- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Dogumda ki cocuk doktoru bizede üfürüm olabilir dedi ama kendi doktorumuz duymadıKizlar benim bebegimin kalbinde ufurum duydu cocuk doktoru ve kalp doktoruna yonlendirdi 3 adet delik cikti ikisi daha onemli dedi. Kanli islem oncesi yani sunnet, ameliyat vs Allah korusun olursa antibiyotik verilip yapilacakmis. Ve usutmesin hasta olmasin hele grip ilaci tarzi ilaclari hic kullanamaz ilacsiz atlatacaksiniz hasta olursa dedi. Anne sutuyle gecirmeye calismaliymisim. Benim moralimi bozan bu Allah korusun hastalansa sut sikintisi cekiyorum bebegime nasil iyi gelecegim belki sagdikca cogalir diye umut ettim ve aldim bu aleti de.. Insallah en kisa surede sutumu cogaltabilirim ve hasta olmaz boyle seylere gerek kalmaz insallah atlatiriz...
Bizimkinin face i yok olsa paylasır kesinNeden böyleler anlamıyorum ki. Ama sana bravo çok iyi etmişsin yemeğimizi yiyelim öyle gidip al diye. Bizimki her gün yemek gönderdi bize ilk on gün, hala arada gönderiyor ya da getiriyor. Ben de getirdiği misafirlerle beni hasta edişini ve geçmiş olsun nasılsın demesini unutamıyorum bir de anneme yaptığı saygısızlığı, annem memlekete dönerken onunla vedalaşmaya yöneldi, o kalktı bebeği sevmeye gitti, sanki annem varken ona sevdirmemişiz gibi, kadın iki senede gelmiş 9 saatlik yoldan, hayırlı yolculuklar bile demedi, zoruma gitti işte iki gün ağladım annem gittikten sonra. Aman boşver getirmiyorsa yemek getirmesin, en azından minnet etmemiş olursun. Benim boğazımdan geçmiyordu yemekleri ama eşimin hatrına yedim hadi sorun çıkmasın dedim. Açıkça söyle bir daha yaparsa, bana dağınıklık bırakmayın çocukla toplayamıyorum de. Ben şu ara en çok şeye sinir oluyorum, gelince gürültü yapıyorlar çocuk uyurken, sonra da gürültüye alışsın diyorlar. Her gürültüye de alışmıyor diyorum uyutması bize eziyet oluyor, dinletemiyorum. Ufak şeyleri görmezden duymazdan gelmek en güzeli ama bazen benim de şalterler atıyor cevabını yapıştırıyorum, bir iki hafta gelmiyor alınıyor o zaman, face'de bana laf sokan paylaşımlar yapıyor, Allah akıl fikir versin ne diyim
Kactan beri ayaktasınızSaat 4 oldu bizimki uyumadi..
Oglen uyudu deliksiz sadece 14den 16ya kadar sonra hep kesik kesik uyumaya calisti olmuyo direniyo resmen..perisan olduk gece ne guzel uyuyorduKactan beri ayaktasınız
benimkide böyle yaptığı zaman anlıyorumki doymamış mama veriyorumGaz cikartirken hem aglayip hem her tarafimi emmeye calistiigi icin ben mama takviyesi yapiyorumyuzumu yanagimi emmeye calisiyo doydugunda gaz cikartirken siziyo zaten bugun 3kez verdim mama geri kalaninda emdi..
evet canım emseler belki gerek kalmayacak doktor bana anne kucağı kokusu alınca uyuyup kalıyordur soy sadece beziyle emzir ısı kaybetsin demişti ilk başlarda öyle yapıyodum ama şimdi havalar serin üşütür diye korkuyorum normal kıyafetleriyle emziriyorumDüzgün emmedikleri için doymuyorlar bence, o yüzden mama takviye etmek zorunda kalıyoruz.
bayadır uyumamış benimkide direniyor şimdi uyumamakta kararlı emZik veriyorum atıyorSaat 4 oldu bizimki uyumadi..
Gece gündüz olayını kavrayınca uyuyacaktır canım alışma sürecindeler bebişlerde diye umuy ediyorum uyku düzenlerini dört gözle bekliyorumOglen uyudu deliksiz sadece 14den 16ya kadar sonra hep kesik kesik uyumaya calisti olmuyo direniyo resmen..perisan olduk gece ne guzel uyuyordu
Oy öglen 4ten gece 4eOglen uyudu deliksiz sadece 14den 16ya kadar sonra hep kesik kesik uyumaya calisti olmuyo direniyo resmen..perisan olduk gece ne guzel uyuyordu
Kontrole gittik 3.gidisimiz 3 ayda olacak ultrason vs ile ic organlarina bakiyor kalbini inceliyor her defasinda bi degisiklik var mi diye durumu ile ilgili bi belge verdi doktora gittigimizde once o belgeyi gosterecekmisiz ona gore tedavi uygulasinlar diye. Nefeste daralma gibi acil bi durumda da yanina gitmemizi soyledi. Kontrol altinda tutup acil bi durumda yanina gidecekmisiz eger 2 .3 yasina kadar kapanmazsa o zaman mudahale edecekmis.Dogumda ki cocuk doktoru bizede üfürüm olabilir dedi ama kendi doktorumuz duymadı
Genelde yenidoğanların birçoğunda oluyormus cok önemli değilmiş diye üstünde durmadım
Ekg cektirmek gerekiyormus sanırım
Sizde bebekle ilgili değişik bişey var mı ne bileyim nefes alısverişi falan olsun
İlac vs verdi mi yada sürec nasıl ilerliyor böyle bişeyde
Canım hemşiremiz aspiratör kullanma daha çok küçü demişti 3.ayında kullanmaya bsşa demişti bende serum fizyolojikle açıyorum burun hava kanalları küçük olduğu için hırıltı olur demişti normal yani endişelenme serumla bol bol açabilirsinSerum fizyolojigi nasıl kullanıyorsunuz yahu
Her iki burunada iki şer tur olarak ikişer ikişer damla sıktım azcık bekleyip aspiratörle cekmeye calıstım ama burun deliği ck kücük girmedi içeri dısardan cekincede haliyle bişeycik gelmedi
Deliğin gördügüm kadarında sümük yok ama bi hır hır tıkanıklık var nefes alısverişinde
Sağarken ılık kompres yap canımYa hanimlar sutunuzu nasil sagiyorsunuz? Yani sut gelmediginde sagmaya devam ediyor musunuz ve gelmese bile kac dk sagiyorsunuz?
Az once ilk sut sagmami yaptim 10ml bile cikmadi nerdeyse sonra da sut gelmemeye basladi ona ragmen bekledim bi sure daha ama gelmedi. Gercekten cok moralim bozuldu.
Bu arada elektrikli sagma aleti ile denedim ama biberonlu aparatin biri calismiyor sanssizligim burda da kendisini gosterdi E Elwing6 sen sormustun canim
E bebek sitesinden alinan urunlerde sorun cikinca yardimci olunuyor mu?
Su anda ilaç kullanımınız yokKontrole gittik 3.gidisimiz 3 ayda olacak ultrason vs ile ic organlarina bakiyor kalbini inceliyor her defasinda bi degisiklik var mi diye durumu ile ilgili bi belge verdi doktora gittigimizde once o belgeyi gosterecekmisiz ona gore tedavi uygulasinlar diye. Nefeste daralma gibi acil bi durumda da yanina gitmemizi soyledi. Kontrol altinda tutup acil bi durumda yanina gidecekmisiz eger 2 .3 yasina kadar kapanmazsa o zaman mudahale edecekmis.
Bir de dogru duzgun aglayamiyordu cigerleri pek acilmamis aglatin biraz dedi su an uyku modunda aklima gelenler :)
Zaten yapamadım ki burun delikleri cok kücükCanım hemşiremiz aspiratör kullanma daha çok küçü demişti 3.ayında kullanmaya bsşa demişti bende serum fizyolojikle açıyorum burun hava kanalları küçük olduğu için hırıltı olur demişti normal yani endişelenme serumla bol bol açabilirsin
Kalca ultrasonu var bide biz unutmustuk doktor hatırlattıGünaydın Bugün 1 aylık olduk ☺
Aşıya gideceğiz
Sonrasında bol bol resim çekeceğiz
Geçmiş olsun canımKizlar benim bebegimin kalbinde ufurum duydu cocuk doktoru ve kalp doktoruna yonlendirdi 3 adet delik cikti ikisi daha onemli dedi. Kanli islem oncesi yani sunnet, ameliyat vs Allah korusun olursa antibiyotik verilip yapilacakmis. Ve usutmesin hasta olmasin hele grip ilaci tarzi ilaclari hic kullanamaz ilacsiz atlatacaksiniz hasta olursa dedi. Anne sutuyle gecirmeye calismaliymisim. Benim moralimi bozan bu Allah korusun hastalansa sut sikintisi cekiyorum bebegime nasil iyi gelecegim belki sagdikca cogalir diye umut ettim ve aldim bu aleti de.. Insallah en kisa surede sutumu cogaltabilirim ve hasta olmaz boyle seylere gerek kalmaz insallah atlatiriz...
Benimde aynı biberon akıtıyor evet. Bebek emmeden hiç akıtmayanı yokmu yaYa ben de dr browns kullanıyorum, 150 cc aynen içindeki aparat yeşil, 60-65 lira gibi bi fayatı vardı. O mu seninki de? Bu bizim biberon bebek emmeden de akıtıyo bu yüzden de süt içerken ağzından da akıyo çocuğun. Yani emmeden kendiliğinden akması normal mi sence? Seninki de öyle mi acaba bizde mi sorun var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?