Canım bugün kontrol vardı bizim. Mamayı bayağa azaltıp emzirmeyi arttırmıştım ama 1 haftada 120 gram almış ortalama 200 gram olması gerekirken. Demekki cidden sütümle doymuyorKizlar emzirdikten sonra uykuya gecme konusunda ciddi problem yasiyoruz..mama verirsem cok guzel uyuyor vermedigim zaman hala meme istiyor ..bu sefer yine ayni soru acaba doymuyor mu ? Ya da memede uyumak istio..emzikte almiyo..Siizn bebekler nasil emmeden sonra gaz seansinda mesela yalanmaya basliyor tekrar meme istiyor..bende gazini cikartiyim yatagina yattiinda uyusun istiyorum ama aglamalar bitmeyince pispislama sallama girisimlerinde bulunuyorum(bu sekildr alissin istemiyorum,gerci uzmanlar ilk 3ayi hatirlamadiklarini ve bagimli olamayacaklarini soyluyorlar) bazen ise yariyo bazen saatlerce agliyoyinede uyumuyo..emzik veriyorum atiyo sanirim meme zannediyo sut gelmeyince atiyo..dedigim gibi babada daha rahat uyuyo.. sizinkilerde oyle mi ?
@sugarpare bizimki desu muzikte gidiyor ama sessizligi daha cok sevdiginide kesfettim pispislama sallama daha rahat uyuyo sanki diger her sey uyariyo onu
Geçmiş olsun canım . Islak kaldığı için sıkıntı olmuştur dikkat et bundan sonra. Nemli kalması iyi değil.Kızlar bu arada ben de felaket tellalı gibi oldum ama benim de sezeryan dikisim açıldıbi hafta da onla ugrastim. Aman diyim kuru tutun. Ben gu de 3 defa banyo yapıyorum hiç kuru tutmaya dikkat etmedim korseyle çok terledim falan öyle oldu. Krem ve antibiyotik kullandım şimdi daha iyi
Gelir tabi ama önce relax ol. Bak beni hatırlarsan 30+4te Doğum yaptım. Hastanede ameda ile göğsümü zorlayıp yara yapsamda sağım yaptım ama ertesi gün bile zorla bir damla çıktı. O da buhar oldu. Eve geldim sağ masaj yap vs yok yok. Duş alıp hafif birşeyler yeyip yatıp uyudum. Uyanınca 10cc ancak çıkartabildim masaj yapıp sağarak. Tabi onu bebeğime vermeleri güç çünkü sondada kaybolup gidermiş. Sürekli dinlenmeye çalıştım evdeki afacanla ne kadar mümkünse. 2saat ara verip 1saat sağım için çabalayarak 20cc çıkartabiliyordum. 1haftanın sonunda 30cc çarpı 8öğün kullandıklarını söylediklerinin tamamını karşılar oldum. 3. Hafta götürdüğüm sütlerin 1/3ini fazla geldiği için dondurucuya koymuşlar.Sağol canım bende aynilarini yapiyodum zaten etkisini anca gösterdi sanırım bugün çıktı biraz rahatladım yedimde biseyler gece bebeğime gittim öyle güzel emiyoki ama süt yok henüz sonra kıyamadım baktım yoruluyor mamasını yedirdim mecburen. Sağım yapiuorum bebehim.hep yanımda olmadığı için sagimlada gelebilir değilmi sutum
Valla bende ablam 40+da cocuk dogumuna dair belirtiler olmadıgı icin sezeryan olmustu hep bunu düşündüm ya banada olursa diye ve banada oldu :)İnşallah
Kötüyü çağırmayalım dediğin gibi bir durum benimki
Annem kardeşimde de bende de emzirememiş burda anlatmayayım çok sıkıntı yaşamış çözememişler durumu malesef
Bu hikaye anlatıldıkça korkardım
Hamilelik boyu aklımda hep bi emzirme soru işareti be korkuydu
Başıma da geldi çok üzgünüm inşallah çabucak geçer
Bize bol pozitif enerjiler gerek modum çok düşük bu günlerde
Darısı başına canımOh ne güzel göbekler bile düşmüş maşallah. Bizim yarın takvim kapanıyor tık yok daha
:) kim bilir daha neler vardır bilmedigimiz söylemedikleriNee limon mu daha nelerçocuğun totosu yanar yahu. Benim oğlanın da reflüsü var gazı olmasa bile sürekli yattığı yerde kusuyor, kv tutturmuş çocuğu sıkıca sar kafasının yanlarına birşey koy kafası düz dursun diyor Kafasının arka kısmı biraz yumru diye.
Zamanla düzelecek o zaten büyük oğlumunki de öyleydi. şekli düzelsin diye çocuk boğulsun mu ya hayret birşey. Bazen gerçekten abartıyorlar
Bizimde 6da bugub kontrol bana liste tutturdu mamayi yavas yavas azaltcaz demisti bende doymadiginda verdim gunde 3 kez falan vermisimdir 40 ya da 60 cc..anca doyuyor cocuk ve uykuya geciyor yoksa aglamaktan cani cikiyor..10 cc anca cikiyor gogsumu sagdiigmda..bende doymadigini dusunuyorum ama bir yandanda sutum geliyo sıknca falan o lıklık sesinide duyuyorum..bakalim bizimki ne alemde...bende 40 dk uapiyordum ama 30 dkda birakiyor bizimkiCanım bugün kontrol vardı bizim. Mamayı bayağa azaltıp emzirmeyi arttırmıştım ama 1 haftada 120 gram almış ortalama 200 gram olması gerekirken. Demekki cidden sütümle doymuyorgerçi doktor anne sütüne geçişte ilk haftalarda az kilo alması normal sonradan düzene girer dedi ama ben üzüldüm.
Doktor dediki 20 dk civarı emzir bi şekilde kandır memeden ayır eğer hala aranıyor uyumuyorsa doymamış demektir 1-2 ölçek mama takviyesi yap. Ben bazen 40-50 dk emziriyorum o kadar uzun emiyorsa doymuyor demektir dedi. Bir de bu işin 2x2=4 gibi bir formülü yok dedi, takip ve gözlemle çözeceksin dedi.
Aynen kendimi kötü hissetmeye başladım,o kadar erken doğacak geçiktirelim biraz daha derken en sonda hala bekliyorumOh ne güzel göbekler bile düşmüş maşallah. Bizim yarın takvim kapanıyor tık yok daha
Aynen kendimi kötü hissetmeye başladım,o kadar erken doğacak geçiktirelim biraz daha derken en sonda hala bekliyorum
Haftalık 125gr normal diyorlardı 200gr mıymısCanım bugün kontrol vardı bizim. Mamayı bayağa azaltıp emzirmeyi arttırmıştım ama 1 haftada 120 gram almış ortalama 200 gram olması gerekirken. Demekki cidden sütümle doymuyorgerçi doktor anne sütüne geçişte ilk haftalarda az kilo alması normal sonradan düzene girer dedi ama ben üzüldüm.
Doktor dediki 20 dk civarı emzir bi şekilde kandır memeden ayır eğer hala aranıyor uyumuyorsa doymamış demektir 1-2 ölçek mama takviyesi yap. Ben bazen 40-50 dk emziriyorum o kadar uzun emiyorsa doymuyor demektir dedi. Bir de bu işin 2x2=4 gibi bir formülü yok dedi, takip ve gözlemle çözeceksin dedi.
Valla aynı durumdayızBizimde 6da bugub kontrol bana liste tutturdu mamayi yavas yavas azaltcaz demisti bende doymadiginda verdim gunde 3 kez falan vermisimdir 40 ya da 60 cc..anca doyuyor cocuk ve uykuya geciyor yoksa aglamaktan cani cikiyor..10 cc anca cikiyor gogsumu sagdiigmda..bende doymadigini dusunuyorum ama bir yandanda sutum geliyo sıknca falan o lıklık sesinide duyuyorum..bakalim bizimki ne alemde...bende 40 dk uapiyordum ama 30 dkda birakiyor bizimki
Gelmezmi tabi gelir sagmayi ihmal etme. Once sicak suya batirdigin havlu ile kimpres yap memelere, sonra da cok sutum var diye dusun ve basla sagmaya. Benim dogumdan sonra sikinca 1 damla bile cikmiyordu. Cok sutum var cok sutum olacak diye dusundum hep. Cocuk doktoru bile sasirdi simdi cok sutumun olmasina. Cunku o gordugunde hic yoktu. Hemsireler sutu yok dediginde hayir var demistim hep.Sağol canım bende aynilarini yapiyodum zaten etkisini anca gösterdi sanırım bugün çıktı biraz rahatladım yedimde biseyler gece bebeğime gittim öyle güzel emiyoki ama süt yok henüz sonra kıyamadım baktım yoruluyor mamasını yedirdim mecburen. Sağım yapiuorum bebehim.hep yanımda olmadığı için sagimlada gelebilir değilmi sutum
Aynen kendimi kötü hissetmeye başladım,o kadar erken doğacak geçiktirelim biraz daha derken en sonda hala bekliyorum
40+3 te dogurdum zorla oldugu yerden aldık içerde kalmıyor bi sekilde cıkıyorlar yani :)Bekliyoruz o ayrı da şişiyoruz da. Dr sana ne dedi doğum hakkında
Bugün gittim açılmaya baktı 1 cm,sancılar 50-60 fakat yok diyor,demekki son haftada normal diye düşündüm.Bol hurma ye sancı arttırıp Doğumu kolaylaştıracağını söyledi halbuki oğlumda hiç söylememişti vermişti suni sancıyıBekliyoruz o ayrı da şişiyoruz da. Dr sana ne dedi doğum hakkında
Banada doktor haftada 125 gr demiştiHaftalık 125gr normal diyorlardı 200gr mıymıs
Aylık hatta 500gr almalı diye biliyordum
40+3 te dogurdum zorla oldugu yerden aldık içerde kalmıyor bi sekilde cıkıyorlar yani :)
Ne nişan ne su ne sancı hic bişey yasamadım bilmiyorum hatta karın düşmesi bile olmadı kanala girmedi vs vs
Bebekler kendileri secermiş nasıl dünyaya geleceklerine ne zaman geleceklerine ancak bizimki kararsız cıktı hayatına azcık müdahele ettik :)
bana da doktor 200-300 gr arası normal demisti. 3200 doğdu ilk hafta gittiğimizde 3320 çıktı. doktor 100 gr ödem verdigini hesapladı gayet iyi demisti. aylık 500 gr az değil miHaftalık 125gr normal diyorlardı 200gr mıymıs
Aylık hatta 500gr almalı diye biliyordum
Oy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demiştiBanada doktor haftada 125 gr demişti
1 hafta sonra Doğum kilosunu yakalamıştık güzel bakmışsınız dedi doktor
Tahmini dogum tarihim 2 eylülde terazi olması icin ikibucuk hafta daha bekletmem gerekirdi :)Ya evet ne mutlu sana,terazi olacaktı demek rahatını bozmasaydınız kararsızoğlumda 41+3. ‘de doğmuştu,doktorumla onu konuştum bugün daha çok yumurtanın çatlama zamanı ile ilişkili ben biliyorum geç çatladığını çünkü adetimden 1.5ay sonra göründü o yüzden acele etmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?