Ben de şu emzirme sonrası sağma olayına başlıycam. Emziriyorum yaklaşık 30-35 dk daha fazla ememiyor, sonra da mama veriyorum mecburen. Sağma işini daha sık yapmalıyım. Süt için de hurma, çiğ badem, tahin helvası yiyorum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. Şu süt artırıcı çaylardan içen ve işe yaradığını düşünen var mı?
Kızlar sütünüzü sağın illa biberon için değil sağdıkça süt üretimi artıyor. Bide biara gebelik okuluna gitmiştim devlet hastanesinin. Başlarda cok süt gelir sağın buzluga atın, sonradan ya süt azalır yada bebek emmeyi reddeder ozaman buzlukta ki sütlerden verirsiniz demişlerdi.
Ben de şu emzirme sonrası sağma olayına başlıycam. Emziriyorum yaklaşık 30-35 dk daha fazla ememiyor, sonra da mama veriyorum mecburen. Sağma işini daha sık yapmalıyım. Süt için de hurma, çiğ badem, tahin helvası yiyorum, ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. Şu süt artırıcı çaylardan içen ve işe yaradığını düşünen var mı?
Bestlak damla aldım ben sanki faydası oldu gibi ama başka bi sürü şey de yiyorum incir, dereotu, semizotu, hurma, ceviz, rezene, komposto, bulgur pilavı, helva vs. Şuan hala göğüslerimden akarcasına süt yok ama eskiye nazaran arttı.
Bence o doktor dogru demis. Ben hep emzirip kalani sagiyordum. 3 gun boyunca geceleri usendim sagmadim sadece emzirdim. 3 gunun sonunda gunduz sagdigimda sut miktarim yariya dusmustu. Memede kalan sut ihtiyac fazlasi diye vucut daha fazlasini uretmedi sanirim. 2 gundur eski duzenime dondum sagiyorum sutum artma egiliminde. Bebek emdikten sonra sagiyorum. 20 cc bile ciksa kârdır.
Hurma aldim sutu arttiriyor diye baya ise yaradi.
Evet vücut birazda beyinle bağlantılı sanırım ,
Ben emzirme sonrası değil biraz dinlenip sonra sağlarım diye düşünüyordum , bence bu bile etkiliyor hemen sağmak ve yeniye yer açmak lazım , nasıl bebek memede uyuyunca karnı doydu sanıyoruz ama bazen yorulduğundan ve sıcaktan uyuyo kalabiliyor ve kısa sürede uyanıp hiç süt içmemiş gibi aç oluyor onun gibi.. o yüzden kalan sütü hemen sağmak çok mantıklı
aynen ev çok güzel havalandı bugün camı hiç kapatmadım akşama doğru kapatırım :) bi de uyurken temizlik yaptım benden mutlusu yok bir ara uyandı emzirdim tekrar uyudu böylece kendi kendime her isimi görebilecegimi anladım :)
Marifetli kadının hali baska yahu
Ben bu haftasonundan itibaren yalnız kalmaya baslayacagım
Şimdiden yemegi nasıl yapıcam öyküye nasıl tek bakıcam düşünüyorum
İki haftadır camasır yemek bulasık ütü vs vs hep annemdeydi sofradan tabak kaldırmıyordum
Ilk kızıma çok emzik aldim hiçbirini tutmadı sadece soothiehi tuttu ama soothienin 6 ay sonraki kullanılanı sevmedi ilkine göre sert geldi kendiliğinden bıraktı 9. Ayda gerçi 1 yaşta bırakmak için ideal zaman
Kızlar selamlar okumak istiyorum ama bayaa gerilerdeyim şuan biz hala hastanedeyiz yani bebegimi vermediler. Dun için cikarcaklardi sonra sararmaya başlamış kuzum çıkarsak dahada artar 24 saat dursun dediler. Bugün geldim yanına emzirmeye beyazlamisti ışığını kapattılar şimdide kültür örneği aldık enfeksiyon riski için sonuç gelmeden cikaramayiz dediler. Araştırma hastanesi olunca böyle elini versen kolunu kurtaramiyorsun. Ben dün tabircu oldum ama bugün çıkamayınca burda anne evi diye bı yer var emziren anneler için bugün oraya yerlestim mecburen. Sutum gelmeye basladi ama iç saate bir emzirmeye ben gelmezsem mama veriyorlar fosur fosur emiyor onu beni tutmaya zorlanıyor.insallah bı gece kalirimda yarın bebeğimi alır çıkarım. Dua istiyorum sizlerden inşallah bı problem çıkmasında yarın bizde çıkalım Bian önce. Uykusuz geceysede evimizde yaşayalım. Bende artık kıyafetlerini giydirmek istiyorum. Şuan sadece emzirme saatlerinde battaniyesi ne sarıp kucağıma alıyorum. Kablolardan rahatta tutamıyorum canım sikiliuo bu duruma. Tabi hamd olsun burda neler var. Rabbim kimseyi.evladiyla sağlığıyla imtihan etmesin. Eee varmı hala dogurmayan...
Benim kızım bugün hep uyudu zorla uyandırıp emzirdim helak oldum. Biraz endişelendim ama çişini kakasini yapiyo, emiyo, ateşi yok, burnu açık. Başka endişelenmem gereken bisey var mi acaba? Yoksa bu gece icin endişelenmeye başlıcam çünkü muhtemelen uyumayacak...
Kizlar sleepy'nin 2 numarasini kullanan var mi? Denemek icin 1 numarasini aldim 40'li paket. Begendim ama biraz ufak gibi. 2 numaradan siparis ettim ekonomik paketlerden ama simdi ya buyuk olursa diye dusunuyorum. 3 kilodan basliyormus o da ama bilemedim.
Kızlar selamlar okumak istiyorum ama bayaa gerilerdeyim şuan biz hala hastanedeyiz yani bebegimi vermediler. Dun için cikarcaklardi sonra sararmaya başlamış kuzum çıkarsak dahada artar 24 saat dursun dediler. Bugün geldim yanına emzirmeye beyazlamisti ışığını kapattılar şimdide kültür örneği aldık enfeksiyon riski için sonuç gelmeden cikaramayiz dediler. Araştırma hastanesi olunca böyle elini versen kolunu kurtaramiyorsun. Ben dün tabircu oldum ama bugün çıkamayınca burda anne evi diye bı yer var emziren anneler için bugün oraya yerlestim mecburen. Sutum gelmeye basladi ama iç saate bir emzirmeye ben gelmezsem mama veriyorlar fosur fosur emiyor onu beni tutmaya zorlanıyor.insallah bı gece kalirimda yarın bebeğimi alır çıkarım. Dua istiyorum sizlerden inşallah bı problem çıkmasında yarın bizde çıkalım Bian önce. Uykusuz geceysede evimizde yaşayalım. Bende artık kıyafetlerini giydirmek istiyorum. Şuan sadece emzirme saatlerinde battaniyesi ne sarıp kucağıma alıyorum. Kablolardan rahatta tutamıyorum canım sikiliuo bu duruma. Tabi hamd olsun burda neler var. Rabbim kimseyi.evladiyla sağlığıyla imtihan etmesin. Eee varmı hala dogurmayan...
Kızlar benim gunum de haftaya doluyor süre dolunca gelmezse sezaryan yapalım dedim doktorum hiç oralı değil gerek yok bir hafta 10 gün bekleyebiliriz dedi haftaya cumartesiye kadar normal.gelmezse Yine kontrol üç.gunde bir kontrol yapacağız dedi. Kanala henüz girmemiş 3200 kilosu diğer değerler normal dedi. Cati muayenesini de daha yeni yaptık uygun dedi.
Kizlar sleepy'nin 2 numarasini kullanan var mi? Denemek icin 1 numarasini aldim 40'li paket. Begendim ama biraz ufak gibi. 2 numaradan siparis ettim ekonomik paketlerden ama simdi ya buyuk olursa diye dusunuyorum. 3 kilodan basliyormus o da ama bilemedim.
Ben kullanıyorum canım ama memnun kalmadım maalesef oğluma pişik yaptı, İnstagramda mühendisinoğlu tavsiye ediyor diye almıştım ama primaya döndüm, büyük oğlumda prima kullanıyordum, hiç pişik olduğunu hatırlamıyorum bile
Arkadaşlar bebeğim sarılık olmuş 12 dedi derecesine önemli değil dedi 3 gün sonra tekrar kontrol etti 13 olmuş. 23-25 olmadıkça riskli sayılmıyormuş sanırım. Bol emzir Pazartesi tekrar bakıcaz dedi. Bol bol emzirmeye çalışıyorum ama hala sarılık geçmedi gibi geliyor bana Bebişinde sarılık olan var mı neler yaptınız ?