Bende 70e çıkardım artık 60 kesmiyor evet , 60 verip yetmeyince 20cc ilave yaptığımız da oldu. Sabaha karşı sağdığım sütü veriyorum ama nadiren uykusu kaçıyor boncuk boncuk bakıyor veya ağlıyorsa meme veriyorum hemen bayılıyor zatenBen gece 2de sagiyorum. Ve sabah. Bu sabah gec uyandigi icin sagma isi de gec kaldi. Insallah emmeyi birakmaz.40 dakika emzirip,gazini cikatip, altini acip yatiriyorum. Sagdigin sut varsa mama verme. Ben 80 veya 90 cc anne sutu veriyorum. 60 arrik az geliyor bize.
İşte bende sadece gece vermeyi düşündüm2 gündür sürekli memede ve emerken memeyle dovusuyo cikariyo alıyor memnun değil gelişinden çok belli sık sık ve çok uzun emiyo ve inanılmaz huzursuz biryandan cikariyo kakası yeşil dün dayanamadım eşime mama aldırdım normalde çok karşıyım doğalı varken neden mama, dün ilk defa 23.00 gibi beni 1 saat emdikten sonra 60 cc yaptim, 40 cc içti uyudu ve saat 4 e kadar okadar saat 40 cc mama mi tuttu normalde uyumaz bende çok kararsız kaldim bide benimki çok minnak ama 40 cc mama 5 saat idare eder mi okadar saat ac kalması da iyi degil. Mama bir kısır döngü mama verdikçe süt azalicak ve mamaya mecbur kalıcaz, mama içenler genelde 4. 5. Ayda memeyi reddediyor bunu bile bile uyumadan önce birkaç gün verip takip edicem
Sen bide mama mı veriyorsun ?Ben mememi hem kızıma hem sağım Makinesi diye ikiye böldümsağdığım sütle hızlı doyup güzel uyuyor bende dinlenip süt üretiyorum , gün içinde ve gece uykuya geçemiyorsa emziriyorum ama emzirme süresi uzandığında 2mizde terliyoruz ve sıcaktan uykuya geçemiyor gece uykusu önemli
aynen akılsağlığım tehlikedeBiz mamada yasiyoruz onu aklimi kaybedicem korkudan uykuya dalinca oluyo bizim
Mama fobim oldu kizlar..biberonla icirirken birden tikaniyo ben yari aklimi kaybediyorum korkudandinlene dinlene veriyorum az az ama sona dogru uykuya daliyo ödümü kopartiyo renk morariyo hıhh hıhhh diye ses hemen ters ceviriyorum ama tabi esimde bende kalp krizi geciriyoruz..philips avent yenidogan biberonda ama anlamadim degistirsemnmi
Uyumayangiller olarak rekor bende sanirim hic uyumadim daha emdi gazlandi kaka yapamadi biogai diye bi damla var bagirsaklari duzenliyo o rahatlati baya bi ama etkisini 1 haftada gosteriyo yeni baslayanlar icin cocuklari okula yollucam 7de kalkip ki uyumadim daha insallah gunduz uyurda bende uyurum rezene icicem bugun inşallah belki gece uyur 3 ay dolsa rahatlicaz insallah
Yok canım sayılmaz doğduğu günBugün 18 değil mi dpğuğu günü saymayacak mıyız?
Nerde canım ya benimde aynı bel ağrım oluyor ama uyuyup uyanınca geçmiş oluyor benimde artık umudum kalmadı kendi sancımın geleceğine zaten diğerleri de suni sancı ile doğmuşlardı bunda da gelmiyor sancım ne diyelim hayırlısı ne zamansa o zaman gelecekler artık içerde kalacak halleri yok yaBenim de takvimim silinmiş. Sen yazmayinca ben dogum yaptin diye dusundum Cumartesi ye kadar gelmezse gel demisti 3 günde bir cagiracak bende belirti de yok hafif bel ağrım oluyor o da yorulunca gelmiyorlar dogumun kapanisi bizde olacak ama sanki benimki kendi gelmeyecek gibi.
Canım benim kız anne sütü ile yeterli kilo alamadığı için ben günde 1-2 sefer mama veriyorum. Gece 11 de veriyorum 60 cc ama öncesinde muhakkak emziriyorum zaten ne hikmetse çocuk akşamları emerek doymuyor o yüzden 60 cc yi de çok rahat 5 dk da içiyor. Meme reddi olmasın diye o mamayı da ben beslenme sondası ile göğsümden veriyorum beni emdiğini sanıyor. Sonra ellemesem sabaha kadar uyur o kadar derin uyuyor ama doktor 3-4 saat demişti o yüzden ben 3 buçuk saat sonra zorla uyandırıp emziriyorum. Bir de mama verdiğim zaman beni emmemiş olursa muhakkak sağım yapıyorum ki sütüm azalmasın.2 gündür sürekli memede ve emerken memeyle dovusuyo cikariyo alıyor memnun değil gelişinden çok belli sık sık ve çok uzun emiyo ve inanılmaz huzursuz biryandan cikariyo kakası yeşil dün dayanamadım eşime mama aldırdım normalde çok karşıyım doğalı varken neden mama, dün ilk defa 23.00 gibi beni 1 saat emdikten sonra 60 cc yaptim, 40 cc içti uyudu ve saat 4 e kadar okadar saat 40 cc mama mi tuttu normalde uyumaz bende çok kararsız kaldim bide benimki çok minnak ama 40 cc mama 5 saat idare eder mi okadar saat ac kalması da iyi degil. Mama bir kısır döngü mama verdikçe süt azalicak ve mamaya mecbur kalıcaz, mama içenler genelde 4. 5. Ayda memeyi reddediyor bunu bile bile uyumadan önce birkaç gün verip takip edicem
Canım bize iki doktor da mama sonrası 1 çay kaşığı su verin demişti. Ama son gittiğim doktor çok da şart değil dedi.Su vermiyorum ben hic gerek var mi ki doktor demedi oyle bir sey
Bi 28 Ağustos doğumlu da bizde var28 Ağustos 16:44
Zeynep Erva
Doğum günleri olduğunda birbirimize kalp yollarız paylaştığımız bu günlerin hatırına
Memeler dolunca ya emecek ya sağacağım genelde emzirmeyi tercih ediyorum psikolojik olarak pompadan kaçıyorum sanırımevet kesinlikle çok yorucu bir döngü her ikisi de emek istiyor
Düşünüyorum ki bunca rahmet olmasının sebebi buncaa zahmetle gelmesi sanırım evladın
Çok hamd olsun bu güzel telaşlarımıza
Kullanmaya basladın mı beslenme sondasını :)Canım benim kız anne sütü ile yeterli kilo alamadığı için ben günde 1-2 sefer mama veriyorum. Gece 11 de veriyorum 60 cc ama öncesinde muhakkak emziriyorum zaten ne hikmetse çocuk akşamları emerek doymuyor o yüzden 60 cc yi de çok rahat 5 dk da içiyor. Meme reddi olmasın diye o mamayı da ben beslenme sondası ile göğsümden veriyorum beni emdiğini sanıyor. Sonra ellemesem sabaha kadar uyur o kadar derin uyuyor ama doktor 3-4 saat demişti o yüzden ben 3 buçuk saat sonra zorla uyandırıp emziriyorum. Bir de mama verdiğim zaman beni emmemiş olursa muhakkak sağım yapıyorum ki sütüm azalmasın.
Canım ne yapalım bizim de kısmetimiz uzaktaymış. Sırf memleketlimiz diye kötü bir evlilik yapmaktan iyidir, annelerimiz de emin ol böyle düşünüyordur. Benimkiler beni evlendirirken çok üzüldüler uzak diye ama şimdi eşimi benim kadar seviyorlar. Annen için çok sevindim, daha da iyi olacak gün geçtikçe. Ben de hergün fotoğraf video yolluyorum, biz de 40 ımız çıkınca gidicez inşallah. Hava değişimi olmasından korkuyorum inşallah hayırlısıyla gider geliriz siz de biz de.Annem daha gücleniyo gece bagirmalari kalmamis..yatakta kendi dogrulabiliyomus tuvaletini soylemeye baslamis en onemlisi..geldiiginde goturuyormus teyzem..fizik tedavi süreci gecikti kalpten dolayi o da almasi gereken ilaci dün baslayabildiler bundan sonra fizik tedavi alabilirmis..görüntülü ariyoruz her gün bebisi seviyor..konusmanin sonunda illaki aglamayla bitiyo..kapatiyorum hemen..ben de burda agliyorum tabii..yanimda olsa her sey bambaska olacakti..neyse ki hayatta neyse ki toparliyor.40imiz ciksin görmeye gidicez iple cekiyorum..konusamasa bile ayaga kalkip tuvaletine vs.gitse bir bakici tutulur babamla idare ederler.. sürec ilerledikce yanimada almak istiyorum ama babaama güvenemiyorum tüm sorumlulugu bana yükleyip memlekete donebilir..2sinin benimle kalcagni bilsem bizle yasamalarini isterim ama ne bileyim canim ya cok karisik..tek cocuk oldugum icin yaninda olamadgim her gün icin kendimi sucluyorumm..hep düzceden biriyle evlenmemi gitmememi istemisti..kısmet böyleymis simdi benimde evladim var ayni sey olsa yaraalardi benide diyorum..ayrilamam evladimdan diyorum vs..
Suni sanci alıp daha sonra sezaryan a girmektense direkt sezaryan mi istesem.diyorum. suni şancı çoğu zaman.fayda etmiyormuş çok hareket.halinde kalirsam bel ağrısı oluyor yoksa o da Yok sanki hep.boyleymisim böyle kalacakmışım gibi hissediyorumNerde canım ya benimde aynı bel ağrım oluyor ama uyuyup uyanınca geçmiş oluyor benimde artık umudum kalmadı kendi sancımın geleceğine zaten diğerleri de suni sancı ile doğmuşlardı bunda da gelmiyor sancım ne diyelim hayırlısı ne zamansa o zaman gelecekler artık içerde kalacak halleri yok ya
Canım benim kız anne sütü ile yeterli kilo alamadığı için ben günde 1-2 sefer mama veriyorum. Gece 11 de veriyorum 60 cc ama öncesinde muhakkak emziriyorum zaten ne hikmetse çocuk akşamları emerek doymuyor o yüzden 60 cc yi de çok rahat 5 dk da içiyor. Meme reddi olmasın diye o mamayı da ben beslenme sondası ile göğsümden veriyorum beni emdiğini sanıyor. Sonra ellemesem sabaha kadar uyur o kadar derin uyuyor ama doktor 3-4 saat demişti o yüzden ben 3 buçuk saat sonra zorla uyandırıp emziriyorum. Bir de mama verdiğim zaman beni emmemiş olursa muhakkak sağım yapıyorum ki sütüm azalmasın.
28 Ağustos 16:44
Zeynep Erva
Doğum günleri olduğunda birbirimize kalp yollarız paylaştığımız bu günlerin hatırına
Memeler dolunca ya emecek ya sağacağım genelde emzirmeyi tercih ediyorum psikolojik olarak pompadan kaçıyorum sanırımevet kesinlikle çok yorucu bir döngü her ikisi de emek istiyor
Düşünüyorum ki bunca rahmet olmasının sebebi buncaa zahmetle gelmesi sanırım evladın
Çok hamd olsun bu güzel telaşlarımıza
Bende oyle dusunuyorum ilk 6 ay anne sutunden baska hicbir sey verilmiyorBen doktora sorduğumda kesinlikle su verme dedi. Mamayı da su ile hazırlıyorsun onun suya ihtiyacı yok dedi. Ağzındaki mama kalıntıları için mama verdikten sonra az biraz da emziriyorum geçiyor
Ya yenidogan bizimkide cok az geliyo ama nasil basariyor bilmiyorumBen biberon kullanmıyorum ama arkadaşım biberonda pirematüre bebekleri için biberon başlığı al onunla ver demişti. Diğer biberonlar lıkır lıkır kolay aktığı için bebek zorlanmıyor içerken ve sonrasında memede zorlandığı için memeyi reddediyor demişti.
Dr browns biberonlarında varmış bu başlık.Tabi bu söylediği yenidoğan bebekler içindi, sizin bebiş bir aylık olduysa prematüre başlık olur mu bilmem
Dedigin gibi annem yogun bakimda bile en cok tepkiyi esime verdi..nerdeyse benden cok sevior :))) Insallah canim bizim 20 gun doldu bile ❤ 40 olsun gidicem hemenCanım ne yapalım bizim de kısmetimiz uzaktaymış. Sırf memleketlimiz diye kötü bir evlilik yapmaktan iyidir, annelerimiz de emin ol böyle düşünüyordur. Benimkiler beni evlendirirken çok üzüldüler uzak diye ama şimdi eşimi benim kadar seviyorlar. Annen için çok sevindim, daha da iyi olacak gün geçtikçe. Ben de hergün fotoğraf video yolluyorum, biz de 40 ımız çıkınca gidicez inşallah. Hava değişimi olmasından korkuyorum inşallah hayırlısıyla gider geliriz siz de biz de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?