korkma canım sağlıkla olucak merak etmeKızlar 40+2 olduk bugün. Kontrolde doktor artık bekleyemeyiz dedi, bebek kanala inmiyor inmediği gibi sağ çarpraz şekilde duruyor, suni sancıda işe yaramaz sadece acı çekersin dedi ve yarın almamız lazım dedi. Normal doğumu çok istedim ama doktoru da dinlemek zorundayım.çok korkuyorum sezeryandan, yarın 10da spinal olacağım. Umarım herşey kolay geçer. Sıra bana geldi sonunda, sağlıkla kavuşuruz inşallah. Çok ama çok korkuyorum spinal olan arkadaşlardan moral mesajı bekliyorum
Bizimkinden de kaç defa aldılar belli değil. İlk günler bezinde kristalleşme vardı, susuzluk ve yetersiz beslenmeden kaynaklıymış, iki defa da sarılık bakıldı.Benimki yogun bakimda yattigi icin iki kez almislar topuk kanini. Normalde ilkini hastane ikinciyi saglik ocagi aliyormus. Belgelerini saglik ocagina goturdum yoksa onlar da almak istedi.
Canım korkma, ben spinal oldum 6. günüm, hemen ayağa kalktım, bel ağrısı asla olmadı, ilk gün zor sadece ama bebeğin heyecanı hepsini bastırıyor. Ameliyattan sonra güzel dinlen, ben misafirlerden dinlenemedim. Daha dün çay pasta servisi yaptım. Bugün eşime ve annesine söyledim kimse gelmesin dinlenmem lazım diye. İlk günler bebekle ilgilenmesi zor oluyor ama çok şükür eşim hep yanımdaydı, ben bebeğin altını almaya daha dün başladım. Elbette ameliyat sonuçta sezeryan ama inan normal doğumun da zorlukları var ve komplikasyonları olabiliyor. Hiç düşünme bunları, doğumdan sonra mis kokulu evladına kavuşuyorsun daha ne olsun :)Kızlar 40+2 olduk bugün. Kontrolde doktor artık bekleyemeyiz dedi, bebek kanala inmiyor inmediği gibi sağ çarpraz şekilde duruyor, suni sancıda işe yaramaz sadece acı çekersin dedi ve yarın almamız lazım dedi. Normal doğumu çok istedim ama doktoru da dinlemek zorundayım.çok korkuyorum sezeryandan, yarın 10da spinal olacağım. Umarım herşey kolay geçer. Sıra bana geldi sonunda, sağlıkla kavuşuruz inşallah. Çok ama çok korkuyorum spinal olan arkadaşlardan moral mesajı bekliyorum
Hayır sipinal anestezi ile oldum 8 saat sonra ayaga kalktim yurumek icin çok şükür ufak tefek şeyler dışında bi sıkıntım olmadi .Genel anestezi mi oldunuz?
Canım kanaman ne durumda oldu, benim bugün 3. Günüm nerdeyse lekeleme halinde karnimda inmedi hala :/ dr a sordum ama biz durmasını istiyoruz zaten en güzeli desede sanki çok olsa rahatliycakmisim gibi geliyorCanım korkma, ben spinal oldum 6. günüm, hemen ayağa kalktım, bel ağrısı asla olmadı, ilk gün zor sadece ama bebeğin heyecanı hepsini bastırıyor. Ameliyattan sonra güzel dinlen, ben misafirlerden dinlenemedim. Daha dün çay pasta servisi yaptım. Bugün eşime ve annesine söyledim kimse gelmesin dinlenmem lazım diye. İlk günler bebekle ilgilenmesi zor oluyor ama çok şükür eşim hep yanımdaydı, ben bebeğin altını almaya daha dün başladım. Elbette ameliyat sonuçta sezeryan ama inan normal doğumun da zorlukları var ve komplikasyonları olabiliyor. Hiç düşünme bunları, doğumdan sonra mis kokulu evladına kavuşuyorsun daha ne olsun :)
Yaa gerçekten miBen iki gece adet ağrısı gibi ağrılarla uyandım çok yoğun değildi ama geçmiyordu saatli vs de değildi
Sonraki gün 3cm açılma ile doktor yatış verdi
Oncelikle hayirli olsun cnm.Allah yardımcınız olsun.Bir an önce toparlansin ve sana kavuşsun inşallah kuzucuk.Dualarim sizinle.Kızlar benim sezeryanda sıkıntı yok şükür ama bebeğime doğunca müdahale edilmiş (müdahalenin ne olduğu ile ilgili bilgim yok) oksijen desteği gerekmiş. Yenidoğan ünitesi/uzmanı olan başka bir hastaneye ambulansla sevkedilmiş eşim oraya gitti henüz bilgi alamadık durumu ile ilgili. Ben şimdilik doğum yaptığım hastanedeyim. Verilecek bilgileri bekliyorum. Lütfen dua edin güzel kızım için.
Ben de çok korkuyordum. Üstelik benimki 2. sezeryanımdı. İlki de spinal olmuştu ve hatırladığım kadarıyla çok zorlanmamıştım ama işte insan heyecan, endişe, korku hepsini bir arada yaşıyor. Ameliyatın sonunda bebişine kavuşacaksın. Onu düşün, başka birşey düşünme. Benim bugün 23 gün oldu. Çok şükür. Gelip geçti.Kızlar 40+2 olduk bugün. Kontrolde doktor artık bekleyemeyiz dedi, bebek kanala inmiyor inmediği gibi sağ çarpraz şekilde duruyor, suni sancıda işe yaramaz sadece acı çekersin dedi ve yarın almamız lazım dedi. Normal doğumu çok istedim ama doktoru da dinlemek zorundayım.çok korkuyorum sezeryandan, yarın 10da spinal olacağım. Umarım herşey kolay geçer. Sıra bana geldi sonunda, sağlıkla kavuşuruz inşallah. Çok ama çok korkuyorum spinal olan arkadaşlardan moral mesajı bekliyorum
Neden bu kadar fazla almislar ? Topuk kani bazi hastaliklari tarama amacli yapilan bir sey sonucta.Bizimkinden de kaç defa aldılar belli değil. İlk günler bezinde kristalleşme vardı, susuzluk ve yetersiz beslenmeden kaynaklıymış, iki defa da sarılık bakıldı.
Ben spinal oldum. Korkacak hic bir sey yok :)Kızlar 40+2 olduk bugün. Kontrolde doktor artık bekleyemeyiz dedi, bebek kanala inmiyor inmediği gibi sağ çarpraz şekilde duruyor, suni sancıda işe yaramaz sadece acı çekersin dedi ve yarın almamız lazım dedi. Normal doğumu çok istedim ama doktoru da dinlemek zorundayım.çok korkuyorum sezeryandan, yarın 10da spinal olacağım. Umarım herşey kolay geçer. Sıra bana geldi sonunda, sağlıkla kavuşuruz inşallah. Çok ama çok korkuyorum spinal olan arkadaşlardan moral mesajı bekliyorum
Ay canim gecmis olsun Allah sifa versin. Sehir hastanesine mi gitmis. Orasi baya donanimli hatta sehirdeki en iyi yenidogan yogunbakim o hastanede. Ben unovwrsite hastanesi cok uzak diye tercih etmemistim.Kızlar benim sezeryanda sıkıntı yok şükür ama bebeğime doğunca müdahale edilmiş (müdahalenin ne olduğu ile ilgili bilgim yok) oksijen desteği gerekmiş. Yenidoğan ünitesi/uzmanı olan başka bir hastaneye ambulansla sevkedilmiş eşim oraya gitti henüz bilgi alamadık durumu ile ilgili. Ben şimdilik doğum yaptığım hastanedeyim. Verilecek bilgileri bekliyorum. Lütfen dua edin güzel kızım için.
Canim benim cok tesekkur ederim inan sarilmis kadar oldun. Birbirimizi tanimasak da su mesajin bile destek oldu bama cok tesekkur ederimAhh canımm keşke yanında olsam da sana sarılsaydımm
Ben oyle yapiyorum canim. Emdikten sonra kalani sagiyorum. Sagdigimi da anne sutu saklama posetlerine koyup tarih?saat yazip dolaba atiyorum.Kizlar benim bebikto sol gogsumu cok guzel emiyor kavriyor ama ona ragmen gogsum tas gibi oldu..sagi ise 10 dk emmiyor almak isyemiyor ucu falanda var neden acababir de 15er dk emiyor daha istemiyor 2saat arayla..yeterli mi ki acaba sanirim sagmam lazim artik su lansinohun elektrikli teklisimi alicam aksam..elektrikli ile kalani mi sagiyorsunuz emzirdik mesela kalan sutu bosaltip mi vereyim
Ayy çok şaşırdım canım geçmiş olsunKızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Normalde annemdeydim ancak yiğenim ameliyat oldugu icin eve geceyim evde bekleyeyim dedim o arada saglık ocagı aradı ev ziyaretine gelicez uygunmusunuz diye tamam dedim
Eve girdim cay koydum pasta börek sipariş ettim hediyelik hazırladım üstümü değiştim falan derken siparişim geldi karsıladım mutfakta onla ugrasırken bi basım dönmeye basladı susuz kaldım bi su iceyim dedim (buarada öykü hep kucagımda) suyu ictim tekrar kapı caldı actım doktorla ebe geldi iceri girerlerken hosgeldiniz dedim ayagıma damla damladıgını hissettim kan oldugunu görüp bebegimi tutarmısınız diye uzattım gerisi yok :)
Bebegi öyle bi sarmısımki kolumdan zor ayırmıslar tansiyonum yükselmiş ve asıl olay altımda uzun pedlerden olmasına rağmen deli gibi bir kan bosalmıs bacaklarım halı kıyafetim komple kan olmus hemen havlu sıkıstırmıslar oda öyle
Biraz kendime gelince aramaları gereken numaraları sordular söyledim sonra beni etrafı ebe biraz temizledi sagolsun idrarımı yaptırdılar parca düştügünü hissettim
Normal dogumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası böyle ani kan bosalmaları olabiliyormus kimş doktor tamamen temizliyormus kimisi vucut kendi döngüsünde olsun diye bırakıyormuş falan
Bide ikinci gündem itibaren reglim hep az az geliyordu buda bir belirtiymiş aslında daha yogun kanamalarım olması gerekiyormuş
Cokta dinleyemedim bicok seyi beynim hala kazandı cunku
Özetle sezeryan olan hanımlar lohusalıkta kırk gün yalnız kalınmaz tezi tamamen doğru oldu benim icin
Yataga alez serin diyorlardı oda dogru cıktı
Depend bezi hastanede bırakmıstım ama kendisine geri sarıldım
Olaki bas dönmesi bayılcak hissi vs yasarsanız yaşadığınız anda bebegi hemen güvenli bi yere koyup uzanmak lazımmıs
Ben anca kollarımla bebegimi kitlemişim korkudan zor ayırmıslar :)
Birde az dua almamısım resmen doktorun gelmesi spontane benim eve gecmem spontane hepsi yazılmıs gibi
Annemde bekleseydim ve babam bacagımda oldugum yerde kanlar icinde beni görseydi büyük ihtimal bi inme yasardı bebeğimin basını bi yerlere carpsaydım bende kendimi hic affetmezdim vs
Kendinize dikkat edin yani olabilecek kanamalara herkeste olmasada hazır olun :)
H honey bunch karnima hafifce bastirip asagiya bakmak disinda. hiç öyle bi kanama yaşamadımAyy çok şaşırdım canım geçmiş olsunGerçekten yanında olmaları şans olmuş ben sezeryandan çıktıktan sonra hemşire karnıma baskı uygulamış görümcem söyledi ama hiç hatırlamıyorum , sonra yine hastanedeyken tuvalette büyük bir kan parçası düşürdüm hatta çok şaşırdım ablamı çağırıp gösterdim bunlar aynı şey heralde ay Allah korumuş gerçekten dikkatli ol , yanlız kalma olayına katılıyorum hiçbirşey olmasa da kafa karışık bir an ağır uyku bastırır vs , bugün bende açlık hissetmedim ama enerjim çekilmiş baktım yüzüm sapsarı hemen bişeyler yedim koşturur halde olunca İnsan kendini de ihmal edebiliyor farketmeden
H honey bunch ben de onu soracaktim sezeryan sonrasi baski uyguladilar mi sana ? Yanii herkesin uygulamaasi farkli ben kimse korkmasin diye o gün yazmadim ama yürüyene kadar bastirdilar karnima..dogum falan viz geldi yani..kiza neler yaptimAyy çok şaşırdım canım geçmiş olsunGerçekten yanında olmaları şans olmuş ben sezeryandan çıktıktan sonra hemşire karnıma baskı uygulamış görümcem söyledi ama hiç hatırlamıyorum , sonra yine hastanedeyken tuvalette büyük bir kan parçası düşürdüm hatta çok şaşırdım ablamı çağırıp gösterdim bunlar aynı şey heralde ay Allah korumuş gerçekten dikkatli ol , yanlız kalma olayına katılıyorum hiçbirşey olmasa da kafa karışık bir an ağır uyku bastırır vs , bugün bende açlık hissetmedim ama enerjim çekilmiş baktım yüzüm sapsarı hemen bişeyler yedim koşturur halde olunca İnsan kendini de ihmal edebiliyor farketmeden
Ay ne guzel o kivama geldin mi ben mastit mi oluyorum acaba tas gibi bende alicm makina bosaltmak icin sanki gelmiyor cocukta doymuyot hissi devam..aradigim sorularKızlar sütleriniz akıyor mu? Göğüs pedi yetiştiremiyorum. Sağma mak. alıcam.
Bir de sezeryan olan arkadaşlar korse kullanıyor musunuz? Evet ise hangisi?
ben dün akşam yarım saat kadar uzun adımlarla yürüdüm. Eve geldim 1 saat pilates topuna oturup sekiz çizdim, zıpladım. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Sancı gelirse burundan karna nefes alıp ağızdan uzun uzun vermek gerekiyor. Çok şükür bu sayede sadece 10 dk şiddetli ağrım oldu. Sonra doğurdum zatenAy inanmıyorum süpersin . Resmen bi avazda doğurmuşsun . Gözünaydın .❤❤ Ben 5 dk da bire düşünce gittim hastaneye saat 3 gibi . Resmen nst ye bağlanınca uyudu bebek. Ne bir hareket ne bir sancı .beni yalancı çıkarttı . Nst yi sökmeleriyle yeniden başladı sancı kasılma. 1 cm açılmam varmış. Doktor istersen suniyle başlayalım dedi. Ya da eve git telrar sıklaşınca akşam gel dedi. Bende eve geldim Sancılar tavan ama direnebildiğim kadar direnicem evde .
Çok geçmiş olsun. Gerçekten verilmiş sadakan varmışKızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Normalde annemdeydim ancak yiğenim ameliyat oldugu icin eve geceyim evde bekleyeyim dedim o arada saglık ocagı aradı ev ziyaretine gelicez uygunmusunuz diye tamam dedim
Eve girdim cay koydum pasta börek sipariş ettim hediyelik hazırladım üstümü değiştim falan derken siparişim geldi karsıladım mutfakta onla ugrasırken bi basım dönmeye basladı susuz kaldım bi su iceyim dedim (buarada öykü hep kucagımda) suyu ictim tekrar kapı caldı actım doktorla ebe geldi iceri girerlerken hosgeldiniz dedim ayagıma damla damladıgını hissettim kan oldugunu görüp bebegimi tutarmısınız diye uzattım gerisi yok :)
Bebegi öyle bi sarmısımki kolumdan zor ayırmıslar tansiyonum yükselmiş ve asıl olay altımda uzun pedlerden olmasına rağmen deli gibi bir kan bosalmıs bacaklarım halı kıyafetim komple kan olmus hemen havlu sıkıstırmıslar oda öyle
Biraz kendime gelince aramaları gereken numaraları sordular söyledim sonra beni etrafı ebe biraz temizledi sagolsun idrarımı yaptırdılar parca düştügünü hissettim
Normal dogumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası böyle ani kan bosalmaları olabiliyormus kimş doktor tamamen temizliyormus kimisi vucut kendi döngüsünde olsun diye bırakıyormuş falan
Bide ikinci gündem itibaren reglim hep az az geliyordu buda bir belirtiymiş aslında daha yogun kanamalarım olması gerekiyormuş
Cokta dinleyemedim bicok seyi beynim hala kazandı cunku
Özetle sezeryan olan hanımlar lohusalıkta kırk gün yalnız kalınmaz tezi tamamen doğru oldu benim icin
Yataga alez serin diyorlardı oda dogru cıktı
Depend bezi hastanede bırakmıstım ama kendisine geri sarıldım
Olaki bas dönmesi bayılcak hissi vs yasarsanız yaşadığınız anda bebegi hemen güvenli bi yere koyup uzanmak lazımmıs
Ben anca kollarımla bebegimi kitlemişim korkudan zor ayırmıslar :)
Birde az dua almamısım resmen doktorun gelmesi spontane benim eve gecmem spontane hepsi yazılmıs gibi
Annemde bekleseydim ve babam bacagımda oldugum yerde kanlar icinde beni görseydi büyük ihtimal bi inme yasardı bebeğimin basını bi yerlere carpsaydım bende kendimi hic affetmezdim vs
Kendinize dikkat edin yani olabilecek kanamalara herkeste olmasada hazır olun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?