Ben konusursam agir konusurum..bu gecelik sustum..yanlis biss sylemek istemiyorum o kadar doluyum..ve cidden herkesten her seyden vazgecmis durumdayim zaten..iyi ki kizim varErkekler bizler gibi yasamıyorlar
Ve yaptıgımız hormonal duygu değişimlerine bazen cok anlamsızmıs gibi yaklaşabiliyorlar
Benim eşim senin ki gibi davransa hayırdır sen mi acılar içinde dogurdun sen mi gün icinde emziriyorsun bakıyorsun bi lohusa sendromum var onuda alamazsın elimden paşa paşa nazımı cekeceksin falan diye atarlanırdım kesin :)
Oyy sakin yahu gecicek bizim bu lohusa günlerimizde beylerin bu umursamaz tavırlarıdaBen konusursam agir konusurum..bu gecelik sustum..yanlis biss sylemek istemiyorum o kadar doluyum..ve cidden herkesten her seyden vazgecmis durumdayim zaten..iyi ki kizim var
Benim yara olmadı acaba gümüş kapaklar mı işe yaradı yoksa bebeğim memede çabuk uyuya kaldığından mı bilemedim.Evet kullanabiliyorsun doğal içeriği
Bende ilk lansinoh ile basladım ama yara olunca hicte iyileştirmedi
Medela kanayan kısmı durdurdu üstüne bikaç saat sonra emzirince oradan kan falanda gelmedi hatta tamamen iyileştirdi bile diyebilirim artık kanamıyor cunku bayadır acımıyorda
H honey bunch annem gidince çok ağladım, kayınvalidemin anlamsız tavırları, eve gelip giden tanımadığım insanlar, yeni hayatımız, ilk hafta hepsi beni çok yordu biliyorsunuz anlattım burda. O sırada eşim bana anlayışlı davranmadı beni anlamadı daha doğrusu, çocuğumuz sağlıklı biz iyiyiz ne istiyosun daha Allah'ından tarzında konuştu, tabi ben daha çok ağladım, banyoda gizli gizli ağladım. Onu hiç affetmeyeceğim dedim. Ama öyle olmadı ne bileyim, gerçekten anlamıyor erkekler bizim açımızdan düşünemiyor. Ondan sonra annesiyle konuştum beni yordunuz tarzında, o yine kendini savundu. En sonunda evde misafir varken tansiyonum çıktı acile gittik de öyle ciddiye aldılar beni beyefendi ve annesi. Sonrasında daha dikkatli davrandılar. Bir müsibet mi olmalıydı illa, bin nasihat yetersiz gelmişti.Ben konusursam agir konusurum..bu gecelik sustum..yanlis biss sylemek istemiyorum o kadar doluyum..ve cidden herkesten her seyden vazgecmis durumdayim zaten..iyi ki kizim var
Ankara da mısın? Sulardan diyorlarBendd simdi olmusum neden acaba..kati beslenmeme ragmen..gaz falsnds vsr cocugu o mu etkiliyoda huysuz bu kdr acaba ya
Bebegin yara yapacak sekilde cekmeyi biliyor olabilir ucunu sadece tutunca oluyor genelde komple koyu cevreyi alıyorsa ağzına yara olmuyorBenim yara olmadı acaba gümüş kapaklar mı işe yaradı yoksa bebeğim memede çabuk uyuya kaldığından mı bilemedim.
kızlar benim yaklaşık 10 gündür ne yesem içsem de eskisi gibi dolmuş göğüslerim olmuyor. herşeyi yiyip içtim olmuyor sütüm yetmiyor kafasına girdim. ama bebeğim emiyor uzun uyuyor günde 5-6 kez kaka yapıyor. bayadır da araştırıyorum internette göğsün terbiye olması diye bisey okudum. ilk zamanlar orantısız süt üretildiği için şişermiş göğüsler. daha sonra vücut bebeğe yetecek kadar süt üretmeye başlarmış dolayısıyla göğüsler yumusak olabilirmis. ama herkes bu durumun 3 aydan sonra olduğunu yazmış. bazıları da 1 ay olmadan bu durumu yaşadığını. sizce benim göğsüm terbiye mi olmuştur? buna inanıyorum artık çünkü gerçekten güçlü emen bebeğim var. hiç aç kalmadı diyebilirim çok şükür.
çok güzel makale. burda da yazıyor göğsün terbiye olmasıBirkaç gün ben de sütüm yetmiyor psikolojisine girdim o kadar üzücü ki üzüldükçe daha dibe batıyorsun sonra şu makale paylaşıldı burda hep aklımdan geçen şeyler yazıyordu
Ben de kendime geldim dedim ki böyle diye diye inanacağım hepten gidecek büyün düşüncleri attım ve bebeğimin doyduğuna inandım
Kafam rahatlayınca o psikoloji de gitti çok şükür
Lütfen olumsuz düşünme
Şu makaledeki çizim bile hepimizin kendini bulacağı şekilde hepimiz aynı durumdayız ve yeneceğiz inşallah bu gelip giden negatif psikolojiyi
“Yetersiz Süt Üretimi mi ?” Giriş Dersi
La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir örgüttür.www.lllturkiye.org
Ankaradayimda suyu icmiyoruz ki hazir su kullaniyoruzAnkara da mısın? Sulardan diyorlar
Demekki óylee ben de en cok ona kizdim..dun hastaydim eve geldi gördu halimi bi yemek ye de oyle uyu dedi yemek yedik bi kac agucuk bugucuk yine anneye mi yani..iyilestimmi bakalim iyi hissediyomuyum her seyi birak araada kendisi kendini dinlendiriyor..biz hep evde hep bebekleyiz..gece geldi bende uzun uzun 3mzirdim konusmadim..versene bana falan diyo sonuna kadr vermemeye calistim madem öyle ben bu cocukla tek basimayim..gel kizim ustesinden dedimm..ne diyeyim bugun disari cikcaktik keyif falan kalmadi..lohusa topuzumla evde otururum..H honey bunch annem gidince çok ağladım, kayınvalidemin anlamsız tavırları, eve gelip giden tanımadığım insanlar, yeni hayatımız, ilk hafta hepsi beni çok yordu biliyorsunuz anlattım burda. O sırada eşim bana anlayışlı davranmadı beni anlamadı daha doğrusu, çocuğumuz sağlıklı biz iyiyiz ne istiyosun daha Allah'ından tarzında konuştu, tabi ben daha çok ağladım, banyoda gizli gizli ağladım. Onu hiç affetmeyeceğim dedim. Ama öyle olmadı ne bileyim, gerçekten anlamıyor erkekler bizim açımızdan düşünemiyor. Ondan sonra annesiyle konuştum beni yordunuz tarzında, o yine kendini savundu. En sonunda evde misafir varken tansiyonum çıktı acile gittik de öyle ciddiye aldılar beni beyefendi ve annesi. Sonrasında daha dikkatli davrandılar. Bir müsibet mi olmalıydı illa, bin nasihat yetersiz gelmişti.
Şu sıralar duygusaldan ziyade bedenen yoruluyorum, değişiyor her şey dönem dönem. Hepsi geçiyor yani, bugünler de geçecek, yenidoğan hallerini özleyeceğiz şapşik bebeklerimizin. Çok darlandığımda 'geçecek' diyorum kendime. Umarım hepimiz en az hasarla atlatırız bu dönemi.
Ay cidden helal olsun ben disari cikamadim korkumdanBugün ilk uçuş deneyimimizi de sağsalim yaşadık çok şükür
Evet bunu ben paylaşmıştım terbiye olayını ben de yaşıyorum. Hatta sütüm azaldı diye rahat rahat uyudum 3 saati geçmişiz ve benim üstüm başım çok fena süt olmuştu. Yumuşak olunca canim sıkılıyo sonra sağınca duzeliyorum. Bi de bu doyma konusunda aslında en sağlam gösterge bez. Çiş kaka miktarına bakmak lazım...çok güzel makale. burda da yazıyor göğsün terbiye olması☺ tabi bu isimle değil. daha önce okusaydım keske. dünden beri hayli pozitifim, doyuyor benim yavrukilo alımını da öğrendikten sonra iyice rahatlarım sanırım. lohusalık hali kendi kendimize evham yapıyoruz
Super valla. Hepinize çok iyigelir bu tatil umarim...Bugün ilk uçuş deneyimimizi de sağsalim yaşadık çok şükür
Ben arıtma içiyorum ama belki diş fırçalamafan bile bulaşıyodurAnkaradayimda suyu icmiyoruz ki hazir su kullaniyoruz
Tek basıma olsam bende cıkamam her dışarıya cıktıgımızda ya ablam ya eşim vs birileri yanımdaydıAy cidden helal olsun ben disari cikamadim korkumdanrahat durdumu oykus..nereyeee yolculuk
İnşallah canım evde durmak İstanbul bana yaramıyorSuper valla. Hepinize çok iyigelir bu tatil umarim...
Tek basıma olsam bende cıkamam her dışarıya cıktıgımızda ya ablam ya eşim vs birileri yanımdaydı
Şimdide eşimle geldik
Cok şükür ucakta hiç gıkı cıkmadı emmedi bile uyudu inince havaalanında mırmır basladı aglamalara :)
Didime inşallah hala bitmedi yolculuk uçaktan sonra arabayla devam ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?