Evet altını değiştirirken poposunu siliyorum bakıyorum devamı geliyor kaka çiş ne varsaOh maşallah ben altını üc bezle temizliyorum resmen
İdrarı yapmıs diye değiştirirken hop yeni taktıgıma bir idrar daha yapıyor onuda değiştiriyorum bes dk sonra kaka yapıyor
Babasının cebine kastı var cocugumun
Benim sütüm bu şekilde arttığı için devam ederim aslında ilerde daha çok ihtiyacım olacak 5 ayı bitince bebeğimin işe başlayacağımoh ne güzel organizeilerleyen zamanlarda gerek duymazsın insallah.
her acıktığında tek meme. doyuyor zaten onunla hem o memeye takviye yapmak için 1 öğünlük vakit kazanıyorum. ve tek memeyi tamamen bitirmeye çalışıyorum. doymazsa hala diğer memeye geçiş yapıyorum tabi. benimki bugün tutmaya basladı tekrar :) belki ihtiyac duymayız 2. emzige
Doktor yazmıştı ama çok gerekmedikçe kullanmayın dedi. Çok gaz sorunumuz da yok diye almamıştık ama dün akşam felaket olduGaz damlasına neden baslamıyorsunuz peki ?
15.günden itibaren baslayabilirsin dedi doktor
Hepimiz ayni seyi yasiyoruz..sistemli emzirmek gerekiyormus ama doktor her istediignde verdigim icin baya kizdi bana kendimi cok cahil hissettim orda2saatte bir dedi..dedim durmuyor durmasin aglasin diyo emzik ? Ben öneriyorum dedi..cunku diger turlu cocuk seni emzik niyetine kullaniyo..sonuc pörsümüs memeler..aksama kadar cokcok..valla 1gun yaptim o hatayi dunyam tersine dondu o gün..simdi bizimki uyuyir ve 2saatte bir aglayarak uyaniyor..bizim sorunumuz emdikten sonra yine agliyor eger dayanilmicak gibiyse ben de mama veriyorum (azaltmaya calisiyoruz hic istenilen bir sey degil) bi sisstem kur her emzirdigin saati not al..
Bizimki de kaka yapacağı gün sürekli kendini kasıp duruyor kıpkırmızı. Rezene içiyorum kimyonu da deneyeceğim, bi daha ki kaka krizinde zeytinyağını daEsinin gormez yani sagolsun. O gormeden veriver. Ben de ilk bebekte yasamistim. Inat ettim vermedim caresz kalinca vermistim.
Benim bebek de kendi pirt sesinden kendisi korkuyor. Kendisini cok sıkıyor kakasini yaparken, kipkirmizi oluyor.
Kimyonu kendin de ic. Ben rezene cayo yaoiyorum 1 bardak suya 1 tatli kasigi rezene tohumu atiyorum ustune cay tabagi kapatip 5 dk demleyip süzüp iciyorum. Cidden sutumu arttirdi. Tavsiye ederim.
Doyup doymadığını altını ne sıklıkla değiştirdiğinden kaka yaptığından anlıyorsunuz demişti biri bana
İşin ilginç yanı kakayı 3-4 günde bir yapmasına ve yaparken zorlanmasına rağmen kakası katı değilSu ve sıvı tüketme oranın nasıl bilmiyorum ama arttırmak iyi gelebilir
Kizlar ne zaman disari cikacaksiniz ? Ya da ciktiniz mi bebekle ? Gecen doktora gitmek icin ciktik arabaya binene kadar gozlerim kamastimagaradan ciktim sanki..ve cok bunaldim evde..
Canım biz bebişi annemle yıkadık o da havlu ile güzelce kuruladı şapka taktı.Cocuklari yikadiktan sonra saclarini ne yapiyorsunuz. Ben havlu ile kurulayip sapka giydiriyorum ama ya usurse doye sac kurutma makinasi ile kurutsam mi diyorum ama cmdaha cok kucuk ya korkarsa diye denemedim hic. Sampuan olarak hipp kullankyorum.
Kisa kollu zibin giydirip, ustune de alt ust takim giydiriyorum ayakta corap da var. Hatta ellerine de corap giydiriyorum, eldivenler cabuk cikiyor diye.
Kafada sapka yok. Sadece banyo sonrasi ve disari cikarken giydiriyorum.
Havalar sicak diye kundaga alistiramadim ama simdiden sonra sarmak istiyorum oglumu.
Dogumdan önce kullandığım tüm gıda takviyelerine devam edicem bi süre daha
Ocean plus omega3, osteocare kalsiyum magnezyum vs, maltofer demir
Birde doktor bebegim icin D vitamini verdi 15.gün baslayacakmısım
Benim kızımında keyifle uyuması bana çekmiş eşim öyle diyorDün sabah 7den öglen 3e kadar (2 gibi yıkandı o yüzden uyuyabildi) bes dk uyumadı sürekli emmek istedi altına yap em uyuma seklinde kac saat gecirdik sinir sistemimi cökertti resmen oturdum kendi kendime agladım ben bu cocugu yapamamısım diye
Benzeye benzeye uyuyamama huyu anasına cekmiş gecede karanlık sessiz falan diye güc bela 1e dogru yatırıyorum anca
Pediatri D vitamini verdi ama hemen kullanın dedi bebeğin 6 günlük. Sağlık ocağına kalsa bekle derler ama siz hemen kullanın dedi hangisi doğru anlamadım
Ben hastaneden çıktığımız gün yıkadım günaşırı yıkayın dedilerHemen yıkadınız mı bizimde düştü göbek de hafif çıkıntılı gibi bugğn yıkayacaz inşallah
Hastanede sezaryen sonrası kaldığımda yoğurt çorbası getirdiler gaz yapmadı. Daha sonra doktor bulgur pilavının çok iyi süt yaptığını söyledi. Bir de protein almak gerekiyormuş köfte yaparsın mesela. Taze fasülye ve bulgur pilavı yedim evde. Hem lifli olduğu için kabız yapmaz die düşündüm sezaryen olduğum için önemliydiKizlar ben ne yemek yapacagiimi sasiriyorum..yesil mercimek suyunu suzup yemegini yapsam gaz yapar mi? Ne yemekleri yapiyorsunuz ?
Dün sabah 7den öglen 3e kadar (2 gibi yıkandı o yüzden uyuyabildi) bes dk uyumadı sürekli emmek istedi altına yap em uyuma seklinde kac saat gecirdik sinir sistemimi cökertti resmen oturdum kendi kendime agladım ben bu cocugu yapamamısım diye
Benzeye benzeye uyuyamama huyu anasına cekmiş gecede karanlık sessiz falan diye güc bela 1e dogru yatırıyorum anca
resmen 8 saatbizimki bunu 3 saat yapınca bile feleğim şaşıyor. gazı mı vardı? ben gazı için damlaya geçmeden hindistan cevizi yağına başladım her akşam 4 damla. şimdilik iyi gidiyoruz damlaya geçmeden atlatırız umarım
Anneme göre karın agrısı var
Emziriyorum koyuyorum bes dk icinde gene baslıyor aglamaya annem babam ablam kucaklarında bi süre oyalayıp veriyorlar o ara sütğm ne kadar olduysa gene veriyorum memeyi falan
Ben uykusuzluga alıskınım uykuyu hatta hic sevmem keske uyku diye bişey olmasa falan derim ama on günde resmen feleğim sastı
Bende öyle canımsütünü sağmayan tek ben mi varım? sağmak mi gerekiyor ki? yada neye göre sağmak lazım? ben sağmıyorum mama da vermiyorum 2-3 saatte bir emziriyorum. bazen uyku basına vurdugunda meme istiyor 2 dk ağzında tutup uyuyor
Seninki aynı bezse iyi ben sürekli cise ayrı kakaya ayrı bez koyup duruyorum henüz annelik yüklemesi tamamlanmadı :)Evet altını değiştirirken poposunu siliyorum bakıyorum devamı geliyor kaka çiş ne varsabekliyorum ayaklarını öne doğru ittirip yardımcı oluyorum sonra bez değiştiriyorum
İşte derler ya bir müsibet bin nasihatten iyidir diye bende almadım henüz alıp kenara koymam lazım böyle durumlar icinDoktor yazmıştı ama çok gerekmedikçe kullanmayın dedi. Çok gaz sorunumuz da yok diye almamıştık ama dün akşam felaket oldu
Benimki 15. Gün dediPediatri D vitamini verdi ama hemen kullanın dedi bebeğin 6 günlük. Sağlık ocağına kalsa bekle derler ama siz hemen kullanın dedi hangisi doğru anlamadım
Kızlar ben sağım yapmıyorum, rahatsızlık verecek cinsten şişmiyor göğüslerim. 2 saatte bir emziriyorum. Acaba sütüm az mı o yüzden mi sağıma ihtiyaç kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?