- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Spinal + epidural oldum gayet memnun kaldım
Canim yan yatma daha. Benim 16. Gun ama hala yan yatmiyorum. Kendini zorlama. Esin yatirip kaldirsin seni. 1 haftaya hafifler acilarin.2. Hafta birseyin kalmazO sanci ve dikis acisiyla nasil kalkip emzirdiniz ? Ilk gecemizdi evde bildigin savas verdik yataktan kalkamadim oturamadim ama sarilaga donuyor gibi diye emzirdim hep..mama verdim ona ragmen şapşapşap gogus uclarima lanosioh aldim gumus kapaklari kapatim ama yinede aciyor pozisyonunada dikkat ediyorum oysa..gogus,ameliyat sancilari hepsi birbirine gectiyurumekte sıkntı yok ama yana yatis,oturup kalkma hala yok..tabi bu benim icin..ayni sekilde arkdsm 3.gun sezeryan sonrasi disari cikmisti bizim dogumda sıkntıli oldu kisacasi kizimdan baska o evrelerin hicbirini hatirlamak dahiii istemiyorum
umda gece uyumadi uyutmadi simdi babasiyla fosur fosur uyuyor..uykusuzluktan bayilmaasam bariii
Maşallah bence gayet güzel
Haftada 125gr alması gerekiyor zaten
Bide o minicik daha 12günde 350gr cok iyi bence :)
Yan yatmamak mı gerekiyormuş? Ben bir kaç gündür yan yatabiliyorum. Bebeği de görmek için yan daha rahat oluyor.Canim yan yatma daha. Benim 16. Gun ama hala yan yatmiyorum. Kendini zorlama. Esin yatirip kaldirsin seni. 1 haftaya hafifler acilarin.2. Hafta birseyin kalmaz
Yok oyle bir gerekliligi bilmiyorum ama daha yeniyken ben yatamadim canim acidi ondan ded8m arkadasa. Benim 16. Gun hala sirt ustu yatiyorum. Gobek de daha cabuk kayboluyor sanki sirt ustu yatinca. Ilk dogumda 40 gun sirt ustu yattim. Yan yattigimda karnim cikivermisti lak diye. Bunda uzun sure yan yatmayi dusunmuyirum. Karnim hala aciyor benim. Ilk sezeryandan da yapisiklik varmis. Biraz korku belki benimki.Yan yatmamak mı gerekiyormuş? Ben bir kaç gündür yan yatabiliyorum. Bebeği de görmek için yan daha rahat oluyor.
Canim hastanede kalman mumkun degil mi. Benim bebek kuvozdeyken yenidogan yogun bakimin yaninda bebegi kuvozde olan annelerin kalmasi icin oda vardi ben orada kaldim. Eve dus icin gittim tekrar hastanede yattim. Gece bebek uyaninca telefon ettiler gittim emzirdim kalani da sagip hemsirelere verdim. Hastanene sirsana belki orada da anne oteli adi altind odalar vardir. Eve gitgel yapmamis olursun.Oturup kalkamadigim halde her gun gunde 3-4 kez hastaneye bebegimi gormeye gidiyorum. Artik emzirmeme, altini degistirmeme izin veriyorlar. Durumu gitgide iyiye gidiyor. Cumartesi cikacagiz insallah bi terslik olmazsa. Normalde ameliyat acisiyla yapilacak sey degil ama insan anne olunca yapiliyormus. Arabadaki her sarsinti ameliyat yerimi acitiyor. Ameliyat acima bir de sutten sismis goguslerimin agrisi eklendi. Tam bosaltamiyorum evde. El pompasi yetersiz kaldi. Hastanede elektrikliyle bosaltiyorum. Bebegim de guclendikce cekiyor ama geceleri oyle doluyor ki saga sola donemiyorum. Insallah hepsi yakinda gecer. Dun bebegimi emzirmekten dondukten sonda t shirtumu ters giydigimi farkettim. Hah simdi ana oldum dedim
Bence mamaya gerek yok. Kil9su da gayet iyi almis. Ac olsa cidden agkiyor. Benimki gece uyumadi ac kald8m diye. 3te emzirdim saat 5e kadar mizildadi. Kalkip sut isitip verdim icince uyudu. Acliktan uyumadigini ordan anladim.Kızlar bebeğimi sağlık ocağına kontrole götürdüm, 4 günlükken 2500 dü. Bugün 12 gün, 2850 olmuş normal mi yoksa mama versem mi. Ağlaması yok doymasa ağlar ama zayıf olunca versem mi diye düşündüm
Amin canım hepimiz sağlıkla alalım inşallah. Ben de bir doktora daha danışmayı düşündüm ama kafam karışır diye vazgeçtim. Bu saatten sonra zaten tevekküldeyim. Bugün biraz yürüdüm çok ağrım oldu. Nst'de hareketliydi maşallah. Sancım 9-25 arası gitti geldi. Şu iki günü atlatayım diye dua ediyorum.Sancı var açılma olmuyo acaba bebek falan ne durumda diye bi de özel hastaneye gidelim devlette her türlü normal doğumu bekliyolar dedik ve gitmez olaydımbütün gece uyuyamadım ve bugün tekrar devlet hastanesine gidiyorum inşallah bir an önce hayırlısı neyse olsun bu korkuyla kaç gün durabilirim bilmiyorum senin az kalmış canım Rabbim kolaylık versin sağlıkla al kucağına
Inşallah canim gittin mi dr aAmin canım bu gece de uyuyamıyorumherşey daha güzel olur inşallah hepimiz için
Canim evim cok yakin. O yuzden sormadim. Ama cok sukur ki bugun geldik ve taburcu olacagimizi soylediler. Birazdan eve gidecegizCanim hastanede kalman mumkun degil mi. Benim bebek kuvozdeyken yenidogan yogun bakimin yaninda bebegi kuvozde olan annelerin kalmasi icin oda vardi ben orada kaldim. Eve dus icin gittim tekrar hastanede yattim. Gece bebek uyaninca telefon ettiler gittim emzirdim kalani da sagip hemsirelere verdim. Hastanene sirsana belki orada da anne oteli adi altind odalar vardir. Eve gitgel yapmamis olursun.
2 gündür ben de uyku modundayımCherry yeme fazlaaaBen pek çok şeyi yapamıyorum ama günlük 6000 adim arıyorum evin içinde.3000 sabah 3000 akşam şeklinde.Ama 3000in sonlarına doğru resmen çocuk aşağıdan düşecek gibi oluyor.Dun gece de belden başlayım karna yayılan ağrılar sebebiyle uyuyamadım.Tam sızacağım ağrı geliyor.Bugun de sersem gibiyim sürekli uyuyasın var.Elim kolum kalkmıyor.Yarin bi gideceğim kontrole.Dr 150 km ötede olunca hiç gözüm yemiyor ama doğum yakın derse çok rahatlamış olacağım.
Canım 3 gün mama takviyesi biz de aldık şakın üzülme
Süt hemen gelmiyor ki
Aç kalıp ağlaması çok üzüyor gerçekten ama mamayla doyurup sağmaya devam edince ve inşallah pozitif düşüncelerle sütün gelecek
Daha yeni Doğum yaptın
Mis kokulu kızın cok cok senden emecek inşallah
6.günden bildiriyorum
Sanki bu mesajı ben yazmış gibiyimhepsi geçicek canım az sabır. O sağ taraf acısı bende de oldu hemşire dikişin bittiği noktadır orası çok acır dedi. Merak etme bi kaç güne ağrın olsa da bebeğe bakabilecek hale geleceksin, şimdi sadece bebeğini emzir (ama stres yapmadan), bebeğini sev ve fırsat buldukça dinlen, mümkünse uyu
İlk 2 gün yatakta doğrulmaya calisirken sancım oldu onun dışında zorlanmadım canım.bol yurudum.Refakatcilerim olmasa tek başıma yapamazdım bir de hastanedekiler tanıdıktı yeni doğan hemşiresi anestezi uzmanı çocuk doktoru üroloji kadın doğumcu herkes çok yardımcı oldu 2 gün boyunca.eve çıkınca da sancim çok hafiflemisti.doğum cumartesi sabah olunca 2 gün kaldık pzts çıktık biz
Oturup kalkamadigim halde her gun gunde 3-4 kez hastaneye bebegimi gormeye gidiyorum. Artik emzirmeme, altini degistirmeme izin veriyorlar. Durumu gitgide iyiye gidiyor. Cumartesi cikacagiz insallah bi terslik olmazsa. Normalde ameliyat acisiyla yapilacak sey degil ama insan anne olunca yapiliyormus. Arabadaki her sarsinti ameliyat yerimi acitiyor. Ameliyat acima bir de sutten sismis goguslerimin agrisi eklendi. Tam bosaltamiyorum evde. El pompasi yetersiz kaldi. Hastanede elektrikliyle bosaltiyorum. Bebegim de guclendikce cekiyor ama geceleri oyle doluyor ki saga sola donemiyorum. Insallah hepsi yakinda gecer. Dun bebegimi emzirmekten dondukten sonda t shirtumu ters giydigimi farkettim. Hah simdi ana oldum dedim
Insallah canim oyle yapiyorum kendi yatagim yuksek geliyor salonda koltukta yaticm bu gece..in bin zor oluyor koltuktan destekte alirim :)) bitecek mi diye diyeeee yarin muaynnemiz var..pelvik taban muaynnesinde ne yapiyorlar acaba..Canim yan yatma daha. Benim 16. Gun ama hala yan yatmiyorum. Kendini zorlama. Esin yatirip kaldirsin seni. 1 haftaya hafifler acilarin.2. Hafta birseyin kalmaz
Bence mamaya gerek yok. Kil9su da gayet iyi almis. Ac olsa cidden agkiyor. Benimki gece uyumadi ac kald8m diye. 3te emzirdim saat 5e kadar mizildadi. Kalkip sut isitip verdim icince uyudu. Acliktan uyumadigini ordan anladim.
vaouv hadi hayırlısıyla gelsinSuyum geldi kızlar dua istiyorum
Hadi insallah bir avazda dogurursun saglıklaSuyum geldi kızlar dua istiyorum
Güzel buluşmaya az kalmış sevindim sizin adınızaOturup kalkamadigim halde her gun gunde 3-4 kez hastaneye bebegimi gormeye gidiyorum. Artik emzirmeme, altini degistirmeme izin veriyorlar. Durumu gitgide iyiye gidiyor. Cumartesi cikacagiz insallah bi terslik olmazsa. Normalde ameliyat acisiyla yapilacak sey degil ama insan anne olunca yapiliyormus. Arabadaki her sarsinti ameliyat yerimi acitiyor. Ameliyat acima bir de sutten sismis goguslerimin agrisi eklendi. Tam bosaltamiyorum evde. El pompasi yetersiz kaldi. Hastanede elektrikliyle bosaltiyorum. Bebegim de guclendikce cekiyor ama geceleri oyle doluyor ki saga sola donemiyorum. Insallah hepsi yakinda gecer. Dun bebegimi emzirmekten dondukten sonda t shirtumu ters giydigimi farkettim. Hah simdi ana oldum dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?