- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Selam kızlar bebeğine kavuşanlar vee benim gibi henüz bekleyenlerrdünden beri bana böyle bi bıkkınlık geldi pskolojim altüst ortada bi nedende yok ama anlamsız bi sinir var üstümde günler saatler geçmio sanki siz hiç böyle şeyler yaşadınız mı ben gece resmen sıkıntıdan uyuyamadım sağa dön sola dön sabahı ettim neden böyle oldu ki çok mutsuz hissediyorum bunun sorumlusudamı hormonlar
Canim ben emzirmeden once meme ucumu sıkıyorum cikan sutu uc kismina komple suruyorum bebege oyle veriyorum emmesi icin. Daha az aciyor. Ayni seyi sagmadan once de yapiyorum.Canım sakın kendini üzme aynı durumları yaşadım süt yok Bebek ememiyor ve ben acıdan kendimi kaşıyorum bacaklarım uyuşmuştu artık
Dediğin gibi öyle çaresiz hissediyor ki insan
Ama gün gün herşey değişti
Hiçbir gün öncekinin aynısı olmadı
Yavaş yavaş süt geldi
Yaralar iyileşmedi ama kuzum az çok kapmaya başladı
Ve artık 5.gün silikon ucu kabul etti
Krem de sürdürmüyordu ucu da almıyordu
Ama şimdi bir iki uğraşma ile kapıyor elhamdulillah
Seninkinde alacak inşallah sen pozitif ol emzireceğim de yeter
Al benden de o kadar durup durup ağlıyorum neye ağladığımı bilmiyorum heyecan korku sevinç çözemiyorum. bu da hormonlardan kaynaklı. Beta HCG nin en üst seviyeye çıkmasından kaynaklı diye okumuştum bir yerde. Hatta doğumdan sonrada bu hormon aniden sıfırlanınca lohusa depresyonu yaşanıyormuş muşSelam kızlar bebeğine kavuşanlar vee benim gibi henüz bekleyenlerrdünden beri bana böyle bi bıkkınlık geldi pskolojim altüst ortada bi nedende yok ama anlamsız bi sinir var üstümde günler saatler geçmio sanki siz hiç böyle şeyler yaşadınız mı ben gece resmen sıkıntıdan uyuyamadım sağa dön sola dön sabahı ettim neden böyle oldu ki çok mutsuz hissediyorum bunun sorumlusudamı hormonlar
Cajim gecmis olsun. Kendini hic zorlama. Zamanla acin?azalacak.Daha beteri kizim emmek istiyor ama sut olmayinca cok cok agzini sapirdsttikca gogsumu sıka sıka yara yapim o kadar az ki aslinda uclarida musait..vakum gibi cekiyo ama bise yok icim gidiyomama takiyesi yaptilar..bir de bu saatte topuk kani almaya goturduler
@SurpriseLove P Pekmutlu epidural elimin altinda yapiyoum agri olunca ama kesi yerlerinden ayaga kalkamiyorum agrim baya var siz de duurum nasil ?
Canim aglayip stres yapma kendine. Isitme testinden genelde bebekler hareket ettigi icin gecemiyor. Isitme testi yapilirkwn uykuda olmasi gerekiyor bebeklerin. Seninki kipirdadiysa gecememistir. Tekrar yaptirirsin. Dert etme. Kilo icin de 100 gram ne ki? Benim minnos 3500 dogdu. 3.240 hastaneden çıktı. Kil9 alirlar takilma. Surekli uyandirip emzirmeye calis. Emmedikce enerjisi kalmaz daha cok uyur. Benimkijin kan sekeri dusmustu.Ayaga kalkman lazim ama canim. Benim de kesi yerinden agrim vsr baya. Dun sondayi ciksrdiklarindan beri en azindan wc ye gidip geliyorum o bile biraz daha rahatlatti beni. Yataga yatip kalkarken cok yaniyor. Bebegim unutturuyor ama her seyi.
Benim de sutum geliyor ama oglumu uyandiramiyoruz. 100 gram vermis bile. Isitme testinden de gecememis. Duyunca basladim aglamaya.
Butun gece ayaktaydim azcik da olsa emsin diye. Sabah emdi biraz o kadar. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah
Canım neden sadece bir göğüs ucum var dedin bilmiyorum belki diğerinde yara var falan demek istedin ama eğer göğüs ucun yoksa aventin niplette meme ucu kaşığı varmış ve kullananlar işe yaradığını söylüyor. Tecrübem olduğundan değil sadece gördüğüm bir bilgiyi paylaşıyorumSadece 1 gogus ucum var o da hemen sıkintı cıkardi o kadar aciyor ki bebek tutamiyor bile. Silikon uc aldik o da ise yaramadi. Krem suruyorum simdi kuzum agladikca kendimi caresiz hissedip ben de aglamak istiyorum
Ben de iki çocuğumda da hep böyle yaptım.Hem meme ucu da temizlenmiş hem de nemlenmiş oluyor.2 çocuğun da da meme ucu yarası olmadi şükür.Darisi bu bebeğime insallahCanim ben emzirmeden once meme ucumu sıkıyorum cikan sutu uc kismina komple suruyorum bebege oyle veriyorum emmesi icin. Daha az aciyor. Ayni seyi sagmadan once de yapiyorum.
Maşallah hazırlıkta göklere çıkmışsınBen evde hem misafire hem bana kolaylık olsun diye bosnak bir kadına mantı yaptırdım kendi kıymamla, etlerimi julien ve kusbası olarak kestirip attım direk cıkarıp cözülmesini beklemeden düdüklüye atıyorum onbes dkda pişiyor yanına pilav salata oh, kavurma vs de yaptırdım ben kavurmayı yemeklerede pilavada hatta corbaya bile koyup yemeğe döndürüyorum, anneme köfte yaptırdım, börek cesitleri yaptırıp attım acil misafir gelirse hemen pişireyim diye, barbunya, fasulye, ıspanak, köz patlıcan köz biber de yaptırdım, kimisi karnıyarık bile yapıp atıyor
Sen neler yiyorsun genel itibariyle onu düşün bence ona göre atabilirsin derin dondurucuna
Bence kesinlikle hormonlar arada bana böyle geliyorlar sinşr oluyorum her şeyeAma geçiyor sonra Ben de henüz doğurmadım, bıkkınlık yaşama bence şöyle düşün bebek olduğunda bol bol enerjiye ihtiyacın olacak rahatça uyuyacağın şu günlerde son kez bol bol uyumaya çalış Sağlıklı doğup sağlıklı büyürler inşallah
Al benden de o kadar durup durup ağlıyorum neye ağladığımı bilmiyorum heyecan korku sevinç çözemiyorum. bu da hormonlardan kaynaklı. Beta HCG nin en üst seviyeye çıkmasından kaynaklı diye okumuştum bir yerde. Hatta doğumdan sonrada bu hormon aniden sıfırlanınca lohusa depresyonu yaşanıyormuş muş
emzirme yastığı götürün hastaneyevar daha. ilk fırsatta yazıcam
çok şükür canım, hiç kolay değilmiş ama tarifsizmiş ❤
oyyy çok şükür kavuştun kuzuna. bol bol emzir annesi
Selam kızlar bebeğine kavuşanlar vee benim gibi henüz bekleyenlerrdünden beri bana böyle bi bıkkınlık geldi pskolojim altüst ortada bi nedende yok ama anlamsız bi sinir var üstümde günler saatler geçmio sanki siz hiç böyle şeyler yaşadınız mı ben gece resmen sıkıntıdan uyuyamadım sağa dön sola dön sabahı ettim neden böyle oldu ki çok mutsuz hissediyorum bunun sorumlusudamı hormonlar
Ben de 1 gece kalıyorum canım, ilkinde de öyle olmuştu, buradaki özel hastanelerde hep 1 gece kalınıyorNasıl yani bi gece mi yatıracak sadece ama sezeryan da iki gece diyorlardı
Ayy inşallah dediğin gibi olurCinsel ilişki (korunmasız) ve günde 1 fincan adaçayı deneyin derim ☺
Kızlar bence gönlünüzü ferah tutun çevremde sizin gibi kasılmaları önceden başlayan kim olduysa çok rahat doğurdu. Rahim yavaş yavaş açıldı. Bi arkadaşım öyleydi hastaneye gidince bi baktılar ki 7 cm olmuş birden. 2 saat olmadan doğurdu ☺ Sizin de öyle olur inş boşa sancı çekiyorum diye düşünmeyin ☺
Ya bi arkadaş vardı bebeği Doğumda oksijensiz kalan o ne yaptı acaba? MR çekilecek diyordu. @satanistkesenpsikopatkedi ne durumda yavrun? Aklıma geldikçe dua ediyorum size.
@satanistkesenpsikopatkedi
Hayatim 3 saatte 1 emzir, ardindan kalan sutu sag buzdolabina at, pompa ve biberon yika, kaynar suda dezenfekte et, sonra tum bunlari yeniden yapmakla geciyor. Kisir dongu gibi. 15 gunkuk oldu bebegimiz.
Reflu yatagina yatiriyorum ama ondan da asagiya dogru kayiyor bebek fazla mi dik acaba diyorum. Sanirim yakinda normal yatagina yatmaya baslayacak. Daha gobegi dusmedi diye banyo da yaptirmadim. Kokacak benim oglan. Enfeksiyon kapmasindan korkuyorum. Biz yogunbakimdayken bebegin biri gobek enfeksiyonundan yogun bakimdaydi. Damardan antibiyotik veriyorlardi.
Ooo maşallah kız emmiyorsa çok yakında süt gelir canım hiç dert etme. Benim kız emmediği için süt gelmemişti, silikon uçla emmeye başladı süt de gelmeye başladı çok şükür az da olsa. Sezeryan olanlar da süt biraz daha geç gelebiliyor dedi hemşireler. Eve gidince sıcağa yakın ılık bir duş al, göğüslerini kesele, rahatla. Sonra da süt yapan ne varsa ye. Süt gelmeye başlayacak hayret edeceksin. Bebek mama yiyor diye hiç üzülme, benim kız mama sayesinde şiddetli sarılığın eşiğinden döndü.Daha beteri kizim emmek istiyor ama sut olmayinca cok cok agzini sapirdsttikca gogsumu sıka sıka yara yapim o kadar az ki aslinda uclarida musait..vakum gibi cekiyo ama bise yok icim gidiyomama takiyesi yaptilar..bir de bu saatte topuk kani almaya goturduler
@SurpriseLove P Pekmutlu epidural elimin altinda yapiyoum agri olunca ama kesi yerlerinden ayaga kalkamiyorum agrim baya var siz de duurum nasil ?
Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün.Kızlar paZartesi 8:25’te kızımıza kavuştuk çok şükür. Sezeryan doğum oldu, sütüm de hemen geldi. Sabahtan beri emiyor ama arada hava da yuttuğu için gaz sancısı çekiyor sanki. Saat başı uyanıyor. İlk gecemizi uykusuz geçirdik buna da şükür. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Cok sagol canim benim moral veedin bana. Biz de gece bebek hemsiresini cagirdik uyanmiyor diye. Sekerli su yapmis siringayla az bi miktar verdi sonrasinda hemen memeyi verdik o zaman emdi. Ama sabahi da ettik. Yetersiz kaldigimi hissediyorum diyor ya arkadaslar ben de o duyguyu yasadimCanim aglayip stres yapma kendine. Isitme testinden genelde bebekler hareket ettigi icin gecemiyor. Isitme testi yapilirkwn uykuda olmasi gerekiyor bebeklerin. Seninki kipirdadiysa gecememistir. Tekrar yaptirirsin. Dert etme. Kilo icin de 100 gram ne ki? Benim minnos 3500 dogdu. 3.240 hastaneden çıktı. Kil9 alirlar takilma. Surekli uyandirip emzirmeye calis. Emmedikce enerjisi kalmaz daha cok uyur. Benimkijin kan sekeri dusmustu.
Canım senin direk odaya mı gelecek ziyaretçiler. Ben ziyaretçi olayından pek hoşnut kalmadım açıkçası. Tam emziricem biri geliyor. Tam lavaboya gidicem biri geliyor. Açım ekstra bişeyler yicem biri geliyor.Bizim Hastane iki gece diyor benimde işime gelir evde kimseyi agırlamak istemiyorum gelsinler hastaneye iki görüp gitsinler :)
Emzirme yastığı hastane çantamın yanına ilk koyduğum şeylerden zatenilk Doğumda hastanede her yerim tutulmuştu bebeği düzgün tutup emzireceğim diye. Yaaa çok gecikmeden biz doğurmadan önce anlat
Valla 2 gündür bende de hamilelikten değil ama genel bir bıkkınlık ve salmıştık varDoğuma hazırlıkla ilgili de hiçbir şey yapasım gelmiyor ne yürüyüş ne egzersiz ne nefes egzersizleri
İşin kötüsü sıcaktan doğru düzgün dışarı da çıkamıyorum evde oturdukça tek etkinlik yemek yemek oluyor bu gidişle iyice kilo alacağım. Zaten kiloluyum. En hayırlı en güzel zamanda gelsinler kolaylıkla sağlıkla diye dua ediyorum napalım
Aslında evde iş çok ama onları da yapasım gelmiyor miskin miskin zaman geçiriyorum valla. Havalar biraz serin olsa aslında rahat rahat gezip alışveriş yapacağımız son zamanlar ama sıcaklar fena....
@honey bunch ayyy maşallah dolap hazırlıkların süperBende sıfır hazırlık. Bir de İzmir’de kimsemiz yok gelecek ziyaret edecek kimse yok diye ne hediyelik ne ikramlık hepsi hak getire ama buzluk için birilerine bir şey hazırlatmak da hiç aklıma gelmezdi valla işte hepsi tecrübe ☺
3 saati beklemiyorum. 3 saati gecirmiyorum ben de. Bebek memede hemen uyuyor. Onu uyandirmak zor oluyor. Benimki de topuk kani icin gittigimde 3250 olmustu. Doktor begwnmemisti kilosunu 1 hafta sonra 3.500 e cikmis kilosu. Dogum kilosuna cikti cok sukur.Canım emzirme için 3 saati beklemen gerekmiyor, sık sık emzir. Sadece 3 saati geçmesin dedi bizim doktor. Sen uyandır uyandır emzir dedi, bende öyle yaptım 11 günlük olduk, şükür sarılık falan olmadık. 2450 doğmuştu, çıkışta 2310 olmuştu. 4 gün sonra topuk kanı için gittiğimizde 2500 olmuştu. Şuan kaç bilmiyorum, sık emzirin. Fazlasını kusar zaten bişey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?