- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Bu adamlarda evlenene kadar analarının yüzüne bakmaz evlenince annecim diye dizinin dibinden ayrılmazCocuklari gondermiyom kayinvalideye. Cocuklar hastalik kapar diyorum esime de. Muhtemelen esim de annesine oyle diyor. Kayinvalide arada telefon ediyor ben iyilestim kendim kalkip geziyorum evin icinde diyor. Bende iyi iyi diyip kapatiyorum.
Esim izin almis kizi doktora goturmek ic8n. Dedim o anana icindir diye. Yok ya dedi kizi goturecem de anami da hazir gitmisken gotureyim dedi. Yani anasina izin aliyo araya kizo sokuyor.
Yaz8k esime de arada kaliyor ama nerde kalirsa kals8n. Kizi ananin yanina yaklastirirsan bebek te hasta olabilir dedim. Biliyorsun ne tedavilerle ugrastik bu bebek icin ben evhamli oldum, lohusa halimle beni doktorluk bi manyaga cevirme dedim. Sutum kesilecek diye bisey demiyor ama emz8rme olayi olmasa kesin kavga eder benimle.
Yani kisaca kaynanaya gitmek gelmek yok. Bebegi gormedi daha. Azcik sinsiiii oldum. Haketti ama. Dedim esime simdi icmesin su hangi hastaneye giderse gitsin bejim dogumumu mahvetti dedim.
Kizin okul hazirliginda da bu sabah daha sistemliydik. Bebege emzigini verip kizi hazirladim onu gonderip bebegi emzirdim
Emince porsuyor :) sıknca süt geliyor hatta liklik sesini duyuyorum emerken hah tamam artik sutum var diyordumki cocuk kilo almamis..mochiyle (vakumlu pompa) sagdigim zaman 10 cc anca geliyor her bir gogusten..doktorlat bebek daha iyi ceker makinadan diyordu bi 20 cc anca iciyor birinden..valla anlamadim hic sut yokta degil bu cocuk neden kilo alip yettiremiyo bilmiyorum..yeterli gitmiyo demekkiBelki süt kanalların yeteri kadar dısarı vermiyordur
Sürekli sis olmasıda normal değil emzirdikten sonra pörsüyorlar cunku belki gülce tutmayı beceremiyordur
İnsallah faydası olacak sagmanın
Bebeğe biberon kolay geliyor evet hızla doyuyor ama anne kokusu huzuru diye de bişey var zaten %70 süreyle emzirip %30 biberon kullanıyorsa gayet normal benceBiberona alisirmis. Benimki ikisini de aliyor aslinda. Ama bilmiyorum, gece meme vermek cok yoruyor gercekten.
Onu bizim doktor da dedi. Mesela 4 saat uyuyup iyice emiyorsa dokunma uyusun dedi. Ben o yüzden geceleri saat olayına dikkat etmiyorum. En uzun 3.5 saat uyudu şu zamana dek.Bugün çocuk doktoru dediki geceleri metabolizmaları çok yavaşlar, büyüme hormonu salgılanır o yüzden bazı bebekler 4-5 saat aralıksız uyur. Eğer karnını doyurup yattıysa 4 saate kadar uyandırmak için zorlama. Gerçi doktorun tutarsız konuşmaları da vardı ne kadar doğrudur bilemem. Benim kızı da uyutana kadar göbeğimiz çatlıyor ondan sonra da ölü uykusu gibi uyuyor bu seferde gece beslemek için uyandırmaya çalışırken canımız çıkıyor. Uyutmak zor uyandırmak zor
Cok kakaya cıkıyormu pekiEmince porsuyor :) sıknca süt geliyor hatta liklik sesini duyuyorum emerken hah tamam artik sutum var diyordumki cocuk kilo almamis..mochiyle (vakumlu pompa) sagdigim zaman 10 cc anca geliyor her bir gogusten..doktorlat bebek daha iyi ceker makinadan diyordu bi 20 cc anca iciyor birinden..valla anlamadim hic sut yokta degil bu cocuk neden kilo alip yettiremiyo bilmiyorum..yeterli gitmiyo demekki
Evet emerken hareketleniyo guzel emdiysr muhakkak kaka yapiyo hatta sari ve partikullu kakasida olmasi gereken gibi..bir baktir bencede seninkinin huysuzlukta ondan olabilir doydu saniyodum bende ama kilo alamamis yavrumCok kakaya cıkıyormu peki
Bizimki emerken yapıyor temizliyorum tekrar emzir derken tekrar yapıyor kısır döngü icinde sürekli emzir alt değiştir tekrar emzir seklinde saatler geciriyoruz uyumadan
Bende saglıkocagına gidip bi kontrol ettireyim yedigini cıkarıyor bu cocuk kilo almıyor olabilir belki seninki gibi
Boyle basimda dikilenlere daraliyorum, geri cekilir misiniz diyorum ben. Sikinti basiyor kafamda biri dururken.Evet evet çok haklısın. Yakın bir akrabam var arada 5 dk uğruyor bebek görmeye. Emzirirken filan tepemde dikiliyor, komutlar veriyor şöyle yap böyle yap. Normalde kolayca memeyi tutan bebek o gelince huysuzlanıyor resmen. Sonra kadın başlıyor senin sütün az, aç bu çocuk, mama ver, memeyi yanlış tutuyorsun, ağzı küçük çocuğun vs bi sürü zırvalamaya. En son geçen emzirirken çocuğun ağzını açıp gösterdim sinirden bak ağzı süt dolu diye. Hmmm iyi o zaman deyip susup kaldı. Böyle tipler uzak dursun.
Hadi inşallah canımBugün doktoru bilgi verdi durumu iyi şükür antibiyotiği 10 güne tamamlayalım dedi herşey yolunda giderse cuma yada cumartesi taburcu olucaz inş
Canim gece guzelce doyur gerekurse mama ver. Kundak yap uyut. Sonra da sen yat 3 saat sonrasina alarm kurup da. Benim ilk bebekte saglik ocagindan ebe oyle soylemisti. Ve cok rahat etmistim. Senin dojtorunun soyledigi gibi yaptim. Simdi de oyle yapiyorum. En azindan gece rahat edersin. Sonucta en uykusuzsun ve huzursuzsun bebek te senun kadar uykusuz ve huzursuz. Ince bir kundak rahat etturiyor. Ilk bastan hava sicak diye kundak yapmamistim. Ilk kundakta durmak istemedi ama 2. Kundak yapisimda rahatladi.Bugün çocuk doktoru dediki geceleri metabolizmaları çok yavaşlar, büyüme hormonu salgılanır o yüzden bazı bebekler 4-5 saat aralıksız uyur. Eğer karnını doyurup yattıysa 4 saate kadar uyandırmak için zorlama. Gerçi doktorun tutarsız konuşmaları da vardı ne kadar doğrudur bilemem. Benim kızı da uyutana kadar göbeğimiz çatlıyor ondan sonra da ölü uykusu gibi uyuyor bu seferde gece beslemek için uyandırmaya çalışırken canımız çıkıyor. Uyutmak zor uyandırmak zor
Cok kakaya cıkıyormu peki
Bizimki emerken yapıyor temizliyorum tekrar emzir derken tekrar yapıyor kısır döngü icinde sürekli emzir alt değiştir tekrar emzir seklinde saatler geciriyoruz uyumadan
Bende saglıkocagına gidip bi kontrol ettireyim yedigini cıkarıyor bu cocuk kilo almıyor olabilir belki seninki gibi
Canım elektrikli bile olsa pompalar çok çok iyi çekmiyor. Belki hastane tipi olanlar daha iyidir bilmiyorum. Ben de lansinoh vardı ilk hafta uzun uzun sağım yapmama rağmen 1 çay kaşığı su gibi bişey çıkıyordu. Sonra devlet hastanesine gittim yenidoğan hemşiresi vardı emzirme konusunda yardımcı oldu, ucunda bi apart olan enjeksiyonu göğsüme dayadı, vakum gibi bir çekti (ama göğsüm çok acıdı) bir anda bembeyaz süt doldu. Şok oldum. Benim ilk gerçek manada sütüm öyle geldi.Emince porsuyor :) sıknca süt geliyor hatta liklik sesini duyuyorum emerken hah tamam artik sutum var diyordumki cocuk kilo almamis..mochiyle (vakumlu pompa) sagdigim zaman 10 cc anca geliyor her bir gogusten..doktorlat bebek daha iyi ceker makinadan diyordu bi 20 cc anca iciyor birinden..valla anlamadim hic sut yokta degil bu cocuk neden kilo alip yettiremiyo bilmiyorum..yeterli gitmiyo demekki
Yok kiz benimki farkli. Hep anaciymis ama kaybeyme korkusindan. Anasi bebekliginden beri hastayim olecegim diye diye boyle yapmis adami. Anam olecek diye bir korku kalmis icinde. Simdi hastalik hastasi oldugunun farkinda ama ne yapacak anne sonucta.Bu adamlarda evlenene kadar analarının yüzüne bakmaz evlenince annecim diye dizinin dibinden ayrılmaz
Memendeki dipteki sutu emmiyordur. Sutun ilk emdigi kismi su sonraki kismi protein ve asil kilo aldiran kismi en gerideki yag kismiymis. End8selenme. Dinlen ve iyi beslen.Emince porsuyor :) sıknca süt geliyor hatta liklik sesini duyuyorum emerken hah tamam artik sutum var diyordumki cocuk kilo almamis..mochiyle (vakumlu pompa) sagdigim zaman 10 cc anca geliyor her bir gogusten..doktorlat bebek daha iyi ceker makinadan diyordu bi 20 cc anca iciyor birinden..valla anlamadim hic sut yokta degil bu cocuk neden kilo alip yettiremiyo bilmiyorum..yeterli gitmiyo demekki
Yok bu sarı renk ama 3 değil 13 falandırÇocuk doktoru günde 3 kez kaka yapması gerek demişti ilk doğduğu gün bize.kaka yaptigina gore doyuyordur mutlaka bide kakanin rengide önemli mesela ilk kızımda kakası yeşil olduğu zaman hemen kayınvalide üşütmüş bu cocuk derdi sonra çok araştırdım yeşil kaka fazla süt emdiği için yaramadan cikiyormus. Ama yeşil kopukluyse o sanirim hastaliktandi bide alerjik durumlardanda olabiliyormuş bu yeşil kaka
Benimkininde babası rahmetli olmus vaktiyle cok kaynanama zulm etmişYok kiz benimki farkli. Hep anaciymis ama kaybeyme korkusindan. Anasi bebekliginden beri hastayim olecegim diye diye boyle yapmis adami. Anam olecek diye bir korku kalmis icinde. Simdi hastalik hastasi oldugunun farkinda ama ne yapacak anne sonucta.
Sinir aninda biseycik olmaz ona. Seni beni gomer dedim. Kadinjn tek gercek hastaligi psikolojik olan hastalik.
Medela kiralayın gercekten bu işin ustasıCanım elektrikli bile olsa pompalar çok çok iyi çekmiyor. Belki hastane tipi olanlar daha iyidir bilmiyorum. Ben de lansinoh vardı ilk hafta uzun uzun sağım yapmama rağmen 1 çay kaşığı su gibi bişey çıkıyordu. Sonra devlet hastanesine gittim yenidoğan hemşiresi vardı emzirme konusunda yardımcı oldu, ucunda bi apart olan enjeksiyonu göğsüme dayadı, vakum gibi bir çekti (ama göğsüm çok acıdı) bir anda bembeyaz süt doldu. Şok oldum. Benim ilk gerçek manada sütüm öyle geldi.
Sağol canım benim aynen ben hayatımda öyle bişey yaşamamıştım hiç uyur gezer gibi geçti günler tam anlamıyla kendinde olmuyorsun bi de emzirince titreme geliyorduyesilus çok geçmiş olsun
EslemVera sana da çok geçmiş gitmiş olsun
Bu sabah ben de üşüme titremeyle uyandım her titremede göğüslerim sızladı ateşim var mıydı farketmedim ama çok kötü oldum sonra nasıl olduysa uyumuşum tekrar uyanınca geçmiş
Sizinki de böyle bişeyse çok kötüymüş ya kolumu kaldırcak derman yoktu 3 gün nasıl çekmişsinEslemVera çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?