Doktora goturdugumde damla vermeyecegini soyledi ama ilerledi simdi tekrar goturecegimBizim oglanin da dogdugundan beri ara ara capaklaniyordu. Bazen azalip bazen artiyordu ki dun tavan yapti cocugumu oyle gorunce sok oldum. Bildigin gozyasi akar gibi sapsari surekli akiyodu battaniyesine kiyafetlerine kadar sapsari oldu. Bugun doktora goturduk damla verdi jel damla arasi bir sey. 3 ile 5 gun arasi gecmezse getirin dedi. Ben de kaynamis ilimis suyla, sutumle, serum fizyolojikle temizledim surekli ama gecmedi bir turlu. Bir doktora goturun isterseniz siz de
Ben yokken daha dogrusu ben annemde kalırken eşim bi kere eve gelmişti o aksam kv ile görümcemde gelmişYa canim sanki bilerek yapilan bir sey degil de daha çok özensizmiş gibi geldi bana..bu donemde daha ince duusnmeleri gerekirken sanki misafirlige gitmis gibi davranmalari.. oglu soylediyse bile 2 dk bir sey yap yapamadiysanda al gelirken..hep ozensizlik onemsemezlikten..
bir de en cok torunu ac kalacak sen yiyemesen ..bende diyorum aradiginda.. bu saat oldu yemej yiyemedim falan dinleyip dinleyip kapatiyor telefonu :))) 1 hafta kalaydin bari..benim icim nasil soguyacak hicbir fikrim yok..
Her an cisini yapacak diye tetikteyim. Altini nasil kapattigimi bilmiyorum. Kac kez carsaf batti. Pipi yukari bakiyorsà kendi kafasina kadar cis olmuslugumuz varOglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
El elin eşşegini türkü cagirarak arar demisler..o yuzden hic bozma moralini kimseden bir sey beklemeden devam et..kimse senin dusundugun gibi dusunemez..oglunun evi bir de ama anlatamazsin bir yerden sonra..senin sorumlulukta artti simdi bir de boyle seylere bozulup sutunu etkilemeBen yokken daha dogrusu ben annemde kalırken eşim bi kere eve gelmişti o aksam kv ile görümcemde gelmiş
Hastanede gelen cicekler vardı canlı cicekler saksılarda bişey yok ama suyun icindekiler küflenmiş sinek olmus leş gibi kokuyor salonda yemek masasının üstündeydi. Yemek masasında yemek yemişler bi Allahın kuluda öf pis kokuyor bunlar küflenmiş atalım suyunu dökelim bu sinekler ne dememiş. Hadi eşim erkek anlamaz bilmez umursamaz veya koskoca kadın veya görümcem hic mi görmemişler elli kişilik masa değil sonucta kenarında yemişler yemekleri gözünün önünde hepsi hafi kokuyu almadın sineği görmedin o cicekleridemi görmedin öyle bi tanede değil kaç tane.
Düşüncesizler ya gercekten anneme gelmişlerdi görmeye annem yoktu aksamın 10unda ac gelmişler lahmacun söyledim yedi el yabancılar yemek yapıp getirdi hadi hic bişey getirmiyorsun ac gelme bari
Ay sinir oluyorum düşündükce gelicek evi taşan etcek iki lokma bişey yapacak diye iyice sinir olucam
Eskiler ne güzel konusuyormus yahu yüzüm güldü resmenEl elin eşşegini türkü cagirarak arar demisler..o yuzden hic bozma moralini kimseden bir sey beklemeden devam et..kimse senin dusundugun gibi dusunemez..oglunun evi bir de ama anlatamazsin bir yerden sonra..senin sorumlulukta artti simdi bir de boyle seylere bozulup sutunu etkileme
Gecen yazmistim bununla ilgili dusuncelerimi :)) insanlar her seyi nazara baglar olmuslar bende en baasindan beri paylastim ve burda cogu arkadasimla ayni problemleri yasiyorum..arkadas var mi sorunsuz bebek ? Aglasa nazar oldu..hasta olsa nazar oldu iyide zaten olabilecek seyler bunlar..niye hep kotu niyet diyorum ? Ben birinin cocuguma art niyetle bakabilcegini hic dusunmuyorum..etrafimda dostlarim var beni seven insanlar..kuzenim paylasimca dost var dusman var neden paylastin dedi..valla dusmanim varsa Allah kucucuk cocuktan cikartcak degil onun bedduasini kabul edip..
Kv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
sadece kendine temiz ve kendine derli toplu kişilerden nefret ediyorumKv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Valla benim kayınvalidede aynı. Hamileliğimde de faydası olmadı lohusalığımda da ikisinde de ben ona hizmet ettim.Doğum sonrası hastaneden taburcu oldum o gün hastane çıkışı benim işim var evde deyip gitti bişey ister misiniz diyerek bende sandım ki yemek falan yapıp gelecek. Annem gece hastanede benle kalmıştı ikimizde gram uyku uyumadık. Ama kayınvalidem akşam yemek saati çıktı geldi ne yemek ne bişey yok tabi. Kayınpederim de yazlıkta bu arada arkadaşlarıyla tatilde. Kayınvalidem evde yalnız kalamıyorum hem de torunum oldu diye günlerce bende kaldı. Kalması sıkıntı değil kadın oturduğu yerden kalkmadı. Kalkmadığı gibi anneme iş buyurdu sürekli. Ben yokken arkamdan kardeşime beni şikayet etti söyleyeceğini bile bile. Yok ben bebeğe bakamıyormuşum altını değiştiremiyormuşum falan filan. Bana diyor ki daha haftam dolmamış sezeryanlıyım senin her gün çorba içmen lazım oturduğu yerden kalkayım bir çorba yapayım demiyor.Çamaşırlarını kirliye atmış makine çalışırsa yıkanır çamaşırlarım diyor. Demiyor ki kızım ben doldurdum gel şunu bir çalıştır yıkansın sereyim. Resmen psikolojimi bozdu kaç gün eşimle gerildik sürekli. Kayınpederim 27 gün sonra torununu görmeye geldi. Bana da ilk defa o gün dedi geçmiş olsun diye. Kayınpeder yazlıktan geldi de artık kayınvalide bende kalmıyor.Pazar günü geldiler yine bana lafları soktu soktu gitti. Hiç umursamıyorum artık. Görümceleri hiç söylemeyeyim bile.Kv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Benim hastaneye bile ameliyattan sonra geldilerEşim farkındaysa hiç umursama benimki hiç toz kondurmaz ailesine konusunu bile yapmayız. Benim doğumda ailemin yanında oldu 2 hafta annemde kalıp döndük evimize. Kayinvalidegil el gibi hastanede bebeği görüp gittiler bir dahada hiç arayıp sormadılar annem yaşi var hastada o döndü hep ,1 kez arayıp sormaz mi insan hadi gelmedin evlerde yakın annemle. Eşime söylediğimde hep bir söz. Oda babanne iste söze gelince. Bende çok soğudum bu kez hiç görmek bile istemiyorum
Ay bişey daha dicem mideniz kalkıcak amasadece kendine temiz ve kendine derli toplu kişilerden nefret ediyorum
evlerine pek temiz sokak v.s. ya da başkasının evine pis
ben o tiplere takığım
onun dışında kayinvalide ya işte benim ki burnunu sokmuyo mutfaktan yaptığını da gördüm 5 yıl söylendi vay ben yemek yaptım v.s. aman çok da lazım değiller hazır köfte alırız eve lahmacun söyleriz tavuk kizartir haşlarız daha iyi girmesinler havaya
Ay resmen al birini vur ötekine bu ne yaValla benim kayınvalidede aynı. Hamileliğimde de faydası olmadı lohusalığımda da ikisinde de ben ona hizmet ettim.Doğum sonrası hastaneden taburcu oldum o gün hastane çıkışı benim işim var evde deyip gitti bişey ister misiniz diyerek bende sandım ki yemek falan yapıp gelecek. Annem gece hastanede benle kalmıştı ikimizde gram uyku uyumadık. Ama kayınvalidem akşam yemek saati çıktı geldi ne yemek ne bişey yok tabi. Kayınpederim de yazlıkta bu arada arkadaşlarıyla tatilde. Kayınvalidem evde yalnız kalamıyorum hem de torunum oldu diye günlerce bende kaldı. Kalması sıkıntı değil kadın oturduğu yerden kalkmadı. Kalkmadığı gibi anneme iş buyurdu sürekli. Ben yokken arkamdan kardeşime beni şikayet etti söyleyeceğini bile bile. Yok ben bebeğe bakamıyormuşum altını değiştiremiyormuşum falan filan. Bana diyor ki daha haftam dolmamış sezeryanlıyım senin her gün çorba içmen lazım oturduğu yerden kalkayım bir çorba yapayım demiyor.Çamaşırlarını kirliye atmış makine çalışırsa yıkanır çamaşırlarım diyor. Demiyor ki kızım ben doldurdum gel şunu bir çalıştır yıkansın sereyim. Resmen psikolojimi bozdu kaç gün eşimle gerildik sürekli. Kayınpederim 27 gün sonra torununu görmeye geldi. Bana da ilk defa o gün dedi geçmiş olsun diye. Kayınpeder yazlıktan geldi de artık kayınvalide bende kalmıyor.Pazar günü geldiler yine bana lafları soktu soktu gitti. Hiç umursamıyorum artık. Görümceleri hiç söylemeyeyim bile.
Kendini yıpratma canım kolay değil çok iyi biliyorum ama işte eşlerin hatrina..Yoksa soylenecek çok şey var ama işte yüz yüze geleceğiz.Mesela benim kv sürekli sütle ilgili bişeyler söylüyordu farkında miydi bilmiyorum eşime soyledim o da işte isisin yanında sürekli sütle ilgili konusulunca canı sıkılıyor demiş bir daha da o muhabbeti acmadi zaten eşim de annem nerde ne konuşacağını bilmez der.arada kalanlar da eşler oluyor onlar da napsin ne kadar düşüncesiz de olsa anaları.Benim kv de bebeğimin dilinde pamukcuk var dedim aldı mendili soktu direk çocuğun ağzına ay bi sinir oldum sonra kendi yetmiyor bide kvnin annesine gittik zona olmuş bütün her yeri yara çocuğu da yanına yaklaştırmaz mi kafayı yedim.dusuncesizlik işte.zaten haftada bir fln görüyor çocuğu neyse diyorum mesafemi koruyayim kayinpeder benim için çok soğuk bize diyormuş iyiki oyleyim.2.dönem de evimizde olacağız ona bebegimi emanet edemem kendı annemi götüreceğim.yani hemen hemen herkeste böyle şeyler var canım tabi lohusalik da olunca etkiliyor kendi annemiz yapsa belki o kadar etkilenmeyiz hoş kendi annemiz evimizde kendini parcalar ben zor oturtuyorum sürekli bişeyler yapıyor temizlik yemek vs.Ben yokken daha dogrusu ben annemde kalırken eşim bi kere eve gelmişti o aksam kv ile görümcemde gelmiş
Hastanede gelen cicekler vardı canlı cicekler saksılarda bişey yok ama suyun icindekiler küflenmiş sinek olmus leş gibi kokuyor salonda yemek masasının üstündeydi. Yemek masasında yemek yemişler bi Allahın kuluda öf pis kokuyor bunlar küflenmiş atalım suyunu dökelim bu sinekler ne dememiş. Hadi eşim erkek anlamaz bilmez umursamaz veya koskoca kadın veya görümcem hic mi görmemişler elli kişilik masa değil sonucta kenarında yemişler yemekleri gözünün önünde hepsi hafi kokuyu almadın sineği görmedin o cicekleridemi görmedin öyle bi tanede değil kaç tane.
Düşüncesizler ya gercekten anneme gelmişlerdi görmeye annem yoktu aksamın 10unda ac gelmişler lahmacun söyledim yedi el yabancılar yemek yapıp getirdi hadi hic bişey getirmiyorsun ac gelme bari
Ay sinir oluyorum düşündükce gelicek evi taşan etcek iki lokma bişey yapacak diye iyice sinir olucam
Canim dün ayni bu sekildeydik agladim sinirimdenama bugun düzene girdi 12de uyudu hala diken ustundeyim tabi uyancak diye çıt sese uyaniyo ben onu yatirip.odadan cikip mutfakta isimi hallediyorum..dün karni agirdi herhalde diyorum..surekli meme istedi memeyle kavga etti uyumadi gece 12ye kadr 2 saatlik uykuylaydi..yarin daha farkli olur..anladim ki birgun kotu gecerse ertesi gün iyi oluyo yorgunluktan baygin dusuyorlar sanirim
Ben yokken daha dogrusu ben annemde kalırken eşim bi kere eve gelmişti o aksam kv ile görümcemde gelmiş
Ya bu nedir midem bulandi...bizim arkadasta bakicisini yakalamisti kamerada memesini verirken..igrenc yaAh inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Ay kızlar herkesin derdi başka vallahi. Bizimkiler de aşırı karışıyorlar benim değil onların evi sanki çocuklar da benim değil onların. Ben dış kapının mandalımın sanki ev sahibi değilim. Dün bebiş uyuyunca ben de uyuyayım dedim 1,5 saat uyumuşum bi kalktım salonumun şeklini değiştirmişler koltuklar masalar çekilmiş kafalarına göre bi şekil verip beni çağırıyorlar çok güzel olmuş dimi diyeEşim de yapmışsınız artık ne desin kız tabi güzel olmuş diyecek mecburen dedi. Banyo paspasımın kenarı sökülmüş diye çöpe atmışlar takımımı bozmuşlar Kayınbabam da benim spor ayakkabımı eski bulmuş onu kaldırıp atmış. Ne diyeceğimi şaşırdım. Sanki ben onların yanına kalmaya gitmişim gibi davranıyorlar.
Çocuklar deseniz böyle bi sahiplenme yok! Geçen sene bi kere oğlumu bana sarılıp öperken gördü kayınbabam ‘oğlum bırak onu öpme o el kızı sen bizim oğlumuzsun’ dedibenim şalter bi attı ‘oğlum dedene sor babasının evinden mi getirmiş seni’ dedim kaldı öyle
En bombası şimdi geliyorbüyük oğluma bakmaya gelmişti bi kere kayınvalidem ben de uyumaya gittim sonra uyku tutmadı bi gidip bakayım dedim bi baktım ki kayınvalidem memesini açmış oğluma diyor ki “güzel oğluuuum gel de mememi em “ şoka girdim ya öyle donakaldım 65 yaşında kadın memesini açıp odanın ortasında oğluma vermeye çalışıyor. Ben ömrümde Ne duydum ne gördüm böyle bişey hala unutamıyorum valla... daha neler neler... yani bazen karışmaması da iyi olabiliyor kızlar
Bu cok kotu ya..ilgisizlik..benim annem hastalanmasa kosa kosa gelirdi ama halasi cocugu 1kez gormeye geldi ayni sehirdyizz..kvde de bana bakmaya gelmisti ama 4.gun dondu daha dikislerim iyilesmemisti..babani birakamiyorum diyo sanki 5 yasinda cocuk..inanilmsz kirginim 5 saatlik mesafedeler gitmesen olmuyo ama anlasinda istiyorum..biseyler takti cocuga keske maddi destek yerine manevi olarak olsalar insan bazen daha cok ariyor..baktilar ki her seyin ustesinden geliyorum kimsenin sesi cikmadi..mevlutu orda yapmak istiyo bana kalsa mevlut falanda yapmicam.allahtan esim farkinda ama yinede gitmezsek olmaz diyo..her cocuk beni darladiginda daha kiriliyorum icten ice..Eşim farkındaysa hiç umursama benimki hiç toz kondurmaz ailesine konusunu bile yapmayız. Benim doğumda ailemin yanında oldu 2 hafta annemde kalıp döndük evimize. Kayinvalidegil el gibi hastanede bebeği görüp gittiler bir dahada hiç arayıp sormadılar annem yaşi var hastada o döndü hep ,1 kez arayıp sormaz mi insan hadi gelmedin evlerde yakın annemle. Eşime söylediğimde hep bir söz. Oda babanne iste söze gelince. Bende çok soğudum bu kez hiç görmek bile istemiyorum
Ya bu nedir midem bulandi...bizim arkadasta bakicisini yakalamisti kamerada memesini verirken..igrenc yaay sessiz kaldim deme..
Valla benim kayınvalidede aynı. Hamileliğimde de faydası olmadı lohusalığımda da ikisinde de ben ona hizmet ettim.Doğum sonrası hastaneden taburcu oldum o gün hastane çıkışı benim işim var evde deyip gitti bişey ister misiniz diyerek bende sandım ki yemek falan yapıp gelecek. Annem gece hastanede benle kalmıştı ikimizde gram uyku uyumadık. Ama kayınvalidem akşam yemek saati çıktı geldi ne yemek ne bişey yok tabi. Kayınpederim de yazlıkta bu arada arkadaşlarıyla tatilde. Kayınvalidem evde yalnız kalamıyorum hem de torunum oldu diye günlerce bende kaldı. Kalması sıkıntı değil kadın oturduğu yerden kalkmadı. Kalkmadığı gibi anneme iş buyurdu sürekli. Ben yokken arkamdan kardeşime beni şikayet etti söyleyeceğini bile bile. Yok ben bebeğe bakamıyormuşum altını değiştiremiyormuşum falan filan. Bana diyor ki daha haftam dolmamış sezeryanlıyım senin her gün çorba içmen lazım oturduğu yerden kalkayım bir çorba yapayım demiyor.Çamaşırlarını kirliye atmış makine çalışırsa yıkanır çamaşırlarım diyor. Demiyor ki kızım ben doldurdum gel şunu bir çalıştır yıkansın sereyim. Resmen psikolojimi bozdu kaç gün eşimle gerildik sürekli. Kayınpederim 27 gün sonra torununu görmeye geldi. Bana da ilk defa o gün dedi geçmiş olsun diye. Kayınpeder yazlıktan geldi de artık kayınvalide bende kalmıyor.Pazar günü geldiler yine bana lafları soktu soktu gitti. Hiç umursamıyorum artık. Görümceleri hiç söylemeyeyim bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?