- 12 Mart 2019
- 1.041
- 1.480
- 53
- 29
Söylerken bile çok zor olacağını hissettim nedenseDüzelir düzelir ödem gitsin bebeklede az kilomuz gitsin emzirirken de fazlalıklarımızı verdikmi daha ne olsun :)
Canım ben bugün özel hastaneye iyi bi doktor varmış ona gittim öylesine bi durumumu öğreneyim diye ama hiç iyi şeyler söylemediKontrolden ciktim canim nst de ufak sancılar cikti suanlik durum aynı açılmaya da bakmadılar malesef cuma tekrar çağırdı ozaman gidicem tekrar beklemedeyim bende
Gözün aydın çok sevindim senin adına Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallahEylül ayından selamlareylül annesi oldum ben :) kuzumun boynuna 3.5defa kordon dolanınca acil sezeryana aldılar dün. Cok şükür iyiyiz. Sadece meme ucum olmadıgı için bebek kavrayamıyor ememiyor mecbur mama veriyoruz o canımı sıkıyor. Silikon meme uçlarından aldık ama onuda tutamadı daha malesef. Tavsiyesi olan varsa alırım :)
devlettekiler ne diyo peki onlara gidip desenCanım ben bugün özel hastaneye iyi bi doktor varmış ona gittim öylesine bi durumumu öğreneyim diye ama hiç iyi şeyler söylemedisuyum çok azalmış ve plasenta kireçlenme yapmış sezeryana alınması gerek beklemek çok tehlikeli dedi
Bize de aynısını söyledi doktor, biz de Cuma'ya gün aldık, ben de korkuyorum bazen erken mi acaba diye, suyum da azaldı, bilmiyorum canım hakkımızda hayırlısı.Günaydın kızlar bugün kontrolüm vardı, bizim oğlan dönmemiş daha dr bu saatten sonra beklemeyelim deyip bana bıraktı kararı:/ son geldiğinde de dönme ihtimaline bakıcam sözüyle pazartesi için gün aldık:) çok değişik bi duygu ya tarifi yok garip bi haldeyim sevinç mi korkumu ,heyecanmj kalbim ağzımda resmen
Benim de suyum az canım cumaya gün aldık, plesantayla mı ilgili bilmiyorum ama birden azaldı su. 3 günde bir nst'ye gidiyorum. Allah bebeklerimizi korusun inşallah doğana kadar. Nst'de hareketleri iyi oldukça sorun yok diyor doktor ama zaten makat geliş olduğu için beklemicez daha fazla.Kızlar devlet hastanesinde bi sorun çıkmıyodu bu zamana kadar suyu falan normal demişlerdi hep ama bugün özel hastanede epeyi araştırdığım bi doktora gittik. Suyun çok azaldığını plasentanın kireçleme yaptığını sezeryanla alınması gerektiğini söyledi bebeğin hayatını riske atıyosun dedi beklemek çok tehlikeliymiş ne yapmam gerek bilmiyorum moralim çok bozuk
Yarın devlete gidecem tekrar sabah inşallah herşey yolundadır neye uğradığımı şaşırdım ciddendevlettekiler ne diyo peki onlara gidip desen
Günaydın kızlar bugün kontrolüm vardı, bizim oğlan dönmemiş daha dr bu saatten sonra beklemeyelim deyip bana bıraktı kararı:/ son geldiğinde de dönme ihtimaline bakıcam sözüyle pazartesi için gün aldık:) çok değişik bi duygu ya tarifi yok garip bi haldeyim sevinç mi korkumu ,heyecanmj kalbim ağzımda resmen
Bende dün dr.gittim dönmemiş Bebek sazeryana alabiliriz yarın gel tekrar bakalım dedi ve egzersiz verdi,ertesi gün dönmüşBize de aynısını söyledi doktor, biz de Cuma'ya gün aldık, ben de korkuyorum bazen erken mi acaba diye, suyum da azaldı, bilmiyorum canım hakkımızda hayırlısı.
Benim devlette suyum normal çıkıyordu bugün özelde az dedi doktor beklemek tehlikeli dedi sancım da bu yüzden oluyomuş doğum sancısı değil bu sancı dediBenim de suyum az canım cumaya gün aldık, plesantayla mı ilgili bilmiyorum ama birden azaldı su. 3 günde bir nst'ye gidiyorum. Allah bebeklerimizi korusun inşallah doğana kadar. Nst'de hareketleri iyi oldukça sorun yok diyor doktor ama zaten makat geliş olduğu için beklemicez daha fazla.
Yapabildigimi kendim yaptım eşimle yapamadıgımı yaptırıyorum malzemelerimi kendim verip :)
Aksam iş cıkısı gelince cok kolay oluyor cıkart pişir ye yedir vs simdide bebek olunca annemle iki hafta gecirebilicem sadece sonrasında kendi basımıza olucaz mecbur pratik olmak zorundayım :)
Kaliforniya biberi, mantar, sarımsak vs de aldımmı fazla alıp temizleyip dograyıp ihtiyacımın fazlasını hemen dondurucuya atarım tık tık buzluktan cıkar koy tavaya hemen yemek oluyor
Domates biber kavanozlarımı de eşimle hallettik biberi ben oturdugum yerde dogradım o domatesi cektirdi makineden
onlarda bicok yemegin alt zemini hatta eşimin sabah kahvaltısı icin menemeni ac kavanozu kır üstüne yumurtayı al sana iki dkda menemen :)
Daha saymadıklarım var emin ol :)
İki kişi olunca pazara gittinmi en az bi kilo alıyorsun hep fazla geliyor atmak veya bozulmasını beklemek yerine dondurucuda değerlendiririm
Birde ben yemek yaptıgımdada elim boldur fazla yapıp sıcakken kavanozlayıp soguyunca buzdolabına atarım sonra bikaç hafta sonra acar gayet yeni yapılmıs gibi yeriz mesela domates biber kavanozluyor gibi havasını alıp kapatırsan hic biley olmuyor onada aklında olsun
Cherry yeme fazlaaaBen pek çok şeyi yapamıyorum ama günlük 6000 adim arıyorum evin içinde.3000 sabah 3000 akşam şeklinde.Ama 3000in sonlarına doğru resmen çocuk aşağıdan düşecek gibi oluyor.Dun gece de belden başlayım karna yayılan ağrılar sebebiyle uyuyamadım.Tam sızacağım ağrı geliyor.Bugun de sersem gibiyim sürekli uyuyasın var.Elim kolum kalkmıyor.Yarin bi gideceğim kontrole.Dr 150 km ötede olunca hiç gözüm yemiyor ama doğum yakın derse çok rahatlamış olacağım.
Kontrolum vardı. 39 haftalık olmuştu zaten. Hareketlerinin azalmasından 2 gün önce devlet acile kontrol gitmiştik zaten ama nstte sancıya baktılar sadece. Kendi doktoruma gittiğimde kordonun dolandıgını ultrasonda gördü. Nsttede kalp atışları cok hızlıydı zaten. O şekilde anlaşıldı. Çok şükür sağlığı çok iyi. Başta emmede problem yaşasakta gogus silikonu ile sorunu çözdük gibi. 3630 kg doğdu bizim yaramaz :)Th4Lia
öncelikle hayirli olsun canim
bu durumu (plesentanin dolanmas)
nasıl anlaşıldı yani niye gitmiştin ya da
haftan kaçtı canim ve bebek kg sağlığı nasıl ❣
Canım ben bugün özel hastaneye iyi bi doktor varmış ona gittim öylesine bi durumumu öğreneyim diye ama hiç iyi şeyler söylemedisuyum çok azalmış ve plasenta kireçlenme yapmış sezeryana alınması gerek beklemek çok tehlikeli dedi
Kendi doktorum bir ay önce bıraktı canım burda söylemiştimAaaa kendi doktoruna da git bir istersen
Üc cekmeceli sakın alma cok kücük 7 cekmeceli aldım o bile agzına kadar full dolu özellikle sende benim gibi elinin altında seyler yapıyorsun elin ayagın oluyor yetmiyor bile bide biz iki kişiyiz düşün :)Canım ben de hem çalışan hem çocuklu olduğum için öyleyim. Buzluğumdan hazırlık eksik olmaz. Kavrulmuş kıyma, kavurma, doğranmış biber domates soğan, dondurulmuş sebze, börek, yemeklerden fazla yaptıklarımın artanları mesela buzluğa atıyordum ben ama senin kavanoz yöntemi çok daha güzelmiş ben de öyle yapayım artık çünkü benim de elim aza varmıyor
Derin dondurucu alacaktım bu sene herkes 3 çekmeceli alacaksan alma dedi varla yok arası oluyor küçük geliyor diye. 5-7 çekmece arası da almışken A++ alalım istiyoruz biraz tuzlu geldi şu aşamada. Yoksa buzlumla ilgili ne planlarım var. Pratiklik konusunda insanın eli ayağı oluyor cidden.
Canım ben de yürüyüş yapmaya çalışıyorum dün 8000 adım atmışım mesela ama günüm günümü tutmuyor işteSenin doktor niye o kadar uzakta yaa valla ben 37+ da gittiğimde 39+ da gel dedi doktor sana da öyle derse şaşırmam ama senin Kasılmalar uyutmayacak düzeyde oluyorsa açılma flan vardır belki. Benim hiç o derece olmadı.
Canım 3 gün mama takviyesi biz de aldık şakın üzülmeDaha beteri kizim emmek istiyor ama sut olmayinca cok cok agzini sapirdsttikca gogsumu sıka sıka yara yapim o kadar az ki aslinda uclarida musait..vakum gibi cekiyo ama bise yok icim gidiyomama takiyesi yaptilar..bir de bu saatte topuk kani almaya goturduler
Bende dondurucu yok. Cekmeceli mi alsam, sandik tipi olanlardan mi alsam kararsiz kaldim. Cekmecelinin kulkanimi rahat diyorlar ama sandik tipi de daha cok urun aliyor icine. Alirsam ugur alayim diyorum ama tamamen kararsiz kaldim. Ben de artan yemegi bile buzd9labinin dondurucu bolumune atiyorum. Cigden borek sarip atiyorum. Dogum icin yapayim diyordum ama bebek erken gelince kaldi o borek isleri.Üc cekmeceli sakın alma cok kücük 7 cekmeceli aldım o bile agzına kadar full dolu özellikle sende benim gibi elinin altında seyler yapıyorsun elin ayagın oluyor yetmiyor bile bide biz iki kişiyiz düşün :)
Ve A++ gercekten önemli biz bu kadar tahmin edemedik A+ aldık ayda 20/30 lira arası oynattı A++ cok cok daha az yakar almısken ömürlük alıyoruz o yüzden ona göre karar ver
Cekmeceli cok rahat habgi katta ne sakladıgını görüyorsun ve düzenli oluyorBende dondurucu yok. Cekmeceli mi alsam, sandik tipi olanlardan mi alsam kararsiz kaldim. Cekmecelinin kulkanimi rahat diyorlar ama sandik tipi de daha cok urun aliyor icine. Alirsam ugur alayim diyorum ama tamamen kararsiz kaldim. Ben de artan yemegi bile buzd9labinin dondurucu bolumune atiyorum. Cigden borek sarip atiyorum. Dogum icin yapayim diyordum ama bebek erken gelince kaldi o borek isleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?