Ben alıştıramadım. Yine de 40 dan sonra düzene girer mibende böyle alıştırdım. ama anneanneler babaanneler gelince ayağa alıyorlar. bende sinir oluyorum. dün cok ağladı uykuya dalamadı. her ağladığında emziği tıkıştırdım. biliyorum ayakta sallanmak istiyor inadına sallamadım. halası geldi ayağına aldı ve uyudu. derdinin sallanmak olduğunu bende biliyorum
benim kız çok açsa 10-15 dkda memeyi patlamış balon gibi yapıyor. emme gücüyle orantılı bence bu. dinlene dinlene emerse 30 dkda doyuyor. ama hiç dinlenmeden obur gibi emerse 15 dk
anne sütü alan bebekler 1 hafta yapmasa da sorun değil demisti doktorum.Aynı dertten müzdaripiz. Masaj yapıyorum sık sık, bacaklarını hareket ettirip büküyorum yok yok. Mecbur 5.gün uyarmaya başlıyorum. Zeytinyağı ile 5dk boyunca masaj yapıyorum, arada parmağımla dürtüyorumBir arkadaşım maydanoz alıp geldi, sapını yağa batırıp yaptı ama nimeti kullanmak doğru gelmedi sonraları kulak çöpü ile yaptım. Pamuğu kaçar içinde kalır diye de korktum. Başı sonu stres resmen. Off. arkadaşım 4.ayda düzelirmiş dedi. Ya sabır.
Benimki sadece anne sütü alıyor. Büyük oğlum yapmalara doyamazdı (günde 7kez yapardı), bu ise yapmak bilmiyor.
Kilo açısından iyi oluyor ama. Bu ay 1.5 kilo aldı.
40ı neden bekliyorsun ki? senin de sabırla bas etmen lazım. benimki de hic kolay olmadıBen alıştıramadım. Yine de 40 dan sonra düzene girer mi
Meme vermeyince moraracak kadar ağlıo. Gazı bile emzirirken çıkarıyoranne sütü alan bebekler 1 hafta yapmasa da sorun değil demisti doktorum.
40ı neden bekliyorsun ki? senin de sabırla bas etmen lazım. benimki de hic kolay olmadı
doyduğundan eminsen emzirme. emziğe alıştırmaya bak.Meme vermeyince moraracak kadar ağlıo. Gazı bile emzirirken çıkarıyor
Fırlatıp ağlıyordoyduğundan eminsen emzirme. emziğe alıştırmaya bak.
o fırlattıkça sen vericeksin. her verdiğinde sinirli sinirli ağlayacak. bizimki de verince hemen uyumuyor belki 20 kere fırlatıyorFırlatıp ağlıyor
Ne uyku ne yemek aynı durumdayımDaha kalvalti yapamadim nasil süt olsunki cidden sinirden aglicam...
Bizim ebede her ağladığında meme ver desinCanim emme araligini ben 1 saate dusurunce acayip huzursuz oldu. Sana tavsiyem biraz aglasa da ne yapip et once 2saate cikar. Sonra 3 saate cikar. Cok rahat edeceksin bana da dua edeceksin. Benim kizda ebe oyle soylemisti kadina hala dua ediyorum. O ebe olmasaydi bebek her agzini oynattiginda ac bu diyorlardi kaynana cephesi. Onlar ac bu diyince esim daha ac degil saati gelmedi duyordu.
Bebeklerin en temel refleksi emmek ve aglamak. Emzik dene cesit cesit al dene. Elbet birini emer benimki disarda huzursuzlaninca emzikle avunuyor. Persembe gunu 35 dakika belefiye otobusunde yolcukuk ettik bebebekle. 35 dk da eve donus. Huzursuzlandi hep emzikle avundu.
Ne uyku ne yemek aynı durumdayımbende diyorum ne dinlenebiliyorum ne biseyler yiyebiliyorum sürekli de emiyorsun nasıl ne zaman süt olsun başlarda uyandıramıyordum şimdi memeyi ağzından çıkaramıyorum bi yerlerde bişeyleri yanlış yapıyorum ama nerde
Aynen ya.Hastaneden ilk çıkışta eşim babalık izni alıp o baktı,birde o ameliyat hali ile annemle ilgilenemezdimAnnelik iç güdüsü her kadında bulunmuyor maalesef. Benim annem de geldiğinde sadece yemek yapar, ortalık falan toparlamaz ama bebeğin işlerini hemen üstlenir. Ağlıyor mu bana seslenmez bile ya da dışarı çıkılacaksa ben oyalarım onu sen kocanla çık der. Sadece 10 gün kalıp kaçtı ama bu şekilde yardımcı oldu 10 gün de olsa. Bence anneni bir bahaneyle gönder evine canım. Lohusalık falan derken iki laf söylersin aranız bozulur. Zaten yardımı da yokmuş, seni daha fazla tutmayalım sıkılmışsındır de gitsin.
Bence de yabancıya bile denmez ki yavrum henüz 1 yaşındaydı.Guya bana üzülüyor ben çocuğum hasta diye üzülüp koşturuyorum ya ,bazen nasıl bir dünyadayım diye şaşırıyorum ciddenYa bir de torunu için ölse de kurtulsan demek nedir ya. Kırk kat yabancıya denmez, Allah şifa versin de yavrum iyileşsin denir. Kalbi taştan galiba annenizin.
Destek değil köstek olmaya gelmiş sankiYahu benim annem mi garip herkesinki mi öyle bilmiyorum,salı günü bana bakmak için geldi ama ben ona bakıyorum,yemekleri ben yapıyorum zaten,annemde misafir gibi yiyip çekiliyor,arada bi ben bebeğe gitmişsem masayı topluyor ama masa altı hep kırıntı olduğu halde supurmuyor,şunu yapta sütün artsin tavsiyesi hic yok.Bi ilk gün büyük çocuklarla oynadı o da bitti,kahvaltı yapıyor,1 saat max 2 saat sonra uyuyor sonra öğlen çocuklar geliyor ben apar topar onları doyurmaya çalışırken annemde gelip kendisine de hazirlamami bekliyor,cocuklari doyurma işi de bebek ağladığı için kırk kez bölünüyor.
Bu sabah gene kahvaltıdayız masadaki kağıt havlu bitmiş rulosunu eline alıp firlativerdi balkon kapısının oraya,ben şaşkın bakınca çöpe gitsin dedi ama rulo hala yerde bekliyor birazdan ben alacağım ve çöpe atacağım
Bahsetmiştim ilk çocuğum çok hastalanıyordu diye annemle o zaman farklı sehirlerdeydik ve ben çalışıyordum,çocuğuma eşimle dönüşümlü bakıyorduk.Annem telefon açıp çocuğun durumunu sormustu ve ölse de kurtulsan demişti,o kadar üzülmüştüm ki sen ne diyorsun o benim evlâdım deyip bir süre konuşmamıştım.
Evde her yer her yerde ,ben bebekle uğraşıyorum annem tv keyfi yapıyor şu an,sanırım hassas dönemde olmak iki kat daha fazla etkiliyor hislerimi
Dün öğleden sonra bir başladı ağlamaya bütün gece susmadı. Sadece memeyi ağzına sokunca susuyor emiyor yerine yatırınca yine başlıyor ağlamaya. Gazı mı var diyoruz ama sorun sadece gaz olsa meme emerken o kadar rahat durabilir mi aklımda deli sorularsinirden gülüyorum topikte ayakta sallamayim yatsın kendi uyusun mevzuları dönüyo ,biz hala memeye yapışık geziyoruz geceli gündüzlü . daha bu sabah düşündüm acaba nerde yanlış yapıyorum niye böyleyiz diye
Olse de kurtulsan mi???? Ne diyecegimi bilemedim. Iyi affedebilmissin bu lafi.Yahu benim annem mi garip herkesinki mi öyle bilmiyorum,salı günü bana bakmak için geldi ama ben ona bakıyorum,yemekleri ben yapıyorum zaten,annemde misafir gibi yiyip çekiliyor,arada bi ben bebeğe gitmişsem masayı topluyor ama masa altı hep kırıntı olduğu halde supurmuyor,şunu yapta sütün artsin tavsiyesi hic yok.Bi ilk gün büyük çocuklarla oynadı o da bitti,kahvaltı yapıyor,1 saat max 2 saat sonra uyuyor sonra öğlen çocuklar geliyor ben apar topar onları doyurmaya çalışırken annemde gelip kendisine de hazirlamami bekliyor,cocuklari doyurma işi de bebek ağladığı için kırk kez bölünüyor.
Bu sabah gene kahvaltıdayız masadaki kağıt havlu bitmiş rulosunu eline alıp firlativerdi balkon kapısının oraya,ben şaşkın bakınca çöpe gitsin dedi ama rulo hala yerde bekliyor birazdan ben alacağım ve çöpe atacağım
Bahsetmiştim ilk çocuğum çok hastalanıyordu diye annemle o zaman farklı sehirlerdeydik ve ben çalışıyordum,çocuğuma eşimle dönüşümlü bakıyorduk.Annem telefon açıp çocuğun durumunu sormustu ve ölse de kurtulsan demişti,o kadar üzülmüştüm ki sen ne diyorsun o benim evlâdım deyip bir süre konuşmamıştım.
Evde her yer her yerde ,ben bebekle uğraşıyorum annem tv keyfi yapıyor şu an,sanırım hassas dönemde olmak iki kat daha fazla etkiliyor hislerimi
Butun bebekler bu ara ayni galiba. Hepsi boyle olduguna gore bu da gecici bir sey deyip kendimi avutmak istiyorum.Dün öğleden sonra bir başladı ağlamaya bütün gece susmadı. Sadece memeyi ağzına sokunca susuyor emiyor yerine yatırınca yine başlıyor ağlamaya. Gazı mı var diyoruz ama sorun sadece gaz olsa meme emerken o kadar rahat durabilir mi aklımda deli sorular
Aa kokunca kendi poşetinimi kullanmak gerekiyor mecburen ?Tek tip canım ama bana yetiyor. Büyük oğlum da bezleniyor benim. Onunkini günde 5kez değiştiriyorum ama boyutu büyük. İkisininkini de ona atıyorum. 2günde bir doluyor.
Ek gıdaya kadar normal çöp poşeti koyabilirsin içine istersen bu dönem kokmuyor nasılsa (orta boy tam oluyor) .
Ay kıyamam yaDünden önceki gün fitille yaptı, dün ben bugün yok henüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?