Emzik vermdiysen emzik dene canım. Karnı doyduktan sonra emzik oyalıyor bi süre ya da derin uykuya geçişi kolaylaştırıyor. Ben pek vermek istemedim ama kurtarıcı oldu.Bende sagmıyorum artık eve geldigim ilk iki gün sagdım simdi ihtiyac duymuyorum mamada vermiyorum cok sükür kilo alımımızda iyi gidiyor ama gün icinde sürekli meme istiyor sürekliii bıkmıyor doymuyor gibi her dk emecek
Gecede uyanmayacak 3-4saatte bir anca zorla uyandırıp yediriyorum
Kucaga alıstırdım sanırım ondan öyle oldu
Oyy gözümde canlandı yerim maşallahBenim kızımında keyifle uyuması bana çekmiş eşim öyle diyoreller kollar yukarda yada ikisi göğsünün önünde birleşmiş , yan yatış bacağın biri diğerinin üstünde bacağı da but oldu zaten yiyeceğim az kaldı
Off beterin beteriKızlar işte ben bu durumu dün sabah 8 den gece 1 e kadar yaşadımemzir uyut yatır 5 dakika sonra ağlama sesi. Bi yandan büyük oğlumun dikkat çekmek için yapma dediğim her şeyi yapması. Akşam 10 da artık tüm sinir sistemim çöktü annemi babamı eşimi oğlumu bi güzel payladım ağla zırla derken iyice zıvanadan çıktım. Bir ara bebeğe bile bağıracağım diye korktum
İşin kötüsü bu saate kadar süperdi son 1 saattir yine aynı kısır döngüye girdik emzir yatır kaldır
@honey bunch aynen benim annem de sürekli sancısı var karnı ağrıyor diyip duruyor ama bence o değil sıkıntı.
Denemezmiyim denedim onudaEmzik vermdiysen emzik dene canım. Karnı doyduktan sonra emzik oyalıyor bi süre ya da derin uykuya geçişi kolaylaştırıyor. Ben pek vermek istemedim ama kurtarıcı oldu.
Canim benimde sancı yarım saate düştü gece sonra tuhaf bı şekilde azalmaya başladı uyumuşum resmen hastaneye de gitmedim daha benimkide üniversite hastanesi orda yatmak istemedim şimdide 20 dk ya düşüyor bugün öğlen bir gibi nisanimda geldi şu filan gelmezse 10 dk düşene kadar bekleyip öyle gidecem. Bı hayırla kavusaydik kuzilarimizaHâlâ doğurmadım devlet hastanesi olduğu için acilmam olmadığından bekletiyorlar serum taktılar dünsancı falan kalmadı
AaaHâlâ doğurmadım devlet hastanesi olduğu için acilmam olmadığından bekletiyorlar serum taktılar dünsancı falan kalmadı
Diyorumya bezi bile ters bağlamış, her şeyi ben bilirim havalarında ama o işler öyle değil işteKayınvalidem çok iyi bakmasına rağmen bende sürekli dikkat et anne , aman suyu mu sıcak yok ağlıyor , gibi gibi üzerine titriyorum , ne kadar tecrübeli olurlarsa olsunlar bizim gibi hassas davranamazlar çocuklarımıza elleri büyük ve bana göre daha kaba hareketelerle bebeği kaldırıp indirince hemen söylüyorum kafası düştü böyle oldu şöyle oldu bana diyor ki ben eski gelinimi istiyorum ne kadar pimpirik oldun
Sağlıkla kucağına al inşallahCanim benimde sancı yarım saate düştü gece sonra tuhaf bı şekilde azalmaya başladı uyumuşum resmen hastaneye de gitmedim daha benimkide üniversite hastanesi orda yatmak istemedim şimdide 20 dk ya düşüyor bugün öğlen bir gibi nisanimda geldi şu filan gelmezse 10 dk düşene kadar bekleyip öyle gidecem. Bı hayırla kavusaydik kuzilarimiza
Gerçi bez çok canı saolsun temiz yere yapsınSeninki aynı bezse iyi ben sürekli cise ayrı kakaya ayrı bez koyup duruyorum henüz annelik yüklemesi tamamlanmadı :)
Sezaryen olan arkadaşlar bir sorum olacaksezaryen sonrası eve geldiğimde hani 5 kilo gitmişti falan derler ya ben de o gazla geldim eve bebeğin kilosu kadar kilo kaybetmişim geriye kalan kilolar benim nereye gitti amniyon sıvısı plesanta ağırlığı falan Tabi her şeyden önemlisi bebeğimizin sağlıklı olması ama insan merak ediyor, siz eve geldiğinizde kaç kilo gitmişti. Bir de sezaryen sonrası göbeğin toparlanması için yapabileceğimiz bir şey var mı yani korse dicem ama erken biraz dikişler falan
Benim sağ mememi emmiyor zaten, iki üç dakikayı geçmiyor, silikon uçla veriyorum yine aynı. Sol memeyi güzel emiyor ama sağ memedeki sütler akıyor ziyan oluyor, fırsat buldukça sağıyorum ya da mochi'yi takıyorum. Her emzirmeden sonra 30 cc mama veriyorum, geceyse uyumazsa bi 30 cc daha veriyorum. Dr tek seferde 90 cc verebilirsin dedi ama tek seferde 60 cc bile fazla geliyor. Mememi emzik gibi kullanıyor daha çok, çabuk uykuya dalıyor.
Sezaryen olan arkadaşlar bir sorum olacaksezaryen sonrası eve geldiğimde hani 5 kilo gitmişti falan derler ya ben de o gazla geldim eve bebeğin kilosu kadar kilo kaybetmişim geriye kalan kilolar benim nereye gitti amniyon sıvısı plesanta ağırlığı falan Tabi her şeyden önemlisi bebeğimizin sağlıklı olması ama insan merak ediyor, siz eve geldiğinizde kaç kilo gitmişti. Bir de sezaryen sonrası göbeğin toparlanması için yapabileceğimiz bir şey var mı yani korse dicem ama erken biraz dikişler falan
Geçen bi yerde okudum sütünüz bitmedikçe 2 saat boyunca aynı göğsü emzirin diyordu, sonradan gelen yağlı sütü iyice alsın diye. 2 saat dolunca diğer memeye geçin diyordu ben de öyle yapmaya başladım. 2 saat içinde meme istedikçe hep aynı göğsü veriyorum. 15 dk sonra filan kaymaklı gibi süt gelmeye başlıyor cidden.Tek meme mi emziriyosun aslinda tek memeyle doyup 2.sine hali kalmayip uyuyor..20 dk maksimum doymus oluyor uykuya geciyor..memeyi tutamiyor ya da atiyor anlamadim simdilik..basta aldi ama cani isterse emip cani isterse atiyo ...sanki beceremiyoda dusuruyo..philips avent ultra soft almistim..oioinin yuvarlak ortadontik olanida denedim onu hic almadi..philipsi yine bir nebze :)
O kaymaklı gibi sütü sağmıştım uyku sersemliğiyle döktüm içim cız ettiGeçen bi yerde okudum sütünüz bitmedikçe 2 saat boyunca aynı göğsü emzirin diyordu, sonradan gelen yağlı sütü iyice alsın diye. 2 saat dolunca diğer memeye geçin diyordu ben de öyle yapmaya başladım. 2 saat içinde meme istedikçe hep aynı göğsü veriyorum. 15 dk sonra filan kaymaklı gibi süt gelmeye başlıyor cidden.
Canım cidden karın ağrısı gazı veya kaka yapma çabası olabilir. Benimki de bazen öyle oluyor sonun da kaka yapınca rahatlıyor. Sancı çektikçe rahatlamak için anne memesi isterlermişAnneme göre karın agrısı var
Emziriyorum koyuyorum bes dk icinde gene baslıyor aglamaya annem babam ablam kucaklarında bi süre oyalayıp veriyorlar o ara sütğm ne kadar olduysa gene veriyorum memeyi falan
Ben uykusuzluga alıskınım uykuyu hatta hic sevmem keske uyku diye bişey olmasa falan derim ama on günde resmen feleğim sastı
Benimde eve geldigim ilk gün dört kilo gitmiştiSezaryen olan arkadaşlar bir sorum olacaksezaryen sonrası eve geldiğimde hani 5 kilo gitmişti falan derler ya ben de o gazla geldim eve bebeğin kilosu kadar kilo kaybetmişim geriye kalan kilolar benim nereye gitti amniyon sıvısı plesanta ağırlığı falan Tabi her şeyden önemlisi bebeğimizin sağlıklı olması ama insan merak ediyor, siz eve geldiğinizde kaç kilo gitmişti. Bir de sezaryen sonrası göbeğin toparlanması için yapabileceğimiz bir şey var mı yani korse dicem ama erken biraz dikişler falan
Ben de tam tersi burda iç döküyorum yoksa bana kızıyor bizimkiler bebektir olacak o kadar modundaAman maşallah de dilini ısır :)
Bozulmaz insallah böyle büyümeye devam eder :)
Yani burda keyfim yerinde gibi takılıyorum ama hepimizin ayrı derdi var bicoguda benzer ben sadece cok fazla cocugumu dillendirmiyorum cocuktur olacak yapacak modundayım anama babama eşime aglıyorum o ayrı
Büyük ihtimal öyle zaten gaz cıkarmada sıkıntımız var beceremiyorumCanım cidden karın ağrısı gazı veya kaka yapma çabası olabilir. Benimki de bazen öyle oluyor sonun da kaka yapınca rahatlıyor. Sancı çektikçe rahatlamak için anne memesi isterlermiş
Benim ki de her zaman almıyor zaten bazen atıyor, atınca zorlamıyorum. Sakin olduğu zamanlar hiç vermiyorum. Mesela bugün sakin hiç vermedimDenemezmiyim denedim onuda
Ama hava yutuyor gibi geldi korktum ilk attıgında geri koymadım agzına bi daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?