Ben 3 kez sağıyorum doktor 2-3 kez sağ demişti ama göğüs Kalkan’ında süt biriktiğini görünce sabah öğleden sonra ve gece sağmaya başladım
Bu arada iyi beslenip fazla su iç yemekten sonra az da olsa dinlen öyle sağ, birde duşta göğüs masajından sonra
Canlar bugün 11 gün oldu doğum yapalı
Ama benim hala kanamam var günde en kötü 4-5 ped değiştiriyom hala afedersiniz kırmızı renkte mukuslu gibi
Arada da aniden boşalır gibi geliyor
Annem normal değil bukadar diyor ama bilemedim hala devam eden var mı
Benim arkadaşım kendisinde yaklaşık 40 gün yoğun geldiğini söylemişti ama kendini ziyaret ettiğimizde çok zayıflamış adeta çökmüştü iştahı da yokmuş , bu kadar yoğun kanaman varsa vitaminlerini ve beslenmeni ihmal etme derim , çünkü ilerleyen zamanlarda hasta olmayan kıZ bağışıklığı düştü ve grip olduğunda en az 15 gün çekiyordu
Hhoney bunch@Luxiyesilus@ShinSeGi kızlar kv demiş ki bir süre geçmiş olsuna gelenleri ben kendi evimde ağırlayım. Bizden biraz da lokum almış ikram etmek için Ne kadar sürer bu bilmiyorum ama o varis çorabı furyası kadınları bir daha göresim yok. Onlar ve kv yüzünden hastanelik oldum ötesi yok. Dahiliyeye gittim tansiyon takibi yapıcaz, stresli bir gün geçirdin sanırım dedi doktor.
Töbe töbe hala misafir derdinde
Seninki bu kafayla cocugu getirin bende kalsın ben göstereyim bile der
Zaten getirecek olanıda getirmiştir coktan eve pis
Kızlar sezaryen dikişleri için doktorunuz bir krem verdi mi hani dikiş izleri daha hızlı iyileşsin diye? Benim vermedi de Açe mı böyle bir şey diye merak ettim
O konuda bende çok arada kalmıştım hatta göğüs kalkanında biriken sütü de saatte bir boşaltıp biberona koyuyorum çünkü bazen 30 cc fln birikiyor günah o yüzden dolapta sütüm varsa göğüs kalkanındaki sütü veya yeni sağdığım sütü başka biberonla dolaba koyup soğuyunca birleştiriyorum zaten genelde ya o gün ya ertesi gün süt bittiği için eski süt yemi süt olmuyor en fazla 1 günlük süt oluyor
Evet hatta tüm cildine sürüyorum daha önce 4 çocukta denenmiş annem saolsun:) göbek bağı düşene kadarda sürdüm şimdi hala sürüyorum kuruma yapmasın yumuşak kalsın diye , ısıtma yapmadım hiç ama zeytinyağının gerçekliğinden emin olmak lazım.
bazen iyi bazen eh işte mesela geçen hafta daha iyiydi bu hafta daha az ,gergindim biraz o yüzden olabilir
3.aydan itibaren stoğa başlayacağım kısmetse buzlukta 3 ay bekliyormuş bende 6 ay sanıyordum , dışarda 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay. ama hiç stok yapacak kadar olacağını canlandıramıyorum gözümde o kadar süt artar mı bende bilmiyorum , çünkü zaten günden güne bebeğin ihtiyacı da artıyor Allah yardımcımız olsun
Dün gece kiz uyumadi hadi dedim esime sen uyu..tum gün yine uyumadim damla yemek yaptim esim geldi yedi icti uyuyo suan...aglamamak icin zor duruyorum o horladikca..git odaya gozum gormesin bari dedim manyakmisin nesin uykum var diyo benim yok sanki ben insan degilim 2gundur 2 saatlik uykuylayim beyfendinin uykusu varmis..bizimle uyaniuo olabilir ama memelerini cekistiren biri yok gece yarisi..cidden tukenmis hissediyorum ya.tek basima ben ustesinde gelebilcekmiyim..bi yerde bayilip kalicam
Kac gün oldu ki
Benim ödemim coktu önce o indi
Bol su iciyorum bol emziriyorum iyi besleniyorum ama porsiyonlarım cok kücüldü hamileliğime nazaran
Hamileykende öküz gibi yemiyordum ama simdi bir tabak yemek yetiyor yanına corbaydı pilavdı salataydı dalmıyorum veya yarım tabak yemek yanına garniturleri yiyorum
Gec yemiyorum aksam anca bi seftali bi dal üzüm iki incir falan
Kompostolarım sekersiz
Vs böyle klasik seyler işte :)
bazen iyi bazen eh işte mesela geçen hafta daha iyiydi bu hafta daha az ,gergindim biraz o yüzden olabilir
3.aydan itibaren stoğa başlayacağım kısmetse buzlukta 3 ay bekliyormuş bende 6 ay sanıyordum , dışarda 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay. ama hiç stok yapacak kadar olacağını canlandıramıyorum gözümde o kadar süt artar mı bende bilmiyorum , çünkü zaten günden güne bebeğin ihtiyacı da artıyor Allah yardımcımız olsun
Dün gece kiz uyumadi hadi dedim esime sen uyu..tum gün yine uyumadim damla yemek yaptim esim geldi yedi icti uyuyo suan...aglamamak icin zor duruyorum o horladikca..git odaya gozum gormesin bari dedim manyakmisin nesin uykum var diyo benim yok sanki ben insan degilim 2gundur 2 saatlik uykuylayim beyfendinin uykusu varmis..bizimle uyaniuo olabilir ama memelerini cekistiren biri yok gece yarisi..cidden tukenmis hissediyorum ya.tek basima ben ustesinde gelebilcekmiyim..bi yerde bayilip kalicam
Kıyamam ya haklısın bu dönem benimde herşey gözüme batıyor herşey sinirimi bozuyor , uykusuzluk daha feci gece az kalkmama rağmen kayınvalide yardımcı oluyor öğlen 1 saat uyumazsam vücut birden düşüyor seninki desteksiz zor haklısın eşin biraz uyusun sonra sana yardımcı olsun
Seninki gene uyanıyormus benimki uyanmıyorda
Bi kere diğer tarafa dogru yatarmısın diye dürttüm ayaga kalkıp yatagı toplamaya basladı gecenin bi yarısı hala rüya görüyor
Öyle bi uyuyus düşün
Eşim aç bu çocuk diye diye beni de alıştırdı ama ben Doğumdan 1 hafta sonraki doktor kontrolünde bebeğin ihtiyacını konuştum 30 ml öğün başı demişti hemşireler bu nedenle zamana kadar dedim ilk günler dedi , bebek ne kadar isterse bir öğünde 75 cc ye kadar normal dedi şoka girdim
Ben de 9 kilo verdim ama 6 sı doğumda gitti
10 günde 3 kilo vermişim o da ödemlerim
53 kilo olmuşum ben de vermek istemeyenlerdenim umarım daha fazla vermem kilo verdikçe moralim bozuluyor