- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
Evet bebekler emmeyi unutuyor ve sonradan zorlanıyor biberon verince, sadece anne sütü vermek lazım mümkün olabiliyorsa, yoksa meme reddi de olabilir bence.Avent yenidoğan anne memesine en yakın diye bir şey sattılar alakası yok dokunmadan neredeyse fir fir gelecek çocuğum meme tutmadı ondan sonra sakin ola onu alma. Medela marka bir biberon aldık çekmeden gelmiyor nispeten memeye daha benzer arada meme de tutmaya başladı. Ama hiç bir biberon alakası yok göğüslere benziyor falaj palavra satis stratejisi imis olan bizim.bebeklere oluyor
evet canım meme çok doluyken artık vermiyorum yoksa yüreğim çıkacak
sağol canim ben de zayıf bir bebek yaptığıyla yükseltip yan yatırıyorum ama yine de bu gece korkudan uykuyla karışık kaç kez yürek çarpıntısı ile bakip bakıp yattım saymadımT tuboz ben kızımda çok yaşıyordum onu yatarken kusunca burnundan geliyordu çok korkuyordum sürekli oluyordu. Doktora sorduğumda mutlaka gazını çıkart zaten çıkartıyordum gerçi birde kafasini hafif yükselt uyurken demişti yastık değil, mesela beşiğinin yatağının baş kısmının altına birşey koy hafif yükselsin, ben bir süre oyle yaptim gercekten faydasi oldu insallah tekrarlamaz ama olurda tekrarlarsa oyle yap
Aynı aynıOglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
Bizim oglanin da dogdugundan beri ara ara capaklaniyordu. Bazen azalip bazen artiyordu ki dun tavan yapti cocugumu oyle gorunce sok oldum. Bildigin gozyasi akar gibi sapsari surekli akiyodu battaniyesine kiyafetlerine kadar sapsari oldu. Bugun doktora goturduk damla verdi jel damla arasi bir sey. 3 ile 5 gun arasi gecmezse getirin dedi. Ben de kaynamis ilimis suyla, sutumle, serum fizyolojikle temizledim surekli ama gecmedi bir turlu. Bir doktora goturun isterseniz siz deKizlar kizimin sol gözünde surekli capak olusuyor ilk gunler bu kadar degilde bi kac gundur cogaldi. Doktor kayanatilip sogutulmus suyla silmemi soyledi ama artik surekli oluyor gozleri kapaniyor artik yavrumun.aranizda biyle bir durumu olan varmi. Netten arastirdim anne sutunun iyi gelecegini yazmislar simdi onunla sildim ama baska ne yapilabilirki
Bizde yaşadık bir iki kere. Süt çok tazyikli gelince genzine kaçırıyor benim bebeğim de hep. Bir de sanırım reflüsü var fazla emdiği zaman gazını çıkartırken ağzına geliyor. Doktor reflü için kendiliğinden geçer bir çok bebekte olabiliyor dedi. Zaten doktorlara göre bir çok şey normal de gel de bunu biz annelere anlat. Ben resmen paranoyak oldum hergün acaba bir sıkıntısı var mıdır diye düşünmekten.evet canım meme çok doluyken artık vermiyorum yoksa yüreğim çıkacak
bu kez ki fazla emmiş farketmeden istedi verdim istedi verdim daha yutmadan çıkarıyordu zaten artık öyle olunca emzik verecem
gaz sancısıyla birleşip hoop kustu anlamadığım bu mide kaç cc
hiçmi atmamış bagirsaklara bildiğin iki bardak kadar kusmuk vardı etrafta Allah kimseye yaşatmasın acayipti
Bende philips avent kullaniyorum da belkide ondan tikaniyo cocuk mama icerken..Evet avent natural 120 ml cam biberon, yenidoğan için araştırıp aldık. Aslında ben direkt antikolik alırdım da geçici olarak alalım sonra internetten bakarız dedim dr Brown's uygun fiyata.
Bence de kim olirsa olsun paylasmamali. Dun eltim fotosunu atsana dedi attim. Aksam cocugumun gozlerinden sapsari irin gibi sular akmaya basladi. Gozleri arada capaklaniyodu ama bu denli olmuyordu. Cocugumu oyle gorunce sok oldum oturup agladim.az önce tam bir facia yaşadım ağlama krizim bitti henüz sakin lestim
bebeğim huysuz huysuz habire meme istiyordu yaklaşık 21de uyanmsti yarı vizik mizk modunda 23 30 a kadar biraz meme az gazini al
kakara kikiri v.s. uykuya geçiş enstanteneleri v.s. istedikçe iki emme çekme
sonuç kuzum 23 30 civarı öyle böyle değil ağzından burnundan kustu inanamazsınız o kadar şey nerden geldi o değil yawrum kendine gelemedi ve tabi ben kafayı yedimtabi kocam faturayi bana kesti
"çocuğun fotolarını paylasma dedim sana"
paylastigim da sosyal medya v.s. değil
teyzeleri dayisi yakin arkadaşlarım
ömrümden birkacyili aklimdan baya hucreyi kaybettim
Allah yawrularimiza sağlıklı huzurlu uzun ömür versin Amin
Cok sasirdim. Ben de onu kullaniyorum. Ters cevirince bile akmiyor. Hatta sutun isisini kontrol etmek istedigimde bilegime damlatamiyorum bile. Acaba biberon uci numarasi kac sizinkinin? Benimki 0 numara. Acaba sizinki buyuk bir numara mi?Avent yenidoğan anne memesine en yakın diye bir şey sattılar alakası yok dokunmadan neredeyse fir fir gelecek çocuğum meme tutmadı ondan sonra sakin ola onu alma. Medela marka bir biberon aldık çekmeden gelmiyor nispeten memeye daha benzer arada meme de tutmaya başladı. Ama hiç bir biberon alakası yok göğüslere benziyor falaj palavra satis stratejisi imis olan bizim.bebeklere oluyor
En guzel bebek uyuyan bebekMaşallah de annesiUyanıkken ağlıyor tabi, ya uyuyacak ya meme emecek, uyanık öyle dursa dursa 5 dk en fazla. Sonra kucak ister meme ister, ister de ister.
Programin adi tam olarak ne acabaŞimdi siz söyleyince ben de indirdim programı süpermiş yaçok teşekkürler
Oglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel
Benimki de oyle gunde en az 2 3 kere kiyafet degistiriyoruz cunku ben altini silerken o isiyor. Hatta gecen gun az kalsin yuzune isiyorduOglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
Cok sasirdim. Ben de onu kullaniyorum. Ters cevirince bile akmiyor. Hatta sutun isisini kontrol etmek istedigimde bilegime damlatamiyorum bile. Acaba biberon uci numarasi kac sizinkinin? Benimki 0 numara. Acaba sizinki buyuk bir numara mi?
Bence de kim olirsa olsun paylasmamali. Dun eltim fotosunu atsana dedi attim. Aksam cocugumun gozlerinden sapsari irin gibi sular akmaya basladi. Gozleri arada capaklaniyodu ama bu denli olmuyordu. Cocugumu oyle gorunce sok oldum oturup agladim.
Canim dün ayni bu sekildeydik agladim sinirimdenAllahım sabah 8 den beri bu saat oldu uyumaz mı daha 1 aylık bebek yaaaAz kaldı sıyırmama. Uyutuyorum yatırıyorum 2 dakika sonra uyanıyor aynı şey 50 kere tekrarlanıyor. Meme vermezsem uyanıkken de asla susmuyor. 3,5 yaşında bi oğlum var onunla hiç ilgilenemiyorum hatta bu uyku gerginliğinden sürekli ona sesim yükseliyor ne derdi var anlamıyorum ki. Bir de şaka gibi annemler bugün gidiyor kayınvalidem ve kayınbabam geldi tam da onlara denk geldi olacak ya! Taktı kafayı kayınvalidem doymuyor mu aç mı sen diyet mi yapıyorsun o yüzden sütün mü az? Yemek yemeye zaman varmış gibi
Valla bu uyumama işi çok yıpratıcı. Büyük oğlum bundan da beterdi. Benim çocuklarım mı uykusuz oluyor ben mi bişeyleri yanlış yapıyorum anlamıyorum ya
Ya canim sanki bilerek yapilan bir sey degil de daha çok özensizmiş gibi geldi bana..bu donemde daha ince duusnmeleri gerekirken sanki misafirlige gitmis gibi davranmalariKv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
Gecen yazmistim bununla ilgili dusuncelerimi :)) insanlar her seyi nazara baglar olmuslar bende en baasindan beri paylastim ve burda cogu arkadasimla ayni problemleri yasiyorum..arkadas var mi sorunsuz bebek ? Aglasa nazar oldu..hasta olsa nazar oldu iyide zaten olabilecek seyler bunlar..niye hep kotu niyet diyorum ? Ben birinin cocuguma art niyetle bakabilcegini hic dusunmuyorum..etrafimda dostlarim var beni seven insanlar..kuzenim paylasimca dost var dusman var neden paylastin dedi..valla dusmanim varsa Allah kucucuk cocuktan cikartcak degil onun bedduasini kabul edip..Biz paylaştık herkesle isteyenede gönderdim ben fotosunu. Ben hiç sakınmadım ilkinide simdikinide yıllar sonra çocuğum olmasına rağmen. Eşim baktim geçen kizlarimla foto paylasicak bebeğin yüzünü kapatıyor oyle paylasacagina hiç paylaşma dedim ben mi çok rahatım acaba nazara inanırım ama herşeyi bağlamam tv de ne bebekler var 2 arkadaşa bebek görmeye gittiğimizde bebeklerini getirmediler çok sasirmistim benimkide elden ele gezdi hep tek hasta olan dokunmasın yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?