Canım bugün kontrol vardı bizim. Mamayı bayağa azaltıp emzirmeyi arttırmıştım ama 1 haftada 120 gram almış ortalama 200 gram olması gerekirken. Demekki cidden sütümle doymuyor gerçi doktor anne sütüne geçişte ilk haftalarda az kilo alması normal sonradan düzene girer dedi ama ben üzüldüm.

Doktor dediki 20 dk civarı emzir bi şekilde kandır memeden ayır eğer hala aranıyor uyumuyorsa doymamış demektir 1-2 ölçek mama takviyesi yap. Ben bazen 40-50 dk emziriyorum o kadar uzun emiyorsa doymuyor demektir dedi. Bir de bu işin 2x2=4 gibi bir formülü yok dedi, takip ve gözlemle çözeceksin dedi.

Geçmiş olsun canım . Islak kaldığı için sıkıntı olmuştur dikkat et bundan sonra. Nemli kalması iyi değil.
Ben bir hafta sonra oğlumla atçılık oynadım belime çıkartıp. 2hafta sonrada dikişleri unutup parktayken koltuk altlarından tutup havaya kaldırıp döndürdüm 15kg.
Dikiş yerinde yırtılma gibi bir his oldu ama sonra geçti birşey olmadı.
40 çıktıktan sonra bazı yerlerdeki çıkıntılar, sızılar, dikiş çevresindeki his kaybı vs herşey geçti. Yeni yeni korse takıyorum ama karnımdan ziyade belim için. Duruşumu düzelttiği için Bel ağrısına iyi geliyor

Gelir tabi ama önce relax ol. Bak beni hatırlarsan 30+4te Doğum yaptım. Hastanede ameda ile göğsümü zorlayıp yara yapsamda sağım yaptım ama ertesi gün bile zorla bir damla çıktı. O da buhar oldu. Eve geldim sağ masaj yap vs yok yok. Duş alıp hafif birşeyler yeyip yatıp uyudum. Uyanınca 10cc ancak çıkartabildim masaj yapıp sağarak. Tabi onu bebeğime vermeleri güç çünkü sondada kaybolup gidermiş. Sürekli dinlenmeye çalıştım evdeki afacanla ne kadar mümkünse. 2saat ara verip 1saat sağım için çabalayarak 20cc çıkartabiliyordum. 1haftanın sonunda 30cc çarpı 8öğün kullandıklarını söylediklerinin tamamını karşılar oldum. 3. Hafta götürdüğüm sütlerin 1/3ini fazla geldiği için dondurucuya koymuşlar.
Emme refleksi varsa şükret gerisi gelir biraz sabret. Bebeğini kokla öp dokun. Oh mis.

Valla bende ablam 40+da cocuk dogumuna dair belirtiler olmadıgı icin sezeryan olmustu hep bunu düşündüm ya banada olursa diye ve banada oldu :)
Bazen kendimiz cagırıyoruz negatifi
Keşke yapmasak ama durumun icindeyken konusmayla çözülmüyor malesef
Sana en iyi sen moral verebilirsin
Ablam emzirememişti sütü hemen gelmemişti ama ona odaklanmadım ve cok şükür sezeryan olup hemen sütüm geldi
İyi örnekleri düşünmeye iyi örneklerle konusmaya calıs derim bana o dönem en iyi bikaç arkadasım kendi yasadıkları pozitifliklerle destek olmuslardı
Sende sana moral verebilecek kişilerle temasta ol

:) kim bilir daha neler vardır bilmedigimiz söylemedikleri
Tuza basarlarmıs ya eskiden
Sıkısıkıya kundak yaparlarmıs
Şekerli su verirlermiş
Aklıma gelenler sadece
Bu günlere iyi gelmişiz diyorum :)

Bizimde 6da bugub kontrol bana liste tutturdu mamayi yavas yavas azaltcaz demisti bende doymadiginda verdim gunde 3 kez falan vermisimdir 40 ya da 60 cc..anca doyuyor cocuk ve uykuya geciyor yoksa aglamaktan cani cikiyor..10 cc anca cikiyor gogsumu sagdiigmda..bende doymadigini dusunuyorum ama bir yandanda sutum geliyo sıknca falan o lıklık sesinide duyuyorum..bakalim bizimki ne alemde...bende 40 dk uapiyordum ama 30 dkda birakiyor bizimki

Haftalık 125gr normal diyorlardı 200gr mıymıs
Aylık hatta 500gr almalı diye biliyordum

Valla aynı durumdayız bakalım sonumuz ne olacak. Ben de günde 2 kere 45 cc veriyordum sadece gece ama kuzum az kilo almış. Artık huzursuz ise takviye 30 cc vericem çocuğumun karnı doysun ya. Sonuçta emzirmeye devam elbet bizim süt de doyurucu hale gelir.

Gelmezmi tabi gelir sagmayi ihmal etme. Once sicak suya batirdigin havlu ile kimpres yap memelere, sonra da cok sutum var diye dusun ve basla sagmaya. Benim dogumdan sonra sikinca 1 damla bile cikmiyordu. Cok sutum var cok sutum olacak diye dusundum hep. Cocuk doktoru bile sasirdi simdi cok sutumun olmasina. Cunku o gordugunde hic yoktu. Hemsireler sutu yok dediginde hayir var demistim hep.

Aynen kendimi kötü hissetmeye başladım,o kadar erken doğacak geçiktirelim biraz daha derken en sonda hala bekliyorum
Bekliyoruz o ayrı da şişiyoruz da. Dr sana ne dedi doğum hakkında
40+3 te dogurdum zorla oldugu yerden aldık içerde kalmıyor bi sekilde cıkıyorlar yani :)
Ne nişan ne su ne sancı hic bişey yasamadım bilmiyorum hatta karın düşmesi bile olmadı kanala girmedi vs vs
Bebekler kendileri secermiş nasıl dünyaya geleceklerine ne zaman geleceklerine ancak bizimki kararsız cıktı hayatına azcık müdahele ettik :)

Bekliyoruz o ayrı da şişiyoruz da. Dr sana ne dedi doğum hakkında
Bugün gittim açılmaya baktı 1 cm,sancılar 50-60 fakat yok diyor,demekki son haftada normal diye düşündüm.Bol hurma ye sancı arttırıp Doğumu kolaylaştıracağını söyledi halbuki oğlumda hiç söylememişti vermişti suni sancıyıFakat benim geç çatlamıştı yumurta hep 1 hafta geriden gitti o sebeple 10 gün en geç vaktimiz var dedi takvime baktık ama insan sabırsızlanıyor tabi

Ya evet ne mutlu sana,terazi olacaktı demek rahatını bozmasaydınız kararsızoğlumda 41+3. ‘de doğmuştu,doktorumla onu konuştum bugün daha çok yumurtanın çatlama zamanı ile ilişkili ben biliyorum geç çatladığını çünkü adetimden 1.5ay sonra göründü o yüzden acele etmiyorum

Banada doktor haftada 125 gr demişti
1 hafta sonra Doğum kilosunu yakalamıştık güzel bakmışsınız dedi doktor
Oy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demişti
Dedigin gibi 125gr ilk ay icin her hafta dediler
Herkesin doktoru farklı konusuyor demekki 200 cok fazla geldi banada

Tahmini dogum tarihim 2 eylülde terazi olması icin ikibucuk hafta daha bekletmem gerekirdi :)
Normal mi dogmustu peki oglun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…