Bende de aynisi oldu. Sicak havlu ile kompres yaptim, dusta masaj yaptim. Ustune sagdim. Boyle boyle rahatladi. Bebegim yogun bakimda oldugu icin emziremedim. Bu yuzden oldu bende. Bulabiliyorsan elektrikli pompayla bosalt memelerini.
Zar zor masajla sıcak suyla biraz açıldı canım. Iki gün pompayla gezdim

Canim o isittiktan sonra kalan sutu ne kadar sure ne yapmak gerektigini bilmiyorum. Eger o gun icinde sagdigim bir sut ise tekrar isitiyorum ben. Ama daha onceden kalan sut ise dokuyorum. Bu konuda bilgim yok malesef.

Canim bebg8n emdikten sonra kalanlari sagip donduricuya at 6 ay bozulmadan duruyormus. Ilerde sutun azalirsa falan isitip verirsin bebegine. Akan sut için de arkadaslar avent kalkan onermisler daha once 9nu takarsan akan sutunu de toplamis olursun. Kalkanda birikeni verirsin bebegine. Benim 1 gogsumden akiyor ama sadece bebek emerken. Digerinden akmiyor. Akan da biriktirilecek kadar degil az birsey.

Kizlar bende simdi doktordan geldim..arayi actin mi dedi hayir siklasti emzirme dedim..öyle bir emzirme sekli yok dedi..gercektende dün o kadar kötüydüm ki..surekli memedeydi..sen ne ara besleyecek ne ara beyin prolaktin hormonu salgilayacak ne ara gogusun sut uretecek dedi..tükenirsin bir kere devamli yetemezsin , kilo almaz kilo kaybeder sıksık emzirmede dedi gercektende oyle olmus..2 saatte bir emzirirken 1gunde 30gr almisti simdi 20ye dusmus gunluk aldiigi gram..

Saglik ocagindaki doktor ise bebek odakli olacak ne zaman isterse bebek emzir demisti..böyle bir sey yok diyor doktor onlar zaten atanamadigi omicin orda diyede ekledi simdi bir listr istedi benden..saatli ne kadar sure emdigini not alacaksmisim mama vermeyi hic istemiyoruz tabii ama yavas yavas kesecegiz dedi ve emzirme sureleri sıklasmak yerine seyreklesecek dedi..emzigi sordum ben öneriyorum dedi ShinSeGi

Masallah ne yiyip iciyosun bizede soylesen

Çok korkuyodum sütüm az gelecek diye çünkü göğüslerim fazla büyümemişti normalde de küçüktü yetmez diyodum ama nasıl oldu bilmiyorum şikayetçi değilim maşallah diyorum hep ama boşa akıp gitmesi üzüyo beni sütü olmayanlar var az olanlar var benimki boşa gidiyo diyorum hep sağmayı düşündüm ama çocuğum çok şükür emiyo sağdığım sütü nerede saklıcam nasıl kullancam hiç bilmiyorum

Umarım kolay geçeraçılma varmı kontrol etti mi peki suni sancı verecek?

Öncellikle maşallah. Bebeğin kaç günlük? İlk zamanlar benim de akıyordu sütüm. Üstüm başım batıyordu. Şimdi düzene girdi akmıyor. Sütünü de sağ dondurucuya at bence. Bir misafir geldiğinde veya bir yere gideceğin zaman kurtarıcın olur. Biberona koyar içiririsin.

Normal süt gibi mi ısıtmam gerek sonrasında

Canım aslında ikisi de doğru söylüyor , yani bende bebek istedikçe veriyorum ama artık sürekli istmiyor , bir düzene oturttur kendini süt sağmaya başladıkça sütün artacak memeyi hasret giderme için kullanıyorum bende çok özlüyorum kuzumu güzel beslenince güzel uyuyacak o uyurken sen hem uyuyacak hem güzel sit yapan şeyler yiyeceksin. Bebek nasıl beslenmesi gerektiğini bilmediği için sürekli meme ister ama onu zamanla ayarlayacak olan biziz

Surekli memede kalmak istiyordu iste bende veriyordum dun kabus gibiydi neler yiyorsunuz ya..yesillik incir vs aldirdim simdi..

Masallah ne yiyip iciyosun bizede soylesen

Kayısı kompostosu , su , Rezene , dereotu , birde kayınvalidemin tarifi daha önce yazmıştım sütümü çok arttırdı , kuru dut suyla yıkıyorum hafif suda haşlıyorum eriyen tertağıyla karıştırıp ılık tüketiyorum. Hem enerji veriyor hem süt dut ve incir ağaçlarında süt var bunlar sütü arttıran meyvelerden. Doktorum protein de tüket dedi arttıracağım En önemlisi de sabah öğlen akşam süt sağmak ihmal etmeyin

Cok haklsiin ben biraz koyverdim duzenli ve saglikli beslenmiyorum sanirim..anca anca toparlaninca bir de evde yalniz kalinca her seye kosamadim..kendimi bakima sokmam lazim..

Merhaba kızlar biliyosunuz benim kızçenin gelmeye niyeti yok bende 40+5 im doktorum yarına yatışımı verdi sabah suni sancıyla deneyecek sonrasında açılmam olmazsa sezeryan olacakmış bana dua edin lütfen
Umarım herşey güzel geçerpeki hiç açılma olmadan mı verecek sancıyı bilginiz var mı?verebiliyor mu onu merak ediyorum da?

Simdi aldim incir bolbol yiyeyim

Canim sana tam bir ana tavsiyesi yazayim. Benim 8lk bebgimi rahat buyuttum cok sukur. Insallah bu bebeg8 de oyle buyuturum. emzirdiysem hemen sagdigim sutten de veriyorum o iciyor istedigi kadarini kalani kaliyor. Atiyorum simdi saat1 de emzirdiysem sonraki emme saati 4 yani 3 saatte bir emz8riyorum. Tabi bu sure bazen 2. Bucuk saate de dusuyor. Mutlaka 4u beklemiyorum. 15 20 dakika kayabiliyor.
emzirdikten sonra gazini cikarip altini degist8rip besigine yatiriyorum. Uykusu varsa uyuyor. Huzirsuzlanirsa emzik veriyorum. Ve bu seklide bir dongumuz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…