Doğuramayanlar da kimler kaldık acaba zamane24 var Luxi var başka kim kaldıki acep

Kızlar en son buraya doktor “açılman yok, rahmin çok kalın, günün doldu. zorunlu sezeryan!!!”
dedi diye yazmıştım. Ve en çok korktuğum şeydi bu. O yüzden çok üzgündüm...
bari doğum günümde olsun diye
40+6 da tam da doğum günümde sezeryan için hastaneye gittim.
Kendi doktorum daha gelmemişti ve eşimin ısrarı üzerine son anda başka doktora muayene oldum. İyi ki de olmuşum. Diğer doktorun aksine bu Doktor rahmimin inceldiğini hatta açıklığımın olduğunu ve istersem ona inanırsam bugün normal doğurabileceğimi söyledi.
İnanmadım saatlerce sancı çekip yine sezeryan olacağımı düşündüm. Hayır ben ameliyat olup gideceğim bu hastaneden artık yeter günlerdir dedim
ama yine eşimin desteğiyle sadece denemeye tamam dedim. Saat 4 e kadar müsade istedi doktor. Yarım saat aralıklarla 3 defa parmağıyla rahmimi uyardı. Sonra Sadece yarım doz misoprostol yerleşti rahmime. Saat 2 gibi adet sancısı gibi sancılanmaya başladım. Ama kesinlikle yatmadım sancılarım arttıkça yürümeye devam ettim. Saat 4 te açıklığım 4-5 cm i bulmuştu ve ben hiç anlamamıştım bile.. biraz dinlendim sonra gidip merdiven çıktım indim.
Saat 6 gibi birden ayaklarımda güç kesildi. Beni yatağa götürün dedim çünkü hastanenin ortasında odamdan uzakta turlamakla meşguldüm.
Doktora gelip muayene etmesini söyledim zaten ben demeden hiç bir zaman gelip gidip yoklamadı. Nstye bağlı kalmadım. Doktor Muayene ederken biraz da doktorun uyarmasıyla birden suyum patladı. Açıkcası o an çok tedirgin oldum. Kendimi kaybettim diyebilirim ama kayınvalidemin desteğiyle saat 7 de doğumhaneye tam açıklıkla yürüyerek girdim.
Evet Sancılar çoktu ama dinlenmeme izin veriyordu.
Sadece 3 sefer ıkındım. her ıkınmada eşimin elini tutarak adını bağırdım.
aa o da ne bebeğim göğsümün üzerinde duruyordu. Sağımda kayınvalidem solumda eşimle doğumumu yapmıştım. Dediğim tek şey sadece bu kadar mı oldu..
Odaya geldiğimde 4 yaşında kızımın elinde doğum günü pastam vardı.. ve eşim hediyemiz küçük kızımızı tutuyordu.. ve bunu sizinle paylaşıyorum.. çünkü bir kadın isterse değil de yeterli anlayışı ve desteği görürse yapamayacağı şeyler yokmuş.. O doktoru bana allah gönderdi. Tıp sisteminin olması gerekeni aslında oydu. Her zaman ona dua edeceğim. Ve İnatçı eşime de..

Ben de akşamları yelek giydirmeye başladım.

Çok güzel bi hikayen olmuş canım
Tebrik ederim
Doğum günün kutlu olsun

Sağım yapan anneler, kaç cc içiyor bir öğünde? Ben denemek için 50 cc sağdım 1 dakikada içti üstüne yarim saat de emdi
Sütü bilmem ama bizim kızda beni yarım saat emip üstüne 60 cc mamayı çok rahat yiyor ama ondan sonra bayılıp kalıyor

bi yerde okudum inşallah doğru değildir, yenidoğandan mektup diye bir yazı diyorduki bebekler emmeyi çok sevdiği için biberonla ne kadar mama verirseniz doysa bile emmeyi sevdiğinden emmeye devam eder ve fazla gelen mama karnına ağrı yapabilir.

Sürekli Süt-emme-mama araştırması yaptığımdan neyi nerde okuduğumu da unutuyorum

E tabi süt yapsın diye yiyeceklerimize dikkat ediyorsak midyede süte gecebilir mantıken
Gece uyandırmaya calısma artık sarılık riski kalmamıştır bırak kendi uyansın acıkınca :)
Biz de artık gece uyandırmıyoruz. Doktor 4 saatebkadar uyuyabilir dedi. 3-3 buçuk saatte kendi uyanıyor.

Aaa öyle bi şey mi varmış. Hayır, oğlumun 6. Gününde değeri 15 idi, 8. Günde değeri 13 olmuştu. Gittiğimiz doktor da bi daha kontrole gerek yok dedi. Bu cumartesi başka doktora gittik, sarılığı şimdiye kadar geçmeliydi bi test yapalım dedi, o gün yapamadık ama yarın akşam gidicez hastaneye orda yapılcak test. Yarın tam 20 günlük olacak. Umarım düşmüştür değeri.
Senin bebeğin de değeri düştüğüne göre yavaş yavaş iyileşiyor demektir. Tekrar kan verirsiniz daha iyi için rahatlamış olur

Sağım yapan anneler, kaç cc içiyor bir öğünde? Ben denemek için 50 cc sağdım 1 dakikada içti üstüne yarim saat de emdi
Beni emiyor baya. Üstüne sağdığım 30 ya da 40 cc sütümü veriyorum. Ama arkadaşa yetmiyor, 50 cc de mama yiyor. Bi de çiroz bi bebek öyle iri de değil, neresine yiyor anlamıyorum

Ben mama vermiyorum bazen uzun bazen kısa emip uyuyor
Bazen de seninki gibi hiç emmemiş gibi aranıyor hiiiç uyumuyor
Haftasonu kontrol var çok merak ediyorum kilosunu
Mama takviyesi yapmalı mıydım burda gördükçe kafama taktım ben de

Gözün aydın ne güzel bir hikayen olmuş, maşallah diyorum.

Beni emiyor baya. Üstüne sağdığım 30 ya da 40 cc sütümü veriyorum. Ama arkadaşa yetmiyor, 50 cc de mama yiyor. Bi de çiroz bi bebek öyle iri de değil, neresine yiyor anlamıyorum
Bizimki de aynı neresine yiyor bilmiyorum diyordum, bugün kustu en son iki defa.

Ben de aynı durumda ve endişedeyim haftasonu doktor ne diyecek kilo alımına
İnşallah yolundadır bebişlerimiz

Maşallah. Sende çok güçlüsün. O asama da ben olsam daha beklemek istemiyorum.bir şey olur korkusuyla sezaryan giderdim.sabah :) çok şükür kucağına almışsın. Dogumgunune ortak geldi :))))

Wayy süper olmus ya maşallah dünyanın en güzel hediyesini almıssın sansı bahtıda güzel olsun yavrunun

Benim oğlum da sarılık ama ben sadece anne sütüne devam ediyorum, sık sık emziriyorum, güneşe çıkarmaya çalışıyorum balkona falan, geceleri ışıkta uyuyoruz, inşallah iyileşir yavrularımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…