- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Bugün doktor bana dokundurttu oralara, iç dikişlermiş o sertlikler, bir ay içinde erirler dedi. Biz
İlk kez sezeryan olanlar neye uğradığımızı şaşırdık bence. Bir de sezeryan kolaya kaçmak diyen birini görürsem ağzına kürekle vururum artık
Bayılma mı, benim gözümden kaçmış demek ki canım geçmiş olsun. Ben kanamam bitti dedim, var daha gelcek dedi, eve geldim devam ediyor az az . Normal doğum o anda çok zor evet. Bizimki de çektiriyor işte. Ama tabiki çok şükür.
Ya genede buna da şükür
Hastanede kaldıgım ilk gece iki tane normal dogum vardı
Kadınlar üst katta olmasına ragmen cıglıkları benim odama kadar geldi o kadar korktum ki iyiki sezeryan dedim
Bende dün gitmiştim kontrole ultrasonla baktı rahmin icindeki kanı bosaltmak icin kürtajda kullanılan sadece hastanelerin satabildigi bi ilaç verdi
Gecen gün ki bayılmadan sonra bosaltmak icin acil aksiyon aldık
Yok dikişin hemen üstünde kücük bi yer parmak bogumlarımdan biri kadar öyle diyimGazdan solayi olabilir. Benim gaz varken oyle sertti karnim.
Teşekkür ederim hepimizin bebişleri sağlıkla büyüsün inşallahHadi gözün aydın saglıkla büyüsün
Bende iki gece kaldım ama ikinci gece ilac verdiler son iğneyi yaptılar bidahada ne sabah ne öğlen cıkmadan bişey vermediler gecede vermediler agrımda olmadı şükür
Diğer dediğini anlamadım
Kızlar yaklasık 2 saat önce doktorun kucagına bayıldım
Normalde annemdeydim ancak yiğenim ameliyat oldugu icin eve geceyim evde bekleyeyim dedim o arada saglık ocagı aradı ev ziyaretine gelicez uygunmusunuz diye tamam dedim
Eve girdim cay koydum pasta börek sipariş ettim hediyelik hazırladım üstümü değiştim falan derken siparişim geldi karsıladım mutfakta onla ugrasırken bi basım dönmeye basladı susuz kaldım bi su iceyim dedim (buarada öykü hep kucagımda) suyu ictim tekrar kapı caldı actım doktorla ebe geldi iceri girerlerken hosgeldiniz dedim ayagıma damla damladıgını hissettim kan oldugunu görüp bebegimi tutarmısınız diye uzattım gerisi yok :)
Bebegi öyle bi sarmısımki kolumdan zor ayırmıslar tansiyonum yükselmiş ve asıl olay altımda uzun pedlerden olmasına rağmen deli gibi bir kan bosalmıs bacaklarım halı kıyafetim komple kan olmus hemen havlu sıkıstırmıslar oda öyle
Biraz kendime gelince aramaları gereken numaraları sordular söyledim sonra beni etrafı ebe biraz temizledi sagolsun idrarımı yaptırdılar parca düştügünü hissettim
Normal dogumu bilmiyorum ama sezeryan sonrası böyle ani kan bosalmaları olabiliyormus kimş doktor tamamen temizliyormus kimisi vucut kendi döngüsünde olsun diye bırakıyormuş falan
Bide ikinci gündem itibaren reglim hep az az geliyordu buda bir belirtiymiş aslında daha yogun kanamalarım olması gerekiyormuş
Cokta dinleyemedim bicok seyi beynim hala kazandı cunku
Özetle sezeryan olan hanımlar lohusalıkta kırk gün yalnız kalınmaz tezi tamamen doğru oldu benim icin
Yataga alez serin diyorlardı oda dogru cıktı
Depend bezi hastanede bırakmıstım ama kendisine geri sarıldım
Olaki bas dönmesi bayılcak hissi vs yasarsanız yaşadığınız anda bebegi hemen güvenli bi yere koyup uzanmak lazımmıs
Ben anca kollarımla bebegimi kitlemişim korkudan zor ayırmıslar :)
Birde az dua almamısım resmen doktorun gelmesi spontane benim eve gecmem spontane hepsi yazılmıs gibi
Annemde bekleseydim ve babam bacagımda oldugum yerde kanlar icinde beni görseydi büyük ihtimal bi inme yasardı bebeğimin basını bi yerlere carpsaydım bende kendimi hic affetmezdim vs
Kendinize dikkat edin yani olabilecek kanamalara herkeste olmasada hazır olun :)
Hemen ekledim mesajımı :) cok sagolBayılma mı, benim gözümden kaçmış demek ki canım geçmiş olsun. Ben kanamam bitti dedim, var daha gelcek dedi, eve geldim devam ediyor az az . Normal doğum o anda çok zor evet. Bizimki de çektiriyor işte. Ama tabiki çok şükür.
Ben molfix kullanıyorum mecburen 25 paket fln boy boy hediye geldi bize şimdiye kadar bir sorun yaşamadım inşallah yaşamam. Kakası çok mu sıvı? Ben altını açtığım zaman çişide kakayı da güzel hapsettiğini görüyorum fakat poposunu silerken kalan kala ve çişi yapıyorKizlar bez ne kullaniyorsunuz. Ben prima premium care kullaniyorum. 1 numarasini kullaniyorum. Gobek deliginin alt tarafinda olacak sekilde takiyorum. Fakat kakasi bacak bolumunden zibinlarina bulasiyor.
Dun buyuk bir macera yasadik. Zibini cok sıkı oldugu icin kaka oldugu gibi disari cikmis. Dizlerine kadar batirmis. Benim ustume bile bulasti. Komple degistirdik bebegi yikadik ve o kucuk zibini kullanmamaya karar verdim. Bugun buyuk zibin giymesine ragmen yine bacak bolumunden disina cikmis cok az da olsa. Acaba bacaklari daha ince oldugu icin falan mi.
Kizimda boyle seyler yasamamistim.
Ben sezeryanımın ikinci günü pansumanı actı doktor yıkanabilirsin dedi acık haliyleMerhaba arkadaşlarSezaryen sonrası duşunuzu alırken dikişli bölgeyi nasıl korudunuz? Bir de dikiş yerinin altındaki bölgede hissizlik var normal midir
Insallah devam eder ne guzel cozmussunuz ben israrla vermiyorum kiyamiyorum kandiriyomusum cenesi daha cok yorulacakmis gibi geliyorBizde de aynı sorun vardı canım. Pek istemesem de dünden beri emzik vermeye başladım emzik ile biraz çözdük gibi bu sorunu. Zaten doktorlar da bu durumda emzik tavsiye ediyormuş. Şimdi 2 saatte bir emziriyorum, ara vere vere dinlene dinlene 40-50 dk emiyor sonra gaz çıkartıyoruz 5-10 dk da uykuya dalması için emziriyorum dalınca emzik verip biraz pışpışlayıp yatırıyorum. Gazı yoksa bu şekilde emzik desteği ile 1buçuk - 2 saat uyuyor. İnşallah bu şekilde devam eder.
Ben prima da molfix de sleepy de kullaniyorum bir tanesine alismasin diye. Ama nedense sleepy daha cok hosuma gitti gibi. Biz de bikac defa cisimizi disari kacirdik oyle. Benim tahminimce gobek baginin altinda bantladigimiz icin bacaktan bosluk olusuyor bu sebeple de kacak oluyor. Bi kucuk beden bez kyllanmayi denedin mi?ya da gobek bagina denk gelen kismi biraz daha fazla alio gobek baginin altina kadar kivirabilirsin. Nasil amlatacagimi bilemedim insallah anlasilir olmusturKizlar bez ne kullaniyorsunuz. Ben prima premium care kullaniyorum. 1 numarasini kullaniyorum. Gobek deliginin alt tarafinda olacak sekilde takiyorum. Fakat kakasi bacak bolumunden zibinlarina bulasiyor.
Dun buyuk bir macera yasadik. Zibini cok sıkı oldugu icin kaka oldugu gibi disari cikmis. Dizlerine kadar batirmis. Benim ustume bile bulasti. Komple degistirdik bebegi yikadik ve o kucuk zibini kullanmamaya karar verdim. Bugun buyuk zibin giymesine ragmen yine bacak bolumunden disina cikmis cok az da olsa. Acaba bacaklari daha ince oldugu icin falan mi.
Kizimda boyle seyler yasamamistim.
Iste su an onu veremiyorum kıyamıyorum ogluma sanki kandiriyormusum gibi geliyor bir de cenesi yorulcakmis gibi geliyor. Ama biyle devam ederse verecegiz sanirimEmzik ver yatırırken
O sertliği bende hissettim küçük bişeyYok dikişin hemen üstünde kücük bi yer parmak bogumlarımdan biri kadar öyle diyim
Merhaba arkadaşlarSezaryen sonrası duşunuzu alırken dikişli bölgeyi nasıl korudunuz? Bir de dikiş yerinin altındaki bölgede hissizlik var normal midir
Normal o zaman ya limelemon dada varmısO sertliği bende hissettim küçük bişey
Emzik olayına bende sıcak bakmıyordum , belki emziği kabul etmez ama en azından gerekirse 15 günden sonra denerim diyordum ama hiç öyle olmadı, altını açarken veya ben sağdığım sütü ısıtırken öyle bir ağlama öyle bağırmaki anlatamam anında başıma ağrı girdi sestenIste su an onu veremiyorum kıyamıyorum ogluma sanki kandiriyormusum gibi geliyor bir de cenesi yorulcakmis gibi geliyor. Ama biyle devam ederse verecegiz sanirim
Normal o zaman ya limelemon dada varmıs
Bence normal benim dikisin ust tarafinda da hissizlik var yavas yavas duzeliyor sankiMerhaba arkadaşlarSezaryen sonrası duşunuzu alırken dikişli bölgeyi nasıl korudunuz? Bir de dikiş yerinin altındaki bölgede hissizlik var normal midir
Evet doktorumu aradım memeler tamamen boş poşet gibi boşalacak süt birikmeyecek dediMemeler aşırı süt doluyo okadar dolu olmasına rağmen sagilmiyor titreme ateş olmuştu bende aşırı aciyordu goguslerim ama vucudum kiriliyo yazmışsın o değildir olsa anlardir sanirim
Nasıl açıldı peki sütler yeterli boşanmaya nasıl başladıBunda 1 kez benimde oldu titreme üşüme ama ilk doğumunda farklıydı baya ateşlemiştim göğüslerim yanıyordu sürekli titreme halim vardi doktora gittim süt dolu ama sagilmiyordu çok açıyordu. Belki sizin soğuk algınlığından olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?