Bugün ki kontrolümüz iyi geçti sukur. Yarın yine gideceğiz. Ciğere inmemiş. Burnunu temizlediler yine. Hastanede şırıngaya serumu çekiyorlar. Birden bebeğin burnuna sıkıp ters çevirip sırtını iki vuruyorlar ne var ne yoksa cikiyor. Biz evde beceremedik kıyamıyoruz vurmaya sırtına falan
Çocuk doktoru burun kaslarından da kaynaklanabilir dedi hırıltı . Özellikle emerken filan heyecanlanınca. Ama biz aspiratör yaptık bildiğin sarı sümük çıktı, tıkamış genzini. Sonra çocuk rahat nefes alır oldu.
Ay buarada doguran arkadaslar hamilelik takvimlerinizi silsenize bi ara karıstırıyorum kim dogurdu kim hamile
Anneler klübüne de üye olun hatta hazır o güncelleme sayfasındayken
Bugün ki kontrolümüz iyi geçti sukur. Yarın yine gideceğiz. Ciğere inmemiş. Burnunu temizlediler yine. Hastanede şırıngaya serumu çekiyorlar. Birden bebeğin burnuna sıkıp ters çevirip sırtını iki vuruyorlar ne var ne yoksa cikiyor. Biz evde beceremedik kıyamıyoruz vurmaya sırtına falan
Hadi şükür gecmiş gitmiş bitmiş olsun
O hemsireler doktorlar kurtcuk gibi ellerinde döndüre döndüre hareketler yapıyorlar
Hele gaz cıkarırken küt küt nasılda hunharca vuruyorlar
Çocuk doktoru burun kaslarından da kaynaklanabilir dedi hırıltı . Özellikle emerken filan heyecanlanınca. Ama biz aspiratör yaptık bildiğin sarı sümük çıktı, tıkamış genzini. Sonra çocuk rahat nefes alır oldu.
Hadi şükür gecmiş gitmiş bitmiş olsun
O hemsireler doktorlar kurtcuk gibi ellerinde döndüre döndüre hareketler yapıyorlar
Hele gaz cıkarırken küt küt nasılda hunharca vuruyorlar
Kızlar bu arada ben de felaket tellalı gibi oldum ama benim de sezeryan dikisim açıldı bi hafta da onla ugrastim. Aman diyim kuru tutun. Ben gu de 3 defa banyo yapıyorum hiç kuru tutmaya dikkat etmedim korseyle çok terledim falan öyle oldu. Krem ve antibiyotik kullandım şimdi daha iyi
Bizde ona geyregi baymak denir bel kemiğinde bı şey sanırım oda daha küçük bebeği oturtunca veya ayakta tutunca olur genelde ama şöyle üç aylii filan olan bı bebekte olur sanıyorum senin bebeğin oturtulmasi filan mümkün değil. Ama kundak uygun koşullarda yapılırsa bebek için gayet faydalı diye biliyorum canım. Kundak yaomasanda tutuş şekline dikkat et inşallah cani acımasın
Dikkat etmeye çalışıyorum ama emzirirken biraz zorlanıyorum sanırım o da rahat ememiyor yoksa kucakta gezen bi bebek değil anlamıyorum niye böyle oluyo
Allah güç veriyor endişelenme. Bak benimki prematüre minicik dokunsan kolunu bacağını çıkartırım diye korkar insan. Başta bende nasıl yaparım diye düşündüm ama ilk günden profesyonelmişim gibi bir hisle üstesinden geldim. Annem halaa gelmedi gelemedi. Kv arada görmeye geldi gelmese daha iyiydi. 2aydır yalnız başıma yardırıyorum resmen. Gece büyük oğlumda uyanıyor. Onu da yanıma alıp pışpışlıyorum. Sabaha kadar kafamı yastığa ne kadar koydum Allah bilir. Eşim çok yoğun çalıştığı için ona oturma odasında yatak yaptım ondan da yardım alamıyorum anlayacağın. Allah yardım ediyor merak etme. Şuan belim ve göz kapaklarım ağrıyor ama geçecek 3-5 ay sonra herşey rayına oturacak.
Hayırlı olsun canım tez zamanda kavuşursun inşaallah yavruna. Benim oğlum 30+4te doğdu . O da karnımda kakasını yapmış ve yutmuş. Ciğerlerine de kaçtığı söylendi. Antibiyotiklerle atlattı çok şükür. 10gün kritik süreç demişlerdi ama okadar da sürmedi. 10gün içinde oksijen maskesinden de kurtulmuştu.
Rabbim senin de yardımcın olsun inşallah hepimiz farklı zorluklar çekiyoruz ama dediğin gibi geçecek elbet. Her farklı hareketine her farklı sesine korkuyorum çok endişeliyim bir yanım bu kadar olma diyo ama diğer yanımı durduramıyorum böyle böyle annelik ne demek öğrenmiş oluyorum galiba
Yok canım şuana kadar 3 kere yaptık ama cidden çok kötüydü sabaha kadar hırıl hırıl nefes alamadı. Doktor o durumda aspiratör yapın ama hafif tıkanıklıkta sadece serum fizyolojik damlatın dedi.
Canım ben akşam sekiz gibi geldim hastaneye endişe ettim cunku sancı bı sıklaştı bı seyrrldi derken muayene ettiler 2 santim acilmam olmuş yani sancı var ama.acilma yok. Muayene de de bebek iri çıkınca acil sezeryana aldılar ki burda pek mümkün değil. Sonuç olarak doğum yapmış oldum 14 Eylül'ün son dakikalarında ama bebeğim kakasını yapmış günü helmemis olmasına rağmen bı nedenle yoğun bakıma almışlar antibiyotik tedavisi başlatmışlar yani bebeğimi göremedim bile. Genel anestezi yaptılar kan civitici kullandığım için epidural olmazmış . Eşim gördü şimdiye kadar hiç heucanlanmauan eşimin gözleri parlıyordu çok güzel hi bebek dedi bende sadece resmini gördüm. Şimdi sabah olmasını ve kalkabilmeyi bekliuorum. Dua edin inşallah bir hafta tedavi gerekebilir demiş doktor onun dışında herşeyi gayet uolundaymis inşallah sabah itibariyle bende süt calismalarina başlayıp bı an önce bebeğimi koklamak istiyorum sen ne yaptın ne durumdasin
Kızlar bu arada ben de felaket tellalı gibi oldum ama benim de sezeryan dikisim açıldı bi hafta da onla ugrastim. Aman diyim kuru tutun. Ben gu de 3 defa banyo yapıyorum hiç kuru tutmaya dikkat etmedim korseyle çok terledim falan öyle oldu. Krem ve antibiyotik kullandım şimdi daha iyi
Kızlar güzel bir haberim var. Kızım kuvozun 2. seviyesine alınmış yani durumu daha iyi ve beni hastanenin anne oteline alacaklar. Uygun oldukça emzirebilecegim bebegimi Şimdi yoldayız ve çok mutluyum şükürler olsun Allah darda olan tüm annelerin bebeklerin yardımcısı olsun inş ve kimseyi de darda koymasın inş