Dün gece uyutmadı bugün de gün için de sık sık karnimda kasılma ve ağrı hissettim.Bakalim yarın ne diyecek dr.Insallah açılma falan oluyordur.Canım ben de yürüyüş yapmaya çalışıyorum dün 8000 adım atmışım mesela ama günüm günümü tutmuyor işteSenin doktor niye o kadar uzakta yaa valla ben 37+ da gittiğimde 39+ da gel dedi doktor sana da öyle derse şaşırmam ama senin Kasılmalar uyutmayacak düzeyde oluyorsa açılma flan vardır belki. Benim hiç o derece olmadı.
Neden doğum yapmaya acele ediyorsunuz ki daha 36 hafta artilardasinizDün gece uyutmadı bugün de gün için de sık sık karnimda kasılma ve ağrı hissettim.Bakalim yarın ne diyecek dr.Insallah açılma falan oluyordur.
Dr şehirde biz köyde olunca uzaklık var bayağı.Korkum yolda dogurmak
Canım bende bekliyordum buhunmuyfu kontrolü diye günümüzde aynı diye ekstra merak ediyordum. Gözün aydın gecmis olsun bebeğine kavuştum ne güzelOkuyamadım mesajlari kızlar normal de yarın kontrolüm vardı buyun sanciyla hastaneye geldim yatisim yapıldı sezeryan oldum oglusum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür darısı bekleyen bütün annelerin başına
Benim 2 sezeryanim var.Bu 3.dogum ve şeker riskinden dolayı bebegin gelişimi önde.Normal doğum deneyeceğiz.O yüzden bebegin fazla iri olması durumunda dr denemeye yanaşmıyor.Zaten normal bi dr gitsem en ufak sancıca direkt sezeryana alacak.En azından kendi dogsun istiyorum yani o yüzden istiyorum.Neden doğum yapmaya acele ediyorsunuz ki daha 36 hafta artilardasiniz
Yarın devlet hastanesinde başka bi doktora gidicem bakalım ne dicekBaşka bir dr daha git bence
Gözün aydınOkuyamadım mesajlari kızlar normal de yarın kontrolüm vardı buyun sanciyla hastaneye geldim yatisim yapıldı sezeryan oldum oglusum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür darısı bekleyen bütün annelerin başına
Nasıl yani masaj şeklinde demi yanlış anlamadım sağ,sol sabitleyip elle bas yönünde masajKarnını iki yandan tutup bebeğinin kafasını aşşağı doğru çevireceksin dairesel hareketlerle ve hafifçe,hiç beklemiyordum ama işe yaradı.
Hatırladığım kadarıyla sana zaten yatış veriyorlardı ama sen yatmıyordun değil mi?? Neden güvenmiyosun doktoruna?Yarın devlete gidecem tekrar sabah inşallah herşey yolundadır neye uğradığımı şaşırdım cidden
Evet ilk doğum :) sancı nasıl birsey en ufak bir fikrim yok yaniilk doğum mu? sancıları bu kadar büyütme gözünde :)
Evet bebeğin başı diyelim tam yukarıda bacakları aşşağıda tam ters yönde elleri sabitleyerek yanlara masaj okşar gibi hafifçeNasıl yani masaj şeklinde demi yanlış anlamadım sağ,sol sabitleyip elle bas yönünde masaj
Evet ama böyle bi sebepten değil sancım var diye yatış veriyolar hiç suyun azalmış vs dememişti devlete gittiğim doktorlarHatırladığım kadarıyla sana zaten yatış veriyorlardı ama sen yatmıyordun değil mi?? Neden güvenmiyosun doktoruna?
Doğru anlamışım teşekkürlerEvet bebeğin başı diyelim tam yukarıda bacakları aşşağıda tam ters yönde elleri sabitleyerek yanlara masaj okşar gibi hafifçe
Aaa bugüne kadar diger dr nasil goremedi ultrasondan bunu peki ne yapmayi dusunuyosun canim son haftalarda plesanta yaslanip kirecleniyomus beslemiyomus artik bebegiCanım ben bugün özel hastaneye iyi bi doktor varmış ona gittim öylesine bi durumumu öğreneyim diye ama hiç iyi şeyler söylemedisuyum çok azalmış ve plasenta kireçlenme yapmış sezeryana alınması gerek beklemek çok tehlikeli dedi
Son olarak kaç çok ve ne sıklıkta yaptınız biraz fazla sordum ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorumEvet bebeğin başı diyelim tam yukarıda bacakları aşşağıda tam ters yönde elleri sabitleyerek yanlara masaj okşar gibi hafifçe
Belki de suyun yeni azalmıştır bilemezsin ki?Evet ama böyle bi sebepten değil sancım var diye yatış veriyolar hiç suyun azalmış vs dememişti devlete gittiğim doktorlarbugün özelde duydum ilk defa bunları zaten sabit bi doktorum yok malesef devlete gittiğim için hangisine sıra alırsam ona gidiyorum hangisine güvenmem gerek şaşırdım kaldım
Ben de onu düşünüyorum canım bu zamana kadar hep suyun vs normal demişti doktorlar su gibi akıntım vardı mesela şüphelendim gittim testte suyun gelmediği sadece akıntı olduğu çıkmış nekadar doğru onu da bilemiyorum ama yarın yine gidicem devlete bakalım ne diceklerAaa bugüne kadar diger dr nasil goremedi ultrasondan bunu peki ne yapmayi dusunuyosun canim son haftalarda plesanta yaslanip kirecleniyomus beslemiyomus artik bebegi
Oh maşallah canim güzel ve olumlu bi doğum geçirmişsin darısı bize inşallah Gözün aydıniyi aksamlar kızlar doğum hikayemle geldimcumartesi gecesi 1 gibi suyum geldi. zaten son kontrolde doktor suyumun azaldığını söylemişti. bir anda boşalınca da hiç suyum kalmamıştır diye sancı takibi bile yapmadan gittim. 3 gibi nst’ye girdim süresi az ama düzenli sancılarım vardı açıklık 2 cmdi. yani doğum başlamış bile sayılmaz. eve gitmek istedim, suyum olmadığı için göndermedi takipte kalmamız gerekir sancılarını beklicez dedi. suniyi de hemen vermek istemedi bebeğin kalp atışları riske girermiş. derken sabah 11e kadar hafif hafif ilerledik. açılma sadece 3 cm oldu. küçük dozlarla suniye başladık. ama cidden çok küçük dozda başlayıp 15 dk arayla yükseltti. suni sancı hiç öyle korkulacak bisey değilmiş. sıklaştı sancılarım açılma ilerledi kalp atışlarında da sıkıntı yoktu çok şükür. sadece arada bir nst’ye bağlıyken sancı karşılamak zor oldu. sonra pilates topunda nstye falan bağlandım doktor keseyi patlattı sonraki sancılar gerçekten zorladı. ama ondan sonrası ortalama 15 dk sürdü. tüm bu süreçte annem yanımdaydı. eşim arada bir girip çıktı. son dakikalarda annemi de yolladılar. çömelerek karşıladım son sancıları, masaya çıktım ve 2 ıkınmada kucağımdaydı kızım❤daha sonra dikisler atıldı bebeğin kontrolleri yapıldı giyindi ve yanıma geldiler babasıyla. ilk emzirme eşimle doğumhanede 1 saat kaldık odaya çıkmadan. bu süre çok iyi geldi bize. hastanenin prosedürüydü. daha sonra çekirdek aile odamıza çıktık ailelerimiz bizi bekliyordu benim açımdan gayet pozitif bir doğumdu benimle ilgilenen ebeyi cok cok sevdim. Allah razı olsun ondan. darısı sağlıkla sizlerin başına
normal doğum düşünenlere tavsiyelerim tüm süreç boyunca pozitif olun. bebeğinize kavuşmayı düşünün. doktorunuzun ebenizin söylediklerini yapmaya çalışın. onlarla her geldiklerinde şakalaşın gülün eğlenin.
@honey bunch sen naptın? ne alemdesin?
Hayırlı olsun Gözün aydın canimOkuyamadım mesajlari kızlar normal de yarın kontrolüm vardı buyun sanciyla hastaneye geldim yatisim yapıldı sezeryan oldum oglusum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür darısı bekleyen bütün annelerin başına
Nst de sancı çıkıyo diye yatış veriyolardı yarın suyla ilgili bi sıkıntı var mı onu öğrenmeye gidicem ama yatış verirlerse yatmam gerek sanırım ama devlet hastanesi olduğu için normal doğumu bekliyolarBelki de suyun yeni azalmıştır bilemezsin ki?
Bence yarın gittiğinde yatış verirlerse yat bekleyerek riske atma
Git bencede canim dr ne dicek bakalim moralini bozma sezeryan derse olursun ikiniz için hayırlısı ne ise o olsun canım üzme kendiniBen de onu düşünüyorum canım bu zamana kadar hep suyun vs normal demişti doktorlar su gibi akıntım vardı mesela şüphelendim gittim testte suyun gelmediği sadece akıntı olduğu çıkmış nekadar doğru onu da bilemiyorum ama yarın yine gidicem devlete bakalım ne diceklergerçekten moralim çok bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?