farklı.Ben de ilk gün ne oksurebildim ne gülebildim sonra hafifledi hepsi.Allahın izniyle bu günler de geçiyor neleri atlatmadik:)sağ salim kavuştuk çok şükür
Tamam canım çok sağol tavsiyelerin içinCanim benim de ayn8 senin g8biydi. Sut gelmedigindem memem kabum yapti sagmaya calismaktan. Dus al. Ve emzirmeden once veya sagmadan once memelerini sicak su ile yika. Sut salgisini arttiriyor. Sutu arttiran onemli bir sey var o da uyku. Madem mama veriyorsunuz sen uyurken esin verssin mamasini. Ben uyuyup uyanjnca sut uretimim artiyor. 1 haftada yar8m kilo hurma yedim. Sut yapiyor. Ama asik sutu su icmek uyumak ve rahat olmak yapiyor. Sen sutum gelmedi deme hic kimseye aklindan bile gecirme. Ben hep sutum cok var diye dusundum. Hemsire sorunca da evet sutum geldi dedim. Sen de olumlu dusun
Tüylerim diken diken okudum ya aranızdaki sevgiyi bagı resmen hissettim kendimi düşünemiyorum bileAkıllı kız takılıyor içerdeah bir kavuşun hayat yeniden başlayacak
İpek ilk doğduğunda üstüme koymuşlar kokumu alsın diye sonra bizim odanın tam karşısında bebek bakım odasına gelmiş , tabi bizden herkes cama yapışıp izlemişler ölçüm fln yapılırken mezurayı yalamaya çalışıyormuş açlıktankontrol edilirken ben karşıdaki odama getirilmişim ben kendimde değildim üstümü değiştirmişler büyük buluşmaya hazırlık , kontrolü bitince hemen eşimin kucağına vermişler 2 dk lık, sonra kızım gelmiş odaya bir sesler bir kalabalık ben çok ağladım , çok Yorgun’um nasıl emziricem gibi şeyler söylemişim ,ayılırken eşim kızımız çok güzel pespembe sana çok benziyor dedi o sırada başımı seviyor fln bu romantik dakikaları resimlemişler öyle öyle ayılıp kucağıma aldım civcivimi saldırdı mememe
Kızım sakin çok şükür eldivenli ellerin duruş halleri aynı ben kibarcık öyle diyorlarbir boncuk bakışı var sesimi duyunca dikkat kesilişi nasıl anlatsam nasıl dua etsem kaç şaşırıyorum. Allah hepinizin bebeğini sağlıkla hastaneden evinize getirmeyi nasip etsin
Altı pislenince yaygarayı koparıyorgazı olunca da , sütüm artmaya başladı fakat yetmediği için hemşirenin önerdiği aptamil 1 ‘e gece desteği olarak başladık , bende pompaya başladım ilk sağışta 2 göğüsten 30 ml geldi yani , bir doz mama kadar , sık sık sağıp bir sonraki öğünü garantiye almam lazım
Sağma Makinesi kanalları kuvvetli çalıştırıyor ama kızımın çenesi o kadar kuvvetli değil , o yüzden destek şart yoksa memeler perişan oluyor
Bu Arada göğüs ucum çok büyük emdikçe şişti ama kavrayabiliyor çok şükür yara oldu hafiften hwr seferinde kremleyip kalkan taktım , acımaya devam etti emdikçe eyvah dedim
Fakat eve geçtiğimiz gece mesaisinde kızım çok emmek istedi sürekli emzirdim süt iyileştirir dedikleri gibi oldu meme ucum emmekten şiş fakat yara geçti gibi birde uzun emdikçe mermnin bir ucunu daha çok uzatıyor göğüs ucunu çıkarmak deniyormuş bunun için cihaz bile satılıyormuş , bol emme olunca meme kendini toparlıyor ilk günler
Kayınvalidemin dediği gibi bebeğin bana benim ona ihtiyacım var iyileşmek için yorgunluk demeden kaygılanmak , duygusallaşmak hormon değişimi sebebiyle garip hallere girebilsekte ilacımız bebek kokusu, bakışı henüz görmese de sesinizi duyup o yöne bakışı masum suratı herşeyi kolaylaştırıyor , kendinizi iyi besleyin güç ve enerji kaybı yaşayıp bu öZel anları kaçırmayın , bol bol yaşayın bu anları
Benim de sağ ayağım daha şiş. 1 haftada geçiyorsa iyi bari sevindimBenim özellikle sol ayağım davul gibiydi. Hamileyken bile o kadar şişmemişti. Bir haftaya düzeldi.
Ohh ne güzel kolostromun gelmiş bebeğine şifa olacak daha ne olsun. Ben az az emzirdim hastanede ne geldi hiç bilmiyorum inşallah kolostrom gelmiştir ve de emmiştir. Benim kızda tüm gece sabah kadar tükürük kustu resmen, hatta tükürüğünde boğuluyordu iki kere meğer ciğerlerinde su varmış onu atıyormuş. Ertesi gün geçti. Senin bebiş de biraz daha fazla demekki ama bir iki güne geçer hiç üzülme. Ve emin ol ziyaretçi çoksa yanında olmaması daha iyi olmuş. O ziyaretçiler beni mahfetti. Bir daha doğumum olursa taburcu olana kadar kimseye haber vermem. Ne rahatça dinlenebiliyorsun ne de rahatça bebeği emzire biliyorsun.Bebegim beslensin de neyle beslenirse beslensin zaten. Sutum gelirse harika olur tabi. Hala sadece kolostrum geliyor cok az. Sari, yag gibi bir sey. Gece 2 sagimda ancak bir siringa doldurabildim. Onu gonderdik bebegime. Bir damla bile olsa getirin dediler yogun bakimdan. Sabah doktor bebegimle ilgili bilgi verecek. Yogun bakimda bir kez gordum. Onu oyle gormeye dayanamadim. Herkes bu durumun normal oldugunu, gececegini soyluyor. Butun doktor arkadaslarimiza sorduk. Ama yine de insan bu kadar minik bir bedeni oyle gormeye dayanamiyor. Insallah en yakin zamanda toparlanir yavrum.
Nite pentiden olanın görselini atabilir misin.Bilgiler için tesekkurler
Bana dogum enerjisi gelmedi henüz hatta anneme geldigimden beri extra hareketsizleştim tembelleştim diyebilirimCanım çömelme en etkili yöntem kanala sokmak İçin yapsana. Günde en az 40 kere alaturka tuvalete oturur gibi. Çok faydası olur.
Ay ilk doğumumda psikopata bağlamıştım o yüzden ya nefes almazsa ya kusarsa farketmezse diye diye. 10 dakika bile uykuya dalamıyordum. Şu yan yatırma yastıkları iyi oluyor mutlaka Ondan alın Kızlar. Bir de bu sefer kamera da aldım içim daha rahat olsun diye. İlk zamanlar geçince o evham da kayboluyor gerçi ama dikkat etmek lazım çok kusan bir bebekse Allah esirgesin.
Valla sayfada henüz suyunun geldiğini anlamayan olmadı bence kesin anlarsın. Stres yapma.
Parti evleri veya civil gibi yerlerde mi yokturMalesef küçük bir ilçede yaşıyoruz malzeme bulmak sorun. O yüzden sipariş vermiştim zaten. Bir de bizim hastane 1 gün sonra taburcu ediyor. Muhtemelen salı öğleye doğru hastaneden çıkış yaparız. Böyle şeyler de kısmet demek ki. Arayacağım son bir iki yer kaldı onlar da müsait değilse yapacak birşey kalmıyor:
Cajim?Allah yardimcin olsun. Bir avazda insallah al bebegini kucagina.sağolun kızlar. sancım yeterliydi ama açılma ilerlemeyince az evvel suni sancıya basladık. umarım bu işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?