Benimkinde de var. Ilk 5 gun yogun bakimda kalmisti, taburcu olurken soylediler bana. Cocuk cerrahina goturun dediler. Emmesini engellerse hemen mudahale edilmesi gerekiyormus. Biz cocuk cerrahina sorduk, emmesinde problem yoksa bir iki ay sonra sunnetiyle aradan cikaririz dedi. Endise edecek bir durum degilmis. Ama bebekken mudahale edilmesi lazim yine, yoksa konusma problemi olur.

Ellemesem sabaha kadar uyur, açlıktan ölecek uyku derdine
E ne güzel işte maşallah maşallah demekki tok ki uyuyor acıksa emin ol aglar keyfini cıkar bugunlerin
Alıstırma gece uyandırmalara zaten belirli aydan sonra gece ekstra kalkmalarıda baslıyormus birde sen katkı sağlama :)

Bende astronot tulum bakıyorum bu ara, ama bunlar kar kışta sıcak tutarmı ki gerçekten

Benim bebeğim 20şer dakika emiyor ve bunu saymıyor , sanki ara sıcak yani memelerimi emip sonra hiç bişey içmemiş gibi davranıyor sadece emzirenler nasıl yapıyor bu işi merak ediyorum , öyle birşey mümkün mü yoksa takviye şart mı sizde de

Ben doktorun tavsiyesiyle bir iki gun sadece emzirdim. Saat basi uyandi. Mama verme dedi, sutum yeterliymis. Ama geceleri canimdan bezdim. Sagarak da verme dedi. Bir bildigi var dedim dinledim ama pisman oldum. Zaten emzirmekten sagmaya firsat kalmadi. Gece 3 saat uyuyan cocugun duzeni bozuldu. Simdi sagiyorum arada onu da veriyorum ama bugun asiri bir oburluk geldi benimkine. Sagdigim 120 cc sutu araliklarla icti. Sonra meme de verdim. Hala ac gibi. Saatlerce uyumadi. Geceden beri sersemiz. Yeni daldi uykuya. Ben de bitigim. Artik firsat buldukca sagacagim. Sadece meme diyen doktorlar da biraz anne sagligini psikolojisini dusunsun. Her istediginde verecekmisiz. E o zaman ben nasil beslenicem, dinlenicem de sut olacak. Zombiye dondum.

İşte tok olduğundan emin olsam sorun olmayacak. Ya açlıktan kan şekeri düşüyorsa diye korkuyorum. Bi de hala hafif sarı o da beni korkutuyor

Saglik ocagindaki doktor banada her istediginde ver demisti fakat kendi gittgimiz cocuk doktoru bunu duyunca cok kizdi..senin aksine aralari acman lazim 3saatte bire cikarman lazim ne ara gogus sut uretecek anne ne aara dinlenecek oyle gelisi guzel konusuyorlar demisti..cok hakliymis o sekilde duzen oturtunca rahat ettim ama benimki emsede doymuyor mama takviyesi yapiyoruz kilo almamisti cunku..emdikten sonra sagdiigmda da hicbr sey gelmiyor sagim yapamiyorum yani :)

ay kızlar sormayın 7den beri aç gibi davranıyor çocuk. tek memeyi bari geceye saklayım dedim zar zor daldı uykuya acil bişiler yiyip uyumam lazım bana en güzel sütü uyku yapıyor

Benim gittigim docentti bir de. Zaten yogun bakim sonrasi takip icin goturmustuk. Bir daha ona gitmicem. Baska doktor arayisindayim. Bugun bende de asiri gaz oldu o yuzdem emzirmek istemedim. Ama sagdigimla doymayinca mecbur emzirdim biraz. Zaten gazli bebek, benden de gecti. Cocuk durmadi tum gun. Mama cok mecbur kalinca vericem artik. Aslinda zaten pek vermedim. Arada sirada 30 cc verdim bi kac kez. Keske biz de bir duzen tutturabilsek cunku bugun bittigimi hissettim. Bir usume bir ates basmasi geldi. Gaz sancisindan da kivrandim. Simdi uyuyor ama uyanacak diye odum kopuyor.

Kutsalsekerpare
canlar ben varım aynı durumda
annem yok kaynanamda birinci bebekde tecrübe ettim emek cimrisi bir insandir 1 kasık yemek yapip bir tencere kusturur kapris kıskançlık gibi huyları dolayisiyla 2. de onu da istemedim
dostlarim arkadaşlarım var
eşim 2. de çok daha yetenekli birincide anlayamadığı kayinvalidemle de neler yaşadığımı şuan idrak ediyor bu bile mutlu ediyor beni
2. bebek çok daha motiveyim evlat ne demek anne olmak ne demek duygusal olark mutlu luk olarak harikayim
birin ci deki gibi korkmuyorum
korkmayın
bal onlar keyfini çıkarın
olduğu kadar temizlik old. kadar yemek v.s. bol bol opün sarılın

Sadece emzirmek eninde sonunda patlak veriyor bu kesin , ben emziriorum onu saymıyor diyorum eşim gülüyor
Ama resmen onu saymıyor

Merhaba arkadaşlar biz cuma günü taburcu olduk çok şükür. huriye048 siz ne yaptınız sayfaları okuyamıyorum umarım sizde sağlıkla çıkmışsınızdir. Orda devamlı biberonla mama verdikleri için eve geldiğimizden beri emme mücadelesi vermekteyiz. Bazen aşırı agliuo o zaman kaşıkla mama veriyorum onun dışında beni emmeye alıştı gibi. Kızlar size bişey soracağım topuk kanlarinizda sıkıntı çıkan oldu mu ? Bizim ilk hastanede alınmış ikinci alinmamis sağlık ocağında bekleyelim sıkıntı çıkarsa ararlar o zaman alalım dedi. Bu ssabah aradı ki TSH hormonu yüksek çıkmış tekrarlamamiz lazım testi diye. Yani koymak için yani. Nette baktım biraz hipotroudi hastalığı sanırım bahsedilen şey. Çok korkuyorum başına gelen varmı ilk kan sıkıntılı cikipta ikinci normal çıkan çünkü bizim ilk kan alindiginda beni hiç emmemisti bebek bide kakasını yemesinin ilgisi olabilirmi bilmiuorum gerçi hormonal bı durum ama bilgisi olan varmı acaba

T tuboz doğurdun mu n’aptın nerdesin

H Historyfati canım nasılsın bebek nasıl oldu? Alıştınız mı birbirinize? Gözüm arıyor seni
Sağol canım düşündüğun için çıktık çok şükür şimdi birbirmize alışmaya çalışıyoruz cuma günü aldım kuzumu kaçarak uzaklastim fakülteden ama topuk kanı sıkıntılı çıktı tekrarliycaz ondan korkuyorum TSH yüksek çıkmış Dua ediyorum bı yanlışlık olmuş olsun

Canım ne kullandın damla olarak bendecok çaresiz kaldım ikinci gecemizde komşudan zinco alıp kullandım bugünde eczaneden aldım rahatlatıyor ama fazla uyku yapiyo sanki bebekte gazını çıkarırken yinede zorlanıyor gibi geldi

Mama vermeyi kilo takipli yapmani öneririm..biz azalttik kilo alimi durmus o hafta mesela..sonra her emzirmr sonrasi vericez dedi..yani kilo takibi yaptirmak cok onemli benimki o yuzddn hic durmuyodu mesela karni doysun misil misil uyuyo

Ben sadece emziriyorum sağma falan da yok ama artık daha uzun süre uyanık kalıyor özellikle akşamdan gecenin bi vaktine kadar sanırım ihtiyacı arttı ve yetmiyor mu acaba diye düşünüyorum ama kakasını da en az 3 defa yapıyor aynı şekilde çişini de mama kullanmak istemiyorum çevremde de çok baskı var nasıl anlarım ki doyduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…