Kendini çok yorgun hissettiğinde ya da yemek yiyeceğin zaman ver canım mama uyusun sen de biraz kendine bakarsın o ara. Sonuçta anne sütü alıyor zaten.Mama alana kadar canim..cok guzel sutum oluyo bence goguslerim dolu dolu ama emzirmr sonrasi aglayinca mamada veriyorum 40 cc..bazen ona ragmen araniyo ama cogunlukla uyuyoaz öncede mama verdim uyudu Yarim saat bende uyumusum sanirim mamayi birakamicaz azaltma bile azaltamiyorum
Ben de kendi uyanmazsa 3-3buçuk saat sonra uyandırıyorum emzirmek için. Mamayı azaltıığımız için az kilo alıyor o yüzden emzirmeyi de ihmal etmek istemiyorum ama ellemesem sabaha kadar uyurCanim sarilik riski kalmadiysa uyandirmasan mi acaba? Ben ilk 2 hafta saati kurup uyandirdim ama doktor artik sarilik riski kalmadi dedi. Buyume hormonu salgilamasi icin gece uykusu da cok onemli. 3-4 saat uyuyorsa uyandirmana gerek yok dedi. Ama artik bizimki en gec saatte bir uyaniyor. Keske uyusa da ben de uyusam
Nasil farkettin ki onu nasil bir seyKızlar bugün bebişin dr kontrolü vardı.Dil altı bağı var biraz bir ara inn götür ucundan kesiyor yoksa ileride bazı sesleri çıkaramaz dedi.Bugun sanki bende farkeder gibi olmuştum dil altını ama küçük daha demistim ama dr deyince teyit edilmiş oldu.Hic duydunuz mu bu durumu.
Bir de bebiş fazla büyümeden sünnet isini aradan çıkaralım diyoruz nasipse
Teşekkürler canım amin inşallah bakalım bekliyorum şuan belimde hafif tatlı bir ağrı gelip gidiyor hayırlısı ile alırız bizde inşallah kuzıcuklarımızı kucaklarımıza evet canım benim diğerleri büyüdüler artık büyük oğlum 15yaşında ortanca oğlum 11 yaşında kızımda 5 yaşında teyzesiAy hadi inşallah ağrısız sizisiz olsun. Açıklık varsa bebisimiz kanala girmiştir. Bir kaç güne gelir. Benim çatı muayenimi de geçen çarşamba yaptı kanama olursa korkma dedi olmadı açıklık söylemedi bende akıl edip sormadım. 40+3 kadar gelmezse kontrole gel dedo bana. Bu sefer inşallah suni şancı almadan kendiliğinden gelir. 4 çocuğun olduğunu bilmiyordum.sen çok tecrübeli bir annesin o zaman masallag sana.
Sağol canım bakalım baya yürüyüş yaptım geldim yemeği yaptım yemekten sonrada sıcak bir duş alıp çömelme hareketlerde yapıyım bakalım belim de hafif hafif ağrı var bakalım dua edin bana kızlar insan son zamanlarda daha çok sabırsızlanıyorHadi hayırlısı olsun çömelme hareketi faalanda ise yarıyormuş bende yaramadı ama senin 4.normal inşallah kolaycacik acilman olur
Canım benim görümcemin oğlunun bağlı dilinin altı ufakken kestirmemişler çocuk askerden geldi hala r harfini söyleyemiyor y diyor sanırım ufakken kestirmek gerekiyormuş götür muhakkak bir doktora ihmal etmeKızlar bugün bebişin dr kontrolü vardı.Dil altı bağı var biraz bir ara inn götür ucundan kesiyor yoksa ileride bazı sesleri çıkaramaz dedi.Bugun sanki bende farkeder gibi olmuştum dil altını ama küçük daha demistim ama dr deyince teyit edilmiş oldu.Hic duydunuz mu bu durumu.
Bir de bebiş fazla büyümeden sünnet isini aradan çıkaralım diyoruz nasipse
Ay maşallah kocaman olmuş ilk gozagrin:) diğerleri hala küçük:)Teşekkürler canım amin inşallah bakalım bekliyorum şuan belimde hafif tatlı bir ağrı gelip gidiyor hayırlısı ile alırız bizde inşallah kuzıcuklarımızı kucaklarımıza evet canım benim diğerleri büyüdüler artık büyük oğlum 15yaşında ortanca oğlum 11 yaşında kızımda 5 yaşında teyzesi
Normal aman aç bırakma aç kalınca kan şekeri düşer daha da çok uyur bi de sarılık çıkma ihtimali artar. Ayaklarının altıyla oyna, sıkıştır, bebişi biraz sağa sola döndür, gerekirse altını aç veya komple soy-giydir uyandırmak için. Daha olmadını ellerini ıslat hafif hafif yüzüne sür.
Çok sagolun içimi rahatlattınız kendı kendıne uyanacağı günleri sabırsızlıkla beklıyorumİlk zamanlarda öyle oluyor bende işimiz var diye düşündüm ama bir kaç gün geçsin gece yaygarayı koparır aç olunca merak etme
Canım ayağına al Bi yastık koy bebişi salla hafif hafif kendinde kafanı yasla yatak başına o şekilde uyujlamaya çalış bebek durursa eğer bide öyle deneBu saat oldu uyku yok bende de onda da deliricem basima agrilar saplaniyo artikkarni tok alti temiz surekli kucakta biraktgm an nasil kiyamet..birakicam besigine saatlerce aglicak o olacak surekli emzirmektende bi hal oldum memelerde de hal kalmadi..tuketti resmen beni
Sağlık olsunEmziriyoruz ya bence yasaktır
Ben mama veriyorum emzirince, üstüne bi daha emziriyorum, uyuyor, yerine koyunca ağlıyor.Canım emzirme sonrası mama vermiyor musun? Ona rağmen mi aranıyor hala?
Geçen bş yerde okudum doğru mu bilmem ama diyorki vücuda alınan zararlı kimyasalların, ağır metallerin vs ilk atıldığı yer anne sütüo yüzden yediğinize içtiğinize dikkat edin diyordu.
E tabi süt yapsın diye yiyeceklerimize dikkat ediyorsak midyede süte gecebilir mantıkenBenim kızın gece uykusu hala ağırgece yatmak bilmez sabah kalkmak bilmez derler ya bizimki o hesap çok zor uykuya dalıyor sonra emzirmek için uyandır uyandırabilirsen.
Ne kadar yürüyüş yapmak gerekiyor acaba ben öğlen sadece çıkabiliyorum ama öyle uzun soluklu süreli olmuyorSağol canım bakalım baya yürüyüş yaptım geldim yemeği yaptım yemekten sonrada sıcak bir duş alıp çömelme hareketlerde yapıyım bakalım belim de hafif hafif ağrı var bakalım dua edin bana kızlar insan son zamanlarda daha çok sabırsızlanıyor
Oyy tam bir anne Allah yardımcın olsun valla biz biriyle bas edemiyoruz bide iki yaş sendromlusuyla sabırlar diliyorum :)Kızlaaaarrrr napıyorsunuz
Ay giremez oldum foruma yaa. Sayfalarca yorumlarınızı okumayı Özledimilk oğlumda memedeyken okurdum ama bunda bebişi emzirirken büyüğe resim çizdiriyorum kitap okuyoruz, arabaları tokuşturup kaza yaptırıyoruz falan. Nefessiz koşturuyorum resmen. Bir de yetmezmiş gibi bugün Kv görümceler ve elti kısmını yemeğe çağırdım. Menü kabarık ama yetiştirdim neyseki , bir tek salata kaldı. Şimdi büyük oğlanı dedesiyle parka yolladım emzirme seansından yazıyorum. Benim prematürem 2aylık oldu ve dünyayı anne sıcaklığını keşfetti bırakmıyor. Sakin sakin bakınırken birden yaygara kopartıyor öyle böyle değil. Geçenlerde altını değiştirirken yine yaygarayı bastı eşim namazı bozup yanımıza gelmiş bebeği düşürdüğümü sanıp.
Bazen büyüğün altını değiştirirken basıyor yaygarayı, O an yetişemediğim için bir süre çığlığı basıp sonra susuyor çıtı çıkmıyor bu sefer. Aha diyorum gitti çocuk. Her türlü baktırıyor kendine yaniBüyük oğlumun da 2yaş sendromları başladı. Hiç söz geçiremiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Zaten hiç canım cekmiyor cekse bi ısırık alırım valla ne yalan söyliyimSağlık olsun
Ellemesem sabaha kadar uyur, açlıktan ölecek uyku derdineE tabi süt yapsın diye yiyeceklerimize dikkat ediyorsak midyede süte gecebilir mantıken
Gece uyandırmaya calısma artık sarılık riski kalmamıştır bırak kendi uyansın acıkınca :)
Sağol canım aynen büyüyorlar insan şaşırıyor onların öyle büyüdüğünü gördükçeAy maşallah kocaman olmuş ilk gozagrin:) diğerleri hala küçük:)
Bugün yarın minnosumuz gelir o zaman. Ağrılar başladı ise geliyorum diyor.
Valla canım bu gün rahat 45 dakika yürüdüm ama öyle tempolu değil bu hamileliğimde çok yürüyüş yapamadım annem rahatsızdı ameliyat oldu iki evin işi yemek derken fırsatım olmadı yani yürüyüşe birde çok yoruluyordum zaten ama diğerlerinde her akşam yarım saat yürüyordum ve de faydasını gördüm doğumlarım rahat oldu kilolu olmalarına rağmen normal doğurdum aktif olmak faydalı oluyor yaniNe kadar yürüyüş yapmak gerekiyor acaba ben öğlen sadece çıkabiliyorum ama öyle uzun soluklu süreli olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?