Normal aman aç bırakma aç kalınca kan şekeri düşer daha da çok uyur bi de sarılık çıkma ihtimali artar. Ayaklarının altıyla oyna, sıkıştır, bebişi biraz sağa sola döndür, gerekirse altını aç veya komple soy-giydir uyandırmak için. Daha olmadını ellerini ıslat hafif hafif yüzüne sür.Kızlar 3 günlük bebeğim var devamlı uyku halinde zar zor uyandırıp emzirmeye çalışıyorum emerken bile uyuyakalıyor dogru duzgun emmıyor sarılık olmasın diye mama verıyorum arada mecbur. Normal mi sizce? Tecrubesızlık bılgısızlık cok zor.
Normal aman aç bırakma aç kalınca kan şekeri düşer daha da çok uyur bi de sarılık çıkma ihtimali artar. Ayaklarının altıyla oyna, sıkıştır, bebişi biraz sağa sola döndür, gerekirse altını aç veya komple soy-giydir uyandırmak için. Daha olmadını ellerini ıslat hafif hafif yüzüne sür.Kızlar 3 günlük bebeğim var devamlı uyku halinde zar zor uyandırıp emzirmeye çalışıyorum emerken bile uyuyakalıyor dogru duzgun emmıyor sarılık olmasın diye mama verıyorum arada mecbur. Normal mi sizce? Tecrubesızlık bılgısızlık cok zor.
Geçen bş yerde okudum doğru mu bilmem ama diyorki vücuda alınan zararlı kimyasalların, ağır metallerin vs ilk atıldığı yer anne sütüEmziriyoruz ya bence yasaktır
Benim kızın gece uykusu hala ağır:)))
İlk bi hafta öyle oluyor sonra bi uyanıyorlar sen bile sasıyorsun :)
Mama alana kadar canim..cok guzel sutum oluyo bence goguslerim dolu dolu ama emzirmr sonrasi aglayinca mamada veriyorum 40 cc..bazen ona ragmen araniyo ama cogunlukla uyuyoCanım emzirme sonrası mama vermiyor musun? Ona rağmen mi aranıyor hala?
Evet onu daha cok seviyor ama o da 2büklüm benim icim rahat etmiyo yenidogana uyumlu amaÜşüyor olabilir mi? Kucak daha sıcak geliyor olabilir belki beşiği daha soğuk geliyordur. Acaba pusete mi koymayı denesen puset dediğim arabaya taktığımız şey, belki o kavradığı için kucak gibi hoşuna gider.
Canim sarilik riski kalmadiysa uyandirmasan mi acaba? Ben ilk 2 hafta saati kurup uyandirdim ama doktor artik sarilik riski kalmadi dedi. Buyume hormonu salgilamasi icin gece uykusu da cok onemli. 3-4 saat uyuyorsa uyandirmana gerek yok dedi. Ama artik bizimki en gec saatte bir uyaniyor. Keske uyusa da ben de uyusamBenim kızın gece uykusu hala ağırgece yatmak bilmez sabah kalkmak bilmez derler ya bizimki o hesap çok zor uykuya dalıyor sonra emzirmek için uyandır uyandırabilirsen.
Dun bir sey okudum. 3-4 haftada bir bebekler buyume atagi geciriyormus. Sut yetersiz geliyor, ihtiyaclari fazlalastigi icin surekli uyanip huysuzlasiyorlarnis. Annenin sutu de bu sirada ihtiyaclarina adapte oluyormus. Sanirim hepimiz bu siralar bunu yasiyoruz. Surekli bir huzursuzluk. Gecer insallah yakindaOfff biz senle aynı durumdayız. Şu an 5 saat oldu uyumuyor. Sürekli memede.su dahi içemiyorum. Böyle düzen de olmuyo ki kaçta yedi kaçta uyudu belli değil. Sırtım ağrıdan kopacak. Allah yardımcımız olsun
Dun bir sey okudum. 3-4 haftada bir bebekler buyume atagi geciriyormus. Sut yetersiz geliyor, ihtiyaclari fazlalastigi icin surekli uyanip huysuzlasiyorlarnis. Annenin sutu de bu sirada ihtiyaclarina adapte oluyormus. Sanirim hepimiz bu siralar bunu yasiyoruz. Surekli bir huzursuzluk. Gecer insallah yakindaOfff biz senle aynı durumdayız. Şu an 5 saat oldu uyumuyor. Sürekli memede.su dahi içemiyorum. Böyle düzen de olmuyo ki kaçta yedi kaçta uyudu belli değil. Sırtım ağrıdan kopacak. Allah yardımcımız olsun
Ay inşallah öyledir. Şu an mememde uyuyor. Sadece 6-7 dk. Sonra deli gibi aranarak uyanıyor. Memede bile tam uyumuyor. İnşallah hepimizinki biter bu dertler. Sağlıklı olsunlar da, uykusuz olması onun büyümesine engel olduğu için üzülüyorum daha çok. Sırt ve boyun ağrısı da yanında bonus :)Dun bir sey okudum. 3-4 haftada bir bebekler buyume atagi geciriyormus. Sut yetersiz geliyor, ihtiyaclari fazlalastigi icin surekli uyanip huysuzlasiyorlarnis. Annenin sutu de bu sirada ihtiyaclarina adapte oluyormus. Sanirim hepimiz bu siralar bunu yasiyoruz. Surekli bir huzursuzluk. Gecer insallah yakinda
Ohh mis darisi bize insallhKizlar tektek alintilayamadim nihayet uyudu 1 saat falan sagolsunbende uyumusum gogusler sismis simdide memede uyuyor süt var yaaaa emmeyecek alicam memeden bagiricak..hepsi anneye eziyet olsun..sipalaaar
Bende sadece emzirdiğim zaman kısa uyuyor , o yüzden gece 2 kez öğlen 3 kez 60-70 cc sağdığım sütü 1 kez de mama veriyorum 2-2.5 saat uyuyor , yapacak bişey yok biberonla hızlı doyup , doyduğunu anlıyor. Emme olayını da ara öğün ve tatlı birde hasret giderme olarak kullanıyoruzGiGözlerini kapadığı an nerdeyse nefesimi tutucam yok allah yok elimden bırakırken sanırsın beyefendi 8 saat uyumuş gibi gerine gerine uyaniyo kavga edicek adam ariyorum valla az sakinlerim belki
İlk zamanlarda öyle oluyor bende işimiz var diye düşündüm ama bir kaç gün geçsin gece yaygarayı koparır aç olunca merak etmeTesekkur ederım zorla emdiriyorum. Herkes bebeğin uyumamasından şıkayet edınce benm oğlanda mı sorun var die korkmaya başladım
Amin canım Allah seninde yardımcın olsunKızlaaaarrrr napıyorsunuz
Ay giremez oldum foruma yaa. Sayfalarca yorumlarınızı okumayı Özledimilk oğlumda memedeyken okurdum ama bunda bebişi emzirirken büyüğe resim çizdiriyorum kitap okuyoruz, arabaları tokuşturup kaza yaptırıyoruz falan. Nefessiz koşturuyorum resmen. Bir de yetmezmiş gibi bugün Kv görümceler ve elti kısmını yemeğe çağırdım. Menü kabarık ama yetiştirdim neyseki , bir tek salata kaldı. Şimdi büyük oğlanı dedesiyle parka yolladım emzirme seansından yazıyorum. Benim prematürem 2aylık oldu ve dünyayı anne sıcaklığını keşfetti bırakmıyor. Sakin sakin bakınırken birden yaygara kopartıyor öyle böyle değil. Geçenlerde altını değiştirirken yine yaygarayı bastı eşim namazı bozup yanımıza gelmiş bebeği düşürdüğümü sanıp.
Bazen büyüğün altını değiştirirken basıyor yaygarayı, O an yetişemediğim için bir süre çığlığı basıp sonra susuyor çıtı çıkmıyor bu sefer. Aha diyorum gitti çocuk. Her türlü baktırıyor kendine yaniBüyük oğlumun da 2yaş sendromları başladı. Hiç söz geçiremiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Benim drum da öyle dedi ama güvenemedimCanim sarilik riski kalmadiysa uyandirmasan mi acaba? Ben ilk 2 hafta saati kurup uyandirdim ama doktor artik sarilik riski kalmadi dedi. Buyume hormonu salgilamasi icin gece uykusu da cok onemli. 3-4 saat uyuyorsa uyandirmana gerek yok dedi. Ama artik bizimki en gec saatte bir uyaniyor. Keske uyusa da ben de uyusam
Hadi hayırlısı olsun çömelme hareketi faalanda ise yarıyormuş bende yaramadı ama senin 4.normal inşallah kolaycacik acilman olurCanım kontrolden geldim nst de sancı çıktı ilk defa alttan muayene etti 2 cm açıklık varmış yarın tekrar nst için çağırdı hem de yine muayene edecek alttan ona göre bişey der herhalde inşallah açılma olur yarına kadar dua edin ama işin ilginç tarafı ben hiç sancı hissetmiyorum bu benim 4. Bebeğim diğerlerinde hiç kendi sancım gelmemişti suni sancı ile normal doğum yapmıştım o yüzden mi bilmiyorum doktor düzenli sancın var diyince dedim ben bişey hissetmiyorum oda dedi ağrı eşiğin yüksektir bakalım biraz yürüyüş yapıcam bugün açılmaya faydası olur inşlallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?