O zaman icmeyiz de napalimCanim bana gece 12den sonra birsey yeme icme demislerdi.
Bana da spinal yapilcak diye biliyorum neden oyle dedi ki doktorum acaba
Ohh bak geliyor ne güzel. İkisi d syetişkin insan sana yansıtmadan sorunlarını çözsünler, sen kafana takma meleğini düşün. En güzel dıyguyu yaşamana çok az zaman kaldı.Cok tesekkur ederim amin insallah. Bugun asla kullanmayacagimi dusundugum biberonu cikarip sterilize ettim. Mama aldirdim esime. Artik bu uzuntuyle sut fln gelmez sanmiyorum.
Evet alttan alan taraf olmadi buyudukce buyudu olay. Ben de gerdim cok onlari ama beni biliyolar ben heo boyleydim sadece hormonlardan dolayi dozum bi tik daha artmisti onu da tolere edemediler bi defalik
Cok tesekkyr ederim. Hastaneye gelecek annem yarin gece beraber kalacagiz zaten. Ya ben onlara da dedim dunku kadar gergin olmadigimiz baska bi gun aynisi yasansaydi bu kadar buyumeyecekti olay. Hepimiz gerginiz dedim ama dinlemedi annem beni. Kolay yolu tercih etti yanimda durmak istemedi
Degisen hicbir sey yok. Yarin hastanede neler olacak cok merak ediyorum. Kayinpederim ben orda oldukca gergin olmayacak ortam,olmamali da zaten dedi. Umarim gercekten oglum gelince hicbir gerginlik birakmaz ortada..
Cok tesekkur ederim. Ya durdukca aklima geliyor yasananlar. Saka gibi. Ruya gibi. En korktugum sey geldi basima. Esimle annemin kasai karsiya kalmasindan hep korkmustum. Naparim oyle bir sey olsa diyordum. Su an da ne yapacagimi bilmiyorum. bi tarafta canim dedigim annem bir tarafta cok sevdigim yeri geldiğinde bana babalik da yapan kocam.. umarim bebegime bir sey olmamistir. En mutlu olmam gereken gunde sanki yas tutuyorum..
Cok tesekkur ederim. Insallah olur
Insallah cok tesekkur ederim
Bugun annemle konustum yarin gelecek hastaneye zaten. Sakinlemisti ama tabi arada bol bol laf soktu. Hastanede benimle kalacak yarin gece. Umarim gerginlik olmaz.. umarim emzirebilrim cok korkuyorum sutum gelmeyecek, emziremeyecegim diye ..
Okuma okuma :) guzel düsün hepsinin zorlugu var..bak kac kisi spinal oldu ve rahat gectiginden bahsettileriyiyi dusunelim..ben kendi acimi dusunemiyorm hep cocugum var aklimda o iyi olsun her seye katlanabilirmisim gibi geliyoo
Hiç öyle düşünme, bi arkadaşım sezeryan olmuştu hastaaneye ziyarete gittim, boş bulunup sordum “Emiyor mu” diye, niye emmesin ki dedi, aldı bebeği bi güzel emziriyordu ki, sonradan anladım ki emecek mi emmeyecek mi diye stres olmamış, emecek diye odaklanmış gerçekten de öyle olmuş. Yani bu işin %80 i stres. Onunla baş edince çorap söküğü gibi gelir inşallah. Allah yardımcınız olsun.Yalniz kalmayin ben hala idrak edemedim ameliyata gircek gibi degilimson anda ne olacak bilmiyorm kizima kavuscm diye heyecanliyim ama sonrasi icin panik halim var..nasil gececek o gece.
Emzirebilcekmiyiiim vs. Vs.. :)
Bende kompostolari alicm erik kayisiBen de cok panigim emzirme konusunda. Esime apar topar organik mama ve sut yapici icecekten aldirdim. Hurma ceviz badem findik koydum yanima. Baska ne koysam bilemedim sut yapici..
Cok tesekkurler
Ben de öyle olmuştum uyuyamadım ertesi gece de bebeği emzirmeye çalışmaktan uyuyamadımEvet bana da bi tanidigim oyle dedi sakin sütüm gelmiyo diye emzirmekten vazgeçme surekli dene dedi. Doktorim da aynı seyo soyledi sut gelmeme doye bse yok emzirceksin bol bol dedi. Bakalim nasil geçecek gecemiz. Herkes diyo ki yat uyu yarin 2 saatte bir emzirceksin cocugunu da uyuyamiyorum ki
Tebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Benim kızla aynı ölçülerde hemen hemen, gerçekten oyuncak bebek gibilerhepinize çok teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. 15.40da suni sancı destekli normal doğumla dünyaya geldi kızım. 3200gr 50 cm :) minicik bisey oyuncak bebek gibi. ama pek obur masallahdarısı hepinize olsun sizlere de dua ettim
hayırlı uğurlu olsun canım sağlık ve huzurla büyüt inşaallahhepinize çok teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. 15.40da suni sancı destekli normal doğumla dünyaya geldi kızım. 3200gr 50 cm :) minicik bisey oyuncak bebek gibi. ama pek obur masallahdarısı hepinize olsun sizlere de dua ettim
hayırlı uğurlu olsun canım sağlık ve huzurla büyüt inşaallah
öz hakiki EYLÜL anası
1. morcivert """"""""""
2.
3.
4.
çok sağolun kızlarTebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Benim kızla aynı ölçülerde hemen hemen, gerçekten oyuncak bebek gibiler
Annelerin bencilliği de bukadar işte, hep evlatCok dogru diyorsun aslinda. Ben de aksam karar verdim bu saatten sonra hickimse bu animi doyasiya yasamama engel olamaz. Ben istemezsem kimse beni uzemez. Herkes bencilse ben de bencil olacagim ve sadece kendimi ve oglumu düşüneceğim. Insallah yarin cok guzel olacak her sey
İşte buCok dogru diyorsun aslinda. Ben de aksam karar verdim bu saatten sonra hickimse bu animi doyasiya yasamama engel olamaz. Ben istemezsem kimse beni uzemez. Herkes bencilse ben de bencil olacagim ve sadece kendimi ve oglumu düşüneceğim. Insallah yarin cok guzel olacak her sey
Evet cok az kaldi ama zaman gecmiyorduOhh bak geliyor ne güzel. İkisi d syetişkin insan sana yansıtmadan sorunlarını çözsünler, sen kafana takma meleğini düşün. En güzel dıyguyu yaşamana çok az kaldı
neler tavsiye edersin canım lohusalıkta hem bebeğimizi korumak hem de kimseyi gereksiz yere kırmamak adına? görümcem saçma saçma konuşuyor yok bebeği başımdan atmaya çalışıcakmışım bi süre sonra, biri alsın da ilgilensin diye beklicekmişim, 40'ı çıkmadan sanmıyorum dedim çünkü başta benden başkasına bağışıklığı yok. Şöyle saçma lafları yutmaktan bıktım ben sustukça onlar saçmalamaya devam ediyor. Kendimi doldurmak istemiyorum sabrediyorum. Bir de 9 ay boyu hele ki son birkaç haftadır ağırlaşmama riskler yaşamama rağmen bana bir ihtiyacın var mı ya da yardıma ihtiyacın var mı diye sormayan yakınlar mümkünse bebek doğunca evimi doldursun istemiyorum sinir oluyorum düşündükçe. Eşime dedim zaten bebek uyuyor olursa yatak odama sokmam kimseyi bebeği görme bahanesiyle diye.Annelerin bencilliği de bukadar işte, hep evlatsen yine de bencil olma da kendini de üzme, her şey yoluna girer inşallah, sadece sabırlı ve hoşgörülü olmaya ihtiyacımız var, yoksa lohusalıkta hormonlar farklı kötü olaylar yaşamamıza sebep olabilir, özellikle ilk birkaç gün sabır İlk lohusalığımda tecrübesizliğimden ben de hoş olmayan durumlar yaşadım, ikincide daha tedbirli olmaya çalışıyorum, inşallah herşey güzel olur
Bende bazen unutup bakmıyorum ya sen oyle yapGeldi mi epey kıvrandırıyo hep unutuyorum bi dahaki aklımda olsun ben de bileyim artık
Haftada bir çağırıyo artıkBende bazen unutup bakmıyorum ya sen oyle yapbida dr randevun ne zaman
Yazarım yazarım zaten muhtemel ilk benden haber alıcaksınız sabahın köründe randevum :)Yarın doğumu olan güzel annelerimiz
Allah yardımcınız olsun sağsalim kavuşup koklaşın
Bizi de burda merakta bırakmayın kendinizi iyi hissedince yazın hep haber bekliyor olacağız
Yarın randevusu olanlar da güzel haberler alsın inş
H honey bunch sen de çıkınca yaz mutlaka bakalım ne diyecek senin tosbiş kıza
Ah süper maşallah Rabbim uzun mutlu ömürler nasip etsinhepinize çok teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. 15.40da suni sancı destekli normal doğumla dünyaya geldi kızım. 3200gr 50 cm :) minicik bisey oyuncak bebek gibi. ama pek obur masallahdarısı hepinize olsun sizlere de dua ettim
Canım hormonlar coşuyor, anlayışsız düşüncesiz meraklı yakınlar da yoruyor, bazen insanların iyi niyetlerini bile doğru yorumlayamayabiliyorsun, sabırlı ve hoşgörülü olmak lazım, yoksa patlama yaşayabiliyorsun, en önemlisi hastaneden çıkınca ilk 1-2 gün, yani sadece birazcık sabır, sonra duruma adapte olmaya başlıyorsun, sezeryan olduysan iyileşmeye ve daha mantıklı düşünebilmeye başlıyorsun zaten. Bu dönemdeki fevri çıkışlar aile ilişkilerini olumsuz etkileyebiliyor, telafisi zor kırgınlıklar yaşanmasın diye birazcık alttan almaya çalışmak lazım diye düşünüyorum, insanlara duygularını en makul ve kibar şekilde söyleyebilmek lazım. Bebeğe gelince ilk başta şaşkın ve tecrübesiz oluyor insan tabiki ama annelik içgüdüsel birşey, bebeğin için en iyisini yapmaya çalışacaksın ama aşırı titiz olmadan. Emin olun sandığımızdan çok güçlü ve dayanıklılar, pamuk ipliğine bağlı değil yani. En ufak şeyleri dert edip kendinizi üzmeyin, siz iyi olursanız, uykunuzu alır, dinlenir, bol su içer, olumlu düşünmeyi tercih edip yaşadığınız mucizenin tadını çıkarır, şükür dolu olursanız her şey çok güzel olur Allah’ın izniyle...neler tavsiye edersin canım lohusalıkta hem bebeğimizi korumak hem de kimseyi gereksiz yere kırmamak adına? görümcem saçma saçma konuşuyor yok bebeği başımdan atmaya çalışıcakmışım bi süre sonra, biri alsın da ilgilensin diye beklicekmişim, 40'ı çıkmadan sanmıyorum dedim çünkü başta benden başkasına bağışıklığı yok. Şöyle saçma lafları yutmaktan bıktım ben sustukça onlar saçmalamaya devam ediyor. Kendimi doldurmak istemiyorum sabrediyorum. Bir de 9 ay boyu hele ki son birkaç haftadır ağırlaşmama riskler yaşamama rağmen bana bir ihtiyacın var mı ya da yardıma ihtiyacın var mı diye sormayan yakınlar mümkünse bebek doğunca evimi doldursun istemiyorum sinir oluyorum düşündükçe. Eşime dedim zaten bebek uyuyor olursa yatak odama sokmam kimseyi bebeği görme bahanesiyle diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?