Cok tesekkurlerCnm kırk çıkınca biter tamamen. Ondan önce bitse bile eş birlikteliği için 40 gün doldurmak gerekli. Rahim sağlığı için. Senin bebeğin nasıl oldu. Uzaktan okuyorum tüm mesajları. İşitme testi falan demiştin. Tüm arkadaşlara duaciyim yazamasanda
Henüz 2ay kontrolüne gidemedik ama tahminim şuan 4kg’dur. Boyu 53cm falandır. Vaktini bekleseydi bu hafta Doğum yapıcaktım. 2yaşına kadar düzeltilmiş yaştan yani eylülden hesap yapıcaz. 2yaşına gelince doğduğu tarihle kıyaslanabiliyormuş. Şuan 0aylık diyebiliriz yani.
Kızlar ateşim 38.7 çıktı evdeki digital ölçerle
Bütün vücudum kırılıyor
Kızımı emzirmemeli miyim?
Böyle bişey yaşayan var mı ne yapcam
iki gündür gelen giden yok dinleniyorum şükür, psikolojim de daha iyi huzurluyum özellikle bugün. Ama en güzel günlerimi stresle geçirmeme sebep olan kv'ye hala kızgınım. Bebeğime dokunduğunda sinir oluyorum. Dün geldi durduk yere oğlumun altını değiştirdi düzgün takamamış kakası kıyafetine geçmiş. Bebeğimi herkesten kıskanıyorum sanırım yaaaCok normal canim benim bu durumlar. Bir yerde okumustum bhcg degerimiz hamileligin son haftalarinda bilmemkaca kadar yukseliyormus dogurunca da bir anda dusuyormus bu da vucutta dengesizliklere yol aciyormus. Ben yasadigim o tatsiz olaylara bagliyorim ama ben de kac defa bebegimi emzirirken veya tuvalette agladim, bilmiyorum. Esim de butun gun iste gece de cok uyandirmak istemiyorum. Esim gelince annesi de bizimle oldugu icin ben emzirirken vs odaya cekildigimde annesiyle kaliyor muhabbet ediyor. Su donem esimle cok bi ikili paylasimimiz olmuyor, annemler zaten ben ararsam konusuyor benimle aramazsam aramiyor sormuyor ,tamamen yalniz hissediyorum kendimi.
Sana teselli verecegime ben dert yaniyorumdemem o ki cok normal canim bunlar. Ama ben kendimden gordum ki bebisler cok etkileniyor. Ben hafif ic cekiyoeum cocugum da ic çekiyor. Aglamamak icin zor tutuyorum kendimi cocugum butun gun huysuz oluyor.. bu yuzden eger dusunuyorsan bir seyler dusunmemeye calis. Aglamamaya calis bebisini uzme. Esin de ne guzel destek oluyormus sana. Saril esine firsat buldukca. Bebegini kokla doya doya sana guc verir. Gececek bu gunler
İyi bari en azından biraz daha düzene girmiş. Dün ağladıkça verdim memeyi mama vermemek için, açıkçası başka türlü susmadı. Dün gece 2 kadar zor uyudu en son mama da verdim uyusun diye. Bu seferde gece kaldıramadım sabah 10a kadar ölü gibi uyudu bırak emmeyi mamayı zor verdimBiz de gunde 4 kez vermis olduk..dün cok iiyidik toplamda 2 3kez mama verdim ama bugun surekli memede uyudugu icin mama takviyesi yapmak durumunda kaldim cildirmis gibi agladi emdikten sonra yalandi falan.. sutum mu yoktu bilmiyorum..doldu dolu degildi bugun memislergece nasil olacak bakalim.bugun hayli mizmiz..2saatte bir emziriyorsun dimi? Diger turlu perisan olursun..
Sabah emzirdim amaMastit olabilir misin? Benim ilk kızımda ilk hafta ateslenmistim göğüslerim taş gibi yaniyordu
Ooo maşallah yine de boyu kilosu iyi gidiyor. Annesi güzel beslemişHenüz 2ay kontrolüne gidemedik ama tahminim şuan 4kg’dur. Boyu 53cm falandır. Vaktini bekleseydi bu hafta Doğum yapıcaktım. 2yaşına kadar düzeltilmiş yaştan yani eylülden hesap yapıcaz. 2yaşına gelince doğduğu tarihle kıyaslanabiliyormuş. Şuan 0aylık diyebiliriz yani.
Sabah emzirdim ama
Öncesinde de sağmıştım
Mastit hiç süt inmemesi değil miydi
Geçmiş olsun canım. Bi doktora git muhakkak. Enfeksiyon olabilir. Göğsünde ağrı vs yok dimi?Kızlar ateşim 38.7 çıktı evdeki digital ölçerle
Bütün vücudum kırılıyor
Kızımı emzirmemeli miyim?
Böyle bişey yaşayan var mı ne yapcam
Hepimiz doğum yaptık nerdeyse, nasıl duruyorsun
O kiskanma duygusu bende de var malesef. Kayinvalidem de bunun farkinda pek eline almiyor. Hani kediler olur yavrusujun basinda bekler gelene gidene tislar ya ben de oyleyim resmeniki gündür gelen giden yok dinleniyorum şükür, psikolojim de daha iyi huzurluyum özellikle bugün. Ama en güzel günlerimi stresle geçirmeme sebep olan kv'ye hala kızgınım. Bebeğime dokunduğunda sinir oluyorum. Dün geldi durduk yere oğlumun altını değiştirdi düzgün takamamış kakası kıyafetine geçmiş. Bebeğimi herkesten kıskanıyorum sanırım yaaa
Huzursuzluğu anında hissediyor bebekler, iki gece sabahladı,k çok iyi görmüş oldum bunu.
Süt kanallarında tıkanma ve enfeksiyon oluyor sanırım. Benim de göğsümden kan gelmişti bi ara da dün ebeye sordum ateş, göğüste sertil ağrı olursa mastit olmuş olabilirsin dikkat et demişti. Ama seninki normal bi soğuk algınlığı vs de olabilir. Yine de ihmal etme doktora git canım. Baştan gidersen hafif bi ilaçla atlatırsın sıkıntı ne ise.Sabah emzirdim ama
Öncesinde de sağmıştım
Mastit hiç süt inmemesi değil miydi
Ben de bu sabah titreme ve usumeyle uyandim daha once 2 defa daha olmustu grcmisti sonra. Grip gibi bi halim vardi tum vucudum kirgin agriyor gibi. Ancak benim usume ve titreme olmasina ragmen atesim yoktu. Gogus ve sirttan baslayan yuzume dogru yayilan ates basmasi oluyor. Antibiyotigimin bittigi gun basladi bu durum o yuzden enfeksiyon oldugunu dusunmedimMemeler aşırı süt doluyo okadar dolu olmasına rağmen sagilmiyor titreme ateş olmuştu bende aşırı aciyordu goguslerim ama vucudum kiriliyo yazmışsın o değildir olsa anlardir sanirim
Cok ise yariyor mu bu gumus kapak ben aksim annesiyim de yazdiginizi gorunce sormak istedimBu arada gümüş kapak kullanan arkadaşlar ne durumdasınız? Bende bir irritasyon olmadı henüz. Doğumdan bir hafta önce günde üç saat takmaya başlamıştım.
Doktora sordum kullanayımmı diye derimin iz bırakmayacagını ancak istersem contractubex kullanabilecegimi söyledi bende direk onu aldımDaha önce elim kesildiğinde scarex ve contractubex almıştım, scarex'i daha çok sevmiştim. Dr'a sordun mu peki hangisini kullanıyorsun, ne zaman başladın kullanmaya ya da başlayacaksın? ☺
Basladım bileBen duymadım hiç nasıl bişey ne zaman kullanmaya başlıyorsun
Kac gun oldu dogum yapali.benim 2. Gun acti doktorum banti. Lohusa kulodu yuksek bel sargi gibi tuttu gobegimi.. batikon ile pansuman yapyim ve kuru gazlibez ile kuruladim. Doktorum oyle soylemisti.bantımı çıkardık az önce, düz bir çizgi ama uzunevlatlarımızı sağolsun ne diyim, ilk iz olunca garipsiyor insan. Bugün sorcam bakalım ne diyecek. Bantı açınca sanki savunmasız kaldı yara gibi geliyor. Dün gece bebeğe bakmak için iki kez sıçradım bayaa sancıdı dikişlerim. Evet ikincide aynı yerden açıyorlarmış, ikinci bir izden ve kesikten daha iyidir sanırım. Çabuk iyileşir inşallah yaralarımız.
Ben de bu sabah titreme ve usumeyle uyandim daha once 2 defa daha olmustu grcmisti sonra. Grip gibi bi halim vardi tum vucudum kirgin agriyor gibi. Ancak benim usume ve titreme olmasina ragmen atesim yoktu. Gogus ve sirttan baslayan yuzume dogru yayilan ates basmasi oluyor. Antibiyotigimin bittigi gun basladi bu durum o yuzden enfeksiyon oldugunu dusunmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?