Doktor kontrolünden geldik , 54 cm olmuş 3960 olmuş , hastaneden 2800 çıkmışsa güzel kilo almış dedi doktor doktora birkaç soru sordum ama kıZımın ağlamasından sızlanmasından çok kalamadık sonra doğru emzirme odasına 4 bebekli kadın var bir benim cadı bağırıyor bas bas kan ter içinde geldik eve

Doktora sordun mu peki , 6 ay sadece anne sütü denmesinin bir sebebi vardır, suya ihtiyacı olsa doktorlar söylerdi bence sen yine de bir sor istersen

Maşallah. Kaçıncı günü

maşallah kuzuya. kaç cm doğmuştu onu merak ettim? 1 ayda ne kadar uzuyolar acaba
Doktora sordun mu peki , 6 ay sadece anne sütü denmesinin bir sebebi vardır, suya ihtiyacı olsa doktorlar söylerdi bence sen yine de bir sor istersen
sormadım ama 2 yudum su için gerek de görmedim :)

Mama da veriyorum emiyor da gaz sancısi da bitmiyor benim çocuğun yeni bi huy da edindi akşam 5 ile 9 arası sabahta 5 9 arası bağırıyor ağlıyor kucağından koy saatlerce uyumuş gibi gerinio uyandiriyor kendini kollarını kundaga koy anında farkediyor tükenmişlik sendromuna gireceğim yakında valla bu gidişle

Kizlar bebegin kafasinda kepek gibi dokuntuler var gecer mi var mi kullanilcak bise ? Yuzunde isilik gibi dokuntuler var..dayanamayip opuyoruz ondan mi oluyo ki babasina opturmeyip kendim opuyorum o da ben yokken opuyo
Bende öyle dayanamayıp öpüyorum ama ablasına ve babasına öptürmüyorum sivilce gibi şeylere yenidoğan sivilcesi demişti dr cildi hassas olduğu işin normal demişti yani geçici endişelenme
Mama verenler gece kac cc veriyorsunuz ve rahat uykuya dalıyormu ?
Değecekse bişeylere bende baslayacagım
Canım sütünü sağıp vermeyi dene eğer sütün yetiyosa verme bence e
Bana doktor lansinoh un biberonunu tavsiye etti. Sağma makinası almıştım lansinohun bineronunuda kullanıyorum mama verirken diğer biberonlar gibi çok akmıyor birde medela calma marka biberon bebek çekmeden akmıyo anne göğsü gibi.

Bende aynı senin gibiyim canım benimde ağrım sancım yok koşturmacadan bel ağrım oluyor o kadar canım benim diğer uç Doğumum da suni sancıyla oldu sen pozitif düşün denemeden karar verme bence canım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalımda nasıl doğdukları çok da farketmiyor

Bebeği sarılık olan kızlar sarılık degerını nasıl düşürdünüz benim oğlanın değeri 14.2 cıktı doktor bol bol emzır diyor demesi kolay ama oğlan emmio
Bizim ABO kan uyuşmazlığından dolayı sarılık oluşmuş, 6. günde 20 ye kadar çıktı değerimiz, 1 gece fototerapi sonrası 13,9 a düştü, sonra sık sık emzirdim, sabahları güneşte 5-10 dk çıplak yatırmayaca çalıştım, geceleri ışıkta uyuduk, çok şükür 21 günlükken 7,4 e düştü, stresli bi süreçti, inşallah sizin de düşer.

Emzirirken memeden gelen ilk süt su gibidir. Bebeğin susamasını giderir. Daha sonra gelen süt koyu ve besleyicidir. O yüzden bebeklere su vermeye gerek yok. Hatta su verilirse midede süte daha az yer kalır. O yüzden bebeklere su verilmesi pek önerilmiyor. 1-2 çay kaşığı vermekte bir sakınca yok belki. Ağızı temizlenir ama çok da şart değil. Ben vermiyorum açıkcası ama bezi çiş doluyor. Zaten bebek susuz kalırsa bezin kuruluğundan anlarsınız. Bazen pembe lekeler de olabiliyormuş bezde.

Kullanmaya basladın mı beslenme sondasını :)
Sırıngayla mı veriyorsun peki
Evet canım evet senle konuştuktan sonra bi kaç emzirme danışmanından daha emzirme sondasını tavsiye ettiklerini okuyunca bi cesaret denedim; enjektörden daha rahat oldu, kolayıma geldi ne yalan söyleyeyim

Ayy kızın çok tatlıymış yaa benim kız da meme delisi oldu sanırım ama silikon uçla. Benim minnak da cin gibi silikon uç olmadığı zaman canı istemezse asla almıyor memeyi ama keyfi gelirse alıyor canı sıkıldıkça meme istiyor resmen aç tok fark etmez kucağıma alınca tişörtün üzerinden yapışıyor göğsüme

Bizim başta 3 günde 350 gram civarı verdi sonra 1 haftada 300 küsür gram aldı. Mamayı kesince 1 haftada 120 gram aldı. Bizim de yarın aşı var bakalım son durum ne olacak ama evde tartıyorum kıyafetle bazen 3600 bazen 3700 çıkıyor yani hala pek kilo alımı olmadı gibi yaklaşık 10 gün önce 3540 tı. Doğum kilosu da 3250idi.

Sen tecrübelisin daha iyi.biliyorsun zaman geçtikçe insan stres oluyormus

1 haftadır günde 60 cc veriyorum mama , sütüm artmasına rağmen yetmeyip uyumayınca gece öğününde veriyorum
Canim dondurucuya stoklamadin mi. Ben dondurucuya attim. Buzdolabi kisminda da 3 veya 4 paket sutum oluyor. Ise baslayinca o stoklar yetmeyecek. Iznim bitecek diye kaygi basladi bende de. Hafta sonu 40imiz cikiyor.

Hey maşallah cocugun hayatı yemek yemek üstüne kurulu
60 cc kendi sütümü verdiğim zaman ağzını şapırdatıyor devamını istiyor 70-80e çıktım üstüne emzirmeyle final yapıyorum o yüzden yetmeyebiliyor, Mama olayını bitirmek istiyorum ama bakalım dün sabaha karşı sağdığımda daha çok çıktı öyle öyle keserim inşallah

Evet canım evet senle konuştuktan sonra bi kaç emzirme danışmanından daha emzirme sondasını tavsiye ettiklerini okuyunca bi cesaret denedim; enjektörden daha rahat oldu, kolayıma geldi ne yalan söyleyeyim
Şifa olsun yavruna
Rahatlık kolaylıktan ziyade memeyide calıstırıyor bebeyide biberona mahkum etmiyor meme reddi olmuyor
İyi yapmıssın valla :)

Kızlar bebeğimi emziriyordum deli gibi deprem oldu çok sallandık ödüm koptu kızıma sarılıp sıktım farketmeden hissettiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…