Müge abla candır :)Hahahahaben simdiden darlanmaya basladim..müge anliyla güne baslayip esrayla biitriyourm
Ben oyle durumda hemen en ince penue battaniyesi ile kollarini bacaklarini sarip kundakliyorum. Zaten cani cok uyku istwyip uyuyamadigindan kollarini cikarmak bile istemiyor, sarmama izin veriyor. Emzigini veriyorum. O kisim sikinti belki 10 defa o emz8g8n cikariyor ben veriyorum derken uyuyor. Uyku rutini olusturmaya calis. Mesela uyku zamani hep ayni ninniyi ac. Bastan etkilemez ama belki 10. Defa da alisir.Günaydin.
Savas verdigim bir gecenin ardindannn...bitmis durumdayim..bizim derdimiz uykuya gecis emmede gazds pek sorun yok ama sonra boncuk boncuk bakiyo uyumadigi surecede mizikmizik..resmen uykuya direniyo cocuk
Ben oyle durumda hemen en ince penue battaniyesi ile kollarini bacaklarini sarip kundakliyorum. Zaten cani cok uyku istwyip uyuyamadigindan kollarini cikarmak bile istemiyor, sarmama izin veriyor. Emzigini veriyorum. O kisim sikinti belki 10 defa o emz8g8n cikariyor ben veriyorum derken uyuyor. Uyku rutini olusturmaya calis. Mesela uyku zamani hep ayni ninniyi ac. Bastan etkilemez ama belki 10. Defa da alisir.
Bir de tavsiyem bebek besiginde her uyandiginda mizildandiginda yanina hemen gitme. Cok aglarsa git. Karnini doyur altini degistir hala agliyorsa zaten uykudandir.
Gözün aydın maşallah canım bende hala beklemedeyim inşallah bizde alırız en kısa süredeMerhaba anneler,bende sonunda doğum yaptım
Cuma akşamı 2.yavrumu kucağıma aldım.Umarım en kısa sürede yavrularına henüz kavuşmayan annelerde kavuşur.
Canim o zaman biraz aglamasina izin verip yataginda uyumaya alistir. Daha cok yenisiniz. Ilerde kilo aldikca agirlastikca hep gogus rutini arayacak. Ben yataginda yatirip mizildandikca kalkip bakiyorum. Dun aksam mesela uykusu var uyumuyor, karni tok. Ama yavrum altina yapmis ondan huzursuz olup uykuya dalamamis. Altini degistirdik rahatladi.Benimki kundak sevmiyo elleirni baglayinca daha cildiriyo cikartmaya calisiyokiyamiyorum bende..evrt onu bende farkettim her mizirdandiignda gitmedim bi baktm dalmis :) ama bizimki goguse alisti...gogsumuzde uyuyp oyle yatiriyoruz besigine nolacak boyle suan bile gogsumde
..anakucagn yatirdiigmda uyaniyo
C caglasam_mi emzik veriyorumda cani isterse aliyor gece aglayasi varsa atiyo :)
Benimde hic istemedigim sey ama ilk3 ay aliskanlik olmaz anne sicakligi arar diyolar ciddende oyle galiba bizim kokimuz olmadan uykuya dalamiyoCanim o zaman biraz aglamasina izin verip yataginda uyumaya alistir. Daha cok yenisiniz. Ilerde kilo aldikca agirlastikca hep gogus rutini arayacak. Ben yataginda yatirip mizildandikca kalkip bakiyorum. Dun aksam mesela uykusu var uyumuyor, karni tok. Ama yavrum altina yapmis ondan huzursuz olup uykuya dalamamis. Altini degistirdik rahatladi.
Birkac gun aglasa bile cok sorun etme. Oyle oyle yerine alisir. Ilk bebekte ayakta sallamaya alistirmistim sonra hep aradi 4 5 yasina kadar hep ayakta salla diyordu. Koca kiz anaokuluna giderken bile gece uyumak icin?ayakta salla diyordu. 8nsallah bunda oyle olmaz.
Ben kaynanadan korkmasam ve ekonomim duzgun olsa ben de cok cocuk isterim ama 3.yu bile istemiyom artik.Mügeye bi kadin cikti 28 cocugu olmus ve olmus..yasalar 38 olcakmisAllahimmmmm biz birtanesinde pert olduk her 9 ayda bi cocuk yapmislar
Yakinsiniz herhalde bir de ..biraz uzak olsa rahat ederdin..ben tek buyudugum icin sesi falan hic kaldirmiyo kafamBen kaynanadan korkmasam ve ekonomim duzgun olsa ben de cok cocuk isterim ama 3.yu bile istemiyom artik.
Kadin, tekrar dogursam kanser olur. 34 gunluk oldu bebegimiz ama daha gormedi. Biraz da zor gorur. Inat ettim. O cook istedigi erkek torunu ona gostermeyecem. Evde bir oturamiyoruz hemen telefon, hoop esim annesinde. Artik cocuk bile farketti baba senjnle hic vakit geciremiyorum hep babannemle ilgileniyorsun diyor. Benimle ilgilenmiyorsun diyor kizcagizim.
Aaaa kardes ozaman sikayet etmeyecen. Senin kiz sana cekmis. Agaca bakan kecinin,Benimde hic istemedigim sey ama ilk3 ay aliskanlik olmaz anne sicakligi arar diyolar ciddende oyle galiba bizim kokimuz olmadan uykuya dalamiyobir yandan da korkuyorum bu sekilde aliscak diye tam bir kararsizlik bende oyleydim koca kizdim sirtina alll ayaginda salla derdim
Tesekkur ederimAaaa kardes ozaman sikayet etmeyecen. Senin kiz sana cekmis. Agaca bakan kecinin,
dala cikan oglagi olurdemisler.
Yalniz sana ne diyecem poncik kizin cok tatli masallah. Fotografini gorunce hemen yazamadim. O emzirme yastiginda daha sirt ustu oturur gibi birakma en azindan 4 veya 5 aylik olsun. Beli incinebilir. Simdi duz yerlerde yatir.
Torun sevgisi falan umurumda degil. Kadin bu hayatta sadece kendini dusunjyo. Gitsin simdi su icmesin de simdi susuz kalsin bobrekleri, simdi yatsin hastanede. Benim kizdigim benim dogumda yapmasi tum bunlari. Hastaliktir, kazadir tamam ama bununki bile bile kendini hasta etmek. Yemek yememek su icmemek nedir ya. Hatta doktorun veridi ilaclari bile kullandigini dusunmuyorum. Cunku ayni ilaclari hastanede icince iyilesti. Hastanede yatarken ona farkli ilac vermediler, evdeki ilaclarini goturduler onlari kullandi. Kadin hastanede yatmaya bayiliyor.Yakinsiniz herhalde bir de ..biraz uzak olsa rahat ederdin..ben tek buyudugum icin sesi falan hic kaldirmiyo kafambir de hamilelik dogummm bana cok uzak seylermis buyuk konusmayayim bir 5 yil gecmesi lazim 2.yi dusunmem icin esim cok istekli ama hayirlisi..
Ben de erkenden gittii icin kirginim bayramd seyranda uzun uzun gitmeyi dusunmuyorum..cok sevseler kalir azicik ilgilenirlerdi torunla ama xaten 6 torun var doymuslar :)bosver takma kafani hic
Yuzustunde sikinti olmaz. Benim kiz cok erken oturdu omurgasi dumduz degil. Ustelik ben oturtmadim esek sipasi kendi oturdu.Tesekkur ederimevet iki uc kez yaptim oyle sonra aklima geldi koymadim daha..yuzustu gaz icin koyuyorum onda sakinca yok herhalde ?
Geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda geçer sarılığı bebeklerimizin. Uyandırmak benim çok uzun sürüyor, uyandırıp emziriyorum ama max 15 dk yoruluyo sonra biraz bekleyip tekrar emziriyorum en azından 20 dakikaya tamamlayım diye ama kusuyor. Bir de emzirmek için gece uykusunu bölmüş oluyorum üzülüyorum.Bugün doktor kontrolü var inşallah kilo almıştır. Bu sefer de ishal olduOğlum da sarılık, hatta geçmesi gerekiyodu ama geçmedi maalesef doktor tahlil yapacak. Ben de 2 saatte bir zorla uyandırdım emzirdim mama verdim vs. Sarılığı düşmeye başladı ama hala geçmedi. Sarılık çok halsizlik ve uyku yapıyor, karnı doydukça sarılığı geçiyor. Çok mu kusuyor bebeğin? Emzirmeye devam et. Benim uyandırma aşamam çok uzun sürüyor, emmesi yaklaşık yarım saat, sonra da sağıyorum sütü
Kizi buldum ya komusuyorum rahat rahatYuzustunde sikinti olmaz. Benim kiz cok erken oturdu omurgasi dumduz degil. Ustelik ben oturtmadim esek sipasi kendi oturdu.
2. Coxuk konusunda da cevremdekiler bu tek olmaz, 2.yi yap dediler ama ben dinlemedim. Sonra da ben istetince coxuk olmadi. 3 yil boyunca tedavilerle ugrastim. 2 defa tup bebek yaptirdim dunyanin parasi gitti. O psikoloji cok fena bir sey. Kizin biraz buyur 2 yasindayken falan istiyorsan eger 2.yi yap. Cok ara vermek inan hic iyi degil. Bazen buyuklerin bir bildigi oluyor.
Simdi yasli teyzeler gibi ben diyorum?aman 2.yi beklemeden yapin diye
Gözün aydın canım benimMerhaba anneler,bende sonunda doğum yaptım
Cuma akşamı 2.yavrumu kucağıma aldım.Umarım en kısa sürede yavrularına henüz kavuşmayan annelerde kavuşur.
3 haftada1210gr mı almış hey maşallahKızlar selam. 21 günlük olduk bugün. Uykularımız biraz daha düzene girdi. 2 gündür burnunda hırıltı vardı. Bugün doktora görürdüm enfeksiyon dedi. Şu an için ilaca gerek yok 2 güne belli olur geçip geçmeyeceği dedi. Diğer iki kızım okuldan getirdiler muhtemelen. Diğer kızların kış bebeği. Kışın bebek büyütmek çok daha kolay. Mersin’de şu an klimasız oturanıyoruz bile. Hava inanılmaz tozlu. Bunlar da etkiledi muhtemelen. İlk kez kırkı çıkmamış bebeğim hasta oluyor, tecrübe işe yaramıyormuş her zaman. Neyseki güzel kilo almış. 2.880 doğum, 2650 hastaneden çıkış. 3. Haftada 3890 olmuş kuzum. İnşallah hastalığı da ilaçsız atlatırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?