Telefon değil ki canım kapıya geliyor, ya da burda oluyor misafirlere kapıyı kendi açıyor, Allah aşkına doğumdan sonra geçmiş olsuna gelmek nedir apandisit ameliyatı mı oldum diye isyan ettim hala kendini savunuyor, eşim de haklısın yapacak bir şey yok diyor. Bütün bunları yapıyorya, çocuğa dokunduğunda tüylerim diken diken oluyor, getirdiği yemekleri de yemeyi düşünmüyorum, içim almıyor çorba yicem bugün sadece, pişiriyorum şuan. Haklısın fazla yumuşak yüzlüyüm, gerçi dün misafirleri soğuk karşıladım gerçi hepsini soğuk karşıladım niye geldiniz der gibi bakarak ama sonuç aynı.
Yerinde olsam yanlarinda durmaz bebegimi alir odama gecerim. Zaten su an resmen yatak odasinda yasiyorum. Yardim disinda gelen kimseye tahammulum yok. Dun abimler geldi. Uykusuzluktan oluyorum. Bebis uyurken biraz uyucaktim, o bile zor geldi bana. Tanimadigim kimseler icin ugrasamam.Telefon değil ki canım kapıya geliyor, ya da burda oluyor misafirlere kapıyı kendi açıyor, Allah aşkına doğumdan sonra geçmiş olsuna gelmek nedir apandisit ameliyatı mı oldum diye isyan ettim hala kendini savunuyor, eşim de haklısın yapacak bir şey yok diyor. Bütün bunları yapıyorya, çocuğa dokunduğunda tüylerim diken diken oluyor, getirdiği yemekleri de yemeyi düşünmüyorum, içim almıyor çorba yicem bugün sadece, pişiriyorum şuan. Haklısın fazla yumuşak yüzlüyüm, gerçi dün misafirleri soğuk karşıladım gerçi hepsini soğuk karşıladım niye geldiniz der gibi bakarak ama sonuç aynı.
O da bana diyor ki sen yatağında yatıcaktın, o zaman da yatak odama sokardı insanları çünkü bebeği görmek istiyorlar. Evin işi oluyor hiç yatamıyorum ki, dün sabah 6'ya doğru uyuduk iki buçuk saat uykuylayım bebeği en son saat kaçta besledik unuttum uyuyamıyorum o yüzden. Birazdan kaldırıp emziricem ama göğüslerim bomboş.Yerinde olsam yanlarinda durmaz bebegimi alir odama gecerim. Zaten su an resmen yatak odasinda yasiyorum. Yardim disinda gelen kimseye tahammulum yok. Dun abimler geldi. Uykusuzluktan oluyorum. Bebis uyurken biraz uyucaktim, o bile zor geldi bana. Tanimadigim kimseler icin ugrasamam.
Gün aşiri dedikleri bir gün arayala mi?Gün aşırı ilişki tavsiye ediliyor
Hamile kalmadan iki ay öncesinden folik asit kullanımına baslarsanız iyi olur
Seninki de ayrı zormuş canım Allah hepimize kolaylık versin. Hep eşlerimizin hatrına katlanıyoruz. Eşim annemi otobüse bindirecekti, kv beni yalnız bırakmamak için geldi, anneme iyi yolculuklar bile demedi, annem onunla vedalaşmaya kalkıştı, uzak durdu hadi görüşürüz gibi bir şey söyledi. Şimdi benim yerimde kim olsa yer mi getirdiği yemekleri, benim içim almıyor. Bir an önce toparlanmaya çalışıcam burda sizinle paylaşmak çok iyi geliyor.Canım hepimizin ne kadar farklı durumu kimi çok ilgili kimi çok ilgisiz inan benimkilerde çok farklı. Eşim aylardır yurtdışı görevindeydi bende annemlerde kaldim annelerle ayrı sehirdeyiz evime gidecektim araba kullanmamı istemedi görevi bitmek üzere olunca bekle dedi bekledim tam geldiği gün donucektik benim sancim olunca kontrole gittim bebeğin hareketleri zayıflamış pat doğuma alındım. Kayinvalidegil doğum ziyaretine hastaneye geldiler sağolsunlar bir daha ne aradılar ne sordular nasil oldun iyimisin diye. Doğumdan sonra annemde geçirdim 2 haftayı gerçekten bir insan nasil aramaz hala aklım almıyor çok duyarsız bir insan, sezaryan sonrası çok sorun yaşadım anestezinin yan etkileri falan çok zor toparlandim bir kere merak bile etmediler. Dünde evimize donucektik eşimin hatrı için gitmeden uğradım onlara sanki hiç Birşey yok gibi ayaklarına bebek goturdum kendi kendimi yiyorum. Yanı herkes okadar farklı ki kimse annen gibi olmuyor olmuyor çok soğudum inan bende hepimizin ayrı ayrı. Biran önce toparlan bebeği için madem o kadar çok misafir getiriyo kendi ilgilensin sen bebeğinin tadını cikar
Canım önce vucudunu yıka en son başını yıka benim daha kolayına geldi tek yıkarken
Oyle yaptim kizlar yengemde gormustum hep gorduklerim aklima geldi youtubedandan da izledim :) kuzen su doktu ben tuttum fileye bile gerek kalmadi ..yalniz sirtini cevirdigimde basini yikamak icin (arkadan doktum suyu) nerden tutcagmi bilemedim koluma yatirdim gobisinden..bizimkide kafaya su gelmesinden hoslanmadi basti yaygarayi :)) mosmor olunca hemen sardim sarmaladim ama genel olarak becerdim herhalde mis koktu kiziE Elwing6 önce vücudunu yıka en son başını yıka. yüzlerine su değince ister istemez huzursuz oluyorlar. bide emzirip de yıka aç olunca giydirmeye bile fırsatın olmaz :) ben kendim yıkıyorum annem başımda duruyor yanlış yaptıgım yerde uyarmak icin. üstünden çıkan kıyafetleri küvetin altına serip yastık gibi yapıyorum yüzüne su gelmesin diye. su dolduruyorum 3 parmak kadar. sonra yatırıyorum bebeği. hem 2 elini kullanabiliyorsun o zaman :)
Ayyy maşallah ne güzelOyle yaptim kizlar yengemde gormustum hep gorduklerim aklima geldi youtubedandan da izledim :) kuzen su doktu ben tuttum fileye bile gerek kalmadi ..yalniz sirtini cevirdigimde basini yikamak icin (arkadan doktum suyu) nerden tutcagmi bilemedim koluma yatirdim gobisinden..bizimkide kafaya su gelmesinden hoslanmadi basti yaygarayi :)) mosmor olunca hemen sardim sarmaladim ama genel olarak becerdim herhalde mis koktu kizi
Aslinda orda esinin devreye girmesi lazim dur diyecek annesinede insanlarada o cunku biz zaten turlu turlu seylerle ugrasiyoruz..inan sadeece meme agrisi ve süt derdi bile yeterli..uykusuzluk yorgunluk..perisan haldeyken brnceede hic kimseyi dusunme..hatta dile de getir..benimkide erkenden gitti ne diyeyim yasli inssnlar o ladar kalabildi desemde bir tarafim fena kirgin..kimseyle konusmak icimden gelmiyo esimle bile..Hepimiz farklı farklı işte, sen yalnızsın, ben de kalabalığın içinde yalnızım, eşimden başka kimsenin faydası yok, ama o da değişmek üzere. En güzel günlerimi baltaladılar artık geri gelmez dedim. Hastane dönüşünün sabahı en büyük şoku yaşadım eve peşpeşe 4 kişi daldı benim üstümde eski bir tişört ve kapri pijama vardı oturma odasında uzanmıştım, direkt oraya daldılar, sonraki günler de aynı şekilde ilerledi. Taş mıydım da dayandım bilmiyorum, bu insanları tanımıyorum bile. Artık gelen olursa ki olacak, bu kadar kibar olamayacağım. Etrafı toplamaktan da vazgeçtim, 2 günlük bebeğin yanına misafir getirenlere inat dağıtıcam heryere bezleri kremleri giysileri hatta çamaşırları bulaşıkları.
İnanmıyorum ya bu kadar olmaz gerçekten , sen söyle kayınvalidene misafir ağırlayacak durumdamıyız de , sütüm gelmiyor , kendimle ilgilenmem lazım fln deO da bana diyor ki sen yatağında yatıcaktın, o zaman da yatak odama sokardı insanları çünkü bebeği görmek istiyorlar. Evin işi oluyor hiç yatamıyorum ki, dün sabah 6'ya doğru uyuduk iki buçuk saat uykuylayım bebeği en son saat kaçta besledik unuttum uyuyamıyorum o yüzden. Birazdan kaldırıp emziricem ama göğüslerim bomboş.
Ayyy gelirlerdi yatak odana.Ben hiç hazzetmem yatak odana farklı birinin girmesini.Sen soğuk durmaya devam et.Yalniz bebeği pek kalabalığa gösterme mikrop kapmaya açıklar kutucuklar.O da bana diyor ki sen yatağında yatıcaktın, o zaman da yatak odama sokardı insanları çünkü bebeği görmek istiyorlar. Evin işi oluyor hiç yatamıyorum ki, dün sabah 6'ya doğru uyuduk iki buçuk saat uykuylayım bebeği en son saat kaçta besledik unuttum uyuyamıyorum o yüzden. Birazdan kaldırıp emziricem ama göğüslerim bomboş.
Midesi g3nislerken hıçkırırmış.Kizlar benim kiz cok hickiriyor o zaman ne yapmak lazim bir de hic gazi cikmiyor..her emdiginde mama yediginde cikartiyoruz ama genelde ses duyamiyoruz
Hıçkırınca ben emziriyorum daha kısa sürede geçiyor , birde hıçkırınca çok tatlı oluyorlar ya şaşkın şaşkın bakıyorlarKizlar benim kiz cok hickiriyor o zaman ne yapmak lazim bir de hic gazi cikmiyor..her emdiginde mama yediginde cikartiyoruz ama genelde ses duyamiyoruz
Canım biraz eşinde de bitiyor herşey sanki, söylesin annesine, insan en yakınlarına zor dayanıyor bu süreçte,benimde kv şehir dışından geldi 1 hafta kaldı ama sanki bir ömür gibi geldi, hem bişey yapmıyor, hem aralarda anneme laf sokuyor, büyük oglum anneme çok düşkün diye, annemin ne suçu varsa , eve geldiğimizin 2.günü hastaneye getirttiler kendilerini, doktor ameliyat dese ameliyat olacaktı ne kadar düşünceliler düşün artık, 1 hafta evde sanki yas var gibi surat astılar sırf eşim pat pat ne olursa yüzüne söylediğii için, morali bozuldu gittiSeninki de ayrı zormuş canım Allah hepimize kolaylık versin. Hep eşlerimizin hatrına katlanıyoruz. Eşim annemi otobüse bindirecekti, kv beni yalnız bırakmamak için geldi, anneme iyi yolculuklar bile demedi, annem onunla vedalaşmaya kalkıştı, uzak durdu hadi görüşürüz gibi bir şey söyledi. Şimdi benim yerimde kim olsa yer mi getirdiği yemekleri, benim içim almıyor. Bir an önce toparlanmaya çalışıcam burda sizinle paylaşmak çok iyi geliyor.
Benimki de cok hickiriyor. Yavrum hickirmaktan uykuya dalamiyor.Kizlar benim kiz cok hickiriyor o zaman ne yapmak lazim bir de hic gazi cikmiyor..her emdiginde mama yediginde cikartiyoruz ama genelde ses duyamiyoruz
Ben emziriyorum, ya da sut sagiyorum, ya da uyucam diyorum. Oyle soyleyince gelmiyorlar. Arsiz mi bunlar? Hic anlamazlarsa kapiyi kilitle.O da bana diyor ki sen yatağında yatıcaktın, o zaman da yatak odama sokardı insanları çünkü bebeği görmek istiyorlar. Evin işi oluyor hiç yatamıyorum ki, dün sabah 6'ya doğru uyuduk iki buçuk saat uykuylayım bebeği en son saat kaçta besledik unuttum uyuyamıyorum o yüzden. Birazdan kaldırıp emziricem ama göğüslerim bomboş.
Sen acik acik soylemeden anlamazlar canim. Kayinvalideni al karsina acikca 40im cikana kadar evime misafir getirme ben hastayim yatacam evde yatamiyorum de. Hala eve misafir aliyorsa git uatakodana yat uyu. Cok ciddiyim. Obur turlu olan sana olur.Telefon değil ki canım kapıya geliyor, ya da burda oluyor misafirlere kapıyı kendi açıyor, Allah aşkına doğumdan sonra geçmiş olsuna gelmek nedir apandisit ameliyatı mı oldum diye isyan ettim hala kendini savunuyor, eşim de haklısın yapacak bir şey yok diyor. Bütün bunları yapıyorya, çocuğa dokunduğunda tüylerim diken diken oluyor, getirdiği yemekleri de yemeyi düşünmüyorum, içim almıyor çorba yicem bugün sadece, pişiriyorum şuan. Haklısın fazla yumuşak yüzlüyüm, gerçi dün misafirleri soğuk karşıladım gerçi hepsini soğuk karşıladım niye geldiniz der gibi bakarak ama sonuç aynı.
Anne gibi diyoruz ya yanındaki gibi yeterli işte annen değil yani. Kv m de bana biz seni kızımız gibi görüyoruz diyor ama asla kızıyla bir değilim gözünde tabiki. Saçma sapan hareketlerini de he he diyerek geçiyorum açıkçası ama limelemon un kv si gibi tepeme her gün birini getirse hele ki şu durumdayken çok farklı bir yüzümle tanışabilir, eşimi kırmak istemem ama o sabır bende yokCanım hepimizin ne kadar farklı durumu kimi çok ilgili kimi çok ilgisiz inan benimkilerde çok farklı. Eşim aylardır yurtdışı görevindeydi bende annemlerde kaldim annelerle ayrı sehirdeyiz evime gidecektim araba kullanmamı istemedi görevi bitmek üzere olunca bekle dedi bekledim tam geldiği gün donucektik benim sancim olunca kontrole gittim bebeğin hareketleri zayıflamış pat doğuma alındım. Kayinvalidegil doğum ziyaretine hastaneye geldiler sağolsunlar bir daha ne aradılar ne sordular nasil oldun iyimisin diye. Doğumdan sonra annemde geçirdim 2 haftayı gerçekten bir insan nasil aramaz hala aklım almıyor çok duyarsız bir insan, sezaryan sonrası çok sorun yaşadım anestezinin yan etkileri falan çok zor toparlandim bir kere merak bile etmediler. Dünde evimize donucektik eşimin hatrı için gitmeden uğradım onlara sanki hiç Birşey yok gibi ayaklarına bebek goturdum kendi kendimi yiyorum. Yanı herkes okadar farklı ki kimse annen gibi olmuyor olmuyor çok soğudum inan bende hepimizin ayrı ayrı. Biran önce toparlan bebeği için madem o kadar çok misafir getiriyo kendi ilgilensin sen bebeğinin tadını cikar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?