- 1 Ağustos 2018
- 2.858
- 6.655
- 158
- 36
Gümüş kapak işe yarar mı acaba çok üzüldüm gerçekten Allah kolaylık versinSlm kızlar göğüs uçlarım felaket oldular emzirirken inliyorum resmen gözlerimden yaşlar akıyor krem mirem işe yaramıyor sanki ne zaman geçer bu yaralar valla işkence gibi acısı
Maşallah ne güzel. Darısı bize. Ben de hiç stres yapmıyorum, o süt doğunca gelecek ve ben de emzircem diyorum, bakalım olumlu düşünmenin etkisi var mı paylaşacağım zamanı gelinceKızlar bu üçüncü doğumumda benim. 3’ü de sezeryan ve sütüm hemen geldi. Hatta ameliyathanede kızım ağlarken göğüslerim sızlamaya başladı. Yani sezeryanda süt hemen gelmez diye şartlamayın kendinizi.
Göğüs uçları için de mümkün olduğunca göğüs ucunuzun geniş bir kısmını elinizle kavrayıp bebeğin ağZına yerleştirin. Eğer sadece ucunu kavramışsa emzirmeye devam etmeyin. Yavaşça çekip yeniden deneyin. Ve emzirmeden önce göğsünüzü sıkıp göğüs ucunuzu ıslatın böylelikle bebiş hem sütün tadını hemen alacak hem de göğüs ucunuz tahriş olmayacaktır.
Ben Mersin’liyim. Burada kaynar diye bir karışım var 7 baharatın karışımı. Kaynatılıp üzerine ceviz dökerek içiliyor. Tabi ben gaz yapar diye cevizsiz içiyorum. Bu karışım inanılmaz süt yapıyor, bir de içindeki zencefil tarçın vs hem anneyi hem bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor. Aklınızda olsun. Herkese kolay doğumlar ve bebişlerimize bol rızıklar dilerim.
150 gr falan oynamış diye düşünebiliriz. Ama son duyduğundN fZla çıkmış yine da. Sağlıjla büyütün inşallah. Darısı bizlere inşallahdoğmadan 6 gün önce 3160 gr demişti 3200 doğdu
Allah yardımcınız olsun. Sağ salim kucaklayın evladınızıGünaydın güzel anneler, birazdan çıkacağım, doğumum 9 gibi olur inşallah, dualarınızı bekliyorum
VAlla ben de merak ediyorum, delirbaşımız o sonuçta, o doğurmadan ben de doğurmayacağım sanki
Maşallah ne güzel yasamıssın süreciiyi aksamlar kızlar doğum hikayemle geldimcumartesi gecesi 1 gibi suyum geldi. zaten son kontrolde doktor suyumun azaldığını söylemişti. bir anda boşalınca da hiç suyum kalmamıştır diye sancı takibi bile yapmadan gittim. 3 gibi nst’ye girdim süresi az ama düzenli sancılarım vardı açıklık 2 cmdi. yani doğum başlamış bile sayılmaz. eve gitmek istedim, suyum olmadığı için göndermedi takipte kalmamız gerekir sancılarını beklicez dedi. suniyi de hemen vermek istemedi bebeğin kalp atışları riske girermiş. derken sabah 11e kadar hafif hafif ilerledik. açılma sadece 3 cm oldu. küçük dozlarla suniye başladık. ama cidden çok küçük dozda başlayıp 15 dk arayla yükseltti. suni sancı hiç öyle korkulacak bisey değilmiş. sıklaştı sancılarım açılma ilerledi kalp atışlarında da sıkıntı yoktu çok şükür. sadece arada bir nst’ye bağlıyken sancı karşılamak zor oldu. sonra pilates topunda nstye falan bağlandım doktor keseyi patlattı sonraki sancılar gerçekten zorladı. ama ondan sonrası ortalama 15 dk sürdü. tüm bu süreçte annem yanımdaydı. eşim arada bir girip çıktı. son dakikalarda annemi de yolladılar. çömelerek karşıladım son sancıları, masaya çıktım ve 2 ıkınmada kucağımdaydı kızım❤daha sonra dikisler atıldı bebeğin kontrolleri yapıldı giyindi ve yanıma geldiler babasıyla. ilk emzirme eşimle doğumhanede 1 saat kaldık odaya çıkmadan. bu süre çok iyi geldi bize. hastanenin prosedürüydü. daha sonra çekirdek aile odamıza çıktık ailelerimiz bizi bekliyordu benim açımdan gayet pozitif bir doğumdu benimle ilgilenen ebeyi cok cok sevdim. Allah razı olsun ondan. darısı sağlıkla sizlerin başına
normal doğum düşünenlere tavsiyelerim tüm süreç boyunca pozitif olun. bebeğinize kavuşmayı düşünün. doktorunuzun ebenizin söylediklerini yapmaya çalışın. onlarla her geldiklerinde şakalaşın gülün eğlenin.
H honey bunch sen naptın? ne alemdesin?
Ay aynen kısın portakalları yemeden önce kabugunu rendeler öyle soyarım resmenAynen onu düşündük tasarruflu olmazsa içine koyacağımız şeylerin de astarı yüzünden pahalıya gelir dediksonuçta dediğin gibi uzun süreli kullanım için alınan eşyalar. Valla kışın limon bile atıyorum buzluğa tüm tüm. Mevsimi geçince direkt donmuş şekilde kabuğu da dahil salataya rendeliyorum Harika oluyor. Muz şeftali flan atıyorum çıkarıp süzme yoğurdun içine atıyorum, tarçın, ceviz, fındık, bal flan hooop blenderla oğluma dondurma yapıyorum bayıla bayıla yiyor sağlıklı şekersiz dondurmayı 3 çekmeceli buzdolabı buzluğuyla bile gözüm dönüyor her şeyi atasım geliyor dondurucu alsam kocayı çoluğu çocuğu da buzluğa atıp saklamam inşallah
Ayyy kesinlikle sandık tipi alma. Annem almıştı seneler önce Uğur’un bin pişman oldu. En altta ne var unutuyordu ve donduğu için istese de alınmıyor alttakiler. Hadi alacaksın diyelim üstteki her şeyi tekrar boşalt alttakini al diğerlerini tekrar koy insan sinir oluyor. Bu sene verdi onu 5 çekmeceli aldı.
Maşallah gözün aydın :)Okuyamadım mesajlari kızlar normal de yarın kontrolüm vardı buyun sanciyla hastaneye geldim yatisim yapıldı sezeryan oldum oglusum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür darısı bekleyen bütün annelerin başına
GünaydınnnnGünaydın güzel anneler, birazdan çıkacağım, doğumum 9 gibi olur inşallah, dualarınızı bekliyorum
Bir de bunlara ek olarak bebek ters duruyor. Benim de sancılarım oluyor, sebebi bu muymuş. Nst'de sancım çıkmıyor gerçi. İki gün kaldı cuma aşacak inşallah ama gerçekten korkuyorum nerden çıktı bu su azlığı.Benim devlette suyum normal çıkıyordu bugün özelde az dedi doktor beklemek tehlikeli dedi sancım da bu yüzden oluyomuş doğum sancısı değil bu sancı dediçok korkuyorum gerçekten
Gözün aydın güle güle büyüsün bebişOkuyamadım mesajlari kızlar normal de yarın kontrolüm vardı buyun sanciyla hastaneye geldim yatisim yapıldı sezeryan oldum oglusum sağlıkla dünyaya geldi çok şükür darısı bekleyen bütün annelerin başına
Cıks yanlıs kullanıcı ismidir o ben üc bes ay öncesinden baslayan klasik gebeliğime devam ediyorum :)
Spinal + epidural oldum gayet memnun kaldımSezaryen olan arkadaşlara bir sorum olacak. Pazartesi Allah nasip ederse inşallah bebeğime kavuşcaz sezaryenle. Epidural mi oldunuz spinal mi ve farkı nedir acaba? Sezaryen sonrası ağrıyı dindirmek açısından epidural daha mı iyi bir seçim? Bugün kan verdim anestezi için. Zaman yaklaştıkça gerildim.
Sancı var açılma olmuyo acaba bebek falan ne durumda diye bi de özel hastaneye gidelim devlette her türlü normal doğumu bekliyolar dedik ve gitmez olaydımBir de bunlara ek olarak bebek ters duruyor. Benim de sancılarım oluyor, sebebi bu muymuş. Nst'de sancım çıkmıyor gerçi. İki gün kaldı cuma aşacak inşallah ama gerçekten korkuyorum nerden çıktı bu su azlığı.
Hayirli olsun canim bebegin gule gule buyut anali babali insallahh.Kızlar bu üçüncü doğumumda benim. 3’ü de sezeryan ve sütüm hemen geldi. Hatta ameliyathanede kızım ağlarken göğüslerim sızlamaya başladı. Yani sezeryanda süt hemen gelmez diye şartlamayın kendinizi.
Göğüs uçları için de mümkün olduğunca göğüs ucunuzun geniş bir kısmını elinizle kavrayıp bebeğin ağZına yerleştirin. Eğer sadece ucunu kavramışsa emzirmeye devam etmeyin. Yavaşça çekip yeniden deneyin. Ve emzirmeden önce göğsünüzü sıkıp göğüs ucunuzu ıslatın böylelikle bebiş hem sütün tadını hemen alacak hem de göğüs ucunuz tahriş olmayacaktır.
Ben Mersin’liyim. Burada kaynar diye bir karışım var 7 baharatın karışımı. Kaynatılıp üzerine ceviz dökerek içiliyor. Tabi ben gaz yapar diye cevizsiz içiyorum. Bu karışım inanılmaz süt yapıyor, bir de içindeki zencefil tarçın vs hem anneyi hem bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor. Aklınızda olsun. Herkese kolay doğumlar ve bebişlerimize bol rızıklar dilerim.
Aynen canım sabah itibariyle akşama kadar her emzirme sonrası süt sağımı yapıyorum , dağım öncesi sıcak suyla göğüs masajı sağarken bolca su içiyorum ,onun dışında rezene , komposto , dereotu , ceviz , çiğ badem , sabah tahin pekmez , kısır ,bulgur pilavı bunlar çok iyi süt yapıyorSlm kızlar oğluşumun kontrolü vardı az kilo kaybı olmuş emzirdiktrn sonra mutlaka sağmamı söyledi doktor ayaklarım inanılmaz şişti hamilelikte bu kadar şişmiyordu umarım normaldir pazartesi doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek
Sağlıkla neşeyle kucaklayın inşGünaydın güzel anneler, birazdan çıkacağım, doğumum 9 gibi olur inşallah, dualarınızı bekliyorum
Çok sevindim sizin adınıza gözünüz aydınAllah razı olsun dualarınız için cherry_pieMR sonuçlarımız dün gece çıktı. Çok şükür temiz, herhangi bir hasar kalmamış. Başında biraz ödem varmış sadece yenidoğan dr u vakumla alındığı içindir zamanla geçer dedi. Şu an halâ küvezde birkaç gün daha kalacak gibi görünüyor. 2 kere kucağıma aldım inşallah kucağımdan indirmeyeceğim günler de yakındır Doğum bekleyen herkese kolay doğumlar diliyorum bir avazda inşallah
Ins en kısa zamanda herşey yoluna girer kolaylıklar diliyorumUykusuz gecen 3.gecenin sabahi..doktor bir yandan emzirmemi bir yandanda 3saat arayla enjektorle mama takviyesi yapmami istedi..meme veriyorum ardimda 30 cc falan mama aliyoro da yetmiyor uyurken surekli emme sesleri..bir ara emzik vermek bile istedim..tüm gecemiz mama bez gaz seklinde geciyor artik insanlarin seslerini baska dunyadan dinler gibi oldum..süt icin yine humananin cayini onerdiler onu icicem bugun..birde malt icecekler e bebekteki
Yatirdigimiz an cigliklar kopuyor onca kitap vs.hikayeymis :)) daaha dogar dogmaz ameliyathanede doktorlari basina topladi dagildiklarinda yaygarayi basti..hele bir bez aliyoruz evlere senlik..o cigliklar yuzunden zaten pesine kosarken duzelicem sanirim ..kisacasi hem canim yaniyo,hem yorgunum..ama yinede emzirmek icin sarilik olmasin diye can atiyorum ..rengi hafif sariY dönüyor cok uzuluyorum insallah her sey rayina oturur..en zoru bebeginle uzun uzun ilgilenememek..
İnşallah bir an önce toparlarsınız. Herşey yoluna girer merak etmeyin. Zordur muhakkak ama az sabır. Allah yardımcınız olsun.Allah razı olsun dualarınız için cherry_pieMR sonuçlarımız dün gece çıktı. Çok şükür temiz, herhangi bir hasar kalmamış. Başında biraz ödem varmış sadece yenidoğan dr u vakumla alındığı içindir zamanla geçer dedi. Şu an halâ küvezde birkaç gün daha kalacak gibi görünüyor. 2 kere kucağıma aldım inşallah kucağımdan indirmeyeceğim günler de yakındır Doğum bekleyen herkese kolay doğumlar diliyorum bir avazda inşallah
İnşallah sarılık olmadan atlatırsınız süreci. İlk günler zor oluyor heralde, ama toparlarsınız umarın bir an önce.Uykusuz gecen 3.gecenin sabahi..doktor bir yandan emzirmemi bir yandanda 3saat arayla enjektorle mama takviyesi yapmami istedi..meme veriyorum ardimda 30 cc falan mama aliyoro da yetmiyor uyurken surekli emme sesleri..bir ara emzik vermek bile istedim..tüm gecemiz mama bez gaz seklinde geciyor artik insanlarin seslerini baska dunyadan dinler gibi oldum..süt icin yine humananin cayini onerdiler onu icicem bugun..birde malt icecekler e bebekteki
Yatirdigimiz an cigliklar kopuyor onca kitap vs.hikayeymis :)) daaha dogar dogmaz ameliyathanede doktorlari basina topladi dagildiklarinda yaygarayi basti..hele bir bez aliyoruz evlere senlik..o cigliklar yuzunden zaten pesine kosarken duzelicem sanirim ..kisacasi hem canim yaniyo,hem yorgunum..ama yinede emzirmek icin sarilik olmasin diye can atiyorum ..rengi hafif sariY dönüyor cok uzuluyorum insallah her sey rayina oturur..en zoru bebeginle uzun uzun ilgilenememek..
İki gün kaldı azcık daha sabır. Hiç korkma bişey olmaz inşallah. Meleğine kavuşacağın zamanı düşünBir de bunlara ek olarak bebek ters duruyor. Benim de sancılarım oluyor, sebebi bu muymuş. Nst'de sancım çıkmıyor gerçi. İki gün kaldı cuma aşacak inşallah ama gerçekten korkuyorum nerden çıktı bu su azlığı.
Anladım cnm. O zaman hayırlısıyla gelsin bebişBenim 2 sezeryanim var.Bu 3.dogum ve şeker riskinden dolayı bebegin gelişimi önde.Normal doğum deneyeceğiz.O yüzden bebegin fazla iri olması durumunda dr denemeye yanaşmıyor.Zaten normal bi dr gitsem en ufak sancıca direkt sezeryana alacak.En azından kendi dogsun istiyorum yani o yüzden istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?