Adam cilve yapiyon sanmistir sen gulunceHiç bizden beklenmeyecek hareket yaniben böyle gafil avlanmazdım da göğüs Kalkan’ımı sıkınca gülmekten başka bişey yapamadım
Tamam canım deneyeyimSagmadan once kendi sutun ile islat o zaman acimiyor.emzirmeden once de islat sutunle. Benim de hastanedeyken kabuk olmusti meme ucu. Onu sagip verdi. Digerini emzirmistim
Anam senin saglik ocagi da degisik cikti. Bize gelmediler mesela. 23 gunluk oldu bugun. 19unda asi icin biz gidecegiz saglikocagina.Kızlar saglık ocağından evime geliyorlar simdi ev ziyareti yapıyorlarmıs
Daha önce gelenler tam olarak ne yapıyorlar ne kadar süre duruyorlar evde olmadıgımız icin günlerdir ikramlıgım falanda yok panik oldum
gelmeleri gerek amaAnam senin saglik ocagi da degisik cikti. Bize gelmediler mesela. 23 gunluk oldu bugun. 19unda asi icin biz gidecegiz saglikocagina.
Ben iki gece adet ağrısı gibi ağrılarla uyandım çok yoğun değildi ama geçmiyordu saatli vs de değildiİyi akşamlarDoğum yapan tecrübeli annelerle sormak istiyorum 2 gündür adet ağrısı gibi ağrım var bu akşam biraz daha şiddetli ve sırtım da ağrımaya başladı. Bu bir kasılma şeklinde değil yani öyle süre tutabileceğim şekilde sancım yok. Bu yaşadığım şey doğum belirtisi ya da başlangıcı vs. Olabilir mi? 39+0 dayım
Göbeği düştü ise bir yastığa yuzukoyun yatır,kafası yan olsun ama sırtını,belini ovala biraz o şekilde rahatlarlar.Bir de ayaklarına bisiklet sürdürme hareketi yaptır ve dizlerden karna doğru hafifçe ittir ,bağırsaktaki gazi o şekilde çıkarınca rahatliyorlar.Bisiklet hareketinde zorlama ama dikkatli olun hassaslar çünküGaz sancısına az da olsa çözüm bulan var mıgeceli gündüzlü kabus yaşıyoruz oğlumla hiç durmuyor susmuyor uyumuyor
Eşim bir gündüz bir gece çalışıyor.Geceleri tek başıma cesaret edemem yoksa durmazdım zatenBebeginle dönebilirsin eşinin yanına.Tek başına olunca zorlanıyor gibi olursun ama daha çabuk alışırsınız.Eşin de bebeğinin büyüme dönemlerini görmeli bence
Anladım cnm gece çalışıyor ise zor olur ,gündüz bir şekilde idare ederdin ama.Allah yardımcınız olsun,çabucak geçsin bu dönem insallahEşim bir gündüz bir gece çalışıyor.Geceleri tek başıma cesaret edemem yoksa durmazdım zaten
Acaba bebeklerimiz büyüdüğü için yeri mi daraldı hareketler ondan mi azaldı. Benim de bir gün çok azdı ertesi gün iyiydi. Akşam saatlerinde biraz daha hareketli oluyor@ncskn
ben 38deyim ama bende de var
bu sabah öğlene kadar hareket etmedi beni çıldırttı benim ağrı ve kasılmalar genellikle aksam saatleri
ama hareket ettimi de acayip ediyoAcaba bebeklerimiz büyüdüğü için yeri mi daraldı hareketler ondan mi azaldı. Benim de bir gün çok azdı ertesi gün iyiydi. Akşam saatlerinde biraz daha hareketli oluyor
12sine olan yok mu ya kader arkadaşımBen de 13 eylul Cumaya gun aldim. Hadi bakalim hayirlisi
Allahım en kolay en sağlıklı şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, ne güzel bebişinize kavuşuyorsunuz maşallahDoğum başlamış kızlar. Dualarınızı bekliyorum
Kızlar 38 haftalarda ben de çok panikliyordum hareketlerinin sıklığı azaldı diye, ama meğerse yeri daraldığı için çok nazik hareket ediyormuş yatar pozisyonda olmadığım sürece hissedemiyordum. Panik yaptığınız an tok karna sola yatınAcaba bebeklerimiz büyüdüğü için yeri mi daraldı hareketler ondan mi azaldı. Benim de bir gün çok azdı ertesi gün iyiydi. Akşam saatlerinde biraz daha hareketli oluyor
Çok geçmiş olsun.Tavsiyem sık sık uykudan uyandırıp emzirin ve güneş ışığı alsın çıplak halde 10 dk. Günde 2 kez camın arkasından da olur demişti doktor oğlumda kışdı tabi o zaman!Sarılık değerimiz 13,9 a düşmüş, dr kalmanızı tavsiye ederim ama bunaldıysanız çıkın Cuma tahlile getirin dedi, hastaneden çıktık, sarılık için evde yapılabilecekleri araştırdım internetten ama bu konuda tecrübesi olanlar da söyleyebilir mi acaba, nasıl düşürebiliriz sarılık değerini?
ay canım şoktayım adeta ilk kez böyle bişey duydum demek benim doktor tam temizlemiş lütfen kan testi yaptırKızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Normalde annemdeydim ancak yiğenim ameliyat oldugu icin eve geceyim evde bekleyeyim dedim o arada saglık ocagı aradı ev ziyaretine gelicez uygunmusunuz diye tamam dedim
Eve girdim cay koydum pasta börek sipariş ettim hediyelik hazırladım üstümü değiştim falan derken siparişim geldi karsıladım mutfakta onla ugrasırken bi basım dönmeye basladı susuz kaldım bi su iceyim dedim (buarada öykü hep kucagımda) suyu ictim tekrar kapı caldı actım doktorla ebe geldi iceri girerlerken hosgeldiniz dedim ayagıma damla damladıgını hissettim kan oldugunu görüp bebegimi tutarmısınız diye uzattım gerisi yok :)
Bebegi öyle bi sarmısımki kolumdan zor ayırmıslar tansiyonum yükselmiş ve asıl olay altımda uzun pedlerden olmasına rağmen deli gibi bir kan bosalmıs bacaklarım halı kıyafetim komple kan olmus hemen havlu sıkıstırmıslar oda öyle
Biraz kendime gelince aramaları gereken numaraları sordular söyledim sonra beni etrafı ebe biraz temizledi sagolsun idrarımı yaptırdılar parca düştügünü hissettim
Normal dogumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası böyle ani kan bosalmaları olabiliyormus kimş doktor tamamen temizliyormus kimisi vucut kendi döngüsünde olsun diye bırakıyormuş falan
Bide ikinci gündem itibaren reglim hep az az geliyordu buda bir belirtiymiş aslında daha yogun kanamalarım olması gerekiyormuş
Cokta dinleyemedim bicok seyi beynim hala kazandı cunku
Özetle sezeryan olan hanımlar lohusalıkta kırk gün yalnız kalınmaz tezi tamamen doğru oldu benim icin
Yataga alez serin diyorlardı oda dogru cıktı
Depend bezi hastanede bırakmıstım ama kendisine geri sarıldım
Olaki bas dönmesi bayılcak hissi vs yasarsanız yaşadığınız anda bebegi hemen güvenli bi yere koyup uzanmak lazımmıs
Ben anca kollarımla bebegimi kitlemişim korkudan zor ayırmıslar :)
Birde az dua almamısım resmen doktorun gelmesi spontane benim eve gecmem spontane hepsi yazılmıs gibi
Annemde bekleseydim ve babam bacagımda oldugum yerde kanlar icinde beni görseydi büyük ihtimal bi inme yasardı bebeğimin basını bi yerlere carpsaydım bende kendimi hic affetmezdim vs
Kendinize dikkat edin yani olabilecek kanamalara herkeste olmasada hazır olun :)
Benim doktorum ve ebem farklıydı hic arayıp sormuyorlardı gittim Sağlık ocagına değiştirmeye kendileri yoktu bile simdiki ebemle hemsirem az cok ilgilendi siz benim doktorum olun dedim ama kayıt hakkı doluymus olmadıAnam senin saglik ocagi da degisik cikti. Bize gelmediler mesela. 23 gunluk oldu bugun. 19unda asi icin biz gidecegiz saglikocagina.
Cok gecmis olsunKızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Normalde annemdeydim ancak yiğenim ameliyat oldugu icin eve geceyim evde bekleyeyim dedim o arada saglık ocagı aradı ev ziyaretine gelicez uygunmusunuz diye tamam dedim
Eve girdim cay koydum pasta börek sipariş ettim hediyelik hazırladım üstümü değiştim falan derken siparişim geldi karsıladım mutfakta onla ugrasırken bi basım dönmeye basladı susuz kaldım bi su iceyim dedim (buarada öykü hep kucagımda) suyu ictim tekrar kapı caldı actım doktorla ebe geldi iceri girerlerken hosgeldiniz dedim ayagıma damla damladıgını hissettim kan oldugunu görüp bebegimi tutarmısınız diye uzattım gerisi yok :)
Bebegi öyle bi sarmısımki kolumdan zor ayırmıslar tansiyonum yükselmiş ve asıl olay altımda uzun pedlerden olmasına rağmen deli gibi bir kan bosalmıs bacaklarım halı kıyafetim komple kan olmus hemen havlu sıkıstırmıslar oda öyle
Biraz kendime gelince aramaları gereken numaraları sordular söyledim sonra beni etrafı ebe biraz temizledi sagolsun idrarımı yaptırdılar parca düştügünü hissettim
Normal dogumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası böyle ani kan bosalmaları olabiliyormus kimş doktor tamamen temizliyormus kimisi vucut kendi döngüsünde olsun diye bırakıyormuş falan
Bide ikinci gündem itibaren reglim hep az az geliyordu buda bir belirtiymiş aslında daha yogun kanamalarım olması gerekiyormuş
Özetle sezeryan olan hanımlar lohusalıkta kırk gün yalnız kalınmaz tezi tamamen doğru oldu benim icin
Olaki bas dönmesi bayılcak hissi vs yasarsanız yaşadığınız anda bebegi hemen güvenli bi yere koyup uzanmak lazımmıs
Birde az dua almamısım resmen doktorun gelmesi spontane benim eve gecmem spontane hepsi yazılmıs gibi
Annemde bekleseydim ve babam bacagımda oldugum yerde kanlar icinde beni görseydi büyük ihtimal bi inme yasardı bebeğimin basını bi yerlere carpsaydım bende kendimi hic affetmezdim vs
Kendinize dikkat edin yani olabilecek kanamalara herkeste olmasada hazır olun :)
ay çok geçmiş olsun ilk defa böyle birsey duydum. ani kan boşalması baş dönmesi yapıyor normal doğumda ilk an çok boşalıyor o yüzden yataktan kaldırırken karşıya bakmanı söylüyorlar. demek ki sezeryanda bu kan biraz daha geç boşalıyor. aman yalnız kalmaKızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Şokun büyügü bende :)ay canım şoktayım adeta ilk kez böyle bişey duydum demek benim doktor tam temizlemiş lütfen kan testi yaptır
acaba kist miyom v.s. var mıydı?????? ay nasıl üzüldüm nasıl şoktayım
çok geçmiş olsun tatlım sen yine de git mutlakaŞokun büyügü bende :)
Doktorla ebede ilk defa yasamıslar kapıda bayılarak karsılayanı
Pazartesi doktora gittim ultrasonla kontrol etti herşeyim rahim vs normaldi
Ama kanamam azmıs bu doktorun dedigine göre ilk zamanlar yogun kanama olması lazımmıs benimki damla damlaydı resmen tüm gün boyu ceyrek ped dolmaz öyle diyim
Birde içerde bişeyi temizliyormus bazı doktorlar bazısıda bırakıyormus kendi temizlensin diye
Malum benim rahim gögüsteydi ameliyata girerken belki ondan normal döngüye girsin diye bırakmıs olabilir o sey neyse artık
Bu sekilde yogun devam ederse git doktora bilgilendir doktorunu mutlaka ama normal korkulacak bişey yok tam tersine bu parcalar cıkmasa vucudunda kalsa sıkıntı vs dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?