Anam kiyamam. Senin kaynana da zormus. Gormezden gel, yoksa insan hastalik sahibi oluyor. Kaynanani gormezden gel. Ilk dogumda ben gormezden gwlmeyi basaramadim. Ama bu 2. Dogumda cok guzel gormezden geliyorum. Tabi birkac sinir krizi biyutu yasadim o ayri. 1 hafta da erken dogurmama neden olsa da artik oyle biri yok gobi davraniyorum. Hic aramiyorum. O arayinca da kisa cevaplar verip kapatiyorum.

Oglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
Ahh bugün bezini değiştirirken tam yeni bezi koyacağım an anladım yeni bir akım geliyor eski bezi katlı olarak koydum ama gelen kaka beze değil tazyikli bir şekilde tüm koluma fiskirdiNeyseki kolumla kurtardık beyaz yatak örtüsüne sıçramadi

Canim sana da gecmis olsun. Bosver kaynanayi kayinpederi. Benim kayinpeder de esimi ariyor napiyorsun diye. Esim de bebege bakkyoruz diyor. Sesi geliyor telefonda e annesi ne yapiyor diye soruyor. Esim, yatip dinleniyor yeni ameliyat oldu dedi. Ee teyzesi baksin o ne yapiyor duye soruyor.
Bu modeller hep ayni. Cok bilmis oluyorlar. Umursamaz oluyorlar.
Sonra da utanmadan grip olsalar ilgi bekliyorlar.

Oyy Allah yardımcın olsun seninki de fena.Gelenin faydası olmayacak ise gelmesin yaa.

Evet gerçekten cennet anaların ayakları altında uykusuzluk gaz sancısı zor süreç bunlar ama inşallah düzene girer. Bir de çocuğum ili yaşında hala uykusuzum diyen var
Ayy inşallah düzene girer bi de hastayım doğum yaptığım günden beri düzelmedim öksürük boğaz ağrısı burun akıntısı felaketim yani neden geçmiyor onu da bilmiyorum bi de bu hâlde uykusuz yorgun düşmek daha da çekilmez oluyor

Hepimize geçmiş olsun İlk günler çok takıyordum ama artık umursamıyorum. Ama sıra bana da gelecek kayınvalide safra kesesi ameliyatı olacakmış doktorunun gün vermesini bekliyormuş. Ameliyat olsun telefonla geçmiş olsun diycem gitmeyeceğim bile. Gidersem de ben de onun yaptığı gibi misafir gibi oturup gelcem evime.

Bizimki kız ama açınca aynı şeyleri ben de yaşıyorum başından beri hep oluyor bi de kız çocuğuna göre sanki biraz daha yukardan yapıyor çişini üstüm başım temiz kalmıyor artık bi sorun falan olabilir mi acaba?

Kiiiiz kaynana ile bebgi yalniz birakmaya gelmeyecek ha. Saka gibi. Kayinpedere deseydin ayakkabimi atiyon madem yenisini al diye.

Bende grip oldum umarım geçmez bebeğe yaa

Dag olsa dayanmaz catlar yahu gergedan sabrı bu bildigin

Kızlar mochi göğüs pompası kullanan var mı? Ben de avent var ama çok uğraştırıyor. Ve düzgün sağdığını düşünmüyorum. Göğüslerim dik ve küçük tam kavramıyor pompa. Mochinin yorumları baya iyi kullanıp memnun kalanınız var mı ? Ona göre sipariş vereceğim.

Seninkiyle kapışırlar tabi ayrı kulvarlardan :)

Ya hanimlar sutunuzu nasil sagiyorsunuz? Yani sut gelmediginde sagmaya devam ediyor musunuz ve gelmese bile kac dk sagiyorsunuz?

Az once ilk sut sagmami yaptim 10ml bile cikmadi nerdeyse sonra da sut gelmemeye basladi ona ragmen bekledim bi sure daha ama gelmedi. Gercekten cok moralim bozuldu.

Bu arada elektrikli sagma aleti ile denedim ama biberonlu aparatin biri calismiyor sanssizligim burda da kendisini gosterdi E Elwing6 sen sormustun canim

E bebek sitesinden alinan urunlerde sorun cikinca yardimci olunuyor mu?

Anne sütü direkt memeden mi alıyor, sağıyor musun da?
Evet canım direk memeden. Gündüz ortalama 2 saatte bir emziriyorum. Bazen o çok isterse daha erken de oluyor. Bu kadar sık emzirince sağmaya vakit kalmıyor pek. Zaten sütte kalmıyor pek sağmaya, emdikten sonra 20 dk sağımda toplam 30-45 cc anca çıkıyor.

Neden sağma gereği duyuyorsun ki.
Ben sağmıyorum. Bebeğim küvezde iken sağdığım sütlerden fazlaca vermelerine rağmen kilo alımı günde 5gr, 10 gr şeklinde oldu. Emzirdiğim zaman arttı kilosu. Bebeğinin çişli bez sayısı yeterli ise gerisini takma. Anne göğsünden içtiğinde vitamin değerleri bozulmadan alıyor.
Pompaya güvenme derim.
Ben ilk oğlumda görümcemden almıştım pompayı. Medela idi (en iyilerdendir) . Çok ihtiyacım olmayacak diye yenisini almadım. Bir gün sağım yapmak zorunda kaldım, bekle bekle süt çıkmıyor 5ml bile benim yanlardan ittirmem ile çıktı. Meğer makina miadını doldurmuş. Sorunsuz Çekiyormuş gibi görünüyordu ama yok.
Bu arada sendekinin markası ne? Biri çalışmadı diyorsun. Lansinoh çiftli ise Çıkış tıpasını kapatıyormusun hava alırsa çekmez.
Ebebekten aldıysan herhangi bir mağazaya gittiğinde hanım görevliler sağım ve kullanımı konusunda yardımcı olur ama iadesi olmaz.

Canim pes etme ben ilk sagdigimda birak 10 ml 1 damla bile cikmiyordu. Su anda cok sukur guzel cikiyor. Sagma isi biraz deneyim isi. Yapa yapa ogreniyorsun. Benim 1 mememi sagiyorum sut bitiyor hic gelmiyor hemen digerine geciyorum. 2. Memede de sut bitince ilk sagdigima geciyorum ve sut geliyor. Sonra tekrar digerine seklinde 2 veya 3 tur sagiyorum 1 memeyi. Toplamda 20 dakika yari. Saat bazen daha uzun surebiliyor. Ilk once dusik ayarda sonra yuksek ayarda sagiyorum.
Sicak su ile masaj yap yika sonra sag. Bebek emdikten sonra sagiyorum ben kalani. Sonra da 3 saatte bir sagarak arttirdim.

Evet her gun veriliyo. Bir sise baya uzun sure gidiyor demek istedim. Bize eczaci 400iu gunde 1 damla dedi.
Dün sen de öyle yazınca doktora sordum, o da ocean 400ü önerdi, fısfıs şeklindeymiş sanırım günde 1 kere dedi. Henüz alamadık yarın alıcak eşim. Teşekkür ederim :) içime zaten sinmemişti sağlık ocağı

Canim alettren o moralini bozma ben bu sabah mochiyle 50 cc sagdim tek memeden ama aynisini o elektrikliyle yapsam cekim gucu dusuk oldugundan 20 cc anca cikardi birde gogusumun acimasiyla kalirdim..(morardi gogusum)ne yazikki e bebekteki yorumlara aldandim bende..sikayetvarda o kadar sikayet var ki..ben sikayet ettikteb sonra uurnu magazaya getirmemi o surecte manuel pompa vereceklerini soylediler..bir sorun varsa yenisiyle degisirecekler ya da iade alacaklarmis..ama sorun var diye doneceklerini hic sanmiyorum..o aksam o kadar canim yandi ki tuketici haklarina bile gitmeyi dusunuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…