Bende bilemedim cok kücükler daha ya bi kırkı cıksın öyle nene icatlarına baslarım bende ama simdi hıckırınca limon ver susamıstır agzına su damlat falan yapamam
Bak büyük konuşma öyle bi an gelir öyle çaresiz kalırsınki tüm koca karı yöntemlerini sen araştırır denersin dün bizim kız 4 günlük kakasını yapamayınca hçgaz sancısından çıldırdı, ne yapacağımızı şaşırdık, bütün mahalleyi inletti. Altını açıyordum onu bile yapamadım yarı çıplak kaldı kucağımda. O an güvendiğim ç biri elime bi kaç damla kimyon çayı getirip al çok iyi gelir dese verirdim yani. Kuzum o kadar çaresizdiki oturup ben de ağlayacaktım. Sonun da kakasını yaptı da rahatladı.

Kizlar ben ne yemek yapacagiimi sasiriyorum..yesil mercimek suyunu suzup yemegini yapsam gaz yapar mi? Ne yemekleri yapiyorsunuz ?
İlk haşlama suyunu at canım bi de içine kimyon koy. Ben eskiden de o şekilde yapardım gaz yapmazdı. Bi de geçen sevdiğim bi çocuk doktorunun kitabında okudum, annenin yedikleri kesinlikle bebeğe gaz yapmaz yok öyle bişey diyor bilemedim

Mercimek cok faydali ama gaz olayi var diye cesaret edemedim ..tarhanam yeni btti
yesil mercimek bilhassa cok faydalı. kv yapmış geçen gün sağolsun yollamış ama yeşil mercimek dışında herşeye benziyordu yiyemedim. kendim mutfaga girdim mi her işim yarım kalıyor ya 40dan sonra nasıl düzen oturtucaz hiç bilmiyorum

Ayni sorulari bende soruyorum kendime :))) hatta beni emdikten sonra var gucuyle bagiriyor mama vermek durumunda kaliyorum siz ne yaptiniz beslenme sorununu cozebildiniz mi ? ShinSeGi @limelemon
Canım ben dün geceye kadar hiç mama vermedim. 2 saatte bir 40-50 dk dinlene dinlene emdi beni emzik yardımı ile uyudu. Bezi hep çişliydi o yüzden doyduğunu, en azından midesine çiş yaptıracak kadar süt gittiğini düşünüyorum. Ama akşam gaz sancısı tuttu ortalığı yıktı en son artık mama da verdim. Gece 2 kere mama verdim. Şimdi yine sırf emzirme moduna geçtim ama şimdi de uyanmak bilmiyor

Kakasi icin yarim cay kasigi iyi kalite zeytin yagi icir.
Annem de söyledi ama eşimi ikna edemedim neyse Allahtan yaptı. Üstelik katı filan da değil gayet cıvık bir kaka niye geç yapıyor anlamıyorum, doktor da normal hatta daha sağlıklı dedi bilemedim.

Gaz sancısı sürekli cekiyor cunku anasıda hamileliği boyunca öncesi sonrası hep gazlıydı :)
Sürekli emme istegiyle birlikte rahatlamaya calısıyor
Bana doktoru gaz ilacı verdi henüz alamadım ama bigün boyunca çıkartmazsa alırım
Dün karnı cok agrıyormus ben anlamıyorum sürekli aglayıp duruyor emmek istiyor doymuyordu annem sıkıca iki kat polara sardı o kadar iyi geldi ki ona inleye inleye uyudu

Kızlar ben sağım yapmıyorum, rahatsızlık verecek cinsten şişmiyor göğüslerim. 2 saatte bir emziriyorum. Acaba sütüm az mı o yüzden mi sağıma ihtiyaç kalmıyor

Kızlar gögüs ucu yaralarınıza medela purelan öneririm
Lansinoh düzenli kullanmadıgım icin işe yaramadı
Medela yı azcık bi nokta kırmızı olmustu belli kanamış bi kere sürdüm resmen iyileştirdi
Silmenizede gerek yok %100 dogal

Benimde aynı malesef gğüs ucum çok büyük damağıylakavrayamıyor çok ağlıyor sinirlenip sağıp veriyorum bu gidişle mi almayacak diyr korkıyorum
Günden güne bebeklerde büyüyor kavrar iyice sen pes etme yinede , benimki de çok büyük sağınca bide şişiyor ama bir kaç denemede kavrıyor sadece memede uzun kalıpta tek başına memeyle doyuramıyorum kısa sürede uyanıyor olsun o da lazım biberonla doyup memeyle tatlısını yiyor belki de kokumuzu da almak istiyorlar ama göğüs ucu büyük diye yoruluyorlar

Hemen yıkadınız mı bizimde düştü göbek de hafif çıkıntılı gibi bugğn yıkayacaz inşallah

Sabah düşmüştü öğleden sonra yıkadık , ilk yıkamada baya ağladı ama çok rahatladı ve uzun uyudu , bugün yine yıkadık kundak yaptık uyanınca çıkaracağız bugün yıkarken ağlamadı aradı mızıldandı o kadar
Bu Arada yıkadığınız yeri ısıtıcı fan ile ısıttık önce giydirirkende odaya götürdük üşümesin diye , göbeğinden dolayı ilk yıkamaları içme suyunu kaynatıp yıkıyoruz

Annem de söyledi ama eşimi ikna edemedim neyse Allahtan yaptı. Üstelik katı filan da değil gayet cıvık bir kaka niye geç yapıyor anlamıyorum, doktor da normal hatta daha sağlıklı dedi bilemedim.
Esinin gormez yani sagolsun. O gormeden veriver. Ben de ilk bebekte yasamistim. Inat ettim vermedim caresz kalinca vermistim.
Benim bebek de kendi pirt sesinden kendisi korkuyor. Kendisini cok sıkıyor kakasini yaparken, kipkirmizi oluyor.
Kimyonu kendin de ic. Ben rezene cayo yaoiyorum 1 bardak suya 1 tatli kasigi rezene tohumu atiyorum ustune cay tabagi kapatip 5 dk demleyip süzüp iciyorum. Cidden sutumu arttirdi. Tavsiye ederim.

Allah bağışlasın gözün aydın

Koluyla destekleyemedi kafası aşağı sarktı yavrumun. Azıcık büyüyünce yapsın daha yeni 3 kilo oldu bebeğim. Bilmiyorum ben herkesten kıskanıyorum galiba bebeğimi.
Kayınvalidem çok iyi bakmasına rağmen bende sürekli dikkat et anne , aman suyu mu sıcak yok ağlıyor , gibi gibi üzerine titriyorum , ne kadar tecrübeli olurlarsa olsunlar bizim gibi hassas davranamazlar çocuklarımıza elleri büyük ve bana göre daha kaba hareketelerle bebeği kaldırıp indirince hemen söylüyorum kafası düştü böyle oldu şöyle oldu bana diyor ki ben eski gelinimi istiyorum ne kadar pimpirik oldun

Ayy benimk8 de y8kanacak kusmus les kokmus oglusum ama tek basima yikamak istemedim. Babasi gelsin aksam yikariz ben kova kaldiramam. Küveti de bosaltamam. Yazik yavrum sildim ama koku cikmadi.
Bu sabah 5.5 da uyandi emzirdim biberon ile ama ne hikmetse 7.5a kadar uyumadi. Aldim kendimi emzirdim yavrim 5 dkda uykuya daldi. Kokumu ozlemis sanirim.
Gunduzleri uyumadigi zaman giyilmis ve sut akmis geceligimi koyuyorum besigine guzel uyuyor. Yaninda oldugumu saniyor. Annemin kardeslerimde yaptigi eski yontem.

Kizlar ben ne yemek yapacagiimi sasiriyorum..yesil mercimek suyunu suzup yemegini yapsam gaz yapar mi? Ne yemekleri yapiyorsunuz ?
Evet ya o konuya bende takılıyorum protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama yanında yeşillik olmadan sevemiyorum çiğ sebze yemeyin diyorlar. kabak yemeği yaptım geçen gün , enginar yedim 1 tane ve soğuktu benim bağıraklarım etkilendi eyvah dedim bebeğe geçecek o gece bizi uyutmadı kuzum huzursuzluktan
Yeşil mercimeği bende düşündüm bu ara bir düşünüp kendime yeme programı çizeceğim haftalık , fikri olanlar söylerse güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…