Sicaga yak8n ama kaynar olmayan suyun icine biberon ile koyup ilimasini bekleyeceksin. Senin vucut isina gelince icirirsin. Anne sutu ateste isitilmaz. Bilegine damlat ilittigin sutu yakmasin da bileginde soguk da hissetme.Normal süt gibi mi ısıtmam gerek sonrasında
Evet bize lazım bu enerjiler benim biraz düştü motivasyonumCanım benimki de eliyle koluyla kendini uyandırıyor. Ben şöyle yapıyorum öğlen tüm gün her istediğinde emziriyorum , uzun uykudan uyandıysa sağdığım sütü veriyorum. Uyurken kendini uyandırmasın diye ince pikesiyle kundak gibi paketliyorumöyle daha uzun süre uyuyor sabit , uykuya geçerken veya uyanmaya yakın mızıldanınca emzik veriyorum , karnı tok olduğunda da veriyorum bazen oyalansın diye. Gece yatmadan yine uzun emzirip memede uyutuyorum huzurla uyuyor , gece ve sabaha karşı kalktığında sağdığım sütü veriyorum bende uykusuz kalmamış oluyorum bebekte uykuya hemen geçebiliyor. Karnı tok olmasına rağmen uyumuyorsa 15 dk meme veriyorum tekrar kokuyu almak istiyor
Yani bebekte sürekli emzik bağımlısı olmuyor altını değiştirirken karnı çok aç olduğu için çok ağlıyor o esnada da veriyorum oyalasın diye , zaten istemediği zaman kendisi ağzından çıkartıyor. Sen ne yaparsan yap neyi denersen dene bebek istemezse olmaz zaten , bence dene belki de emziğe ihtiyaCı vardır , onunla oyalanıp rahatlıyorlar. O esnada bizimde enerji toplamamıZ lazım
Çok korkuyodum sütüm az gelecek diye çünkü göğüslerim fazla büyümemişti normalde de küçüktü yetmez diyodum ama nasıl oldu bilmiyorum şikayetçi değilim maşallah diyorum hep ama boşa akıp gitmesi üzüyo beni sütü olmayanlar var az olanlar var benimki boşa gidiyo diyorum hepsağmayı düşündüm ama çocuğum çok şükür emiyo sağdığım sütü nerede saklıcam nasıl kullancam hiç bilmiyorum
Mochi sütün geldikten sonra yetiyor ama işk zamanlar için çok yeterli değil. Sütüm hemen inmeyince bebek sarılık olcak korkusuyla biberon verdik ona alıştı şimdi nazlanıyor memeyi emmeye, göğüslerim şüşmeye başladı böyle giderse hastane tipi sağım mak. kiralicam en azından bir aylık, öte yandan mochi güzel ama dediğim gibi etkili sağım değil de akan sütleri topluyor gibi vakumluyor, en fazla 20 cc çıkarabildim tabi erken henüz.Ayy maşallah gözünüz aydınİnşallah kısa sürede toparlanırsınız. Helal olsun valla sizd. Tarih de çok güzel oldu peki usg ve doğum kilosu tuttu mu
olumlamayı hiç beceremiyorum daha evlenmeden çocuk yapmaktan korkardım bendeki zihin temizliği için ciddi ekipman lazım ama buna rağmen normali bekliyorum.
Aminn inşallah. Her sürecin ayrı güzelliği vardır, en kutsal görevi yapacaksınız, Allah yavrularımızı korusun yeter ki
Yaa ben de mochi alayım doğmadan hazır bulunsun diyordum ama işe yaramadı mı
Beeennn 40+1 im
Oyyy bu süreç biraz zorlu tabi ama kolaylıkla diliyorum. Kısa sürede atlatırsınız inşallah
Hamile kalmak isteyenleri çok iyi anlıyorum ve hep dua ediyorum. İnşallah hayırlısı ile tez vakit bu duyguyu yaşarsınız
Maşalah gözünüz aydınndarısı bizlere. Usg kilosuyla doğum kilosu tuttu mu, bu soruyu sormazsam olmuyor bebiş kokusu nasıl bişeymiş? Ayy çok heycanlı
ayy napim merak ediyorum, kiloyu çevremdeki bazı saçma insanlar yüzünden takıyorum, ama tabi sağlıklı olmaları önceliğimiz
Ahhh canımm. Allah ailenle seni hiç ayırmasın. Bence 40ını beklemeyebilirsiniz, kendinizi iyi hissedip bebişle birbirinie alışmanız yeterli.
Ben de anneme çok muhtacım yeni geldi geç doğuracak olmasaydım yetişemeyecekti, geldiği gün eşimle kavga ettiker tabiji eşim haklı, şimdi tek duam muhtacım ama Allahım doğum yapıp bir an önce toplarlanayım da anneme muhtaç olmayayım diyorum. Çok iyi bakar ama huzrsuz etti gelir gelmez. Beni düşünmedi bile. Ne diyetim
Mochi den memnun musunuz? Ben de almayı düşünüyorum ama erken mi doğumdan sonr mı alayım
Bekliyoruz haberiniGünaydın kızlar. Sabah kontrolüm var. Bugün 40+4 oldum. Sanırım artık beklemeyecek dr. Bakalım neler olacak.
Açılma yok ama çatı çok güzel dedi, açılma sancı sırasında ilerliyor ya 1den 10a hızlı giden de oluyormuş yaniUmarım kolay geçeraçılma varmı kontrol etti mi peki suni sancı verecek?
Hayırlı olsun arkadaşım senin arkandan da ben geliyorum suni sancıyla, Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla kucağımıza alalımMerhaba kızlar biliyosunuz benim kızçenin gelmeye niyeti yok bende 40+5 im doktorum yarına yatışımı verdi sabah suni sancıyla deneyecek sonrasında açılmam olmazsa sezeryan olacakmış bana dua edin lütfen
Bende şuan açılma ve sancı yok doktorda şaşırdı zaten sancım olmamasına ilk gebelik olduğu için normal doğumu daha uygun buluyor eğer suniye rağmen açılmam olmazsa sezeryana alacakUmarım herşey güzel geçerpeki hiç açılma olmadan mı verecek sancıyı bilginiz var mı?verebiliyor mu onu merak ediyorum da?
Rabbim bi avazda doğurmayı nasip etsin inşallahhh sağlıkla gelsinlerBekliyoruz haberini
Açılma yok ama çatı çok güzel dedi, açılma sancı sırasında ilerliyor ya 1den 10a hızlı giden de oluyormuş yanibiz de öyle oluruz inşallah
Hayırlı olsun arkadaşım senin arkandan da ben geliyorum suni sancıyla, Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla kucağımıza alalım
Gerçekten özel bişey yapmadım hamilelikte bile dengeli pek sağlıklı beslenemedim ama anlamadım ben de şaşırıyorum canım inşallah hepimizin sütü bol olsun bebişlerimiz doysun hepMasallahne yiyip iciyosun bizede soylesen
Bugün 5 günlük olduÖncellikle maşallah. Bebeğin kaç günlük? İlk zamanlar benim de akıyordu sütüm. Üstüm başım batıyordu. Şimdi düzene girdi akmıyor. Sütünü de sağ dondurucuya at bence. Bir misafir geldiğinde veya bir yere gideceğin zaman kurtarıcın olur. Biberona koyar içiririsin.
doğuranlar da çekiliyor ister istemez iş yok evde hayat biraz değişik ev işi yapmaya gönlüm yok ders çalışmak hiç istemiyorum tv izlemek aksamlari master chef e bakiyorum o da pek sarmiyoDemi günde en az üç doğum olmayınca
Çok teşekkür ederim gerçekten bilmemek insanı çok yoruyor napacağımı şaşırdım bi de sanırım bilmeden bişey yedim sütüm ishal yaptı çocuğu emdiği sütün yarısını kusuyo karnı aç mı altı çok mu kirlendi sürekli tedirginim annem ve kv delirdiğimi düşünüyorSicaga yak8n ama kaynar olmayan suyun icine biberon ile koyup ilimasini bekleyeceksin. Senin vucut isina gelince icirirsin. Anne sutu ateste isitilmaz. Bilegine damlat ilittigin sutu yakmasin da bileginde soguk da hissetme.
Aynen benim de öyle işte havlu ped peçete falan denedim ama hep üstüm batıyo nasıl çıkıyo anlamıyorum sana da maşallah inşallah kimseye aratmaz Rabbim bu süt meselesi çok karışık gerçektenBenimde öyle canim birini emerken mutlaka akıyor diğeri islatiyo üstümü yanıma küçük havlu alıp koyuyorum ilk gunler tas gibi zar zor sağdım hep çok sert oluncada süt zor cikiyo aslında çok dolu oluyor, bugün 13 gününüz daha yumuşak artik sagmiyorumda ama hala birini emerken diğeri akiyor
Evet o kabus gibi olan süreci ben hastaneden ilk geldiğimde Cumartesi Pazar yaşadım , hemen sağmaya başladım Pazartesi rahat ettimSurekli memede kalmak istiyordu iste bende veriyordum dun kabus gibiydineler yiyorsunuz ya..yesillik incir vs aldirdim simdi..
Benim döngümde aynı bu şekilde sadece alt açmayı beslenmeden önce yapıyorumCanim sana tam bir ana tavsiyesi yazayim. Benim 8lk bebgimi rahat buyuttum cok sukur. Insallah bu bebeg8 de oyle buyuturum. emzirdiysem hemen sagdigim sutten de veriyorum o iciyor istedigi kadarini kalani kaliyor. Atiyorum simdi saat1 de emzirdiysem sonraki emme saati 4 yani 3 saatte bir emz8riyorum. Tabi bu sure bazen 2. Bucuk saate de dusuyor. Mutlaka 4u beklemiyorum. 15 20 dakika kayabiliyor.
emzirdikten sonra gazini cikarip altini degist8rip besigine yatiriyorum. Uykusu varsa uyuyor. Huzirsuzlanirsa emzik veriyorum. Ve bu seklide bir dongumuz var.
Dogru olan buymus ben istedikce ver deyince herkes sıksikta emzir deyince memede kaldimCanim sana tam bir ana tavsiyesi yazayim. Benim 8lk bebgimi rahat buyuttum cok sukur. Insallah bu bebeg8 de oyle buyuturum. emzirdiysem hemen sagdigim sutten de veriyorum o iciyor istedigi kadarini kalani kaliyor. Atiyorum simdi saat1 de emzirdiysem sonraki emme saati 4 yani 3 saatte bir emz8riyorum. Tabi bu sure bazen 2. Bucuk saate de dusuyor. Mutlaka 4u beklemiyorum. 15 20 dakika kayabiliyor.
emzirdikten sonra gazini cikarip altini degist8rip besigine yatiriyorum. Uykusu varsa uyuyor. Huzirsuzlanirsa emzik veriyorum. Ve bu seklide bir dongumuz var.
Ya ben makina almadim mochi aldim vakumli ondada bi meme emerken digerini sagmak gerekiyor akan süt icin..ee o sagcagna bebek emsin diyorum..ya da sagip sonra o memeyi mi versem ? Ne zaman sagsamda 10 cc fln cikti..oyle sagip olani biberonla vercegime emsin diyorum..bir de 10 cc gorunxe moralim bozuluyo o kdr mi emiyo diyorumEvet o kabus gibi olan süreci ben hastaneden ilk geldiğimde Cumartesi Pazar yaşadım , hemen sağmaya başladım Pazartesi rahat ettim
2 gün zorlandım hemen 3.gün sabahtan süt sağmaya başladım sabah öğlen akşam sağım yap tabiki pes etme o süte bebeğimizin ihtiyacı var. Ben ilk sağdığımda 10-20 cc geliyordu şimdi 60-80 cc geliyor be artacak inanıyorum. Bu zincirleme giden bişey sütünün artması için dinlenmen gerek dinlenebilmektedir için bebeğin doyması gerek bebeğin doyması için senin beslenmen dinlenmen ve süt sağlam gerekEvet bize lazım bu enerjiler benim biraz düştü motivasyonum
Sağdığımda az süt gördükçe
Halbuki ısrar etmem gerek
En son yapmam gereken şeyi yapıyorum ve üzülüyorum
Az uyuması tam doymadığından diyerek
Allahım sütlerimizi bebeklerimize yetecek kadar artır
Elektrikli pompa bile bebek kadar güçlü çekemiyor sütü. El pompasıyla o kadar az çıkması çok normaş bence. Bir de çok uğraştırıcıdır muhtemelen. Emin ol bebeğin 10ccden çok daha fazlasını emiyordur.Ya ben makina almadim mochi aldim vakumli ondada bi meme emerken digerini sagmak gerekiyor akan süt icin..ee o sagcagna bebek emsin diyorum..ya da sagip sonra o memeyi mi versem ? Ne zaman sagsamda 10 cc fln cikti..oyle sagip olani biberonla vercegime emsin diyorum..bir de 10 cc gorunxe moralim bozuluyo o kdr mi emiyo diyorum
Bende 6 ay diye biliyordum ama araştırdığımdaCanim bebg8n emdikten sonra kalanlari sagip donduricuya at 6 ay bozulmadan duruyormus. Ilerde sutun azalirsa falan isitip verirsin bebegine. Akan sut için de arkadaslar avent kalkan onermisler daha once 9nu takarsan akan sutunu de toplamis olursun. Kalkanda birikeni verirsin bebegine. Benim 1 gogsumden akiyor ama sadece bebek emerken. Digerinden akmiyor. Akan da biriktirilecek kadar degil az birsey.
Dr nst ye baktı. Bebek gayet sağlıklı. Cuma’ya kadar bekleyebiliriz dedi. Ama istersen suni sancıyla başlatalım Doğumu dedi. Bende hayır dedim. Cuma’ya kadar Doğumu başlatacak her şeyi yapıcam. Yoksa Cuma yatış yapıyorum Kızlar.Bekliyoruz haberini
Açılma yok ama çatı çok güzel dedi, açılma sancı sırasında ilerliyor ya 1den 10a hızlı giden de oluyormuş yanibiz de öyle oluruz inşallah
Hayırlı olsun arkadaşım senin arkandan da ben geliyorum suni sancıyla, Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla kucağımıza alalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?