Dogumda ki cocuk doktoru bizede üfürüm olabilir dedi ama kendi doktorumuz duymadı
Genelde yenidoğanların birçoğunda oluyormus cok önemli değilmiş diye üstünde durmadım
Ekg cektirmek gerekiyormus sanırım
Sizde bebekle ilgili değişik bişey var mı ne bileyim nefes alısverişi falan olsun
İlac vs verdi mi yada sürec nasıl ilerliyor böyle bişeyde

Bizimkinin face i yok olsa paylasır kesin
Dünde geldi annemlerde gelmişti yanıma cayına kadar annem koydu hizmet etti
Annemler gidince yarın sana ne yemek yapayım getireyim dedi
Var herşey annemin yaptıkları dolap dolu diye geciştirdim
Kesin eşim bişeyler dedi de ondan yapayım diyor yoksa 3gün olmus geleli simdi mi akıl ediyor
Kendileri böyle görmüş demekki bilmiyorlar veya karakterleri böyle baska acıklaması yok

Gaz cikartirken hem aglayip hem her tarafimi emmeye calistiigi icin ben mama takviyesi yapiyorum yuzumu yanagimi emmeye calisiyo doydugunda gaz cikartirken siziyo zaten bugun 3kez verdim mama geri kalaninda emdi..
benimkide böyle yaptığı zaman anlıyorumki doymamış mama veriyorum çok üzülüyorum ama bazende kendimi teselli ediyorum sağlıklı olsunda mama yesin sabah sütüm güzel oluyo benimde sertleşiyo göğüslerim ama gün içinde setleşmiyo bol su içiyorum incir kuru meyveler ama genede sabahki gibi dolmuyor
Düzgün emmedikleri için doymuyorlar bence, o yüzden mama takviye etmek zorunda kalıyoruz.
evet canım emseler belki gerek kalmayacak doktor bana anne kucağı kokusu alınca uyuyup kalıyordur soy sadece beziyle emzir ısı kaybetsin demişti ilk başlarda öyle yapıyodum ama şimdi havalar serin üşütür diye korkuyorum normal kıyafetleriyle emziriyorum
Saat 4 oldu bizimki uyumadi..
bayadır uyumamış benimkide direniyor şimdi uyumamakta kararlı emZik veriyorum atıyor

Oglen uyudu deliksiz sadece 14den 16ya kadar sonra hep kesik kesik uyumaya calisti olmuyo direniyo resmen..perisan olduk gece ne guzel uyuyordu
Gece gündüz olayını kavrayınca uyuyacaktır canım alışma sürecindeler bebişlerde diye umuy ediyorum uyku düzenlerini dört gözle bekliyorum

Oglen uyudu deliksiz sadece 14den 16ya kadar sonra hep kesik kesik uyumaya calisti olmuyo direniyo resmen..perisan olduk gece ne guzel uyuyordu
Oy öglen 4ten gece 4e
Bizim ki dün sabah 6.30ds kalktı ondan sonra sadece 11-11.30arası bi yarım saat yatıp gece 12ye kadar direndi en son nas felak esliğinde uyuttuk

Serum fizyolojigi nasıl kullanıyorsunuz yahu
Her iki burunada iki şer tur olarak ikişer ikişer damla sıktım azcık bekleyip aspiratörle cekmeye calıstım ama burun deliği ck kücük girmedi içeri dısardan cekincede haliyle bişeycik gelmedi
Deliğin gördügüm kadarında sümük yok ama bi hır hır tıkanıklık var nefes alısverişinde

Kontrole gittik 3.gidisimiz 3 ayda olacak ultrason vs ile ic organlarina bakiyor kalbini inceliyor her defasinda bi degisiklik var mi diye durumu ile ilgili bi belge verdi doktora gittigimizde once o belgeyi gosterecekmisiz ona gore tedavi uygulasinlar diye. Nefeste daralma gibi acil bi durumda da yanina gitmemizi soyledi. Kontrol altinda tutup acil bi durumda yanina gidecekmisiz eger 2 .3 yasina kadar kapanmazsa o zaman mudahale edecekmis.
Bir de dogru duzgun aglayamiyordu cigerleri pek acilmamis aglatin biraz dedi su an uyku modunda aklima gelenler :)

Canım hemşiremiz aspiratör kullanma daha çok küçü demişti 3.ayında kullanmaya bsşa demişti bende serum fizyolojikle açıyorum burun hava kanalları küçük olduğu için hırıltı olur demişti normal yani endişelenme serumla bol bol açabilirsin

Sağarken ılık kompres yap canım
Sıcak havlu bez ya da sıcak su torbası gibi

Su anda ilaç kullanımınız yok
Kalpteki delikle ilgili gözle görülür bi belirtiside yok
Takiptesiniz sadece o zaman dogru mu :)

Mochi aldım kızlar merakımdan ☺
Dört gündür kullanıyorum
Pompaya geceleri ihtiyaç duyuyordum kızım tek meme emince diğerini sağmak için
O anlamda mochinin pratiklik sağlayacağını düşündüm
Öyle de oldu
Ancak şöyle ki tam boşaltmıyor
Elektrikli pompa sıcak su torbası ile ve elimle memeye masaj yaparak sağdığımda baya boşaltıyor
Bu ön sütü alıyor gibi oluyor
Ama benim beklentim zaten bir sonraki emzirmeye kadar beni rahatlatması idi ve beklentimi karşıladı
İlginç bir ürün ilk iki gün beceremedim sonra vakumlamayı öğrenince verimli kullanmaya başladım
Kuzum emerken diğerine takıyorum arada tekrar vakumlatıyorum iki meme birden sağılmış oluyor
Benim deneyimlerim böyle canım @jalebi-i

Zaten yapamadım ki burun delikleri cok kücük
Dısardan tutmaya calıştım ama oda işe yaramadı tabiki :)
Serum bi bes on dk sonra cözdü hırıltısını dediğin gibi tıkandıkca sıkarım artık
Kac damla sıkmak lazım peki varmı sınırlama
Yuttu cunku hapsurmadı

Geçmiş olsun canım evet sağım yapmaya çalış bol bol

Benimde aynı biberon akıtıyor evet. Bebek emmeden hiç akıtmayanı yokmu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…