Canim en cok yesillige abanmak gerekiyormus. Veteriner bir arkadasim su anda ineklerden farksiz oldugumuzu soyledi aci ama gercek onlar gibi otlanmamiz lazimmis en cok, sut olmasi icin. Ozellikle.dereotu, maydanoz ve yesil sogan. Ben faydasini goruyorum.
Canim sarilik riski kalmadiysa uyandirmasan mi acaba? Ben ilk 2 hafta saati kurup uyandirdim ama doktor artik sarilik riski kalmadi dedi. Buyume hormonu salgilamasi icin gece uykusu da cok onemli. 3-4 saat uyuyorsa uyandirmana gerek yok dedi. Ama artik bizimki en gec saatte bir uyaniyor. Keske uyusa da ben de uyusam
Mama vermeyi kilo takipli yapmani öneririm..biz azalttik kilo alimi durmus o hafta mesela..sonra her emzirmr sonrasi vericez dedi..yani kilo takibi yaptirmak cok onemli benimki o yuzddn hic durmuyodu mesela karni doysun misil misil uyuyo
Canim sana tavsiye verecegim. Mamayi her emzirme sonrasi defil de ogunlerinden birini tamamen mama olacak?sekilde yapsan ve o mama versigin öğünde sutunu sagsan. Surekli memede olmaz coxuk. Emdigi ilk sut sindirilmeye baslasa yeni emdigi sut ile karisip gaz yapar bebege. Bir atasozu var a
Aça 9 torgan ortsen uyumaz diye.
Sen bebegi 1 defada 60 veya 70 cc mama ver, gazini cimar altini degistir ve yatir. Karni guzel doyunca uyur. 2.5veya 3 saat sonra emzir 40 dk kadar ve memeden ayirip gazini cikar. Bu?rutini uygula rahat edersin.
Ben sadece emziriyorum sağma falan da yok ama artık daha uzun süre uyanık kalıyor özellikle akşamdan gecenin bi vaktine kadar sanırım ihtiyacı arttı ve yetmiyor mu acaba diye düşünüyorum ama kakasını da en az 3 defa yapıyor aynı şekilde çişini de mama kullanmak istemiyorum çevremde de çok baskı var nasıl anlarım ki doyduğunu
Tesekkur ederim evet genis guzel bir odaydi seninle ayni odada, Ttuboz
ile ayni gunlerde ayni yerdeymisiz. Bari kontrollerde filan haberlesip gidelim, arada gorusmus oluruz
Cok ccok tesekkurler ❤ ben bunca mesaji okuyana kadar bebisiniz dogmus olabilir ama henuz dogmadiysa son gunlerin tadini cikarin, ozleyecegiz hamilelik gunlerini insallah tez vakitte, saglik ve sihhatle bebisinizi alirsiniz kucaginiza...
Sağol canım düşündüğun için çıktık çok şükür şimdi birbirmize alışmaya çalışıyoruz cuma günü aldım kuzumu kaçarak uzaklastim fakülteden ama topuk kanı sıkıntılı çıktı tekrarliycaz ondan korkuyorum TSH yüksek çıkmış Dua ediyorum bı yanlışlık olmuş olsun
Merhaba arkadaşlar biz cuma günü taburcu olduk çok şükür. @huriye048 siz ne yaptınız sayfaları okuyamıyorum umarım sizde sağlıkla çıkmışsınızdir. Orda devamlı biberonla mama verdikleri için eve geldiğimizden beri emme mücadelesi vermekteyiz. Bazen aşırı agliuo o zaman kaşıkla mama veriyorum onun dışında beni emmeye alıştı gibi. Kızlar size bişey soracağım topuk kanlarinizda sıkıntı çıkan oldu mu ? Bizim ilk hastanede alınmış ikinci alinmamis sağlık ocağında bekleyelim sıkıntı çıkarsa ararlar o zaman alalım dedi. Bu ssabah aradı ki TSH hormonu yüksek çıkmış tekrarlamamiz lazım testi diye. Yani koymak için yani. Nette baktım biraz hipotroudi hastalığı sanırım bahsedilen şey. Çok korkuyorum başına gelen varmı ilk kan sıkıntılı cikipta ikinci normal çıkan çünkü bizim ilk kan alindiginda beni hiç emmemisti bebek bide kakasını yemesinin ilgisi olabilirmi bilmiuorum gerçi hormonal bı durum ama bilgisi olan varmı acaba
Benim büyük kızımda bazı değerlerde sıkıntı var dediler ve tekrar topuk kanı aldılar. 2. Tahlillerde birşey çıkmadı şükür. Bir çok kişinin başına geliyor. Bence hiç sıkıntı etme.
Tesekkur ederim evet genis guzel bir odaydi seninle ayni odada, Ttuboz
ile ayni gunlerde ayni yerdeymisiz. Bari kontrollerde filan haberlesip gidelim, arada gorusmus oluruz