Anam kiyamam. Senin kaynana da zormus. Gormezden gel, yoksa insan hastalik sahibi oluyor. Kaynanani gormezden gel. Ilk dogumda ben gormezden gwlmeyi basaramadim. Ama bu 2. Dogumda cok guzel gormezden geliyorum. Tabi birkac sinir krizi biyutu yasadim o ayri. 1 hafta da erken dogurmama neden olsa da artik oyle biri yok gobi davraniyorum. Hic aramiyorum. O arayinca da kisa cevaplar verip kapatiyorum.Kv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
Ahh bugün bezini değiştirirken tam yeni bezi koyacağım an anladım yeni bir akım geliyor eski bezi katlı olarak koydum ama gelen kaka beze değil tazyikli bir şekilde tüm koluma fiskirdiOglusu olan hanımlar, alt değiştirirken sizinkiler de işiyor mu ben her alt açtığımda daha kapamadan temizliğini yaparken veya bir an ansızın yolluyor normal mi bu durum benimkine mi ozel acinca rahatiyor mu
Canim sana da gecmis olsun. Bosver kaynanayi kayinpederi. Benim kayinpeder de esimi ariyor napiyorsun diye. Esim de bebege bakkyoruz diyor. Sesi geliyor telefonda e annesi ne yapiyor diye soruyor. Esim, yatip dinleniyor yeni ameliyat oldu dedi. Ee teyzesi baksin o ne yapiyor duye soruyor.Valla benim kayınvalidede aynı. Hamileliğimde de faydası olmadı lohusalığımda da ikisinde de ben ona hizmet ettim.Doğum sonrası hastaneden taburcu oldum o gün hastane çıkışı benim işim var evde deyip gitti bişey ister misiniz diyerek bende sandım ki yemek falan yapıp gelecek. Annem gece hastanede benle kalmıştı ikimizde gram uyku uyumadık. Ama kayınvalidem akşam yemek saati çıktı geldi ne yemek ne bişey yok tabi. Kayınpederim de yazlıkta bu arada arkadaşlarıyla tatilde. Kayınvalidem evde yalnız kalamıyorum hem de torunum oldu diye günlerce bende kaldı. Kalması sıkıntı değil kadın oturduğu yerden kalkmadı. Kalkmadığı gibi anneme iş buyurdu sürekli. Ben yokken arkamdan kardeşime beni şikayet etti söyleyeceğini bile bile. Yok ben bebeğe bakamıyormuşum altını değiştiremiyormuşum falan filan. Bana diyor ki daha haftam dolmamış sezeryanlıyım senin her gün çorba içmen lazım oturduğu yerden kalkayım bir çorba yapayım demiyor.Çamaşırlarını kirliye atmış makine çalışırsa yıkanır çamaşırlarım diyor. Demiyor ki kızım ben doldurdum gel şunu bir çalıştır yıkansın sereyim. Resmen psikolojimi bozdu kaç gün eşimle gerildik sürekli. Kayınpederim 27 gün sonra torununu görmeye geldi. Bana da ilk defa o gün dedi geçmiş olsun diye. Kayınpeder yazlıktan geldi de artık kayınvalide bende kalmıyor.Pazar günü geldiler yine bana lafları soktu soktu gitti. Hiç umursamıyorum artık. Görümceleri hiç söylemeyeyim bile.
Oyy Allah yardımcın olsun seninki de fena.Gelenin faydası olmayacak ise gelmesin yaa.Kv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
Ayy inşallah düzene girerEvet gerçekten cennet anaların ayakları altındauykusuzluk gaz sancısı zor süreç bunlar ama inşallah düzene girer. Bir de çocuğum ili yaşında hala uykusuzum diyen var
Canim sana da gecmis olsun. Bosver kaynanayi kayinpederi. Benim kayinpeder de esimi ariyor napiyorsun diye. Esim de bebege bakkyoruz diyor. Sesi geliyor telefonda e annesi ne yapiyor diye soruyor. Esim, yatip dinleniyor yeni ameliyat oldu dedi. Ee teyzesi baksin o ne yapiyor duye soruyor.
Bu modeller hep ayni. Cok bilmis oluyorlar. Umursamaz oluyorlar.
Sonra da utanmadan grip olsalar ilgi bekliyorlar.
Bizimki kız ama açınca aynı şeyleri ben de yaşıyorum başından beri hep oluyorAhh bugün bezini değiştirirken tam yeni bezi koyacağım an anladım yeni bir akım geliyor eski bezi katlı olarak koydum ama gelen kaka beze değil tazyikli bir şekilde tüm koluma fiskirdiNeyseki kolumla kurtardık beyaz yatak örtüsüne sıçramadi
Kiiiiz kaynana ile bebgi yalniz birakmaya gelmeyecek ha. Saka gibi. Kayinpedere deseydin ayakkabimi atiyon madem yenisini al diye.Ah inşallah bi 40 dakika uyudu ovalla çok zor hiç uyumayınca sürekli Memede ooy oooy
Ay kızlar herkesin derdi başka vallahi. Bizimkiler de aşırı karışıyorlar benim değil onların evi sanki çocuklar da benim değil onların. Ben dış kapının mandalımın sanki ev sahibi değilim. Dün bebiş uyuyunca ben de uyuyayım dedim 1,5 saat uyumuşum bi kalktım salonumun şeklini değiştirmişler koltuklar masalar çekilmiş kafalarına göre bi şekil verip beni çağırıyorlar çok güzel olmuş dimi diyeEşim de yapmışsınız artık ne desin kız tabi güzel olmuş diyecek mecburen dedi. Banyo paspasımın kenarı sökülmüş diye çöpe atmışlar takımımı bozmuşlar Kayınbabam da benim spor ayakkabımı eski bulmuş onu kaldırıp atmış. Ne diyeceğimi şaşırdım. Sanki ben onların yanına kalmaya gitmişim gibi davranıyorlar.
Çocuklar deseniz böyle bi sahiplenme yok! Geçen sene bi kere oğlumu bana sarılıp öperken gördü kayınbabam ‘oğlum bırak onu öpme o el kızı sen bizim oğlumuzsun’ dedibenim şalter bi attı ‘oğlum dedene sor babasının evinden mi getirmiş seni’ dedim kaldı öyle
En bombası şimdi geliyorbüyük oğluma bakmaya gelmişti bi kere kayınvalidem ben de uyumaya gittim sonra uyku tutmadı bi gidip bakayım dedim bi baktım ki kayınvalidem memesini açmış oğluma diyor ki “güzel oğluuuum gel de mememi em “ şoka girdim ya öyle donakaldım 65 yaşında kadın memesini açıp odanın ortasında oğluma vermeye çalışıyor. Ben ömrümde Ne duydum ne gördüm böyle bişey hala unutamıyorum valla... daha neler neler... yani bazen karışmaması da iyi olabiliyor kızlar
Bende grip oldum umarım geçmez bebeğe yaaAyy inşallah düzene girerbi de hastayım doğum yaptığım günden beri düzelmedim öksürük boğaz ağrısı burun akıntısı felaketim yani neden geçmiyor onu da bilmiyorum bi de bu hâlde uykusuz yorgun düşmek daha da çekilmez oluyor
Benimki de oyle, goruyor ve ne yapabilir ki, laftan anlamayanlara.Eşim görüyor görüyorda ne yapabilirim ki diyor
Oda haklı ne yapabilir ki
Dag olsa dayanmaz catlar yahu gergedan sabrı bu bildiginanam ne kem gözlü karı ya
bence de dener gelinin evinde ayaklariyla oynayan
böğ
benimki de bi işe yaramaz oğluna da çok kıskançtir aramiza falan girer de bu konularda düşünüyorum da sizinkilere sanırım tahammül edemezdim
Allah dağına göre kar veriyo demekki
Seninkiyle kapışırlar tabi ayrı kulvarlardan :)Anam kiyamam. Senin kaynana da zormus. Gormezden gel, yoksa insan hastalik sahibi oluyor. Kaynanani gormezden gel. Ilk dogumda ben gormezden gwlmeyi basaramadim. Ama bu 2. Dogumda cok guzel gormezden geliyorum. Tabi birkac sinir krizi biyutu yasadim o ayri. 1 hafta da erken dogurmama neden olsa da artik oyle biri yok gobi davraniyorum. Hic aramiyorum. O arayinca da kisa cevaplar verip kapatiyorum.
Evet canım direk memeden. Gündüz ortalama 2 saatte bir emziriyorum. Bazen o çok isterse daha erken de oluyor. Bu kadar sık emzirince sağmaya vakit kalmıyor pek. Zaten sütte kalmıyor pek sağmaya, emdikten sonra 20 dk sağımda toplam 30-45 cc anca çıkıyor.Anne sütü direkt memeden mi alıyor, sağıyor musun da?
Biz 40 günlük olduk hala tamamen geçmediBi de bunlar geçen hafta oldu, yani mete 25-26 günlüktü. Bugün 33 günlük. Hala geçmedi sarılığı, azaldı ama geçmedi, işte gözünün akından anlıyorum daha çok
Neden sağma gereği duyuyorsun ki.Ya hanimlar sutunuzu nasil sagiyorsunuz? Yani sut gelmediginde sagmaya devam ediyor musunuz ve gelmese bile kac dk sagiyorsunuz?
Az once ilk sut sagmami yaptim 10ml bile cikmadi nerdeyse sonra da sut gelmemeye basladi ona ragmen bekledim bi sure daha ama gelmedi. Gercekten cok moralim bozuldu.
Bu arada elektrikli sagma aleti ile denedim ama biberonlu aparatin biri calismiyor sanssizligim burda da kendisini gosterdi E Elwing6 sen sormustun canim
E bebek sitesinden alinan urunlerde sorun cikinca yardimci olunuyor mu?
Canim pes etme ben ilk sagdigimda birak 10 ml 1 damla bile cikmiyordu. Su anda cok sukur guzel cikiyor. Sagma isi biraz deneyim isi. Yapa yapa ogreniyorsun. Benim 1 mememi sagiyorum sut bitiyor hic gelmiyor hemen digerine geciyorum. 2. Memede de sut bitince ilk sagdigima geciyorum ve sut geliyor. Sonra tekrar digerine seklinde 2 veya 3 tur sagiyorum 1 memeyi. Toplamda 20 dakika yari. Saat bazen daha uzun surebiliyor. Ilk once dusik ayarda sonra yuksek ayarda sagiyorum.Ya hanimlar sutunuzu nasil sagiyorsunuz? Yani sut gelmediginde sagmaya devam ediyor musunuz ve gelmese bile kac dk sagiyorsunuz?
Az once ilk sut sagmami yaptim 10ml bile cikmadi nerdeyse sonra da sut gelmemeye basladi ona ragmen bekledim bi sure daha ama gelmedi. Gercekten cok moralim bozuldu.
Bu arada elektrikli sagma aleti ile denedim ama biberonlu aparatin biri calismiyor sanssizligim burda da kendisini gosterdi E Elwing6 sen sormustun canim
Dün sen de öyle yazınca doktora sordum, o da ocean 400ü önerdi, fısfıs şeklindeymiş sanırım günde 1 kere dedi. Henüz alamadık yarın alıcak eşim. Teşekkür ederim :) içime zaten sinmemişti sağlık ocağıEvet her gun veriliyo. Bir sise baya uzun sure gidiyor demek istedim. Bize eczaci 400iu gunde 1 damla dedi.
Canim alettren o moralini bozma ben bu sabah mochiyle 50 cc sagdim tek memeden ama aynisini o elektrikliyle yapsam cekim gucu dusuk oldugundan 20 cc anca cikardi birde gogusumun acimasiyla kalirdim..(morardi gogusum)ne yazikki e bebekteki yorumlara aldandim bende..sikayetvarda o kadar sikayet var ki..ben sikayet ettikteb sonra uurnu magazaya getirmemi o surecte manuel pompa vereceklerini soylediler..bir sorun varsa yenisiyle degisirecekler ya da iade alacaklarmis..ama sorun var diye doneceklerini hic sanmiyorum..o aksam o kadar canim yandi ki tuketici haklarina bile gitmeyi dusunuyorum..Ya hanimlar sutunuzu nasil sagiyorsunuz? Yani sut gelmediginde sagmaya devam ediyor musunuz ve gelmese bile kac dk sagiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?