Ege üniversitesinin oralarda kiralanıyor demişti bana bi hemşire ama nerde tam bilmiyorumnerden kiraladın canım ben sordum doğum yaptığım hastanede hemşireler yok dedi.
Canım sana yazmış mıydım bilmiyorum ama benim de bebiş emmek iste istemiyordu sütte yoktu. Silikon göğüs ucu aldık mamajoo yumuşacık bişey bizim kız sevdi, onu göğsüme koyup emer pozisyona geçmesini sağladım sonra da insülin enjetörü ile kenarından içine mama sıktım o emdi aynı anda göğsümü de emmiş oldu hem mama yemiş oldu hem emmiş oldu bu sayede sanırım süt çoğaldı. Tabi süt yapıcı bir sürü şey de yiyorum, bestlak damla da kullanıyorum.Mememi reddetmesi o kadar üzücüydü ki. Emzirirken ne kadar da mutlu oluyorum. Sütler inmedi işte bebek de zorlamadığı için. Nerden kiralanıyor o makineler?
Ayy inşallah hayırlısıyla bana da nasip olur sizin ilk miydi? Epidural falan yaptırdınız mı?evet normal oldu. ilk günler biraz zorluyor tabi ama şuan daha iyiyim. ilk tuvalet yaparken korkuyor insan ama onda da bisey yokmus kabız olmamaya dikkat etmek lazım
Ayy çok heycanlı, Allah yardımcınız olsun, sağ salim kavuşursunuz inşallah. Kendinizi iyi hissedince bize de yazın.Merhaba arkadaşlarBir Eylül annesi adayı olarak yarın doğuma gircem, sezaryen olacak. Biraz korkuyorum ama inşallah güzel geçer bebeğimi sağlıklı olarak kucağıma alırım ve rahat şekilde ayağa kalkarım. Tamam itiraf edeyim biraz değil bayağı korkuyorum Allah bebeğini bekleyen her annenin yardımcısı olsun
Süt almalarının sebebi, sütünüz çok olsun diye düşünüp mü acaba, biraz sçama geldiAmin aminnn, bir an önce kavuşun inşallah.
Saçma sapan dediğim insanlar benim tanımadığım tanısam da alakamın olmadığı insanlar, tabi kayınvalidemin komşu ve kankaları, inan akrabaları olsa bir yere kadar saygılıyım da bu kadarı saçmalık gibi geldi. 40 ını bekleyemiyorlarmış çünkü ilk bi geçmiş olsuna gelirlermiş adetten. Kv de sütünü alıp geçmiş olsuna gitmiş demek ki onlar da aynısını yapıyor. Biraz uzak olsak böyle olmazdı tabi.
Maşallah bu tür mesajlar çok ümit veriyor moral veriyorKızlar kimler kaldı doğurmayanbiz kızımla çok şükür iyiyiz biraz sarılık vardı inşallah geçecek hemen yarın kontrolümüz var gerçekten inanılmaz bi duygu insanın ne acısı kalıyor ne sızısı yanında durması bile yetiyo insana korktuğum kadar zor olmadı hiç bişey Rabbim gerçekten yardımcı oluyomuş kalanlara sağlıklı hayırlı kolay doğumlar diliyorum
Evettt benimmmm. 40+0 ım ve hala bekliyorum. Normal doğumdan ödüm kopuyor ama kendimi zorluyorum kızım da heralde korktuğumu biliyor gelmek istemiyor@huriye048 11 eylül
ben ve @nitenite 16-19 EYLÜL
ben 19 ya da 20 EYLÜL istediğimi söyleyip akışı takip etmeyi planlıyorum belki kendi ısteğiyle çıkar gelir
@magic fruit sesi çıkmıyor
Kutsalsekerpare normal i bekliyor
@cherry_pie
sancı çekiyordu sonuç hasıl olmadı
[USER=899431]@38his 9 eylül dü sanırım
Bize de öyle dediler yıkamayin fln diye ama yıkadık biz 1 gün sonra da göbeği düştü 7.günde.Bir problem yaşamadık çok şükür canımBugün bebeğim 11 günlük göbek bağı hala düşmedi , çok uzun sürdü yaa daha yıkamadık kuzumu
Canım 2 hafta önce 3200 demişti doktor ama dün doğdu ve 3200..Kilosu ne kadar oynamış öyle. -500 gr nerdeyse. Bu usg çok yanıltıyor demek ki.
Yok yok umudunu kesme, er geç çıkacak. Ben de meraktayım önce hangimiz doğuracağız.
Tüm sıkıntılarınız geçer inşallah, ama dün gibi ne zaman doğacak nasıl doğacak diye düşünürken şimdi derdiniz bambaşka, ne kadar ilginç değil mi? Darısı biz einşallah kucağımıza aldığımız günleri de görürüz. Alalh sağlık versin bebeklerinize
Allah korusun yavrucaklarımızı.mis gibii ne güzel darısı bizim başımıza
aynen valla, nolacak bizim bu halimiz,
Maşallah size. Geçmiş olsun ve gözün aydın. Usg kilosuyla doğum kilosu tuttu mu acaba, bir de epiduralsiz mi doğum yaptınız acaba
Saçma sapan derkem hiç tanımadığınız mı? Bi lohusa kadını rahat bıraksalar keşke 40ını bekleyemiyorlae mı acaba?
Ne güzel bir de normal doğum yapmıştınız değil mi? Dikişler falan çok acıyor mu normal doğumdan sonra?
Ohh ne güzel. Geçmiş olsun.Herkese merhaba güzel anneler
Yavrumla ikimiz de iyiyiz çok şükür cuma akşam üzeri doğum yaptım dün akşam üzeri de eve geldik
Cuma sabah 6 gibi nişanım geldiöğleden sonra da randevum vardı Nst de sık sancılar çıktı ama ben hissetmemiştim hiç muayenede de 3 cm açılman var deyince hoop yatış doğru doğumhaneye
Ebelerimi çok çok sevdim onlar sayesinde çok rahat atlattım süreciilk suni sancı takıldı ben dayanamayınca epidural de yaptırdım ( çok rahatladım önceki hissettiğim sancıların yarısını ancak hissettim) Kutsalsekerpare epidural yaptır mutlaka çok rahatlayor
sonra doğum hızlansın diye suyumu patlattılar (hissetmedim bile korkulcak bişey değilmiş)
açılma 9 cm olunca masaya çıktım bi 20 dakika sonra kavuştum oğluma
Güzel mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederizinşallah doğum bekleyen bütün annelerimiz sağlıcakla en kolay bişekilde kavuşsun yavrularına
Emzirme derdine düştüm
çünkü sütüm çok çok azlimelemon aynı gün doğum yapmışız aynı şeyleri yaşıYoruz gibi bizim ki de uyanmıyor mamayı da sevmedi napacağız bakalım makineyle sağmaktan yara da oldu
Sezeryan sonrası antibiyotik verdiği için doktor bıraktım mecbur , tiroit ilacını içince 4 saat başka ilaç alamıyorum çünküTiroid ilacını kendiniz mi bıraktınız doktorunuz mu bıraktırdı? Önemli bir ilaç. Doktorunuzla görüşmeden birakmamaniz lazım
Sütü elektrikli ile mi sagiyorsun..ben henuz sagma olayina gelemedim ya oylr fosur fosur bir sutum yok olanida harciyor gülce hanim :) emzigi bizde dusunduk ama cok kucuk diye vazgectik ama inan olcak gibo degil bak az omce emzirdim ustune 40 cc mama verdim 10 dk sonra yalandi sapirdandi cildirmak uzereyim..Ben bir memeyi en az 20 dk fln emziriyorum , sonra göğüs Kalkanında biriken sütü biberonla içiriyorum , uzun uykudan uyandıysa sağdığım sütü veriyorum 50-60 cc bile içtiği oluyor bazen 40 veriyorum , sonra mutlaka meme veriyorum , yatırdığımda bir süre sonra kıpırtanırsa emzik veriyorum , çok şükür hiçbir şeyi reddetmedi kızımacıkınca ortalığı yıkıyor
Canım Allah yardımcın olsun ama sen anlattıkça böyle.tontis obur yemek.gelmeyince homurdanan acayip tatlı bişi geliyo gözümün önüne rabbim bağışlasın böyle gormeden öyle sevimli geliyoki maşallah diyorum
Emzik verirsem memeyi birakmasindan korkuyorum ama dier turlu gece beni emerken uyuyo..Canim emzik ver. Benimkine emzik veriyorum. Sutekli emzik emmiyor. Uyurken cikariyor.
Masallah sistemi oturtmussun bir de biz becersek :)Yok canım bebek günden güne gelişince süt ihtiyacı artıyor , ben de ilk günler 1 öğün 1 doz 30 cc olayına takılı kalmıştım ama istedikçe vermek gerekiyor ki ilk doktor kontrolümüzde doktor iyi bakmışsınız dedi , hastanede sarılık 6ydı 4e düştü çok şükür
Birdendedim günde kaç cc içebilir yani fazlalaştı süt alma miktarı dokunur mu dedim, hayır dedi 1 öğünde 75 cc ye kadar normal dedi benek ne kadar isterse veriyoruz dedi , sonra bir matematık Hesabı yaptı fln internette de öyle bir hesaplama gördüm
Herneyse aklım almadı minicik bebek o kadar süt içse midesi genişler diye düşünüyordum , ama kızım istiyor seninki de istiyorsa iyileşmek büyümek için oda enerji sarfediyor demektir , günde 8 öğün alsa 30 cc den toplam 240 cc oluyor o zaman tamam dedim benim ki 30 cc ile doymuyor öğünlerde rakamlar değişiyor , en fazla toplam 300 cc aldı gelişimi iyi gidiyor çok şükür mamayı kestim sabah öğle akşam süt sağıyorumher gün not alıyorum saat 11:00 50 cc anne sütü + memeler diye hem kaçta yediğini görüyorum hem yaklaşık nekadar uyduğunu
Bugün benimki bi de ağlama moduna da girdi40 dk emdi (süt vardı bıraktığında hala ağzında sütler vardı) üstüne 45 cc mama yedi uyudu, 1 saat sonra deli gibi aç kalktı tekrar emzirdim 15-20 dk uyuyakaldı bıraktım 10 dk sonra yine feryat figan meme istiyor tam o ara misafir geldi emziremedim eşim uyuttu yarım saat filan sonra bir uyandı arı sokmuş gibi kavga gürültü emdi uyudu. Ben bu hafta doktora gitmeyi düşünüyorum bi yerde bir hata yapıyorum bulamadım. Şu mamadan da kurtulmak istiyorum artık, gerekirse yarım saatte bir emziririm.
Yok öyle diyorsun ama sonra istiyor insanBenim de inş son hamileliğim olacak bu. Allahtan bişey olmazsa. Sırf birbirlerine yoldaş olsunlar diye 2 çocuk yaptık. Ama hala verdiğimiz karar doğru mu onu sorguluyorum
20ser dk diyorlar bende uzun tutuyordum memeler sut uretemiyormus..hem anne hirpalaniyormus vs..Uzayınca ne sıkıntı oluyor acaba?
2 gündür memede uzun kalmaya başladı kızım
tatlim troidi kafamıza göre bırakmak çok çok tehlikeliSezeryan sonrası antibiyotik verdiği için doktor bıraktım mecbur , tiroit ilacını içince 4 saat başka ilaç alamıyorum çünkü
Yarın tekrar devam edeyim
Kızlar benim evime saçma sapan insanlar gelmeye başladı, H honey bunch şok marketten sütünü alan geldi sabahtan beri 4 kişi, kayınvalidemin komşuları, ben böyle saçmalık görmedim.
Senin cozumlere hayranim ben ya cok sey ogreniyorum senden :))) bise sorcam ben philips aventin +1 ayligini almjsim sadce uc alabilirim dimi ona ? Bundan icinde memeden ayni akisi bekledi ve delirdi emerken cocuk bugun :)) memeyi reddeder diye korkuyorum bir de emzikte veriyordun dimi..bizim kiz ya memede uyuyor ya goguste.Uyandiramayinca yuzunu yikadim bugun emzirmek icin. Mutfak muskugundan s8cak su alip elimle yusunu yikayip kagit havlu ile kuruladim. Coxugun rengi acildi sanki. Bir de vucudu saci yikansa.
@suukaa
@38his
@huriye048
@cherry_pie
@Historyfati
@nitenite
@Papatyam3422
Kutsalsekerpare
T tuboz
@magic fruit
@NotFair
A azizan
ben özler miyim hamileliği
ımmmmm HAYIR
Çoğumuz aynı şeyden yakındığına göre demekki normal nçbir durum. İnşallah yakında düzene girerler.Hamilelik süreci daha kolaymış..Bugünümüze de şükür tabiki:)benim kız gündüzleri emmiyor emerse de belki bir defa.geceleri de 3 kez fln.Bugün 22 günlük oldu.acıkınca basıyor yaygarayi gazını kendi kendine çıkarıyor.ilk hafta 2 saate bir 30 cc mama verdik biberonla sütÜm pek yoktu.geçen hafta yani ikinci haftamızda 60 ccye çıkardık 3 saatte bir ama bizimki bekleyemiyorki bazen 2 saatte bir 60cc içiyor bir de meme emiyor üstten alttan çıkarınca acıkıyor hemen saate fln bakmiyoruz.ama hala aman aman sütüm yokinşallah çoğalır
@suukaa
@38his
@huriye048
@cherry_pie
@Historyfati
@nitenite
@Papatyam3422
Kutsalsekerpare
T tuboz
@magic fruit
@NotFair
A azizan
ben özler miyim hamileliği
ımmmmm HAYIR
5 cm de yaptılar aslında kişiye göre değişir benim canım çok tatlıdırOhh ne güzel. Geçmiş olsun.epidurali kaç cm açıklıkta yaptılar, o sürece kadar dayanılmayacak gibi bi ağrı oldu mu? Ya ben çok korkuyorum ama normal de istiyorum. Nolacak bilmiyorum. Tam doğum esnasında epidural dozu azaltılıyormuş, o esnada ağrıda artacakmış yani doğru mu?
Sizleri burayi hep takip ediyor ve yazmiyorum bende varim 16-19eylul arasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?