Valla haftada kac yüz gr alması gerektiginden emin olsam üretip üretmeme konusunda bişey diyebilicem :)Her istediginde verip (benimki dk basi versem alacak) süt uretebiliyosan güzel..ama en az 2saate ihtiyac varmis süt üretebilmek ve annenin dinlenebilmesi icin..ben 1gün uyguladim cildiriyordum:)) sonra 2saatte hatta 3saatte bir vereceksin dedi de kendi doktoruiz kendime geldimmemeler sut uretimine basladi..kendi saglikocagn oyle yapmaz belki illaki gidersin
Bizede anne hormonlarından kaynaklı sütundan aliyo 40 gün devam eder normal stres yapma dedi dr ama kalmadı gibi bisey baya azaldıAadoktor olur demisti kizarikliklara cok aldirmiyodum ama acaba opmemizle mi alakali dedim
Günde 20 30 almasi gerekiyo benimki 6günde 50 grdi en son alamamisti mama verdigimizde daha iyidi :)) doktorun dedigi sey sen surekli emzirince kilo aliyor zannedersin ama o seni emzik niyetine kullanir..2 saate cikarttik o yuzden gerci 1 saat olunca hala yikiyor ortaligi amaValla haftada kac yüz gr alması gerektiginden emin olsam üretip üretmeme konusunda bişey diyebilicem :)
Cok kaka yapıyoruz o bi kıstas benim icin 6-7kere en az cıkartıyor yiyorki cıkarıyor diyorum
Bu hafta kusmalar basladı neredeyse iki üc emmeden sonra kusuyor o kilo kaybettirebilir diye düşünüyorum gerci emiyor ki kusuyor da diyorum
Kafam cok karısık
Takribi 27gr almıs günlükGünde 20 30 almasi gerekiyo benimki 6günde 50 grdi en son alamamisti mama verdigimizde daha iyidi :)) doktorun dedigi sey sen surekli emzirince kilo aliyor zannedersin ama o seni emzik niyetine kullanir..2 saate cikarttik o yuzden gerci 1 saat olunca hala yikiyor ortaligi amagenel olarak 2saatte bi kalkio gece..o rutin olustu en azindan
Gayet iyi almis cok etkilemez bezi herhldeTakribi 27gr almıs günlük
Tabi bezi iczıbını dahil
Aadoktor olur demisti kizarikliklara cok aldirmiyodum ama acaba opmemizle mi alakali dedim
ay vallahi aynı durumdayız. bu gece beşiğe tülbentimi koydum 2-3 saat kadar uyumus bende dinlendim. ama sonra yine aynı. ne zaman geçecek bu günlerKizlar yaakucaktan indirdiigm an aglamaya basliyo deliricem kundak yaptim aglata aglata kucagimda hemen uyudu koltuga birakim gozunu acti suan kundaktan elini cikartmakla mucadele veriyo gece birlikte uyuduk esim isyan etti kokunu mu duyacak napcaksa siz yatin dedi salona gitti artik..emziriyorum besige biraktigim an ık mık..basliyo gece gece 2mizide sinir basti tabii..sürekli tepemde kanguru gibi hissediyorum kendimi
Aynen bizde de öyle alttan üstten çıkartmalar arttı.demekki mama da süt de yarıyor ama ya diyorum kilo verirse.zaten 2buçuk kilo doğmuştu şu an 4 kilo anca kendine geldi.36 günlüğüz çok şükürValla haftada kac yüz gr alması gerektiginden emin olsam üretip üretmeme konusunda bişey diyebilicem :)
Cok kaka yapıyoruz o bi kıstas benim icin 6-7kere en az cıkartıyor yiyorki cıkarıyor diyorum
Bu hafta kusmalar basladı neredeyse iki üc emmeden sonra kusuyor o kilo kaybettirebilir diye düşünüyorum gerci emiyor ki kusuyor da diyorum
Kafam cok karısık
Aynen bizde de öyle alttan üstten çıkartmalar arttı.demekki mama da süt de yarıyor ama ya diyorum kilo verirse.zaten 2buçuk kilo doğmuştu şu an 4 kilo anca kendine geldi.36 günlüğüz çok şükür
Benimki de sarılık oldu maalsef çok stresliyim çocuğa yetemiyorum hissi varKızlar bebeğim sarılık olduğu için doktor sık emzirmek gerektiğini söyledi, iki saatte bir uyandırıp emziriyorum. Ama bazen 20-30 dk emzirirken bazen 10 dakikada pes ediyor uyuyor, yetmemiştir diye zorlarsam kusuyor. Sizin emzirme rutininiz nasıl, gece kaş saatte bir uyandırıyorsunuz, kaç dakika emzirip uyutuyorsunuz ?
Meme savaşları gerçektenİlk sütün gelir şimdi
Daha sonra normal süte dönüşür
Yetmiyor diye evham yapma
Sen bi duş al göğüslerini ovala bi güzel süt dolar
Ayaklarıyla oyna uyanır
Emzirmeye çalış
Ağzını açmazsa pes edip yerine koyma bebişi
İnada inat o meme emilecek de
Süt var ama ikisinden sağınca 30cc falan çıkıyor şimdilik 3 öğünde bir mama takviyesi de yapıyorum. Siz ne güzel atlatmışsınız bile umarım biz de şu sarılıktan kurtuluruzSutu yetmemiss ve sarilik atlatmis bi anne olarak yazayim..oncelikle mama vermekten korkma.cogu anne mama vermemek adina cocuguna sariligi yasatiyor ya da bebek acliktan agliyor..emzirme sonrasi cok agliyordu mesela mama veriyorum hooop uyuyor cocuk..eger ihtiyac varsa emzirmek icin zamana ihtiyac varsa bebegi ac mi birakacaksin ? Hastanede daha ortaligi yikti kizim orda ac kalmaya basladi siringayla mama verildi..kilo takibi yapacaksiniz..hastaneden sonra ilk kontrollerinde Tarttilar ve 3gun sonr gelin dediler kac gr aldi ona bakttilar..mama verirken 4 gunde 80 gr almisti sonra azaltalim dedi doktor mamayi azalttik 6 gunde 50 gr almisti.yani almamis..simdi hem emzirme hem mama gidiyoruz 20 gun oldu anca anca oturuyor..korkma ne beni emmeyi birakti biberonla mama vermeme ragmen ne de bir sey oldu..sutun gelene kadar ihtiyac neyse o.. doktor kontrollu gidersen iyi olur..biz bir daha 1 aylik oldugunda gidecegiz mesela..o zamana kadar 4,5 kez gittik
Evet canım doktor da öyle dedi 3 öğünde bir ver önce anne sütü sonra mama diyeBenimki de ilk 3 4 gun zor uyandi sirtini biraz sert bir sekilde ovala ayaklarini ovala kulagina dokun uyandir ama mutlaka emzir. Mama konusunda da tereddut etme sarilik olmamasi icin arada ver icin rahat olsun ac kalip sarilik olup hastanede yatmasindan iyidir. Biraz toparlaninca kesersin mamayi. Ama once emzir sonra mama ver.
Evet canım 37+1 de doğdu Asyamız 17 ağustosta.Erken doğanlar da çabucak toparlıyor çok şükürCanım erken mi doğdu seninde? Guzel toparlamış masallah. Biz 2420 doğduk bakalim 1 aylık belceğiz bende merak ediyorum
Benimki sürekli kafayı oraya buraya çeviriyor babası omzuna koysa omzunu emmeye çalışıyor hiç olmadı kendi 2 parmağını sokup emiyor meme veriyorum savaşıyor tutup tutup bırakıyor sanırım hepsi gazdanAçsa elini yalayıp ağlıyor. Dudağını yalıyor.
Evet canım şimdi sağıyorum sütümü arada onu da veriyorum mama takviyesi de yapıyoruz mecbur. Sanırım dün çok abarttım sağma işini çocuk en son içip bitirdikten sonra hepsini nerdeyse olduğu gibi kustu. Damla damla sağdığım sütü kusunca çok üzüldüm keşke mamayı kussaydıCanım imkanın varsa emzirdikten sonra sağ sütünü, hem emzir hem sağdığın sütü ver. Benim ilk hafta hiç sütüm yoktu bi de açlıktan sarılık oldu mecbur mama başladık ilk hafta 2 saatte bir 30 cc, ikinci hafta 2 saatte bir 45 cc mama verdik. Sonra sütüm arttı, şimdi sadece gece veriyorum. Günde en az 5 tane dolu dolu çişli bez yapması sütün yettiğini gösteriyormuş.
Ben de sleepy yenidoğan kullanıyorum hiç sızdırmadı bizde. Sadece ilk gün öyle bişey oldu onda da ben düzgün bağlamayı bilememişim acemiliktenSleppy 1numara acaip sizdiriyo molfix1 aldik cok guzeldi hic sizdirmadi simdi sleepy 2numara var onu bitiricem..
Bütün analar aynı demekki sütü kusunca ah kızım ziyan oldu diyorum:))ama yine alacakları vitamini almış oluyorlardir heraldeEvet canım şimdi sağıyorum sütümü arada onu da veriyorum mama takviyesi de yapıyoruz mecbur. Sanırım dün çok abarttım sağma işini çocuk en son içip bitirdikten sonra hepsini nerdeyse olduğu gibi kustu. Damla damla sağdığım sütü kusunca çok üzüldüm keşke mamayı kussaydı
AynenBütün analar aynı demekki sütü kusunca ah kızım ziyan oldu diyorum:))ama yine alacakları vitamini almış oluyorlardir heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?