- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Eşime uyumayan cocuk yapmısım diye hüngür hüngür aglarken kahkaha attı pisBen de tam tersi burda iç döküyorum yoksa bana kızıyor bizimkiler bebektir olacak o kadar modundarahatça bi lohusa ağlaması bile yapamıyorum eşim hemen kızıyor ne var şimdi ağlanıcak diye
Sesini duyunca geriliyorum ben de, bir tane güzel muhabbeti yok ki, hep birilerini eleştirsin anca. Çevrede hiç güzel bir şey yokmuşcasına hep enerji emsin, hep negatif... Ay içim şiştiBiraz fazla koruyucusun gibi sankikaynanamın sesini duyunca belime ağrı giriyor benimde, benim sebeblerim var herneyse bu dediklerini ben kendim yapıyorum eşimle annem bana kızıyor oyuncak ettin çocuğu diye bence çekinme ve korkma dikkatli bi şekilde anneliğin tadını çıkar dokunurken korkma hiçbişey olmaz bikacdefa hemşirelerde izledim hastanede onada güveniyorum gerçi ama çok başka bi duygu kaynana bırakma sen yap onları
Ben eve geldiğimde hiç kilo vermemiştimSezaryen olan arkadaşlar bir sorum olacaksezaryen sonrası eve geldiğimde hani 5 kilo gitmişti falan derler ya ben de o gazla geldim eve bebeğin kilosu kadar kilo kaybetmişim geriye kalan kilolar benim nereye gitti amniyon sıvısı plesanta ağırlığı falan Tabi her şeyden önemlisi bebeğimizin sağlıklı olması ama insan merak ediyor, siz eve geldiğinizde kaç kilo gitmişti. Bir de sezaryen sonrası göbeğin toparlanması için yapabileceğimiz bir şey var mı yani korse dicem ama erken biraz dikişler falan
Açılma hiç yok mu canım sancıların ne durumda? En son ne zaman kontrole gittin doktor bişey demiyo mu kiHâlâ bekliyorum canim vallahi delircem ne zaman dogurcam ben ya
Olsun o süt hep varO kaymaklı gibi sütü sağmıştım uyku sersemliğiyle döktüm içim cız etti
Maşallah canım. Benim de şişlikler iniyor ama ben kilo da alıyorumdur çünkü diyet gittiBen eve geldiğimde hiç kilo vermemiştimoturup ağlayacaktım ama ayaklarım, karnım davul gibi şişti. 1 hafta sonra anca tartılmaya cesaret ettim 1 hafta sonra (işler indikçe) kilo azalmaya başladı. 2.haftam bitti 8 kilo gitti 1 kilo kaldı hamile kalmadan önceki kiloma.
Geçen bi yerde okudum sütünüz bitmedikçe 2 saat boyunca aynı göğsü emzirin diyordu, sonradan gelen yağlı sütü iyice alsın diye. 2 saat dolunca diğer memeye geçin diyordu ben de öyle yapmaya başladım. 2 saat içinde meme istedikçe hep aynı göğsü veriyorum. 15 dk sonra filan kaymaklı gibi süt gelmeye başlıyor cidden.
Kendini tüketme sakın valla sinirler yıpranıyor bir süre sonra. Korkma emzik ver ben de yoğun ısrarlar sonucu verdim sorun olmadı. Sevdiğim bir doktorun kitabında da yazıyor, emme refleksinin tatmin olması için karnı doyduktan sonra emzik verin diye.Büyük ihtimal öyle zaten gaz cıkarmada sıkıntımız var beceremiyorum
kaka da normali ne ne seviyede olmalı vs bilmiyorum oda olabilir tabi
Kaka yapmak icin emme refleksini kullanıyormus saglık ocagı doktoru öyle demişti ondan hic agzını bosta bırakmayıp dayadım ama ben tükendim :)
Cok hava yutuyor gibi ses yapıyor cocugu kandırıcam derken gazı iyice cogaltmıyımKendini tüketme sakın valla sinirler yıpranıyor bir süre sonra. Korkma emzik ver ben de yoğun ısrarlar sonucu verdim sorun olmadı. Sevdiğim bir doktorun kitabında da yazıyor, emme refleksinin tatmin olması için karnı doyduktan sonra emzik verin diye.
E sen hamileyken almadın artık hakkındır emzirirken al biraz. Yakın da bende almaya başlarım süt yapıyor diye eşim sürekli bol kalorili şeyler sokuyor ağzımaMaşallah canım. Benim de şişlikler iniyor ama ben kilo da alıyorumdur çünkü diyet gitti
Allah Allah gevşek mi tutuyor acaba. Benim ki aynı beni emer gibi emiyor. Avent air soft almıştım ben çok güzel.Cok hava yutuyor gibi ses yapıyor cocugu kandırıcam derken gazı iyice cogaltmıyım
Ankarada hava nasıl bilmiyorum ama istanbul tamda dedigin gibi gezmelik
Ben de Doğumdan sonraki 5.güb sağlık ocağına 10.gün doktora gittim ve uzaylı gibi hissettim , 2 günde bir akşamları eşimle yürüyüşe çıkıyorum ama ortalama 35 dk sürüyor marketten bişeyler alıp dönüyoruz sohbet ediyoruz vs. zaten acilen eve dönmek gerekliliği hissediyorum üstelik kızım derin uykudayken uyansa kayınvalide sütümü ısıtabilir gazını çıkarabilir ama ben eşime , beni kamp alanıma geri götür diyorumkızım evde beklerken çok keyif alamıyorum baya adapte oldum bilmiyorum ilerisi nasıl olur
Soothie yi denedim air softta almıştım evden getirtmem lazımAllah Allah gevşek mi tutuyor acaba. Benim ki aynı beni emer gibi emiyor. Avent air soft almıştım ben çok güzel.
Valla ben sarıyorum penye battaniyeye aynı senin gibi yarım kol zıbın üstüne alt üst takımı iki çorap giysiriryoeum a un aşkları sıcak olunca gazını da rahat yapıyor şapka da ince penye şapkalardan yakıyorum bugğn yıkadık kundak yaptık güzelceCocuklari yikadiktan sonra saclarini ne yapiyorsunuz. Ben havlu ile kurulayip sapka giydiriyorum ama ya usurse doye sac kurutma makinasi ile kurutsam mi diyorum ama cmdaha cok kucuk ya korkarsa diye denemedim hic. Sampuan olarak hipp kullankyorum.
Kisa kollu zibin giydirip, ustune de alt ust takim giydiriyorum ayakta corap da var. Hatta ellerine de corap giydiriyorum, eldivenler cabuk cikiyor diye.
Kafada sapka yok. Sadece banyo sonrasi ve disari cikarken giydiriyorum.
Havalar sicak diye kundaga alistiramadim ama simdiden sonra sarmak istiyorum oglumu.
Ameliyattan bi hafta sonra gecti benim ödemimDün kontrolu uz vardı sarılık çıktı çok ağlattılar yavrumu kan aldılar elinden 13.67 çıktı sarılığı 17 sınırmış bol bol emzirmeye beslemeye çalışıyorum sütü sağıp veriyorum gece de 1 kez mama verdim
Bide benim aşırı ödem var ayaklarımda a un ak bileklerim balon gibi şişti hamileyken şişmemiştim hiç neden oldu ki acaba yaşayan varmı
Ve son olarak pazartesi dikişlerim alınacak yapıştıma yapmıştı ama iki başta düğüm var onları alacak sanırım acı olur mu dikişi alınan varmı
Kac gun oldu canim ? Benim 3 ya da 4.gun balon gibiydi ayaklarim (hayatimda odem nedir bilmem) epiduraldrn kaynakli oluyor indi sonra hemen..bol su ic..mama vermekten cekinme sarilik olmasindan iyidir..sagip veriyormussun zatn 13 cok degil bizim 16yi bulmustu yatis verecekti az kalsin ama ilk hafta tavan yapar sonra degerler inermis..13e dusunce bir daha bakmicaz dedi degerine.. cikarsada korkma yavas yavas gerileyecekDün kontrolu uz vardı sarılık çıktı çok ağlattılar yavrumu kan aldılar elinden 13.67 çıktı sarılığı 17 sınırmış bol bol emzirmeye beslemeye çalışıyorum sütü sağıp veriyorum gece de 1 kez mama verdim
Bide benim aşırı ödem var ayaklarımda a un ak bileklerim balon gibi şişti hamileyken şişmemiştim hiç neden oldu ki acaba yaşayan varmı
Ve son olarak pazartesi dikişlerim alınacak yapıştıma yapmıştı ama iki başta düğüm var onları alacak sanırım acı olur mu dikişi alınan varmı
Dün tam 1 hafta oldu sarılığı da inşallah dediğin gibi olurKac gun oldu canim ? Benim 3 ya da 4.gun balon gibiydi ayaklarim (hayatimda odem nedir bilmem) epiduraldrn kaynakli oluyor indi sonra hemen..bol su ic..mama vermekten cekinme sarilik olmasindan iyidir..sagip veriyormussun zatn 13 cok degil bizim 16yi bulmustu yatis verecekti az kalsin ama ilk hafta tavan yapar sonra degerler inermis..13e dusunce bir daha bakmicaz dedi degerine.. cikarsada korkma yavas yavas gerileyecek
Ya ilk kıızmda kendinden eriyen ipmiş bu niye böyle yaptı anlamadım korkıyorum valla hiç dikiş aldırmadı hayatımdaAmeliyattan bi hafta sonra gecti benim ödemim
Sezeryan olduysan verdikleri ilac yapıyor
Benim cok az kaldı
Dikiş alma ne bilmiyorum benimki yapıstırma yaptı sonraki gün dondurucu sıktı kontrole gittigimdede kürdan gibi bişeyle bi kısmından uhu gibi bişey cıkarttı hic acı olmadı
Evet canım doktorum contractubex verdi, aldım ben de. Pansuman yapıyodum bugüne kadar. Yarından itibaren onu kullanmaya başlıycamCanım gözün aydın sağlıkla büyüsünBana majezik verdiler, dikloron iğne ve 500 mg'lik bir antibiyotik. Antibiyotiği düzenli saatinde içemedim ama sabah akşam içtim yine de. Şnşallah sorun olmaz, artım alarm kuruyorum.
Bir sorum da benim var, sezeryan olan arkadaşlara, dikiş izlerinin iyileşmesi için ameliyat sonrası jellerden kullanacak mısınız contractubex gibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?