Dün biz oyleydik bugun daha duzenliydicıldırmak üzereyim. cocuk öğlenden beri memede. uyuyor yatırıyorum uyanıyor. bu saat oldu toplasan 1 saat uyumustur. başım çatlıyor uyumaya ihtiyacım var. hayır ne derdi var anlamıyorum. 38 günlük olduk 40 çıkan arkadaslar 40tan sonra düzelecegini söyleyin
her aksam usanmadan 21.30 gibi yatak odaya geciyorum gece uykusu yapmak için. 12yi görmeden uyumuyordu birkaç gündür gece 1.30 görmeden uyumuyor. saatlerce savas veriyoruz burda. arada 10dk babasına bırakıp biseyler atıstırıyorum. sütün birikmesine de fırsat vermiyor ki. dokunsan ağlayacak konumdayımDün biz oyleydik bugun daha duzenliydiyorgun dusuyorlar ertesi güne
Sorun cozuldu icinde bir kisim aciklik olmus duzelttik onu. Bende en basindan beri anne sutunde sorun yasiyoruz sut gelmeyince bebegim birakiyor emdikce gelir vs dedikleri icin bari sagimla cogaltmaya calisayim dedim manuel vardi cok zorladi elektrikli aldik tamda mastit oldum ona denk geldi doktor sag ama emzirme demisti bi gogusten zaten sutte pek yokNeden sağma gereği duyuyorsun ki.
Ben sağmıyorum. Bebeğim küvezde iken sağdığım sütlerden fazlaca vermelerine rağmen kilo alımı günde 5gr, 10 gr şeklinde oldu. Emzirdiğim zaman arttı kilosu. Bebeğinin çişli bez sayısı yeterli ise gerisini takma. Anne göğsünden içtiğinde vitamin değerleri bozulmadan alıyor.
Pompaya güvenme derim.
Ben ilk oğlumda görümcemden almıştım pompayı. Medela idi (en iyilerdendir) . Çok ihtiyacım olmayacak diye yenisini almadım. Bir gün sağım yapmak zorunda kaldım, bekle bekle süt çıkmıyor 5ml bile benim yanlardan ittirmem ile çıktı. Meğer makina miadını doldurmuş. Sorunsuz Çekiyormuş gibi görünüyordu ama yok.
Bu arada sendekinin markası ne? Biri çalışmadı diyorsun. Lansinoh çiftli ise Çıkış tıpasını kapatıyormusun hava alırsa çekmez.
Ebebekten aldıysan herhangi bir mağazaya gittiğinde hanım görevliler sağım ve kullanımı konusunda yardımcı olur ama iadesi olmaz.
Cok iyi anliyorum tahammul kalmiyo..benimde cok sık emmek istediinden birikmiyo 2saat anca koyabiliyorum ama sut olmuyo o arada..babasinda rahatlamiyo mu..uyutma isi babada bizde sadece gece kalkinca ben uyandirmamak icin uyutmaya calisiyorim..aksam 12 gibi emzirip birakiuorm esime.o uyutup yatiriyo artik 1e kadar falan neyse bazen 11de uyuyorum dinlenmis oluyorim o sekilde paslaşsaniz?her aksam usanmadan 21.30 gibi yatak odaya geciyorum gece uykusu yapmak için. 12yi görmeden uyumuyordu birkaç gündür gece 1.30 görmeden uyumuyor. saatlerce savas veriyoruz burda. arada 10dk babasına bırakıp biseyler atıstırıyorum. sütün birikmesine de fırsat vermiyor ki. dokunsan ağlayacak konumdayım
Cok tesekkur ederim bana moral oldu buCanim pes etme ben ilk sagdigimda birak 10 ml 1 damla bile cikmiyordu. Su anda cok sukur guzel cikiyor. Sagma isi biraz deneyim isi. Yapa yapa ogreniyorsun. Benim 1 mememi sagiyorum sut bitiyor hic gelmiyor hemen digerine geciyorum. 2. Memede de sut bitince ilk sagdigima geciyorum ve sut geliyor. Sonra tekrar digerine seklinde 2 veya 3 tur sagiyorum 1 memeyi. Toplamda 20 dakika yari. Saat bazen daha uzun surebiliyor. Ilk once dusik ayarda sonra yuksek ayarda sagiyorum.
Sicak su ile masaj yap yika sonra sag. Bebek emdikten sonra sagiyorum ben kalani. Sonra da 3 saatte bir sagarak arttirdim.
Evet o kadar cok olumlu yorum vardi ki daha fazlasina da maddi olarak alamayacagim icin bakmadim. Sikayetlere de bakmak hic aklima gelmedi nedense.Canim alettren o moralini bozma ben bu sabah mochiyle 50 cc sagdim tek memeden ama aynisini o elektrikliyle yapsam cekim gucu dusuk oldugundan 20 cc anca cikardi birde gogusumun acimasiyla kalirdim..(morardi gogusum)ne yazikki e bebekteki yorumlara aldandim bende..sikayetvarda o kadar sikayet var ki..ben sikayet ettikteb sonra uurnu magazaya getirmemi o surecte manuel pompa vereceklerini soylediler..bir sorun varsa yenisiyle degisirecekler ya da iade alacaklarmis..ama sorun var diye doneceklerini hic sanmiyorum..o aksam o kadar canim yandi ki tuketici haklarina bile gitmeyi dusunuyorum..
Çok normal. Bebeğin sadece sende güven hissediyor, korkmuş olabilir veya ağrısı varsa anne sütünü ilaç olarak görüyorlar ancak o rahatlatır. Bir gecen böyle geçiyorsa iki günün rahat geçiyor merak etme sabret :) bende aynı durumdayım çünkü bebeğim henüz 48 günlük çok gazimiz var sürekli memede olmak istiyor. Memede uyuyor, emip emip kusuyor fazla emdiği için. Ama yapacak bişey yokcıldırmak üzereyim. cocuk öğlenden beri memede. uyuyor yatırıyorum uyanıyor. bu saat oldu toplasan 1 saat uyumustur. başım çatlıyor uyumaya ihtiyacım var. hayır ne derdi var anlamıyorum. 38 günlük olduk 40 çıkan arkadaslar 40tan sonra düzelecegini söyleyin
Bende sonradan baktin..Belki sen sonuc alirsin bende makinada mi sorun var bir gonderip bakicam ama cok canimi yakti sagarken falan..daha sagabilcegmi dusunmuyorum elektrikli ileEvet o kadar cok olumlu yorum vardi ki daha fazlasina da maddi olarak alamayacagim icin bakmadim. Sikayetlere de bakmak hic aklima gelmedi nedense.
normalde o sekilde yapıyoruz ama bu gece onda da durmuyor hep meme.Cok iyi anliyorum tahammul kalmiyo..benimde cok sık emmek istediinden birikmiyo 2saat anca koyabiliyorum ama sut olmuyo o arada..babasinda rahatlamiyo mu..uyutma isi babada bizde sadece gece kalkinca ben uyandirmamak icin uyutmaya calisiyorim..aksam 12 gibi emzirip birakiuorm esime.o uyutup yatiriyo artik 1e kadar falan neyse bazen 11de uyuyorum dinlenmis oluyorim o sekilde paslaşsaniz?
emerken kustu. hemde öyle az buz değil. insallah 2 günüm rahat gecer çökmüş hissediyorum tek gözümle yazıyorum hatta. biliyor musun gazı da yok sürekli memede ama çıkarıp çıkarıp emmek istiyor. kaka yapıyor yine aynı. insallah uyur da dinlenirimÇok normal. Bebeğin sadece sende güven hissediyor, korkmuş olabilir veya ağrısı varsa anne sütünü ilaç olarak görüyorlar ancak o rahatlatır. Bir gecen böyle geçiyorsa iki günün rahat geçiyor merak etme sabret :) bende aynı durumdayım çünkü bebeğim henüz 48 günlük çok gazimiz var sürekli memede olmak istiyor. Memede uyuyor, emip emip kusuyor fazla emdiği için. Ama yapacak bişey yok
Evet bir çok kişide böyledir. Bir de akşama doğru yoruluyoruz hiç bir şey kalmıyor gibi ama yine de alıyordur alacağınıKizlar sabah cok guzel sutum oluyo dolu dolu meme ama 3 4 emmesiyle sonuyo araya 2 saat koyuyorum 2 saatte sut dolmuyogece uzun uyudugu icin cok sert oluyo gogusler..ama 4.ögüne mesela bir sy kalmiyo yasayan var mi?
Gaz cikartirken hem aglayip hem her tarafimi emmeye calistiigi icin ben mama takviyesi yapiyorumEvet bir çok kişide böyledir. Bir de akşama doğru yoruluyoruz hiç bir şey kalmıyor gibi ama yine de alıyordur alacağını
Sütüm az kanısına girme hemen. İnan ve beslenmene dikkat et biraz. Bol su iç. Bestlak idi sanırım adı eczaneden aldığım bir damla benim sütümü arttırdı. İstersen bir dene.Sorun cozuldu icinde bir kisim aciklik olmus duzelttik onu. Bende en basindan beri anne sutunde sorun yasiyoruz sut gelmeyince bebegim birakiyor emdikce gelir vs dedikleri icin bari sagimla cogaltmaya calisayim dedim manuel vardi cok zorladi elektrikli aldik tamda mastit oldum ona denk geldi doktor sag ama emzirme demisti bi gogusten zaten sutte pek yokindirimli gorup bana uygun geldigi icin aldim baby plus. Normalde de bebegim en fazla 5 dk emiyor onda da ya bos cekiyor ya da sut yok diye kavgayla birakiyor olmadigini goruyorum cunku gogus ucumdan kaynakli silikon uc kullaniyorum
Ben sabaha karşı yada sabah emdikten sonra süt sağıyorum o sütü akşam 11 gibi veriyorum rahatlıyorum ve güzel uyuyo kızım daKizlar sabah cok guzel sutum oluyo dolu dolu meme ama 3 4 emmesiyle sonuyo araya 2 saat koyuyorum 2 saatte sut dolmuyogece uzun uyudugu icin cok sert oluyo gogusler..ama 4.ögüne mesela bir sy kalmiyo yasayan var mi?
Neden böyleler anlamıyorum ki. Ama sana bravo çok iyi etmişsin yemeğimizi yiyelim öyle gidip al diye. Bizimki her gün yemek gönderdi bize ilk on gün, hala arada gönderiyor ya da getiriyor. Ben de getirdiği misafirlerle beni hasta edişini ve geçmiş olsun nasılsın demesini unutamıyorum bir de anneme yaptığı saygısızlığı, annem memlekete dönerken onunla vedalaşmaya yöneldi, o kalktı bebeği sevmeye gitti, sanki annem varken ona sevdirmemişiz gibi, kadın iki senede gelmiş 9 saatlik yoldan, hayırlı yolculuklar bile demedi, zoruma gitti işte iki gün ağladım annem gittikten sonra. Aman boşver getirmiyorsa yemek getirmesin, en azından minnet etmemiş olursun. Benim boğazımdan geçmiyordu yemekleri ama eşimin hatrına yedim hadi sorun çıkmasın dedim. Açıkça söyle bir daha yaparsa, bana dağınıklık bırakmayın çocukla toplayamıyorum de. Ben şu ara en çok şeye sinir oluyorum, gelince gürültü yapıyorlar çocuk uyurken, sonra da gürültüye alışsın diyorlar. Her gürültüye de alışmıyor diyorum uyutması bize eziyet oluyor, dinletemiyorum. Ufak şeyleri görmezden duymazdan gelmek en güzeli ama bazen benim de şalterler atıyor cevabını yapıştırıyorum, bir iki hafta gelmiyor alınıyor o zaman, face'de bana laf sokan paylaşımlar yapıyor, Allah akıl fikir versin ne diyimKv me gün gectikce daha cok bileniyorum umarım buda sadece lohusalıktandır
Pazar günü döndük evimize ögleden sonra hop aradı oglunu benide al getir evinize diye bi aydır evde yokuz evde yiyecek zırnık yok dogru düzgün ve acız eşimde berbere gidicekti dönüşte balık yaptır dedim. Tamam kuaföre gideyim annemi alayım sonra balık alır geliriz dedi. Bi aydır evde yokuz evde yiyecek yok annen yemek yaptım vs dedi mi dedim. Yoo dedi bişey demedi dedi. Tamam canım sen berbere git balıgı al gel yiyelim sonra cagırırsın alırsın anneni dedim. Hadi benim hatrım yok oglunun torununundamı yokta bir tas yemek getirmiyor tam 6gibi yemek vakti bide gelicek ben yemek yediricem oldu. Ordan bi bilendim artık oglu almaya giderken ne dediyse evde olan bi kase corbayı getirmiş şaka gibi.
Dünde geldi evde 5 kişiyiz görümcem kendisi oglu ben öykü hadi öyküyü sayma almıs 6 dilim baklava6 dilim ne ya 4 dilim alsaydın fazla olmus diyecektim. Bide ben ikram etmedim kücücük porsiyon kutuydu zaten girmiş mutfaga bi tepsinin üstüne koymus kutuyu 4 tanede catal almıs getirmiş salona herkes o kutudan yicek. Tabakta alsaydın dedim gittim mutfaga poşeti bi yere atmıs baklavanın üstündeki kagıdı bi yere fırlatmıs saka gibi iki tane cöp var mutfakta cöpe atmak yok veya düzgünce bi yere koymak. Sonra yedi kızıyla kendisi ogluyla ben yemedik zaten iki parca bişey giderken salonda tabak catallarınıda bırakıp gittiler.
Yanında bide telefonla konustum arkadasımla öglen bir buçuğa kadar yemek yiyemedim dedim üzüldü falan bu dagınıklık ne peki. Hadi cekiniyor desem sormadan etmeden yatak odama namaz kılmaya giriyor catal tepsi almaya mutfaga giriyor iki tabagı mutfaga götürmeyemi cekinecek.
Bugunde aramıs honey bişey yiyemiyor geleyimde yemek yapayım ona demiş. (Eşim evde yapcaktı da ben gel bizde yap dedim dedi de yalandır tabiki geleyim size yemek yapayım demiştir) ki istemiyorum gelsin etsin eşimle kavga ediyorum onun yüzünden eşime sikayet ediyorum haliyle susmayıp oda ben napayım ne diyebilirim ki diyor ama sinirimden konusmazsam olmuyor.
Hayır kendi evine gidin bal dök yala o kadar titiz o kadar temizdir ama bana gelince öyle böyle pisletmiyor umruda değil hiç.
Biriyle konusmazsam artık catlardım buda benim ic dökmem olsun
benimde 100gr almıştı bir haftada dr çok az dedi 30ile 35 gr günlük almalı dedi aptamil kullanıyorum bizimde arada oluyo tuvalet problemimiz zorlanıyor sıkıyor kızarıyor yaparken sık sık emziriyorum bir saat iki saat memede kaldığı oluyor genede doymuyorMaşallah canım sütün nasıl peki? Benim yeni yeni arttı. Ondan sanırım çok geliyor, 60'ı içerken yoruluyor sonrasında kusabiliyor. Sağlık ocağı az kilo almış deyince moralim bozuldu, sık sık emzir dediler. Peki hangi mamayı kullanıyorsun, tuvalete çıkma sorunu var mı? Bizimki yine 4. gün hala yapmadı.
Aynı şeyleri yaşıyoruz iki emiyo uyuyo sonra uyandıramıyorum yerine koyunca oyunıyo hayda tekrar memeye bir saat bu şekilde emiyo ama bende hal derman kalmıyoBen bir saat memede tutuyorum yeri geliyor ama uyuyor bizimki memede, bazen uyandıramıyorum, kuvvetlimde çekmiyor.
Düzgün emmedikleri için doymuyorlar bence, o yüzden mama takviye etmek zorunda kalıyoruz.benimde 100gr almıştı bir haftada dr çok az dedi 30ile 35 gr günlük almalı dedi aptamil kullanıyorum bizimde arada oluyo tuvalet problemimiz zorlanıyor sıkıyor kızarıyor yaparken sık sık emziriyorum bir saat iki saat memede kaldığı oluyor genede doymuyor
Aynı şeyleri yaşıyoruz iki emiyo uyuyo sonra uyandıramıyorum yerine koyunca oyunıyo hayda tekrar memeye bir saat bu şekilde emiyo ama bende hal derman kalmıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?