Ay artık sonunu okuyunca ben de şoka girdimAh inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Ay kızlar herkesin derdi başka vallahi. Bizimkiler de aşırı karışıyorlar benim değil onların evi sanki çocuklar da benim değil onların. Ben dış kapının mandalımın sanki ev sahibi değilim. Dün bebiş uyuyunca ben de uyuyayım dedim 1,5 saat uyumuşum bi kalktım salonumun şeklini değiştirmişler koltuklar masalar çekilmiş kafalarına göre bi şekil verip beni çağırıyorlar çok güzel olmuş dimi diyeEşim de yapmışsınız artık ne desin kız tabi güzel olmuş diyecek mecburen dedi. Banyo paspasımın kenarı sökülmüş diye çöpe atmışlar takımımı bozmuşlar Kayınbabam da benim spor ayakkabımı eski bulmuş onu kaldırıp atmış. Ne diyeceğimi şaşırdım. Sanki ben onların yanına kalmaya gitmişim gibi davranıyorlar.
Çocuklar deseniz böyle bi sahiplenme yok! Geçen sene bi kere oğlumu bana sarılıp öperken gördü kayınbabam ‘oğlum bırak onu öpme o el kızı sen bizim oğlumuzsun’ dedibenim şalter bi attı ‘oğlum dedene sor babasının evinden mi getirmiş seni’ dedim kaldı öyle
En bombası şimdi geliyorbüyük oğluma bakmaya gelmişti bi kere kayınvalidem ben de uyumaya gittim sonra uyku tutmadı bi gidip bakayım dedim bi baktım ki kayınvalidem memesini açmış oğluma diyor ki “güzel oğluuuum gel de mememi em “ şoka girdim ya öyle donakaldım 65 yaşında kadın memesini açıp odanın ortasında oğluma vermeye çalışıyor. Ben ömrümde Ne duydum ne gördüm böyle bişey hala unutamıyorum valla... daha neler neler... yani bazen karışmaması da iyi olabiliyor kızlar
Ay bence saniye birakma..meme vermeye merakli töbeeee yarabbim yaBenim arkadan geldiğimi hissedince hemen kapatmıştı memesini. Ya hiç bişey diyemedim şoka girdim diyorum ya öyle bir şeyi ne gördüm ne duydum yapma ihtimalini düşünmedim bile. Bir de şehirdışından gelmişti kalmaya evde misafir diye sesimi çıkaramadım.
Ama dersini almamış olacak ki bi kere de benim yanımda görümceme dedi ki ay memeni çıkar da bi ver emecek mi bakalım diyebenim oğlum da kamu malı zaten önüne gelen emzirsin!! Cehalet işte yaa normal bir insan böyle bir şeyi aklından geçiremez! Ben de daha neler anne ne diyorsun ya dedim öyle diyince sustu
O yüzden bu oğlumu yalnız bırakmak istemiyorum onlarla
Evet bizimki de tıkanmıştı onda birkaç kez.Bende philips avent kullaniyorum da belkide ondan tikaniyo cocuk mama icerken..
Ben şok ya çok kıskançlar gerçekten.benim kv de sanki benim göğüsler de süt doluyor demişti agriyomus fln:))Ah inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Ay kızlar herkesin derdi başka vallahi. Bizimkiler de aşırı karışıyorlar benim değil onların evi sanki çocuklar da benim değil onların. Ben dış kapının mandalımın sanki ev sahibi değilim. Dün bebiş uyuyunca ben de uyuyayım dedim 1,5 saat uyumuşum bi kalktım salonumun şeklini değiştirmişler koltuklar masalar çekilmiş kafalarına göre bi şekil verip beni çağırıyorlar çok güzel olmuş dimi diyeEşim de yapmışsınız artık ne desin kız tabi güzel olmuş diyecek mecburen dedi. Banyo paspasımın kenarı sökülmüş diye çöpe atmışlar takımımı bozmuşlar Kayınbabam da benim spor ayakkabımı eski bulmuş onu kaldırıp atmış. Ne diyeceğimi şaşırdım. Sanki ben onların yanına kalmaya gitmişim gibi davranıyorlar.
Çocuklar deseniz böyle bi sahiplenme yok! Geçen sene bi kere oğlumu bana sarılıp öperken gördü kayınbabam ‘oğlum bırak onu öpme o el kızı sen bizim oğlumuzsun’ dedibenim şalter bi attı ‘oğlum dedene sor babasının evinden mi getirmiş seni’ dedim kaldı öyle
En bombası şimdi geliyorbüyük oğluma bakmaya gelmişti bi kere kayınvalidem ben de uyumaya gittim sonra uyku tutmadı bi gidip bakayım dedim bi baktım ki kayınvalidem memesini açmış oğluma diyor ki “güzel oğluuuum gel de mememi em “ şoka girdim ya öyle donakaldım 65 yaşında kadın memesini açıp odanın ortasında oğluma vermeye çalışıyor. Ben ömrümde Ne duydum ne gördüm böyle bişey hala unutamıyorum valla... daha neler neler... yani bazen karışmaması da iyi olabiliyor kızlar
Yok artık daha neler yaaaAh inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Ben acinca hemen ustune bir parca islak mendil atiyorum. Iserse bile bana gelmiyor oyle yapinca.Oglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
ay o neymiş gerçekten iğrenç çok haklısınAy bişey daha dicem mideniz kalkıcak ama
Aksam öyküyü emzirirken ayagıyla oynadı oynadı eşimde calısıyordu söyletemedim sonra aldı o elleriyle kızımı sevdi
Gittikten sonra oturdugu yerde o ayagıyla oynadıgı yerde resmen beyaz beyaz kalıntılar kalmıstı aglıcaktım az kalsın sinirden mide bulantısından
Gelsin aksam yaptırmayacagım yemek falan
Bende o programda pış pış +süpürge sesini açıyorumKızlar bu “Bebek Uyutucu” programında “Yol Sesi” var
Benim kız onu açınca iptalbi de elim çarpmıştı tamamen tesadüfi farkettim
Bu çocuklar ses istiyor haftasonu da onca konuşma sesleri içinde uzun uzun uyudu maşallah
Biz yalnız evlerimizde ne yapacağız sessiz
Nasıl alıştıracağız ki
33 günlük olduk biz de aynı durumdayız sadece ilk hafta rahattım o da gözleri şiş olduğu için kolay açamıyodu ve uyutmak kolay oluyodu biraz. Sonrası felaket anlattıklarını belki daha fazlasını yaşıyorum gerçekten çok zor bişey Allah hepimizin yardımcısı olsunMerhaba arkadaşlar28. Günlük olduk bugün ve bebeğimiz gece uyumuyor,2 saatte uyanıyor, emziriyorum sonrasında gaz sancısı oluyor gazı çıkarmaya çalış, uyutmaya çalış derken sabah oluyor ve uykuya daldıktan 1 saat sonra uyanıyor.o bir saatlik uyku da mızıklama şeklinde oluyor. Gaz sancısı için sab simplex kullanıyoruz ama fayda görmedik gibi. Bir de emerken bazen çok hırslanıyor gibi sinirleniyor ve ağlıyor acaba sütüm mü yetmiyor die düşünüyorum ama kakasını normal yapıyor. Çok yorulduğumu hissediyorum.Rabbim bebeklerimizin sağlığını korusun. Sizin gece uykularınız nasıl?
Ay aynen öyle Allah eksikliklerini göstermesin ailelerimizinKendini yıpratma canım kolay değil çok iyi biliyorum ama işte eşlerin hatrina..Yoksa soylenecek çok şey var ama işte yüz yüze geleceğiz.Mesela benim kv sürekli sütle ilgili bişeyler söylüyordu farkında miydi bilmiyorum eşime soyledim o da işte isisin yanında sürekli sütle ilgili konusulunca canı sıkılıyor demiş bir daha da o muhabbeti acmadi zaten eşim de annem nerde ne konuşacağını bilmez der.arada kalanlar da eşler oluyor onlar da napsin ne kadar düşüncesiz de olsa anaları.Benim kv de bebeğimin dilinde pamukcuk var dedim aldı mendili soktu direk çocuğun ağzına ay bi sinir oldum sonra kendi yetmiyor bide kvnin annesine gittik zona olmuş bütün her yeri yara çocuğu da yanına yaklaştırmaz mi kafayı yedim.dusuncesizlik işte.zaten haftada bir fln görüyor çocuğu neyse diyorum mesafemi koruyayim kayinpeder benim için çok soğuk bize diyormuş iyiki oyleyim.2.dönem de evimizde olacağız ona bebegimi emanet edemem kendı annemi götüreceğim.yani hemen hemen herkeste böyle şeyler var canım tabi lohusalik da olunca etkiliyor kendi annemiz yapsa belki o kadar etkilenmeyiz hoş kendi annemiz evimizde kendini parcalar ben zor oturtuyorum sürekli bişeyler yapıyor temizlik yemek vs.
Ay töbe töbe deli mi ne yolarım öyle bişey yapsa zaten patlamaya hazır bombayımAh inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Bebeği çok dikmeden dhaa yarık pozisyona yakın emziriyormuş gibi bir tık yukarda yatırınca tıkanmadı ondan önce o kadar çok tıkanıyordu ki biberonla süt vermeye korkar oldumBende philips avent kullaniyorum da belkide ondan tikaniyo cocuk mama icerken..
Bizimki de öyle oldu ses falan gitti resmen hemşire bile korktu bişey olacak diyeÖyleymişTek aşıda karardı ağlamaktan yavrum.
Evet her gun veriliyo. Bir sise baya uzun sure gidiyor demek istedim. Bize eczaci 400iu gunde 1 damla dedi.Açıkçası benim de içime çok sinmedi ne biliyim bedava dağıtılınca devlet tarafından insan bi şüpheye düşüyor. Ebe hanım her gün 3 damla ver dedi, her gün alınan bi şey değil mi bu?
Kv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
Ben hep oyle iciriyorum ama yinede tikaniyo bilhassa uyku moduna girmisse artik anliyorum ne zaman tikancagni..Bebeği çok dikmeden dhaa yarık pozisyona yakın emziriyormuş gibi bir tık yukarda yatırınca tıkanmadı ondan önce o kadar çok tıkanıyordu ki biberonla süt vermeye korkar oldum
Bende patlamaya hazır bombayımAy töbe töbe deli mi ne yolarım öyle bişey yapsa zaten patlamaya hazır bombayım
Seninkilerde ayrı bi değişikmiş
Atıyorsun git yenisini alda öyle at sokardım lafımıda orda
Ay evet bizde de öyle ertesi gün iyi aman maşallah diyoruz ama sonuç aynıCanim dün ayni bu sekildeydik agladim sinirimdenama bugun düzene girdi 12de uyudu hala diken ustundeyim tabi uyancak diye çıt sese uyaniyo ben onu yatirip.odadan cikip mutfakta isimi hallediyorum..dün karni agirdi herhalde diyorum..surekli meme istedi memeyle kavga etti uyumadi gece 12ye kadr 2 saatlik uykuylaydi..yarin daha farkli olur..anladim ki birgun kotu gecerse ertesi gün iyi oluyo yorgunluktan baygin dusuyorlar sanirim
Ya canim sanki bilerek yapilan bir sey degil de daha çok özensizmiş gibi geldi bana..bu donemde daha ince duusnmeleri gerekirken sanki misafirlige gitmis gibi davranmalari.. oglu soylediyse bile 2 dk bir sey yap yapamadiysanda al gelirken..hep ozensizlik onemsemezlikten..
bir de en cok torunu ac kalacak sen yiyemesen ..bende diyorum aradiginda.. bu saat oldu yemej yiyemedim falan dinleyip dinleyip kapatiyor telefonu :))) 1 hafta kalaydin bari..benim icim nasil soguyacak hicbir fikrim yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?